Nema potrebe da cekas nekog drugog ako znas nesto mozes i ti to napisati..
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Svaka cast forumasima koji imaju neke informacije a i dalje drze jezik za zubima. Dosta je vise bilo mahalanja, dodje husic i ponudi igracu kojeg Brko trazi 30% vecu platu. Samo treba trabunjati u prazno i lupati imena. Sta koga boli **** koji je nas plan. 
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Na pogresan trag navodis i onda bude za Krpica. Samo osvane na zvanicnoj. Ono mi je prejako bilo. Odjednom sa ljekarskih pregleda slika, a do tada nigdje se nije pisalo nista. 
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ma nemaš šta navoditi na pogrešan trag, zna se da dolazi
1921boy dovrši
1921boy dovrši
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Hvala momcima koji su ispoštovali irfine i moje upute po pitanju zaštićenih informacija. Prava ste raja.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Samo ti cirkuzaj, najmanje što će momci dobiti je kupon 3 noćenja Boka Kotorska. 
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
BiH - 69/73 - 12

Hrvatska - 117/119 - 10

Srbija - 95/112 - 16

Slovenija - 57/59 - 10

Transferi u navedene četiri države regiona. Pored naziva država su upisane pozajmice, ulazni i izlazni podaci, te broj učesnika u najboljem rangu.
Mi smo definitvno amaterska liga. Ostale tri lige troše više na dolaske, nego cifra za koju mi prodajemo igrače. Otprilike Slovenci po igraču od nas zarađuju 10 puta više, Srbi 22 a Hrvati skoro nevjerovatnih 70 puta više po prosjeku na igraču. Dosta poražavajuće zvuči podatak, da u prosjeku samo jedan klub HNL-a zaradi više nego cijela naša liga. Preciznije, jedan klub u Hrvatskoj zaradi skoro pet puta više od cijele PlBiH, u Srbiji jedan klub skoro dva puta više, dok Slovenci trebaju dva kluba da budemo izjednačeni. Naravno za navedenu sezonu 19/20.
Vrijednost klubova ukupno i najskuplji tim.
-BiH 60.83 m €
-Sarajevo 9.78
-Hrvatska 189.83
-Dinamo 79.48
-Srbija 176.73
-Zvijezda 45.45
-Slovenija 54.18
-Maribor 10.73
Edit. Vrijednost lige i klubova je u našem slučaju ubleha na kvadrat. Da nas sve zajedno skupiš, sa stadionima, igračima i omladincima, ne vrijedimo toliko. Ostali kupuju igrače po većim cijenama nego ih mi prodajemo, Dinamo, Zvijezda, Maribor, milionski ulazni transferi. Šatro mi 60 mil eura.
Valjda sam dobro izračunao, ispravite ako uočite greške. Naravno, svi podaci su sa TM, koliko mogu biti mjerodavni.
Nema nas na mapi. Žalosno. Dodatna šljaga su ulaganja saveza, svih nivoa vlasti a posebno zarada po osnovu euro takmičenja, tv prava, sponzora i ostalog. O infrastrukturi ne vrijedi trošiti riječi, mi smo zapeli u kamenom dobu po većini stavki.

Hrvatska - 117/119 - 10

Srbija - 95/112 - 16

Slovenija - 57/59 - 10

Transferi u navedene četiri države regiona. Pored naziva država su upisane pozajmice, ulazni i izlazni podaci, te broj učesnika u najboljem rangu.
Mi smo definitvno amaterska liga. Ostale tri lige troše više na dolaske, nego cifra za koju mi prodajemo igrače. Otprilike Slovenci po igraču od nas zarađuju 10 puta više, Srbi 22 a Hrvati skoro nevjerovatnih 70 puta više po prosjeku na igraču. Dosta poražavajuće zvuči podatak, da u prosjeku samo jedan klub HNL-a zaradi više nego cijela naša liga. Preciznije, jedan klub u Hrvatskoj zaradi skoro pet puta više od cijele PlBiH, u Srbiji jedan klub skoro dva puta više, dok Slovenci trebaju dva kluba da budemo izjednačeni. Naravno za navedenu sezonu 19/20.
Vrijednost klubova ukupno i najskuplji tim.
-BiH 60.83 m €
-Sarajevo 9.78
-Hrvatska 189.83
-Dinamo 79.48
-Srbija 176.73
-Zvijezda 45.45
-Slovenija 54.18
-Maribor 10.73
Edit. Vrijednost lige i klubova je u našem slučaju ubleha na kvadrat. Da nas sve zajedno skupiš, sa stadionima, igračima i omladincima, ne vrijedimo toliko. Ostali kupuju igrače po većim cijenama nego ih mi prodajemo, Dinamo, Zvijezda, Maribor, milionski ulazni transferi. Šatro mi 60 mil eura.
Valjda sam dobro izračunao, ispravite ako uočite greške. Naravno, svi podaci su sa TM, koliko mogu biti mjerodavni.
Nema nas na mapi. Žalosno. Dodatna šljaga su ulaganja saveza, svih nivoa vlasti a posebno zarada po osnovu euro takmičenja, tv prava, sponzora i ostalog. O infrastrukturi ne vrijedi trošiti riječi, mi smo zapeli u kamenom dobu po većini stavki.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Mislim da je dobra računica.. Ma mi smo gotovi što se tiče fudbala, uz ovakav odnos Saveza prema ligi i klubovima općenito možemo samo dole još. I dalje sam mišljenja da nam je ova velika pauza donijela toliko lošeg da na ionako lošu situaciju pogoršala stanje. Mišljenja sam da se prvo mi kao klub, pa onda i liga čitava, mora očitovati da se kada krene naredna sezona, moraju pustiti navijači na stadion, bez njih nema sponzora, bez sponzora nema ulaganja.
Mislim da moramo mi kao klub sa najvećom posjetom i ovakvim dobrim stadionom i uslovima na istom pojačati pritisak na Savez, a vjerujem da će se i navijači ostalih timova složiti. Parole, dopisi, SAOPŠTENJA. TREBAMO I HOĆEMO PUBLIKU NA STADIONE!!!
Mislim da moramo mi kao klub sa najvećom posjetom i ovakvim dobrim stadionom i uslovima na istom pojačati pritisak na Savez, a vjerujem da će se i navijači ostalih timova složiti. Parole, dopisi, SAOPŠTENJA. TREBAMO I HOĆEMO PUBLIKU NA STADIONE!!!
Publika sa ovim nema veze. Nama treba totalna reorganizacija na svim nivoima, dugoročni plan i program razvoja igrača i infrastrukture. Ne samo jedan ili dva kluba, nego svi u kompletu.
Već smo na najnižim mogućim granama a može biti samo gore, ovako kako radimo.
I to da se uključi država, entiteti, kantoni i opštine, za poboljšanje uslova što na stadionima prve lige, to i u omladinskim selekcijama.
I to da se uključi država, entiteti, kantoni i opštine, za poboljšanje uslova što na stadionima prve lige, to i u omladinskim selekcijama.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Koliko je hrvatska liga ispred nas, evo pregovaraju novi ugovor za TV prava, vidi cifre:Plavac87 je napisao/la: ↑13 jun 2020, 16:39Publika sa ovim nema veze. Nama treba totalna reorganizacija na svim nivoima, dugoročni plan i program razvoja igrača i infrastrukture. Ne samo jedan ili dva kluba, nego svi u kompletu.
https://www.24sata.hr/sport/pregovaramo ... ava-688796
https://sportsport.ba/fudbal/tv-prava-z ... ove/364456
Kod nas bi Osijek bez problema uzeo našu ligu.
braco je napisao/la: ↑13 jun 2020, 17:35Koliko je hrvatska liga ispred nas, evo pregovaraju novi ugovor za TV prava, vidi cifre:Plavac87 je napisao/la: ↑13 jun 2020, 16:39Publika sa ovim nema veze. Nama treba totalna reorganizacija na svim nivoima, dugoročni plan i program razvoja igrača i infrastrukture. Ne samo jedan ili dva kluba, nego svi u kompletu.
https://www.24sata.hr/sport/pregovaramo ... ava-688796
https://sportsport.ba/fudbal/tv-prava-z ... ove/364456
Kod nas bi Osijek bez problema uzeo našu ligu.
Vidi nam transfera. 250 izlaznih, milion i dvjesto hiljada eura. Za cijelu ligu.
Samo se vrtimo u krug, stagniramo, a sve što stagnira, propada. Debilni savez već godinama gleda kroz prste za terene, reflektore i uslove na stadionima. Na njivama pravimo igrače, od pionira se sve uče pogrešno.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Kako je Amar Osim promijenio Premijer ligu BiH
Kada se, poput nas, odlučite da vam fokus bude isključivo Premijer liga BiH, jasno je da u trenucima kada sve stoji nemate baš puno stvari o kojima možete pisati. Da budemo precizniji, ima dosta toga ali neke teme nisu aktuelne, neke su svježe jer su drugi o njima pisali u skorije vrijeme i slično, a niko ne voli da čita iste stvari. U ovakvim trenucima najčešće se poseže za arhivskim sadržajem i za statističkim podacima, a ni mi nismo izuzetak.
Ovaj put odlučili smo da istražimo koliko je Premijer liga BiH domaćinska liga, odnosno koliko su uspjeha imali gosti u najvišem rangu bh. fudbala. Pretražujući sezone i sabirajući gostujuće pobjede, pažnju je skrenuo detalj zbog kojeg ovaj put nećemo pisati o svim sezonama, već ćemo se osvrnuti na Amara Osima i njegov uticaj na Premijer ligu BiH.
Sam naslov “Kako je Amar Osim promijenio PLBiH” se može protumačiti kao upitna, ali i kao potvrdna rečenica.
Ništa spektakularno, ali ipak…
Osim nije uradio ništa spektakularno poput npr. Helenia Herrere koji je izmislio catennacio, ili Rinusa Michelsa koji je “krivac” za totalni fudbal, ali je prije svega svojim znanjem, a onda i pojavom i karizmom, uvijek davao dimenziju više domaćem fudbalu. Možete ga voljeti ili ne voljeti, ali mu ne možete spočitati fudbalsko znanje, kao ni činjenicu da je najtrofejniji trener u domaćem fudbalu.
Sezona 2002/03 je prva sezona u kojoj su Premijer ligu BiH igrali klubovi iz cijele BiH, i to je sezona u kojoj je Amar Osim bio trener Željezničara. Liga je imala 20 klubova i odigrano je ukupno 380 utakmica, u kojima su gosti ostvarili 55 pobjeda, odnosno 14.5%. Nakon sedam kola sljedeće sezone Osim napušta domaći fudbal a postotak pobjeda gostiju je svake sljedeće sezone bio niži od onoga u sezoni 2002/03. Ubjedljivo najgora sezona za gostujuće ekipe bila je 2008/09, u kojoj je Zrinjski osvojio titulu prvaka BiH sa 57 bodova. U toj sezoni odigralo se 240 utakmica, a gosti su samo 22 puta uspjeli pobijediti, što je sramotnih 9.2%, najniže u historiji zajedničke PLBiH. I onda se vratio Osim.
U naredne četiri sezone Amar Osim će sa tri osvojena prvenstva i dva Kupa BiH dodatno učvrstiti svoj status legende među navijačima Željezničara, ali i čitave Premijer lige. Već u njegovoj prvoj sezoni nakon dugogodišnjeg izbivanja iz domaćeg fudbala procenat gostujućih pobjeda iznosio je 16.7, što je tada bio rekord.
Sljedeće sezone rekord je popravljen i gosti su slavili 51 put od 240 utakmica (21.3%), a u sezoni 2011/12 procenat gostujućih pobjeda se popeo na 22.5% (54 pobjede u 240 utakmica). U njegovoj posljednjoj sezoni u tom mandatu procenat gostujućih pobjeda je iznosio 20.8%. Amar Osim je za četiri godine, od 2009. do 2013., u 60 gostujućih utakmica upisao 30 pobjeda, 13 remija i 17 poraza.
Nakon njegove posljednje sezone procenat gostujućih pobjeda je svaki put bio viši od 22.5%, osim u sezoni 2014/15, kada je iznosio 20.8%, što je opet znatno više nego u prvih sedam sezona zajedničke lige.
Ekipe bez ambicija u gostima
Neki će možda tvrditi da je broj gostujućih pobjeda porastao kada su ligu (za sada) trajno napustili bastioni domaćinstva, ekipe na čijim terenima je bilo teže osvojiti bodove nego na Old Traffordu. U pitanju su Orašje, Posušje, Žepče i Modriča. Međutim, i te tvrdnje da su ti stadioni bili neosvojive tvrđave se mogu pobiti, jer su u tom periodu praktično sve ekipe bile poprilično domaćinske, ali su i gosti uglavnom bili bez većih ambicija. Primjera radi, Leotar je u šampionskoj sezoni u gostima imao 9 pobjeda i 5 remija, a sezonu 2008/09 je završio sa 0 bodova u gostima. I nije ispao iz lige.
Naravno da Amar Osim nije jedini razlog zašto je liga napredovala i zašto gosti osvajaju puno više bodova nego ranije, ali je jako bitan faktor u kompletnoj priči. Svim ekipama u ligi je užitak pobijediti najveće domaće klubove, a poseban je užitak pobijediti Željezničar koji na klupi ima Amara Osima. Upravo to je pokazatelj veličine jednog čovjeka, i njegovog utjecaja na igru.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Zovnuli Asima da raspuhuje, mene su ovaj put zaobišli 
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
E moj Kera s kim su te zamijenili ...

Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.