Upravo to drug. Kramar najbolji primjer a 90% auta im teretna bila ili sluzbena. Na placu najvise bijelih i crnih autaBeduin je napisao/la: ↑20 jun 2020, 16:51Ma ne vjerujem im nikako. U Kramaru skoro svako auto oko 140.000StrikeWarzone je napisao/la: ↑20 jun 2020, 15:43A sve i jedan prodavač varalica koji radi na procente.Beduin je napisao/la: ↑20 jun 2020, 09:49To i jeste finta, sto kod nas ljudi poceli vjerovati samo u servisnu knjizicu, a to je najmanji problem danas uzeti novu servisnu i ispuniti je ako iole dobru vezu imas u nekom salonu.
Kod novijih auta to je malo teze jer odvuces u ovlasteni servis, spojis auto i provjeris tacno kad je uradjen koji servis u ovlastenom salonu. Mada i tu mozes kalkulisati, voziti auto duze vremena bez servisa i onda vratis kilometre nazad do neke brojke nakon zadnjeg servisa i onda odradis isti gdje ti upisu sta si radio i trenutnu kilometrazu. Ali nasi ljudi sve manje voze i u ovlastene servise, nego pogledaju servisnu koju jedva da i znaju procitati te uzivaju u slatkorjecivosti prodavaoca i gotova stvar.
Ja sam svog Golfa 7 odvuko u Nipex, ljudi spojili i provjerili kad je uradjen veliki servis i slaze li se sve sa brojem kojeg zalijepe iznad motora nakon velikog servisa. Danas je zajebano kupovati auto, svako mulja i svako je kobajagi radio servis i sve izmjenjao, a kilometraza mahom ispod 200.000, kao da je toliki bauk ako ti auto predje 200k, sto u biti znaci da je vozan i ako je redovno servisiran na konju si.
A inače, 95% servisnih od vozila koja su uvezena u BiH se ispunjava jednom hemijskom![]()
Ja kad sam 2014. godine uzeo u Svicarskoj Renault cabrio, servisna mi bila sjebana a nisam ni gledao je. Onda sam kupio prazni servisnu i poslao rodjaku tamo sto radi u Fordovom salonu, on ispunio i pecate lupio i onda ovdje ocarinim auto i nesto manje platim zato.
Kasnije ga i prodao s tom servisnom.

O standardnim kilometrazama za Vw 248 000 za 15g staro auto ne treba ni pricat i svaki vlasnik je uvjeren da nije udaran i da nije vracana kilometraza