Benjo_AFC86 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 16:35
ASD je napisao/la: ↑11 jun 2020, 16:27
Svi bi klubovi bili protiv lige 18. Nema teorije da se to odigra. Iako ja lično ne bih bio protiv (više tekmi za gledati

).
Teško bi se to finansijski izdržalo.
U RS-u proširena, a ako se proširi i Premijera ništa neobično ne bi bilo i za FBiH.
Uzimajući u obzir da se više ekipa žalilo i uložilo velike pare a završili drugi jer nije odigrana proljetna polusezona, sve je moguće. Gradina je druga završila a baš velike pare odvojila zimus na igrače i sigurno bi bila prva da se nastavilo. Odlično saopštenje je poslao i Jelah na adresu NSFBiH.. s realne strane gledajući ljudi su u pravu jer je liga neregularna, ako se nije poništila onda bi proširivanje bilo korektno.
Tačno, ali obje lige su imale mali broj klubova.
Mislim. Meni lično svejedno. Ne doživljavam ovu sezonu kao kompletiranu i žao mi je što se nije nastavilo nekim kompromisom.
Ja govorim s realne strane.
Ako bi Čelik kojim slučajem zaigrao Premijer ligu ili prvu federalnu, a umjesto njih ušao Tošk ili Gošk.
Imali bi tačno 20 klubova, što je prevelika brojka.
16 klubova koji su igrali prethodne sezone (Olimpik i Gošk recimo u PL, a Čelik u 1.ligu FBIH), to je 15 klubova.
plus Posušje i Vis koji su se plasirali, plus 3 drugoplasirana (Gradina, Podgrmeč, Borac Jelah), to je ukupno 20 klubova.