Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Salih1984
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Salih1984 » 17 jun 2020, 12:38

Fagus501 je napisao/la:
17 jun 2020, 12:02
Salih1984 je napisao/la:
17 jun 2020, 11:32
Dejan Malinović, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon tri sezone provedene u Dorogeau, od naredne sezone nastupat će u Mađarskoj za ekipu Balatonfüredi KSE.
Zar nije otišao u Vesprem taj strašni igrač,godinama su po forumu ubjezivali kako je veliki igrač i da ide u Vesprem
Ne znam kad se to pisalo,vjerovatno poslije svjetskog u katru
Ali zadnjih godina postalo je jasno da Malinovic nije iskoristio svoj potencijal,sto ne znaci da je los igrac
I dalje je on solidan igrac,samo sto on nije neki "solo" igrac nego je vise igrac za izrađene akcije
Obzirom da kod Sumana akcije ne postoje,Malinovic jako malo stvari uradi u drzavnom dresu,vjerujem da bi Malinovic bio jedan od nasih efikasnijih igraca kada bi mi imali selektora koji zna praviti akcije i koji bi akcijama iskoristio Malinovicevu "bombu" iz lijeve ruke

@DaVinci
Nazalost Tilli vise nije aktivan na forumu,forum je definitvno izgubio velikog sportskog strucnjaka :plac:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 17 jun 2020, 14:52

@Triggeru a gdje sam ja rekao da sam bio profesionala rukometas?jesil ti cuo za rekreativni rukomet?
@davinci HAHAHAHAHAHHAHA kako si smjesan svaka cast👏👏👏👏👏
@salih1984 cuj Bili ne pravi akcije😂😂😂😂😂😂
@hantraga trebat ce nam najmanje jedna pobjeda protiv Austrije,1 bod iz 2 utakmice protiv njih nazalost nije dovoljno

Pa sta ako je austrija bila 8 na prvenstvu?
Pa i ceska je 2018 godine bila 6 na euru pa ih smo ih mi pobjedili godinu dana kasnije usred ceske

Ljudi moji jedan plasman nista ne znaci,ko je pogledao roster austrije zna o cemu ja govorim...
Imaju 2-3 igraca koji igraju u bundesligi,ostali svi igraju u 1 austrijskoj i 2 njemackoj ligi
Znaci srednja zalost od repke,nista posebno(mnogo gore bi bilo da smo portugal dobili)
Nama treba 1 pobjeda protiv njih i 99 posto smo sigurni putnik na EURU,ako ne kao drugoplasirani onda kao jedni od najboljih treceplasiranih

Trener Austrije je Pajovič Aleš-neiskusan trener koji je dokazao da ne poznaje koncepte modernog rukometa a ni osnovne rukometne taktike
Mene je iskreno prosle godine iznenadilo da su oni jednog Johannesson-a zamjenili sa takvim neiskusnim i mladim trenerom kao sto je Pajovič Aleš

Zadnja utakmica koju smo odigrali sa Austrijom je bila prije 3 godine,tada smo ih razbili usred Beca ali zbog sudijeske kradje smo izgubili sa 2 gola razlike

Smjesno je imati strah od jedne austrije,kad znamo da smo u skorijoj proslosti pobjedjivali protiv mnogo jacih repki(Ceska,bjelorusija npr)cesi su nesretno izgubili od austrije na euru

Sa onakvom igrom,borbenoscu,pozrtvovanoscu ko sa Eura ne moramo se bojati ni jedne njemacke kamoli onda austrije

Cak je i Selektor Bilal izjavio da je zadovoljan zdrijebom:"Mislim da možemo ravnopravno igrati s njima. Sigurno da će biti teško, ali vjerujem da možemo dobro odigrati i da će biti velika borba između nas za drugo mjesto. Mislim da je Njemačka prvi favorit dok su Estonci autsajderi – kazao je Šuman"

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 17 jun 2020, 16:05

Budu li na onom nivou na kakvom su bili naravno da će biti u timu. Terzić je potpisao za klub iz Poljske, Prce je već u trenažnom procesu na Kosovu. Možda će biti i par novih imena. Teško je sada išta predvidjeti. Pauza je ogromna za sve, momci nisu igrali od marta. Vidjećemo kako će to izgledati u augustu, septembru – zaključio je Šuman.
Svaki komentar je suvišan, možda da pozove Zuhdiju Korkarića, Enida Tahirovića i Damira Radončića, da dodatno pojača selekciju predvođenu poletarcima Prceom i Terzićem, Bilal Šuman moje najveće rukometno razočarenje od samostalnosti BiH.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 jun 2020, 16:39

ovisnik je napisao/la:
17 jun 2020, 16:05
Budu li na onom nivou na kakvom su bili naravno da će biti u timu. Terzić je potpisao za klub iz Poljske, Prce je već u trenažnom procesu na Kosovu. Možda će biti i par novih imena. Teško je sada išta predvidjeti. Pauza je ogromna za sve, momci nisu igrali od marta. Vidjećemo kako će to izgledati u augustu, septembru – zaključio je Šuman.
Svaki komentar je suvišan, možda da pozove Zuhdiju Korkarića, Enida Tahirovića i Damira Radončića, da dodatno pojača selekciju predvođenu poletarcima Prceom i Terzićem, Bilal Šuman moje najveće rukometno razočarenje od samostalnosti BiH.
Sviđa mi se tvoja ideja o pozivu 'iskusnim' vedetama, ali zaboravio si da bi i Bilal mogao da skine trenerku i odjene dres - bio bi korisniji u 'ćošku terena' nego na funkciji koju obavlja a za koju jednostavno nema ni minimalan stručni kapacitet (osim solidnog igračkog iskustva u Pelisteru...)
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 jun 2020, 16:46

Pozdrav forumaši - imam molbu.
Zna li iko gdje i kada ima "termin" raje (ne bivših amaterskih ili profi rukometaša nego onako k'o "Spahic98") koja igra rekreativni rukomet, je l' bih volio otići da to gledam s obzirom da sam prestar da igram, rekreativno ili revijalno... ?
Hvala unaprijed.
:hmmmm:
Bosno moja poharana....

Selebriti
Kontakt:

Post Postao/la Selebriti » 18 jun 2020, 13:38

Da li ove kvalifikacije za euro igraju se od oktobra?

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 jun 2020, 14:20

Selebriti je napisao/la:
18 jun 2020, 13:38
4.11 Njemacka vs BIH
7.11 BIH vs Austrija

6.1 Estonija vs BIH
9.1 BIH vs Estonija

28.4 BIH vs Njemacka
2.5 Austrija vs BIH

:bih:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 18 jun 2020, 20:35

@ovisnik
Ne znam sta ti hoces od selektora,pa nije on kriv sto nemamo kvalitetne mlade igrace
Mi da imamo ikakve mlade igrace da valjaju Bili bi ih sigurno pozvao
Al nemamo kad je liga ocajna,pa Prce je i sada bolji igrac od svih mladih igraca sto imamo
Ne moze Bili proizvoditi igrace za repku,to trebaju klubovi da rade

I naravno da Bili uvijek pozove najbolje igrace sto imamo
Bolje i to nego da zove djecurliju od 20g s kojom se moremo samo osramotiti

@Trigger
Jesi li svjestan da za najuspjesnijeg selektora BIH repke ikada govoris da "nema ni minimalan stručni kapacitet "?
1995-2016=prolazaka na euro =0
Od Kad je Bili preuzeo repku,prolazaka na euro=1

Pametnom dosta😀

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2020, 22:03

:rol:
Prema informacijama iz izvora bliskih klupskoj upravi, pred potpisom za Slobodu su dva reprezentativca BiH, ali se njihova imena taje dok se ne okončaju pregovori.

Fagus501
Kontakt:

Post Postao/la Fagus501 » 18 jun 2020, 23:09

Spahic98 je napisao/la:
18 jun 2020, 20:35
@ovisnik
Ne znam sta ti hoces od selektora,pa nije on kriv sto nemamo kvalitetne mlade igrace
Mi da imamo ikakve mlade igrace da valjaju Bili bi ih sigurno pozvao
Al nemamo kad je liga ocajna,pa Prce je i sada bolji igrac od svih mladih igraca sto imamo
Ne moze Bili proizvoditi igrace za repku,to trebaju klubovi da rade

I naravno da Bili uvijek pozove najbolje igrace sto imamo
Bolje i to nego da zove djecurliju od 20g s kojom se moremo samo osramotiti

@Trigger
Jesi li svjestan da za najuspjesnijeg selektora BIH repke ikada govoris da "nema ni minimalan stručni kapacitet "?

Pametnom dosta😀
Imalo mi puno bolji igrača koji nikada nisu pozvani shvati to jednom Ovo je privatna reprezentija neznalice Sumana i Magija koji se pita koga ce staviti da ga proda.Jedan Fahrudin Melic nikada kod nas nije bio pozvan,a bolji je igrač od svih naši krila odkad postoji ova država BIH.Nek Suman redovno zovne pola Ljubuškog ko GOD je propo daj ga nama nebi li mu Magi završio kakav klub za 2 milje eura mjesečno.Nuic,Herceg,Vegar,Peric,Keskic,Mandic,Tabarokija to smatraš igračima ne budi lud po premijer ligi u svakom klubu imaš boljeg igrača od nabrojani

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 jun 2020, 23:58

@spahic98
Na ovom podforumu diskutujem samo sa onima koji znaju rukomet malo više od običnih posmatrača, vidjevši tvoje postove, jasno mi je da ti ne spadaš u tu grupu, tako da bi bilo lijepo da prestaneš kvariti temu, ima na ovom forumu puno podforuma za dječija prepiranja, ovaj sa rijetkim objavama i par forumaša koji poznaju rukomet, zaobiđi.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 jun 2020, 02:44

Spahic98 je napisao/la:
18 jun 2020, 20:35
...
@Trigger

Pametnom dosta😀
Istine i znanja radi, rukometna reprezentacija BiH je imala vrlo malo uspjeha kada su u pitanju svjetska i evropska prvenstva. Ipak, uspjela je izboriti jedno Svjetsko prvenstvo (SP - 2015) i jedno Evropsko prvenstvo (EP 2020).

Podaci:
Prvi Plasman na Svjetsko prvenstvo: SP – 2015 (Katar)
Plasirali se nakon pobjede u „baražu“ protiv Islanda;
BiH – Island = 33:32 (Sarajevo) / Island – BiH = 29:29 (Reykjavík)
Ekipa na SP - 2015:
B.Burić, Dejanović, Grahovac (G) – Mikić, Ovčina (LK) – Vražalić, Zulfić (DK) – Toromanović, S.Burić, Vranješ (P) – Prce, Terzić, Čelica (LB) – Karačić, Perić, S.Janković (SB) – Malinović, K.Savić (DB)
Selektor: Dragan Maković
Konačan plasman: 20. mjesto od 24 ekipe
-----------------------------------------------------------------------------

Prvi Plasman na Europsko prvenstvo: EP – 2020 (Norveška, Švedska i Austrija)
Kvalifikacije – Grupa 5:
1. Češka – 2. Bjelorusija – 3. BiH – 4. Finska
BiH se plasirala na EP – 2020 kao trećeplasirana ekipa u kvalifikacijama i to samo zahvaljujući što je EHF povećao broj učesnika na šampionatu sa 16 na 24 ekipe, tako da je plasman na EP 2020 više zasluga EHF nego selektora početnika.
Ekipa na SP - 2020:
B.Burić, Grahovac (G) – Ovčina (LK) – Haseljić, Predragović (DK) – Toromanović, Vranješ, S.Burić (P) – Prce, Terzić, Vegar, Hamidović, Mandić, Herceg (LB) – Karačić, Perić (SB) – Panić, Malinović (DB)
Selektor: Bilal Šuman

S obzirom da znate kako smo prošli na tom prvenstvu i da smo rangirani u konačnici na pretposljednje 23. mjesto ispred Latvije.
Zaključke prepuštam forumašima.
Bosno moja poharana....

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 19 jun 2020, 11:30

Salih1984 je napisao/la:
18 jun 2020, 14:20
Selebriti je napisao/la:
4.11 Njemacka vs BIH
7.11 BIH vs Austrija

6.1 Estonija vs BIH
9.1 BIH vs Estonija

28.4 BIH vs Njemacka
2.5 Austrija vs BIH

znaći ključan je januar gdje obje utakmice moramo dobiti i ova 7.11. protiv austrije

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 jun 2020, 12:32

Bistrik je napisao/la:
19 jun 2020, 11:30
Salih1984 je napisao/la:
18 jun 2020, 14:20
Selebriti je napisao/la:
4.11 Njemacka vs BIH
7.11 BIH vs Austrija

6.1 Estonija vs BIH
9.1 BIH vs Estonija

28.4 BIH vs Njemacka
2.5 Austrija vs BIH

znaći ključan je januar gdje obje utakmice moramo dobiti i ova 7.11. protiv austrije
Da
Kad bi uspjeli pobjediti u te 3 utakmice sto si nabrojao,gotovo sigurno smo prosli na prvenstvo :bih:

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 jun 2020, 12:34

Ghuraba je napisao/la:
18 jun 2020, 22:03
:rol:
Prema informacijama iz izvora bliskih klupskoj upravi, pred potpisom za Slobodu su dva reprezentativca BiH, ali se njihova imena taje dok se ne okončaju pregovori.
Ovcina je prije 3 mjeseca potpisao za Slobodu.
Znaci postoji mogucnost da ce Sloboda u svojim redovima imati 3 reprezentativca privatne reprezentacije Bilala Sumana

Selebriti
Kontakt:

Post Postao/la Selebriti » 19 jun 2020, 12:43

A koja su dvojica još koji su u pregovorima? Ima li iko ikakvih informacija?

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 jun 2020, 12:57

Selebriti je napisao/la:
19 jun 2020, 12:43
Edin Klis je zvanicno presao u Slobodu.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 19 jun 2020, 16:29

@fagus501
Nuic,Herceg,Vegar,Peric,Keskic,Mandic,Tabarokija su sve kvalitetni igraci koji su zasluzili poziv
A koje mi to dobre mlade igrace imamo,mozes li mi nabrojati bar 5 dobrih mladih igraca koje Bili ne zove u repku?????
@salih1984 repka moze biti samo drzavna jer je to selekcija drzave bih
@ovisnik
Nije sramota priznati da ne poznajes dovoljno rukomet kako bi diskutovao sa mnom😉

@Trigger
Mi smo prije imali bolju repku nego sada ali nismo imali kvalitetnog selektora koji bi to iskoristio
Sad napokon imamo selektora pod kojim igraci daju svoj maksimum

Pa volio bi i ja da nam je Vujovic trener ali kako ocekujete nekog proslavljenog trenera obzirom u kakvom stanju nam je rukomet i savez???
Mozemo biti prezadovoljni sto imamo i Bilija Sumana obzirom u kakvom stanju nam je savez

Eto onaj Klis presao u Tuzlu😂
Ovdje su ga neki najavljivali kao novog Hansena a lik presao u ispodprosjecnu Slobodu
Toliko o nasim talentima

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 jun 2020, 17:43

Salih1984 je napisao/la:
19 jun 2020, 12:57
Selebriti je napisao/la:
"Šuška" se u Tuzli, "čaršija" priča, da će selektor BiH Šuman biti ujedno i novi trener RK Sloboda pa zbog toga dolaze reprezentativci u Tuzlu!?
ima l' ko sigurnu informaciju, haj'mo raja iz TK. :cool:
Bosno moja poharana....

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 19 jun 2020, 18:59

Trigger je napisao/la:
19 jun 2020, 17:43
Salih1984 je napisao/la:
19 jun 2020, 12:57
Selebriti je napisao/la:
"Šuška" se u Tuzli, "čaršija" priča, da će selektor BiH Šuman biti ujedno i novi trener RK Sloboda pa zbog toga dolaze reprezentativci u Tuzlu!?
ima l' ko sigurnu informaciju, haj'mo raja iz TK. :cool:
Nije nemoguce da ce se to desiti
To bi bio Sumanov prvi klubski angazman u karijeri(u 52 godini :roll: ) ,prije reprezentacije on nije trenirao nikoga svakako,osim ženske ekipe Koldinga :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.