Chelsea_CBH je napisao/la:Juventus je prava truba od kluba.
Oj, zemljo otvori se.
A sto trujes temu bezze
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Chelsea_CBH je napisao/la:Juventus je prava truba od kluba.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Melo:Mi smo Juve, titula mora biti cilj
Danas je Felipe Melo bio gost na Juventus Channel i odgovarao je na pitanja navijača. Nije prežalio utakmicu koja se igrala u nehumanim uslovima, ali sad misli na Seriu A...
Veoma veliki broj navijača je postavio identično pitanje. Da li je ova ekipa može osvojiti scudeto? Melo je bio optimističan.
"Naravno, možemo da osvojimo scudeto. Inter i Milan su jednu stepenicu iznad nas, ali oni imaju igrače koji igraju zajedno već dugo. Mi radimo i polako napredujemo. Ove godine imamo ekipu, takodje postoji i prijateljstvo u svlačionici, i to su neki od razloga zbog kojih možemo osvojiti nešto ove godine. Mi smo Juve, naš cilj mora da bude scudeto."
Dao je i svoj komentar na utakmicu protiv Catanie koja se igra za vikend.
"To je jedno finale. Ekipa koja želi osvojiti scudeto mora razmišljati na ovaj način. Biće teško, ali pokazali smo da smo jaki, i mislim da možemo pobijediti."
Svi su primjetili promjenu u njegovom ponašanju, pa je bilo mnogo pitanja u vezi toga. On je to objasnio lošom sezonom cijele ekipe.
"Prošle godine smo imali lošu sezonu, ali svi. O meni se puno pričalo, zato što sam ja stigao zadnji u ekipu. Sad više ne dobijam kartone kao prošle godine, ne pravim incidente, ali moj način igre je ostao isti....
forza melo.
Del Piero je ovih dana bio najglasniji, s argumentom da se utakmica protiv Lecha nije smjela odigrati, tako je na svojoj oficijalnoj stranici napisao nekoliko riječi...
"Nikad prije nisam igrao u sličnim uvjetima,a mnogo sam utakmica odigrao u karijeri. Teren zaledjen, polarni uvjeti, sniježna mećava...U svakom slučaju je izgledalo da igramo utakmicu na jednom od polova, a umjesto pingvina na terenu smo bili mi. Vrijeme je da se zaustavimo i da razmislimo ima li smisla sve ovo?? Teško je kad se zateknete u situaciji da igrate utakmicu u tim uslovima, ali kad bi se u budućnosti ponovila slična situacija, utakmica se sigurno neće igrati."
Naglasio je da ne traži opravdanje za ispadanje iz Evropske Lige.
"Naravno da ne govorim ovo da bih nas opravdao zbog ispadanja iz Evropske Lige, jer nije odlučio remi iz Poznana, već i prva 4 remija. Što se tiče ispadanja, već posle utakmice sam rekao da mi e žao, jer nismo imali namjeru ništa ostavljati, željeli smo igrati i na ovom frontu. Vjerujem da je utakmica protiv Lecha pokazala da smo dali sve da uzmemo tri boda i ne ispadnemo iz EL. Ali nažalost desilo se i sada moramo gledati naprijed. Moramo se koncentrisati na naše ciljeve kojih još uvijek imamo. Počećemo utakmicom protiv Catanie. Tamo će biti bar 30 stepeni više nego u Poznanu, na svu sreću.
Daj pusti brate tog paćenikaAdinjo je napisao/la:Chelsea_CBH je napisao/la:Juventus je prava truba od kluba.
Oj, zemljo otvori se.![]()
A sto trujes temu bezze

Bonucci u konkurenciji za UEFA tim godineEmmanuela Ebouea, 27-godišnjeg desnog bočnog igrača iz londonskog Arsenala, u svoje redove žele što prije dovesti dvije momčadi iz talijanske Serije A. U pitanju su Roma i Juventus.
Rimljani su već ranije izrazili simpatije spram ovog Bjelokoščanina, no očigledno će voditi borbu s Juventusom oko igrača koji je u reprezentativnom dresu tijekom karijere nastupio 61 put. U Arsenalu je Eboue od 2005. godine kada je u London došao iz belgijskog Beverena. Vrlo brzo se ustalio u prvoj momčadi Arsenea Wengera.
U siječnju će, po napisima talijanskog tiska, ova dva sastava Serije A pokušati razgovorati s upravom Arsenala po pitanju Ebouea.
Prošao je mjesec dana od kad je Juventus imao krizu u odbrani pa je morao vratiti u ekipu, Grossa, Salihamidžića, kao i momke iz Primavere. Ovi su to dobro iskoristili...
U ovom trenutku, u ekipi ima i previše odbrambenih, a samo mjesec dana prije, situacija je bila očajna. U ovom trenutku na raspolaganju su standardni Bonuci i Chielini, zatim Traore, Grosso, i Grigera i Legrotaglie koji su se oporavili i treniraju lagano s ekipom. Tu su još dva momka iz Primavere koji ulaze u ozbiljnu konkurenciju za prvi tim, Camilieri i Sorensen.
Sorensen je upao u prvi tim nenadano, nakon onih silnih povreda. On je to iskoristio veoma dobro. Sve utakmice koje je odigrao do sad, je odigrao odlično. Njegova je prednost što može igrati na više pozicija, tačnije štopera i desnog beka. Na poziciji desnog beka se pokazao kao idealno rješenje pa će u utakmici protiv Catanie vjerovatno biti u početnom sastavu.
Motta koji je trebao biti jedan od igrača koji su trebali da daju dozu kvaliteta ovoj ekipi se pokazapo kao promašaj. Još uvijek nije odigrao utakmicu na vrhunskom nivou, pa nije ni čudo što polako gubi mjesto u ekipi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.