Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Adinjo
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Adinjo » 03 dec 2010, 21:06

Chelsea_CBH je napisao/la:Juventus je prava truba od kluba.

Oj, zemljo otvori se. :roll:

A sto trujes temu bezze :?
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 dec 2010, 21:17

Melo:Mi smo Juve, titula mora biti cilj

Danas je Felipe Melo bio gost na Juventus Channel i odgovarao je na pitanja navijača. Nije prežalio utakmicu koja se igrala u nehumanim uslovima, ali sad misli na Seriu A...

Veoma veliki broj navijača je postavio identično pitanje. Da li je ova ekipa može osvojiti scudeto? Melo je bio optimističan.
"Naravno, možemo da osvojimo scudeto. Inter i Milan su jednu stepenicu iznad nas, ali oni imaju igrače koji igraju zajedno već dugo. Mi radimo i polako napredujemo. Ove godine imamo ekipu, takodje postoji i prijateljstvo u svlačionici, i to su neki od razloga zbog kojih možemo osvojiti nešto ove godine. Mi smo Juve, naš cilj mora da bude scudeto."

Dao je i svoj komentar na utakmicu protiv Catanie koja se igra za vikend.
"To je jedno finale. Ekipa koja želi osvojiti scudeto mora razmišljati na ovaj način. Biće teško, ali pokazali smo da smo jaki, i mislim da možemo pobijediti."

Svi su primjetili promjenu u njegovom ponašanju, pa je bilo mnogo pitanja u vezi toga. On je to objasnio lošom sezonom cijele ekipe.
"Prošle godine smo imali lošu sezonu, ali svi. O meni se puno pričalo, zato što sam ja stigao zadnji u ekipu. Sad više ne dobijam kartone kao prošle godine, ne pravim incidente, ali moj način igre je ostao isti....
forza melo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Del Piero: Okrećemo se našim ciljevima

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=407
Del Piero je ovih dana bio najglasniji, s argumentom da se utakmica protiv Lecha nije smjela odigrati, tako je na svojoj oficijalnoj stranici napisao nekoliko riječi...

"Nikad prije nisam igrao u sličnim uvjetima,a mnogo sam utakmica odigrao u karijeri. Teren zaledjen, polarni uvjeti, sniježna mećava...U svakom slučaju je izgledalo da igramo utakmicu na jednom od polova, a umjesto pingvina na terenu smo bili mi. Vrijeme je da se zaustavimo i da razmislimo ima li smisla sve ovo?? Teško je kad se zateknete u situaciji da igrate utakmicu u tim uslovima, ali kad bi se u budućnosti ponovila slična situacija, utakmica se sigurno neće igrati."

Naglasio je da ne traži opravdanje za ispadanje iz Evropske Lige.

"Naravno da ne govorim ovo da bih nas opravdao zbog ispadanja iz Evropske Lige, jer nije odlučio remi iz Poznana, već i prva 4 remija. Što se tiče ispadanja, već posle utakmice sam rekao da mi e žao, jer nismo imali namjeru ništa ostavljati, željeli smo igrati i na ovom frontu. Vjerujem da je utakmica protiv Lecha pokazala da smo dali sve da uzmemo tri boda i ne ispadnemo iz EL. Ali nažalost desilo se i sada moramo gledati naprijed. Moramo se koncentrisati na naše ciljeve kojih još uvijek imamo. Počećemo utakmicom protiv Catanie. Tamo će biti bar 30 stepeni više nego u Poznanu, na svu sreću.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 dec 2010, 21:20

Adinjo je napisao/la:
Chelsea_CBH je napisao/la:Juventus je prava truba od kluba.

Oj, zemljo otvori se. :roll:

A sto trujes temu bezze :?
Daj pusti brate tog paćenika :D

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 dec 2010, 23:19

[youtube][/youtube]

Ovi Arapi su najjaci Libertazzi, noo Iaquinta Iaquinta Iaquinta. :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 dec 2010, 14:37

Eboueu ističe ugovor, čekaju ga u Italiji

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2705.html

Bio bi odlicno pojacanje definitivno..hajmo ovo odraditi :)

Na danasnji dan...prije 16 godina,nesto sto je obiljezilo karijeru naseg kapitena...pogledajte i uzivajte(4:30)

[youtube][/youtube]

slika

slika slika

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 dec 2010, 16:46

Juve i Roma žele Emmanuela Ebouea

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=410
Emmanuela Ebouea, 27-godišnjeg desnog bočnog igrača iz londonskog Arsenala, u svoje redove žele što prije dovesti dvije momčadi iz talijanske Serije A. U pitanju su Roma i Juventus.

Rimljani su već ranije izrazili simpatije spram ovog Bjelokoščanina, no očigledno će voditi borbu s Juventusom oko igrača koji je u reprezentativnom dresu tijekom karijere nastupio 61 put. U Arsenalu je Eboue od 2005. godine kada je u London došao iz belgijskog Beverena. Vrlo brzo se ustalio u prvoj momčadi Arsenea Wengera.

U siječnju će, po napisima talijanskog tiska, ova dva sastava Serije A pokušati razgovorati s upravom Arsenala po pitanju Ebouea.
Bonucci u konkurenciji za UEFA tim godine

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=412

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 dec 2010, 16:49

Sorensen ima prednost u odnosu na Mottu
Prošao je mjesec dana od kad je Juventus imao krizu u odbrani pa je morao vratiti u ekipu, Grossa, Salihamidžića, kao i momke iz Primavere. Ovi su to dobro iskoristili...

U ovom trenutku, u ekipi ima i previše odbrambenih, a samo mjesec dana prije, situacija je bila očajna. U ovom trenutku na raspolaganju su standardni Bonuci i Chielini, zatim Traore, Grosso, i Grigera i Legrotaglie koji su se oporavili i treniraju lagano s ekipom. Tu su još dva momka iz Primavere koji ulaze u ozbiljnu konkurenciju za prvi tim, Camilieri i Sorensen.

Sorensen je upao u prvi tim nenadano, nakon onih silnih povreda. On je to iskoristio veoma dobro. Sve utakmice koje je odigrao do sad, je odigrao odlično. Njegova je prednost što može igrati na više pozicija, tačnije štopera i desnog beka. Na poziciji desnog beka se pokazao kao idealno rješenje pa će u utakmici protiv Catanie vjerovatno biti u početnom sastavu.

Motta koji je trebao biti jedan od igrača koji su trebali da daju dozu kvaliteta ovoj ekipi se pokazapo kao promašaj. Još uvijek nije odigrao utakmicu na vrhunskom nivou, pa nije ni čudo što polako gubi mjesto u ekipi.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 dec 2010, 22:37

Chiellini u spotu za FIFU 2011:

[youtube][/youtube]

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 dec 2010, 14:27

U okviru 15. kola Serie A Juventus ide u gostovanje jedanaestoplasiranoj Cataniji sa ciljem da nastavi niz bez poraza te da upiše tri boda. Utakmica se igra u nedjelju sa početkom od 20:45h...

U odnosu na prošlu sezonu ekipa Catanie nije doživjela neke značajnije promjene. Vjerovatno najveća promjena se desila na trenerskoj poziciji. Otišao je Siniša Mihajlović a na klupu je došao Marco Giampaolo. Što se tiče igračkog kadra treba spomenuti da je Catania ostala vjerovatno bez jednog od svojih najboljih igrača Jorge Martineza koji je pojačao ekipa Juventusa.

Kao zamjena za Martineza u ekipu je došao iz Club Atlético San Lorenzo de Almagro ofanzivni veznjak Alejandro Gómez za 2,5 milliona eura. U sezonu su ušli kao jedan od potencijalnih kandidata za ispadanje ali za sada se drže jako dobro. Trenutno se nalaze na 11 mjestu na tabeli sa 18 osvojenih bodova iz 14 odigranih utakmica. Dali su 12 golova a toliko su i primili.

Čak 15 bodova od 18 bodova Catania je osvojila kod kuće. Iz sedam odigranih utakmica kod kuće zabilježili su četiri pobjede (Parma, Cesena, Udinese i Bari) i tri remija(Bologna, Napoli i Fiorentina) što znači da su još neporaženi kod kuće. Kod kuće su dali 8 golova a primili su samo 3 gola. Catania ima drugu najbolju odbranu lige kada igra kod kuće. Ispred njih je samo Bologna koja je kod kuće primila samo dva gola. Najbolji strijelci do sada su im Matías Silvestre, Christian Terlizzi i Maxi López sa postignuta dva gola.

Juventus je u srijedu ispao iz Europa Lige nakon što je na gostovanja protiv Lecha odigrao samo 1-1 i time zabilježio peti remi iz pet susreta. Sada se prema najavama iz Juventusa maksimalno fokusiraju na prvenstvo. Momčad Luigi Del Neria neporažena je u posljednjih 14 natjecateljskih susreta. Sa 24 boda iz 14 utakmica Juventus se nalazi na trećem mjestu prvenstve ljestvice sa šest bodova manje od lidera Milana.

U ovu utakmicu ulaze sa ciljem da nastave niz bez poraza te da upišu tri boda sa jako vrućeg gostovanja. Juventus je do sada odigrao sedam susreta u gostima. Pobjedili su tri, remizirali tri te su samo jednom poraženi. Kada igra u gostima Juventus ima daleko najbolju odbranu u ligi. Primili su samo tri gola a dali su devet.

Do sada su Catania i Juventus odigrali 12 susreta na Siciliji. Ekipa Juventusa je nešto uspješnija. Zabilježili su pet pobjeda, četiri puta su remizirali a tri puta su poraženi. Juventus je dao 18 golova a primio njih 15. Posljednju pobjedu na Siciliji Juventus je zabilježio 8 februara 2009 godine kada je pobjedio sa 2-1. Poveo je Juventus golom Iaquinte koji je ubrzo poslije toga dobio crveni karton te je tako ekipa Juventusa ostala sa igračem manje. Viška igrača Catania je iskoristila u šestom minutudrugog poluvremena kada je strijelac za poravnanje bio Morimoto. Medjutim, tri boda Juventusu je donio C.Poulsen koji je u posljednjim minutama pogodio za pobjedu Stare Dame.

U ovom susretu Marco Giampaolo neće moći računati na Belluscia, Augustyna i Spollia koji su ozlijedjeni a Maxi Lopez se vraća u momčad poslije suspenzije. Argentinac će biti u vrhu napada u formaciji 4-1-4-1 te je najavio da će donijeti svojoj momčadi tri boda protiv Juventusa.

Pozvani igrači su:21 Andujar, 30 Campagnolo, 22 Alvarez, 33 Capuano, 12 Marchese, 2 Potenza, 6 Silvestre, 23 Terlizzi, 10 Barrientos, 27 Biagianti, 5 Carboni, 4 Delvecchio, 17 Gomez, 13 Izco, 8 Ledesma, 16 Llama, 20 Martinho, 24 Pesce, 19 Ricchiuti, 26 Sciacca, 9 Antenucci, 7 Mascara, 11 Maxi Lopez, 15 Morimoto.

Del Neri i dalje ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi. Buffon, Rinaudo, Grygera, De Ceglie, Martinez i Amauri su nedostupni treneru zbog ozlijeda dok je Claudio Marchisio suspendovan. Također nema ni Armanda Traorea zbog smrtnog slučaja u porodici. Poslije ozlijede u tim se vraća Nicola Legrotallie.

Pozvani igrači su:

2 Motta
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Sissoko
6 Grosso
7 Salihamidzic
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
18 Quagliarella
19 Bonucci
20 Lanzafame
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
39 Camilleri
43 Sorensen

Gdje ste braćo Juventini, nema vas odavno :D.

GrandeJuve
Kontakt:

Post Postao/la GrandeJuve » 05 dec 2010, 14:56

Uvjeren sam u pobjedu danas dobijamo 100% mi u gostima ubijamo .. :mrgreen:

FORZA RAGAZZI FORZA JUVEEEEEEEEEEEEE

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 dec 2010, 15:28

Tezak mec nema sta...

Na ruku nam idu kiksevi intera i rome,al ukoliko zelimo neku borbu za scudetto moramo poceti pobjedjivati ovakve tekme...Catania je neporazena kuci sto dovoljno govori,uz cinjecicu da su 15 od 18 bodova osvojili kuci.... al isto tako vjerujem i nadam se da ce veceras biti porazeni ukoliko mi budemo igrali kao u prethodnih nekoliko utakmica...

Najveca opasnost dolazi iz prekida,od stoperskog dvojca Silvestre i Terllizi...koji su vec davali golove Juventusu u karijeri koliko se ja sjecam...a sjecam se po obicaju dobro,cak i protivnickih igraca cim je vezano za Juventus... 8-) :mrgreen: Silvestre je zabio prosle godine u remiju 1-1...a Terlizzi dok je igrao za palermo..mislim 2-1 da je bilo 2005

Tu trebamo obratiti posebnu paznju..nadam se da se necete uvjeriti u ovo sto govorim...al prekidi su im dosta jaki,pogotovo ova dvojica kad su u pitanju i posebnu paznju treba obratit na njih..valjda Del Neri to zna

naravno..i odlicni napadacki trojac Mascara,Morimoto i Lopez...izuzetno brzi i pokretni...a nasa odbrana i nije bas brza i pokretljiva...po obicaju onda imamo dosta problema sa takvim profilom ekipe kao sto je catania

bice ovo izuzetno teska utakmica...ne leze nama ovakve ekipe sa brzim napadacima i krilima,koje imaju dobru kontru...al veceras sam optimista :)

FORZA JUVE
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 dec 2010, 15:32

nesto mi je i drago sto ne igramo onu usmrdjelu EL, sad sve na Serie A i da lijepo osiguramo LP, veceras nadam se pobijedi,gutavo gutavo , al trebamo pobijedit ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 dec 2010, 15:35

Valjalo bi veceras dobit...pravo :)

Odlijepili bi se kolko tolko od Intera i Rome 8-) a priblizili milanu i laziu...a iduce kolo,ako ne bude strajka..lazio pada u Torinu 1000% 8-) 8-)

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 05 dec 2010, 16:33

:mrgreen:
Poraz je meminovnost :mrgreen:
Zadnja izmjena: vuvu_zzz, dana/u 09 dec 2010, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 dec 2010, 16:40

hehehe...pa dobro..interov recept ove godine,vi to bolje znate :mrgreen: 8-) 8-)

Juve je 10 utakmica u nizu, bez poraza u Serie A... 8-) 8-)

FORZA MAGICA JUVE

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 dec 2010, 17:26

Biće teška utakmica, ali treba odigrati utakmicu kao protiv Fiorentine i mislim da pobjeda ne bih smjela doći u pitanje, jedino ako se ponovo neki novi Boruc ili da nas nesreća nastavi pratiti.

FORZA JUVE! 8-)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 05 dec 2010, 18:39

Catania (4-1-4-1): Andujar - Potenza, Silvestre, Terlizzi, Alvarez - Biagianti - Gomez, Izco, Ledesma, Mascara - Maxi Lopez

Klupa: Campagnolo, Capuano, Carboni, Martinho, Llama, Sciacca, Antenucci.

Juventus (4-4-2): Storari - Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasić, Aquillani, Melo, Pepe - Quagliarella, Iaquinta

Klupa: Manninger, Motta, Camilleri, Legrottaglie, Sissoko, Lanzafame, Del Piero.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 05 dec 2010, 20:30

Ne volim ovu Cataniu nikako....los osjecaj imam. De me malo razgovorite ljudi :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 dec 2010, 20:31

hahaha... :mrgreen:

razgovorice te quagliarella tokom meca..vjeruj mi 8-) :P

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 05 dec 2010, 20:42

ocekujem pobjedu nista drugo posto smo ispali iz Eurolige :roll: 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []