Postao/la zmaj od b. » 04 dec 2010, 18:41
Evo sačekao sam da prođu bar dvije sedmice, da se malo slegnu i emocije, pa da čovjek korektno može nešto prokomentarisati.
Kao prvo pisao sam ovdje o pretučenom navijaču i to je prošlo bez većeg i interesovanja i od strane navijača, za klub me nije iznenadilo. Obzirom da se ovdje većinom radi o malađoj populaciji koja je i sklona pravljenju nereda interesantno je da ih njihov kolega navijač apsolutno ne interesuje.
Kao drugo loši rezultati su donijeli i promjene u klubu, došao je provjeren trener, pa valjda će sada pogoditi i sa pojačanjima, ali eto za loše rezultate su krivi i dva naša nogometaša. Doro je zaslužio da ostane u klubu kao naš najstariji igrač, ali sad je doveden u situaciju da mora prekinuti igrati nogomet ako želi da radi u Zvijezdi.
Što se tiče Vede on je kolateralna šteta gospodina Cvitkušića koji mu je prije pet-šest mjeseci prepolovio platu, on je nije dizao i bio je ucjenjivan da je podigne da bi igrao, a zadnje kolo su ga u ekipu stavili povrijeđenog. Nakon svega toga kad im je najavio arbitražu i kad znaju da će izgubiti spor, jer ovo nije kožara Adema Čabrića, iza nogometaša stoji UEFA i FIFA, oni su ga stavili na transfer listu. Pa valjda ako tražiš ono što si zaradio moraš ići iz kluna
Kao treće u Gradačac se zadnje dvije godine valjda dolazi na oporavak i rehabilitaciju, valjda zato što je tu banja Ilidža, normalno za to gospodin Cvitkušić ne mora odgovarati, on ima ekskluzivno pravo da troši klupski novac kako najbolje zna i umije.
Žao mi je što se mi ovdje prepiremo oko stvari na koje ne možemo uticati, ali udruženje navijača ako postoji trebalo bi izaći sa nekakvim zahtjevima prema klubu, a klub ako je i malo ozbiljan trebao bi surađivati sa navijačima. Mada sumnjam jer za dvije i pol godine u PL nisu napravili ni jednu pres-konferenciju.
Na kraju mislim da od ovih igrača koji su ostali sada u Zvijezdi pola ne zaslužuje da igra PL, to su dokazali svojim igrama i zalaganjem na terenu, jedino što pojedincima odgovaraju zato što s njima zajedno se opijaju po gradačačkim birtijama!