Bebe i srne vrane napravile belaj i sad su umanjili prevozkerimatomic1921 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 11:36molim te, zasto me ignorises? fino sam te pitao zasto je autobuska linija kosevo dom armije u rasulu, ti me ignorises
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
dobice dva tri samara od a bezidejaBezideja je napisao/la: ↑11 jun 2020, 11:43Bebe i srne vrane napravile belaj i sad su umanjili prevozkerimatomic1921 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 11:36molim te, zasto me ignorises? fino sam te pitao zasto je autobuska linija kosevo dom armije u rasulu, ti me ignorises
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Za tebe ce biti zaduzen japanac ne budes li slusao
“Hvala Vladi Republike Srpske, premijeru Radovanu Viškoviću, kao i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji su stali uz Borac. Priča je krenula još prošle godine, i uspješno je nastavljamo i sada.”
Vico hahahahahahha i kazu nije Borac nista uradio, k nije.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Vidim da si slobodan, nabacit cu ti esmeraldu da se skrasis i ozenis
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Zakasnio si godinu dana, baci se na cizibanu nema ti druge
Jednostavne instrukcije kako se učlaniti ili kako obnoviti članarinu.
Od sada je moguć sistem obnove članarina putem bankovne kartice.
Kupovinom članske kartice direktno pomažete rad našeg Kluba.
Od sada je moguć sistem obnove članarina putem bankovne kartice.
Kupovinom članske kartice direktno pomažete rad našeg Kluba.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Da se nadovežem priču o savezu, ovo sam neki dan napisao:
Naprimjer trenutni izvršni odbor je odabran po principu da su u njega ušli predsjednici entitetskih saveza, kandidati iz 9 kantona i 4 regije u RS. E sad zamislite kakvih su poltroni tek u kantonalnim savezima kad su predložili ovakve likove za IO. Ovo je bukvano preslikana politika BiH. Jer znamo koliko i na nižim nivoima u BiH ima političkih uhljeba koji će dići ruku za bilo kakvu odluku koju mu narede. A i slična stvar je s predsjetništvom naše države, da ti Angela Merkel dođe ne može bolje biti jer je sistem takav kakav jeste i progutat će te.
Tako da ljudovi moji cjenim vašu želju za protestima, ali se bojim da se ni sa njima ništa ne bi promjenilo jer teško da mi možemo urušiti sistem i da će se stvoriti novi gdje bi naprmijer u svakom kantonalnom savezu sjedili fini pošteni ljudi, a da ne pričam ostalo. Pogotovo jer mi toliko poštenih i kvalitetnih ljudi nemamo da popunimo toliko nivoa i institucija unutar bh. saveza jer većinom proizvodimo beskičmenjake.
Što se tiče samoodrživosti kluba, to je priča čiji je voz davno prošao, a mi smo vagon koji se tog voza otkačio. Mi s 10 milion KM duga smo završili s tom pričom ako hoćemo nešto ozbiljnije jer bi se ovako samo vrtili u krug i dizali nove kredite da bi preživjeli.
Uvijek sam govorio da mi je želja da se ugledamo na Viktoriju Plzen, a ne na beogradske krimose u vidu Partizana i Zvezde. A hajde da se ne lažemo, skoro svi najjači ex yu klubovi imaju nekog ko ulaže u njih.
I Dinamo i Partizan i Zvezda se masovno finasijski guraju od strani vlasti, halale im se razni dugovi, Dinamo doduše više od grada nego od države dok beogradski klubovi znamo kako funkcionišu. Dakle i oni imaju svoje "investitore". Osijek se pravo diže s onim Mađarima, prodaju igrače za milione eura, prave stadion, kamp itd. Rijeka isto dok im je Volpi igrao igrali grupe EL, uzeli titulu u HNL-u pored jednog Dinama, kup. Evo sad kad im i nema više Volpija ako se ne varam opet su u top4 hrvatska kluba i nisu prosječan klub kakav su bili prije njega.
Olimpija ima Mandarića koj je digao klub na veći level. Dakle sadašnja Olimpija je nastala 2005. godine jer je prvobitna Olimpija bankrotirala. Mandarić dolazi u klub 2015. i odmah uzima titulu koja je ujedno i prva titula nove Olimpije. Dakle u zadnjih 5 godina Olimpija sa njim je uzela evo računajući i ovu sezonu jer su gotovo sigurno prvaci 3 titule i 2 kupa.
Dakle vidimo po primjeru naše bivše zemlje da ako nemaš investitora ili u vidu države ili nekog milionera tebi je puša jarane. Pošto naša država nikad neće uložiti pare kakve Hrvatska i Srbija u najbolje klubove, nama ostaje jedino ta neka budala koja će ovdje uložiti pare. Ili da ovako životarimo kako sad životarimo i da tapšemo jedne druge po ramenu i govorimo ma biće bolje.
I to jeste fakat tako, možemo mi svi sutra otići na proteste pred savez i kad bi otjerali Begića ili Džemidžiča i slično. (što se neće desiti) došao bi ti neki novi Džemidžić i Begić jer je sistem truo i na njegovom čelu može biti samo onaj koji je prljav koliko i sam sistem. Dakle mora se početi od dna čistiti jer ponavljam od manjih nivoa idu prijedlozi za veće.U nekom paralelnom univerzumu kad bi se krenulo čišćenje saveza od nesposobnih ljudi i lopova, prvo se treba krenuti od nižih nivoa jer od toga sve kreće. Dakle ljudi često zaboravljaju spomenuti naprimjer u federaciji kantonalne saveze. Ljudi dragi kakav je to šljam. Reprezent bh. politike. Odatle sve kreće, prijedlozi i za više nivoe unutar saveza kreću od tih nižih razina. Jedan od primjera je naprimjer da je prije sigurno jednu deceniju fudbalski saveza KS kao kandidata za člana IO fudbalskog saveza BiH predložio lika kao što je Jusuf Pušina. Onda krenut entiteske saveza, pa tek onda kompletan. E tad mogu doći za predsjednika osobe poput Džeke. Kažem ovo je scenario u nekom paralelnom univerzumu. A realnost je ovo što imamo sada i čini mi se da će potrajati dugo vremena dok fudbal u BiH dođe na zelenu granu.
Naprimjer trenutni izvršni odbor je odabran po principu da su u njega ušli predsjednici entitetskih saveza, kandidati iz 9 kantona i 4 regije u RS. E sad zamislite kakvih su poltroni tek u kantonalnim savezima kad su predložili ovakve likove za IO. Ovo je bukvano preslikana politika BiH. Jer znamo koliko i na nižim nivoima u BiH ima političkih uhljeba koji će dići ruku za bilo kakvu odluku koju mu narede. A i slična stvar je s predsjetništvom naše države, da ti Angela Merkel dođe ne može bolje biti jer je sistem takav kakav jeste i progutat će te.
Tako da ljudovi moji cjenim vašu želju za protestima, ali se bojim da se ni sa njima ništa ne bi promjenilo jer teško da mi možemo urušiti sistem i da će se stvoriti novi gdje bi naprmijer u svakom kantonalnom savezu sjedili fini pošteni ljudi, a da ne pričam ostalo. Pogotovo jer mi toliko poštenih i kvalitetnih ljudi nemamo da popunimo toliko nivoa i institucija unutar bh. saveza jer većinom proizvodimo beskičmenjake.
Što se tiče samoodrživosti kluba, to je priča čiji je voz davno prošao, a mi smo vagon koji se tog voza otkačio. Mi s 10 milion KM duga smo završili s tom pričom ako hoćemo nešto ozbiljnije jer bi se ovako samo vrtili u krug i dizali nove kredite da bi preživjeli.
Uvijek sam govorio da mi je želja da se ugledamo na Viktoriju Plzen, a ne na beogradske krimose u vidu Partizana i Zvezde. A hajde da se ne lažemo, skoro svi najjači ex yu klubovi imaju nekog ko ulaže u njih.
I Dinamo i Partizan i Zvezda se masovno finasijski guraju od strani vlasti, halale im se razni dugovi, Dinamo doduše više od grada nego od države dok beogradski klubovi znamo kako funkcionišu. Dakle i oni imaju svoje "investitore". Osijek se pravo diže s onim Mađarima, prodaju igrače za milione eura, prave stadion, kamp itd. Rijeka isto dok im je Volpi igrao igrali grupe EL, uzeli titulu u HNL-u pored jednog Dinama, kup. Evo sad kad im i nema više Volpija ako se ne varam opet su u top4 hrvatska kluba i nisu prosječan klub kakav su bili prije njega.
Olimpija ima Mandarića koj je digao klub na veći level. Dakle sadašnja Olimpija je nastala 2005. godine jer je prvobitna Olimpija bankrotirala. Mandarić dolazi u klub 2015. i odmah uzima titulu koja je ujedno i prva titula nove Olimpije. Dakle u zadnjih 5 godina Olimpija sa njim je uzela evo računajući i ovu sezonu jer su gotovo sigurno prvaci 3 titule i 2 kupa.
Dakle vidimo po primjeru naše bivše zemlje da ako nemaš investitora ili u vidu države ili nekog milionera tebi je puša jarane. Pošto naša država nikad neće uložiti pare kakve Hrvatska i Srbija u najbolje klubove, nama ostaje jedino ta neka budala koja će ovdje uložiti pare. Ili da ovako životarimo kako sad životarimo i da tapšemo jedne druge po ramenu i govorimo ma biće bolje.
Bravo braco. Samo investitor to je budali vec jasno. Da ovako se ne moze nista postici.
To je to braco. Ni dodat ni oduzet. Nema vise nista bez novca. Mislim ima, ali da budemo zadovoljni Evropom i trofejom koji ce u klub doci svake desete godine ako se poslozi hiljadu stvari.
Zašto je Šeranića zaboravio?LjoZee je napisao/la: ↑11 jun 2020, 11:55“Hvala Vladi Republike Srpske, premijeru Radovanu Viškoviću, kao i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji su stali uz Borac. Priča je krenula još prošle godine, i uspješno je nastavljamo i sada.”
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nama treba stabilizacija kluba nakon ove korone, ali daleko od toga da bi nam u trenutnoj situaciji kakav je u Savezu investitor garant bio za neki veci uspjeh u ligi. Jedino da se sastavi dream team znaci Seha, Stilic, lupam Tomic, Ubiparip i sta znam tako ti igraci pa da znas da ti niko u ligi ne moze parirati. Sta ces ti ovdje kad iza jednog kluba stoji citav jedan entitet to ti dodje ko sto Srbija stoji iza Crvene zvezde zbog uredjenja drzave. Imaju moc da rade sta im je cejf bukvalno i da uzimaju novac iz budzeta koliko hoce. Bolje nego da imaju bilo kakvog investitora.
Ja bih volio kad bi mi mogli stopama Osijeka. Jako uredjen klub. Prave taj stadion, ali i mimo toga mi se svidja njihovo funkcionisanje sa Madjarima. Koliko sam upratio transparentno sve taj radi i u kontaktu je stalnom sa navijacima putem njihove zvanicne stranice. Svaki korak objave sto se tice financija. Bas normala lik.
Ja bih volio kad bi mi mogli stopama Osijeka. Jako uredjen klub. Prave taj stadion, ali i mimo toga mi se svidja njihovo funkcionisanje sa Madjarima. Koliko sam upratio transparentno sve taj radi i u kontaktu je stalnom sa navijacima putem njihove zvanicne stranice. Svaki korak objave sto se tice financija. Bas normala lik.
Ne moze se Ljoze bez para urediti klub,pokusali su oni prosli da nametnu kao neko fukcionisanje i cim je nestalo para zavrsilo je kako je zavrsilo.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma to u Osijeku su neki ljudi bliski Orbanu, a Orban kako je došao na vlast strašne pare se ulažu u sport, to mu je jedan od strateških ciljeva. Infrastrukutra sportska, ulaganje miliona i miliona eura u fudbalske akademije. Fudbal mu je najvažniji, ali ulaže i u ostale sportove koji su njima bitni tipa rukomet, vaterpolo itd. Orban je čak i posjetio NK Osijek prije par mjeseci tako da se sigurno radi o jednom dobrom projektu.LjoZee je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:12Nama treba stabilizacija kluba nakon ove korone, ali daleko od toga da bi nam u trenutnoj situaciji kakav je u Savezu investitor garant bio za neki veci uspjeh u ligi. Jedino da se sastavi dream team znaci Seha, Stilic, lupam Tomic, Ubiparip i sta znam tako ti igraci pa da znas da ti niko u ligi ne moze parirati. Sta ces ti ovdje kad iza jednog kluba stoji citav jedan entitet to ti dodje ko sto Srbija stoji iza Crvene zvezde zbog uredjenja drzave. Imaju moc da rade sta im je cejf bukvalno i da uzimaju novac iz budzeta koliko hoce. Bolje nego da imaju bilo kakvog investitora.
Svaki sistem i upostavljanje istog je smijesan i besmislen ako nemas para da sprovedes taj sistem.U prevodu dovedi sad ljude iz Reala,Evertona i Napolija da zajedno uspostave sistem ovdje ,nece uspjeti bez novca.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Svakako, Dela, nego kazem zbog uredjenja drzave, nacionalizma, ovakvih stvari da moze neko prekinuti kad mu k cejf i slicno dosta je tesko izboriti se s tim, a da ne ulozis sredstva ogromna pa da znas da ti niko ne moze parirati nit te zaebat.
Braconi, dobru pricu furaju pravo. Pratim te njihove objave i vidis tacno da je zdrav, normalan klub. Yebase ih sudije protiv Rijeke, ali standardno je to na Balkanu.
Braconi, dobru pricu furaju pravo. Pratim te njihove objave i vidis tacno da je zdrav, normalan klub. Yebase ih sudije protiv Rijeke, ali standardno je to na Balkanu.
Mozemo se mi krciti kako smo najtrofejniji al do kad. Kao nama ne treba investitior valjda je svima jasno da se na ovaj nacin ne moze u narednim god ako ne nadžemo nekog investitora vrlo lako bi mogli doživjeti sudbinu čelika.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Orban je gigant. Otjero sve strane banke iz drzave i ojaco domace. Za manje od 5 godina napravili su 10 stadiona u drzavi, ne zna se koji je bolji. Gigant je on, velikih razmjera.