Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 16 jun 2020, 23:54

VolimTz je napisao/la:
16 jun 2020, 23:49
Heller je napisao/la:
16 jun 2020, 23:47
Kae onaj tvoj komšija, neki dan na trgu, ja bi da uđem u Dženet, gledam ja u njega koji mu je ****. Prolazi vrh ****, pozdravlja ga, kad će on gdje si Dženet :mrgreen:
:rol:

Vjerovatno sa onim poluosmijehom, interesantan lik.
Pismen Podrinjac, endem.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 17 jun 2020, 00:00

VolimTz je napisao/la:
16 jun 2020, 23:27
avenija je napisao/la:
16 jun 2020, 18:06
tuzlak1987 je napisao/la:
16 jun 2020, 17:38
Ja bih u BiH zivio samo u Tuzli.
I vi Tuzlaci ste kvazilokalpatriote kao Zeničani pa ne vidite od sljepila.
O cemu da pricamo u 2020 godini ti nemas ni autoput, voz.Halo vozovi prema Tuzli isli stotinu godina u 2020 ukinut voz.
Znaci odmah osnovno nemas komunikaciju sa svijetom.
Da ne govorimo o zagadjenju koje skrivamo i Sarajevo i Zenica i Tuzla.
Tuzla nema rijeku, to je jedini veci grad koji nije na obalama rijeke. Jala je otvoreni kanal.

Da ne idem dalje do sportskih objekata i infrastukture ali komunisticki mozgovi Tuzle i Zenice ne prihvataju kritiku, odmah je pljuvanje po voljenom gradu.
Samo pritisak i kritika da se uslovi zivota i standard dizu.. ali razumijem te valja Imamovica kritikovat, on je vama pejgamber :D
Nije to bas tako. Ja kao ultradesnicar podrzavam ono sto Imamovic radi i sto je uradio. Dovoljno je pogledati slike Tuzle prije i nakon njega. Panonska jezera su na kraju predobra stvar. Ljeti vazda puno nekog svijeta, arapi i turci ne dolaze, valjda nece da im zene gledaju gole muskarce u centru. Od dva parkinga napravljena dva trga. Ogromna pjesacka zona u centru. Kip Tvrtka mi je realno bio bezveze kad sam bio mlađi ali sada shvatam vrijednost, sramota je da ga u glavnom gradu nema. Redukcija vode je nestala. Pa onda nogiranje migranata od ove godine ...

Ima naravno i stvari koje nisu urađene, ali je pitanje kako bi Tuzla prosla kad bi bio neko drugi na njegovom mjestu. Jer mi nismo poznati bas kao narod sa pregrst sposobnih lidera.
Za ovo ultradesničar sam :ljepota:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 17 jun 2020, 00:05

Heller je napisao/la:
16 jun 2020, 23:54
VolimTz je napisao/la:
16 jun 2020, 23:49
Heller je napisao/la:
16 jun 2020, 23:47
Kae onaj tvoj komšija, neki dan na trgu, ja bi da uđem u Dženet, gledam ja u njega koji mu je ****. Prolazi vrh ****, pozdravlja ga, kad će on gdje si Dženet :mrgreen:
:rol:

Vjerovatno sa onim poluosmijehom, interesantan lik.
Pismen Podrinjac, endem.
Meni je zanimljivo koliko ih u gradu ima. Ljudi za koje nikad ne bi rekao, ima ih i koji kriju, haos. :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 jun 2020, 00:08

Ma ne krije neg se zajebava. Sjedimo mi pijemo počinje kiša al mala streha, razvučemo neki najlon, cugno on, uze marker i napisa UNHCR, kae da ga malo nostalgija prođe.
Nullius in verba

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 17 jun 2020, 00:14

Heller je napisao/la:
17 jun 2020, 00:08
Ma ne krije neg se zajebava. Sjedimo mi pijemo počinje kiša al mala streha, razvučemo neki najlon, cugno on, uze marker i napisa UNHCR, kae da ga malo nostalgija prođe.
Hahahahaha, ma ne kazem za njega, nego inace ima supaka. Znam jednog radi kao konobar na Sjenjaku TZHC, Fukare Tuzla ovo ono, i sad dodje mu u lokal TV Slon neki intervju da radi. Elem, pita ga novinar odakle je inace, kaze Kozluk dosao poslije rata, ovaj nastavlja " i kako ti je u Tuzli ". :rol:

Volim te fazone. Jedne prilike otvaram kutiju cigara pred jaranom iz Zvornika on gleda u nju kae "imal sta za povratnike". :rol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 jun 2020, 00:24

Ma pričali smo već, drukčiji mentalni sklop imaju getoizirani. On je odrastao u Solini ugl pa nije kelja iz SH, a i inače je iz grada. Kad se pjani prcamo on vazda naglasi da je iz zgrade iz centra Bratunca :lol:
Nullius in verba

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 jun 2020, 01:18

Kada imas para lijepo je gdje god da si, odnosno ako nemas para lose je gdje god da si..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 17 jun 2020, 01:44

Za mene idealan prostor za život je Andaluzija, mediteranska klima, imaš oko 300 sunčanih dana u godini. Još pogotovo imaš mix kultura zbog ostavštine Arapa u vidu te islamske kulture koja se spaja sa baroknom i renesansnom arhitekturom. Znam da ima dosta slučajeva da naši ljudi odu tu preko ERASMUSa, pa plaćaju ti ljudi da uživaš, isplati se izgubiti godinu dana života. :mrgreen:

Italija mi je isto prejaka specifično onaj sjeverni dio koji je prirodno raznolik, prolazio sam tim krajevima prošle godine i baš sam impersioniran ostao, još prolazio vremenskim intervalom koji je uhvatio sabahsko vrijeme, sunce tek izlazi. Inšala da se stacioniram u blizini fabrike u Maranellu jednog dana. :tokralju:

Ali opet, citirao bih Fuketa koji kaže vrlo jasno :
Nije važno gdje živiš nego s kim živiš. To sam skont'o. S kim. Sa kime.
"We need to suffer. And we need to fight."

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 17 jun 2020, 05:29

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 jun 2020, 12:47

"Rat u Bosni priča je o dogovoru Miloševića i Tuđmana u Karađorđevu. Postojao je dogovor, u Hrvatskoj su Tuđman i njegovi otvoreno govorili da hrvatski problem nisu Srbi nego Muslimani, to su otvoreno pisale njihove novine i to je bila javna stvar.

Hrvati su, po Tuđmanovom nalogu, po Hercegovini i srednjoj Bosni činili isto što i Srbi, katkad bivajući i okrutnijima, palili su sela, srušili su svaku džamiju koja im se našla pri ruci i otvorili su niz koncentracijskih logora u koje su, kao recimo u Dretelju ili Gabeli, znali strpati sve živo što je islamske vjere."

Ovako o ratu u BiH piše Jergović kojeg se trenutno zbog stavova o Bleiburgu i misi i istupanju iz Pena proglašava neprijateljski nastrojenim elementom za Bosnu, Sarajevo i Bošnjake.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 jun 2020, 12:48

slika

:mrgreen:

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 17 jun 2020, 12:50

Pa nije baš da se samo zbog Bleiburga napada Jergovića.
Let's talk about SIX baby!

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 17 jun 2020, 12:50

Drape je napisao/la:
17 jun 2020, 12:47
"Rat u Bosni priča je o dogovoru Miloševića i Tuđmana u Karađorđevu. Postojao je dogovor, u Hrvatskoj su Tuđman i njegovi otvoreno govorili da hrvatski problem nisu Srbi nego Muslimani, to su otvoreno pisale njihove novine i to je bila javna stvar.

Hrvati su, po Tuđmanovom nalogu, po Hercegovini i srednjoj Bosni činili isto što i Srbi, katkad bivajući i okrutnijima, palili su sela, srušili su svaku džamiju koja im se našla pri ruci i otvorili su niz koncentracijskih logora u koje su, kao recimo u Dretelju ili Gabeli, znali strpati sve živo što je islamske vjere."

Ovako o ratu u BiH piše Jergović kojeg se trenutno zbog stavova o Bleiburgu i misi i istupanju iz Pena proglašava neprijateljski nastrojenim elementom za Bosnu, Sarajevo i Bošnjake.
Jergović je već odavno u interpretacijskoj krizi. Sjetimo se s kakvim je fešitima pisao o Sanaderu, zatim pokušao letigimirati Handkea i sl.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 17 jun 2020, 12:57

Drape je napisao/la:

Zasto bi neki Bosnjak imao problema sa misom za Bleiburg ? Mozda ovi jugosloveni, Bosnjaci sigurno ne.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 jun 2020, 13:07

Captain4 je napisao/la:
17 jun 2020, 01:44
Za mene idealan prostor za život je Andaluzija, mediteranska klima, imaš oko 300 sunčanih dana u godini. Još pogotovo imaš mix kultura zbog ostavštine Arapa u vidu te islamske kulture koja se spaja sa baroknom i renesansnom arhitekturom. Znam da ima dosta slučajeva da naši ljudi odu tu preko ERASMUSa, pa plaćaju ti ljudi da uživaš, isplati se izgubiti godinu dana života. :mrgreen:
Jest lijepo na oko, al je prevruće, pola dana ne možeš iz hlada nigdje, nije baš idealno za život. Jest za turizam.
Captain4 je napisao/la:
17 jun 2020, 01:44
Italija mi je isto prejaka specifično onaj sjeverni dio koji je prirodno raznolik, prolazio sam tim krajevima prošle godine i baš sam impersioniran ostao, još prolazio vremenskim intervalom koji je uhvatio sabahsko vrijeme, sunce tek izlazi. Inšala da se stacioniram u blizini fabrike u Maranellu jednog dana. :tokralju:
To da, Toskana posebno i Firenza imaju taj neki poseban štih, a meni se i ona sicilijanska sela i dole dio oko Napulja i Amalfi strašno sviđaju. :ljepota:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 jun 2020, 14:06

Jučer su se vojno sukobile dvije nuklearne sile, ubijeno 20 ljudi. Donosimo pozadinu

U PONEDJELJAK navečer su se na granici Indije i Kine sukobili vojnici tih dviju država, inače nuklearnih sila koje zajedno imaju trećinu svjetskog stanovništva. Imali su okršaj koji je rezultirao smrću najmanje 20 indijskih vojnika.

Navodno je bilo žrtava i na kineskoj strani, no ta država ih nije potvrdila. Vojni dužnosnici s jedne i druge strane naknadno su se sastali kako bi "smirili situaciju".

Iako su obje vojske na granici imale teško naoružanje na raspolaganju, uključujući tenkove, obje zemlje tvrde da nijedan hitac nije ispaljen. Vojnici su se navodno sukobili samo šakama, palicama i kamenjem. No i to je bilo dovoljno.

Dok se Indija često sukobljava sa zapadnim susjedom Pakistanom, zbog čega su te dvije zemlje vodile četiri rata i niz oružanih sukoba (posljednji prošle godine), granica Indije i Kine, duga gotovo 3500 kilometara, bila je mnogo mirnija.

Kina i Indija vodile su, naime, samo jedan rat, 1962., u kojem je Indija teško poražena. Ovo je prvi smrtonosni okršaj tih dviju zemalja od 1975. i najveći od 1967., piše Guardian.

Što se dogodilo?

Kina optužuje Indiju da su njeni vojnici dvaput prešli granicu "provocirajući i napadajući kineske vojnike". Međutim, riječ je o teritoriju zbog kojeg se ove dvije goleme zemlje spore već desetljećima - slabo naseljenom području planinskog lanca Himalaja zvanom Ladah, inače dijelu Kašmira, regije oko koje se Indija, Pakistan i Kina spore.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 17 jun 2020, 14:30

Zabit je napisao/la:
16 jun 2020, 23:34
jel iko konta da ce dzenet biti onakav kakvog ga mi zamisljamo u sadasnjem zivotu
"I niko ne zna šta je za njih skriveno, a što će oči njihove obradovati, kao nagrada za ono što su činili." (Es-Sedžde, 17.)

Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Uzvišeni Allah kaže: 'Pripremio sam Mojim dobrim robovima ono što oči nisu vidjele, za što uši nisu čule i što nikad nikom na um nije palo!'" (Muttefekun alejhi)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 jun 2020, 14:33

VolimTz je napisao/la:
17 jun 2020, 12:57
Drape je napisao/la:

Zasto bi neki Bosnjak imao problema sa misom za Bleiburg ? Mozda ovi jugosloveni, Bosnjaci sigurno ne.
Dakle po tvom rezonovanju da bi bio Bosnjak blajbursko fasisticko orgijanje koje su Austrijanci zabranili ti treba biti okej? Vjerovatno trebamo biti ponosni i na Handzar diviziju.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 17 jun 2020, 14:46

Epidaurus je napisao/la:
17 jun 2020, 14:33
VolimTz je napisao/la:
17 jun 2020, 12:57
Dakle po tvom rezonovanju da bi bio Bosnjak blajbursko fasisticko orgijanje koje su Austrijanci zabranili ti treba biti okej? Vjerovatno trebamo biti ponosni i na Handzar diviziju.
Je li postoji verzija mise za mučki pobijene koja bi tebi bila prihvatljiva a da je ne bi okarakterisao kao fašističko orgijanje?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 jun 2020, 14:55

I telemah je **** mrtva postao

Plaćam za 100 mbps, radim speed testove svih vrsta već mjesec dana, ni na jednom nemam više od 40ak. Prošao kroz sve zakone i ugovor, kaže obvezuju se da obezbjede 50% nominalne odnosno maksimalne brzine, koja piše u ugovoru, ako je manja od toga, opcije su ili prekini ugovor ili pređi na manji paket. Odnosno u prijevodu, brži smo od telekoma tako da nam se napuši qurčine jer alternative nemaš :urnebes:

Ako pređeš na manji paket, opet ćeš imat 30/40% obećane brzine, i tako se spuštaj dok ne dođeš na to da plaćaš 0 i dobiješ 0.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, Helemnejse, invincible1921 i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []