Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2020, 13:03

LjoZee je napisao/la:
10 jun 2020, 12:50
MortemHz je napisao/la:
10 jun 2020, 12:47
Koliko je Zrinjski izdvojio?
Preko 3 miliona. :D
Onda i oni sve plaćaju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 jun 2020, 13:03

Jesu smiješni ovi ss sportdc portala :urnebes: :urnebes:
Kakva Zvijezda i opstanak u premijer ligi sta im je hahaha

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 10 jun 2020, 13:04

Ispravka krivog navoda!

Nije od klubova nego od FK Sarajevo, koje ima uslov vlasnika za promociju akademaca.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 jun 2020, 13:08

Ja koliko nauci citat savez je ensto bio predlago a Sarajevo samo podrzalo, nisu oni incijativu nikakvu dali. A od klubova je to Sloboda predlozila nesto drugacije.

Al to koliko ja znam citat..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 jun 2020, 13:09

Plavac87 je napisao/la:
10 jun 2020, 12:54
Ovim glupostima sa kvotama mladih igrača se ide u korist saveza, bacanje prašine u oči da se sakrije sva nesposobnost, nerad i javašluk odgovornih ljudi koji organizuju takmičenja na svim nivoima. 25 godina od rata a mi još uvijek nemamo jasne infrastrukturne smjernice za razvoj lige i napredak fudbala. U 21 vijeku nam svi klubovi nemaju hale na stadionima, a o terenima i reflektorima ne vrijedi ni pričati. Za tih 25 godina, savez je uspio skuckati Bilino Polje i kamp jer im treba, sa sporadičnim ulaganjima u ostale stadione kako bi pravdali pare dobijene iz fondova uefe. Onaj Goal u Orašju je za ispašu stoke.

I onda se ti debili koji ne znaju napraviti normalan kalendar takmičenja, u korist nekih klubova, sjete da donose odredbe o mladima. Istim mladima kojima 20 godina ne mogu organizovati ligu na teritoriji cijele BiH, kao ni drugu ligu istog formata. Kreteni troglavi.

Svake godine se postavljaju uslovi i svake godine se pomijeraju. Za reflektore vec godinama "gledaju kroz prste", kao.i za licenciranja, gdje nezdravo zbog interesa puštaju klubove da se zadužuju do beskraja, kako bi ih danas sutra mogli ucjenjivat.

Ništa konkretno nisu uradili za razvoj PlBiH, svake godine imaju na desetine propusta, pomoć klubovima je mizerna a ugovor o Tv pravima u 21 vijeku, sraman, potcjenjivački i robovlasnički.

Yebo vam tunel za dezinfekciju mater!

@admine Dobro ti znaš adresu gdje trebaš pitati šta i kako. Pusti se foruma i klubova a posebno Želje, koji je iz svog OP dao više mladih i reprezentativaca, nego svi ostali klubovi zajedno.
Uostalom ni statistički nisi u pravu. Mladi itekako dobijaju prilike u našim ligama. U zadnjih deset godina na stotine ih se okušalo, ako ćemo mak na konac.

Da jedan Miodrag Lale određuje Amaru Osimu koliko mladih treba imati u sastavu? I da mu stoju dvije po utakmici, ako igraju? Ha ha. Ha.
Lale odredjuje, svidjalo se to tebi i meni ili ne. Previse se negativan, nastrojen si za svadju, a ja forum ne koristim u tu svrhu. Diskusija, razmjena misljenja. Opustis se, tvoj post kad procitam vidim covjeka punog problema, covjeka kojem je svega dosta i koji ce na sebe ruku podici ako ovo potraje. A, nisam siguran da nece potrajati.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 jun 2020, 13:12

:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Sto ga naruzi

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jun 2020, 13:13

feniksptica je napisao/la:
10 jun 2020, 13:08
Ja koliko nauci citat savez je ensto bio predlago a Sarajevo samo podrzalo, nisu oni incijativu nikakvu dali. A od klubova je to Sloboda predlozila nesto drugacije.

Al to koliko ja znam citat..
Ako mislis na ovo oko U-21 pisalo je na SC da je Sarajevo dalo prijedlog da ih bude 5 u zapisniku i troje na terenu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 10 jun 2020, 13:17

Sloboda je ovih dana nesto raspolozena sto se tice ovih prijedloga. Prvo da se pare od evrope dijele svima a sada da se stimulise upotreba mladih igraca. Mislim lijepo je to, pokazali ste inicijativu da se pokrenemo s mrtve tacke, iako se moza ja ne slazem sa nekim stvarima. Po meni, prvi korak napretka zasniva se na infrastrukturi. I to je tako svuda na planeti. Cinjenica je da kvalitet fudbala drasticno skoci kada se utakmica igra na pravom terenu. Savez treba da ulozi 3,4 miliona km u jos 4 terena, pa cete vidjeti sta je procvat. Njigove kapitalne incesticije su seminari i edukacije. I naravno hapanje i punjenje vlastitih djepova. O fudbalu necu da pricam, ja garantujem da tamo ne znaju ni osnovna pravila fudbalske igre.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 jun 2020, 13:19

Mislio sam prvenstveno na ovo od Slobode. Odlican prijedlog, samo treba definisat broj minuta broj igraca. DA ne bude zbog jednog igraca i drugog sto pomalo ulazi da se uzmu pare. Ta stimulacija bi stvarno trebala bit ako klub da sansu omladincima
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 10 jun 2020, 13:20

Pa svakako da bi se regulisala određena pravila, ne bi išlo onako. Mada, od ovakvih ljudi me ne bi ništa iznenadilo.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 10 jun 2020, 13:26

Ulozio bi mozda savez pare u terene ali da li ce klubovi to odrzavati jer nisu to.ni male pare.
Slazem se da je infrastruktura broj 1 i da je vecina stadiona neuslovna ali mora se stati i dovodjenu potrosenih stranih igraca a takvih je mnogo.
Po meni je apsurd igrati ljeti na +35 u 14:30 h i zato mislim da bi svaki stadion trebao imati reflektore.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 10 jun 2020, 13:28

To su sve stvari koje je savez trebao prethodnih godina riješiti. 2020. godina a mi pričamo još o terenima, reflektorima...i tako idućih 30, vrlo vjerovatno.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jun 2020, 13:29

kinder_jaje je napisao/la:
10 jun 2020, 13:26
Ulozio bi mozda savez pare u terene ali da li ce klubovi to odrzavati jer nisu to.ni male pare.
Slazem se da je infrastruktura broj 1 i da je vecina stadiona neuslovna ali mora se stati i dovodjenu potrosenih stranih igraca a takvih je mnogo.
Po meni je apsurd igrati ljeti na +35 u 14:30 h i zato mislim da bi svaki stadion trebao imati reflektore.
Pisao sam na nasoj temi jucer. Meni su tereni prioriteti zbog zimske pauze koja bi se smanjila kad bi imali koliko-toliko normalne terene da mogu izdrzati lupam do 20.12. bez nekih vecih problema. Ne mora to biti ko na Grbavici teren za pocetak vec dovoljno dobar da ga kap kise ne razyebe skroz. Mogao bih komotno igrati do 20.12. i onda poceti malo ranije u februaru.
Reflektori su rijesena stvar. Trenutno mozda 3 kluba nemaju, ali i za to postoji rjesenje tacnije da promjene stadion dok se ne postavi to.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2020, 13:30

Smanjiti ligu na 10 klubova što prije.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 jun 2020, 13:33

Samo Mladost nema reflektore , ne znam gdje ce igrati ..... Krupa ce od Borca a Olimpic od Zelje ...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 10 jun 2020, 13:34

Nekako mi se cini da bi od Slobodinog prijedloga najvise koristi imali "veliki" klubovi jer u bliskoj proslosti su bas oni najvise prilike davali mladim igracima. Ovi sto se pocesto bore za goli zivot uglavnom su se oslanjali na iskusne i provjerene fudbalere. Ne znam, meni je ovo odlicna ideja o kojoj se treba razmisljati i diskutovati. Ne mora biti u ovom obliku. Sta znam, ako odigra 45+ minuta onda ide neka stimulacija. Sasvim ok ideja, a dobra stvar i za razmjenu misljenja.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 10 jun 2020, 13:39

12 ekipa, 2 **** terena imas u drzavi. I mozda 10 funkcionalnih tribina. To je bruka ove drzave.
Uradite teren u tuzli, imamo 2 premierligasa tamo. Uradi teren u Vrapcicima, ljudi se bore sklapaju tu tribinu, grade nesto, pa poguraj ih.

Ali ja cu se radije brukati sa dezinfekcionim tunelima i ulagati u edukacije i online seminare.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jun 2020, 13:40

A kako je Savez reagovao na ovaj prijedlog da li se zna?

Sjecam se da kad je Sloboda predlozila ono da nesto para od Evrope se izdvoji i da za ligu Begic je rekao da o tome treba razmisliti, da mu djeluje zanimljivo. Reko da vidim je li mu sad zanimljivo kad oni trebaju pare dat. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2020, 13:46

FK Zvijezda 09 zatražio proširenje Premijer lige BiH

Ovaj zahtjev će prema Izvršnom odboru tim iz Etno sela Stanišići uputiti danas a naveli su da će svim silama da se bore da igraju Premijer ligu i naredne sezone.

"Prebačeni smo, a ne izbačeni jer se koferi izbacuju u smeće, ali mi smo ozbiljan klub i prebačeni smo u drugi rang takmičenja. Dišemo punim plućima, radimo dalje, rekao je član UO Zvijezde 09 Aleksandar Vuković i nastavio je:

"Dobili smo odluku od NSBiH i podnijet ćemo prave mjere. Danas smo još sigurniji da je odluka neutemeljena. Mi je ne prihvatamo i smatramo da zaslužujemo premijerligaški status ili da nam se omogući da ga na terenu izborimo. Dobro smo sve sagledali i donijeli smo odluku da prvo probamo riješiti kod svoje kuće. Odluka je da se obratimo NSBiH, tražili smo sastanak i jučer smo ga održali u Sarajevu. Ubijeđen sam kako smo napravili korak ka našem cilju. Objasnili su nam razloge odluke, saslušali su naše razloge što smatramo da ne trebamo ispasti".

"Zvijezda 09 će se obratiti IO NSBiH sa zahtjevom za proširenje lige u narednoj sezoni na 14 klubova. Mi ćemo se svim sredstvima boriti za to. Mi smatramo da smo direktno oštećeni. Smatramo da se na taj način može spriječiti nepravda prema Zvijezdi 09, a da se ne ugroze drugi klubovi. Nismo željeli nikakve dogovore, politika, nas je zanimalo samo ono u našem dvorištu. Mi smo nezakonito preseljeni u drugi rang i gledat ćemo da se odluka preinači. Nakon ovoga se više nećemo oglašavati do odluke Izvršnog odbora", rekao je član Upravnog odbora Aleksandar Vuković.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 jun 2020, 13:49

Je li ono Zvijezda bila protiv nastavka kad je bila ona anketa Saveza?

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.