Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Ma Irfan je jedna obicna hulja, koja samo ganja svoj interes(sto je i razumljivo, al nikako na stetu igraca sto kod njega nije slucaj) i nemilosrdno unistava talente. Njemu je normalno bolje da se Dzeko proda za 40, nego za 25 miliona, al da li je za Dzeku ?? Da li je on kao menadzer trebao procjeniti tu klauzulu, da li ce klubovi biti spremni platiti, kao sto to rade kvalitetni menageri, a ne Dzeko da igra i jos da procjenjuje ugovore, klauzule. Pa koji ce mu ku.rac onda menadzer ? Naravno njemu su se cifre pocele motati po glavi, ubijedio Dzeku da potpise taj ugovor, obecao united, arsenal za godinu(kao sto je mnogim mladim igracima obecavao bayern, wolsburg, liverpool...). Ustalom zna se vrlo dobro ko je prepoznao Dzekin talenat i cijom je zaslugom otisao u Cesku, a to sto je on imao nafake i uletio na pravo mjesto u pravo vrijeme, ne znaci da je dobar menadzer, a to je kasnije i dokazao...
Igrom slucaja imam nekoliko drugova kojima je on menadzer, a nekima je jos uvijek i niko, ama bas niko nema pozitivno misljenje o njemu. To nije slucajno... Mnogo je on igraca i poslije Dzeke vodio u Cesku, obecavao im svasta nesta i naravno nista od tog prc... Prvo sto je radio mutne radnje prilikom odvodjenja tih maldih igraca iz pretezno sarajevskih klubova, slao ih po dvojicu-trojicu same u novu sredinu gdje nikog ne znaju u katastrofalnim uslovima i rijetki se u takvim uslovima snadju.
Ne branim ja ni Dzeku ni te mlade igrace, normalno da ima tu i njihove krivice, al ipak kako ima srce da upropastava karijere i zivote mnogim igracima. Ima svakavih menagera, znam ja vrlo dobro kako oni igraju, al ovaj sto prljavo igra, to ima malo gdje.
Al nece jos dugo za godinu/dvije prvo ce sarajevski igraci/talenti bjezati od njeg ko đavo od krsta, a onda i svi ostali. Mada je vec i pomalo pocelo, vec na losem glasu. Pa nek onda materi bude menadzer...
Igrom slucaja imam nekoliko drugova kojima je on menadzer, a nekima je jos uvijek i niko, ama bas niko nema pozitivno misljenje o njemu. To nije slucajno... Mnogo je on igraca i poslije Dzeke vodio u Cesku, obecavao im svasta nesta i naravno nista od tog prc... Prvo sto je radio mutne radnje prilikom odvodjenja tih maldih igraca iz pretezno sarajevskih klubova, slao ih po dvojicu-trojicu same u novu sredinu gdje nikog ne znaju u katastrofalnim uslovima i rijetki se u takvim uslovima snadju.
Ne branim ja ni Dzeku ni te mlade igrace, normalno da ima tu i njihove krivice, al ipak kako ima srce da upropastava karijere i zivote mnogim igracima. Ima svakavih menagera, znam ja vrlo dobro kako oni igraju, al ovaj sto prljavo igra, to ima malo gdje.
Al nece jos dugo za godinu/dvije prvo ce sarajevski igraci/talenti bjezati od njeg ko đavo od krsta, a onda i svi ostali. Mada je vec i pomalo pocelo, vec na losem glasu. Pa nek onda materi bude menadzer...
Nema veze odakle je Džeko došao, ako je glup, to je njegova stvar. Poletio je da pojača sebi ugovor i procijenio da je ta klauzula adekvatna i da će neko ponuditi tu lovu. Ja tu nikako ne mogu više "kriviti" menadžera nego Džeku. Kakvi god da su savjeti dolazili do Edina.boom.dll je napisao/la:idolu za sta sluzi menadzer , nego da kaze igracu sta je najbolje za njeg' ... zna se ko je i sta je dzeko bio prije par godina , čovjek došao iz teplica , i ti očekuješ da razmišlja ko jedan vrhunski igrač ?Željovac je napisao/la:Ovaj neki dole ispod intelekt treba da zna da je Džeko punoljetan.
A za Irfana koji iz provincije doleti da se opari... Ne znam šta da kažem, osim da je to u opisu posla menadžera. Da klepaju nekada i ogromnu lovu nezasluženo, na račun tuđeg uspjeha. I Džeki je jednostavnije igrati kad ima nekoga ko brine za te neke sastanke, dogovore i pregovore, a očito ima povjerenja u Irfana. To odakle je taj menadžer došao, da li iz New Yorka ili superprovincije, to je fakat nebitno. Menadžeri muzu kad mogu. A sumnjam da iko od nas zna koliko je on uložio u Džeku kad se nije znalo kakav će ovaj uspjeh napraviti. Nešto sigurno jeste. Uzeo je na sebe rizik i investicija mu se sigurno mnogostruko vratila. Pala mu je kašika u med. Kakogod, nismo ni upućeni savršeno u taj njihov odnos, a pouzdano možemo znati samo to da je Džekina zadnja.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Klauzula stoji XXXX€ i ako neko uplati oni ga moraju pustiti,a mogu ga pustiti i za manje ali sugonje nece.Kod dosta igraca su te klauzule basnoslovne(cini mi se iniesta ili xavi ili kaka neznam sad tacno,klauzula je 150-250miliona€ a da neko ponudi kao real milanu 50m€ oni prodaju....)
Vjerovatno je dogovor izmedju Wolsburga i Dzeke bio stavit cemo 40M€ da bi mogli uzeti 25-30M€ ali sad oni nece da ga puste bez tih 40€.....ali otice Dzeko sad na zimu ili na ljeto 100%
Vjerovatno je dogovor izmedju Wolsburga i Dzeke bio stavit cemo 40M€ da bi mogli uzeti 25-30M€ ali sad oni nece da ga puste bez tih 40€.....ali otice Dzeko sad na zimu ili na ljeto 100%
RIP SALE VILENJAK
Čovječe citirao si post sa prve stranice ove teme, tačnije iz 2008. godine.Ponos Torina je napisao/la:Mislis 24Tarik14 je napisao/la:Dzeko ima 22 godine, ima jos vremena da ide u jedan veliki klub.![]()
100% sportski i krajnje opušten potpis
RiNo je napisao/la:Čovječe citirao si post sa prve stranice ove teme, tačnije iz 2008. godine.Ponos Torina je napisao/la:Mislis 24Tarik14 je napisao/la:Dzeko ima 22 godine, ima jos vremena da ide u jedan veliki klub.![]()
I to citira legendu foruma. Bas mi nedostaju njegove "cinjenice" i teorije o tome ko je patriota, a ko nije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Ponos Torina
- Kontakt:
i ja sam se zacudio odkud on ovdje nije ga dugo bilo,ali krije se on,tu je on sigurno i krisom posmatra
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
-
Chelsea_CBH
- Kontakt:
Nemojte se ljutiti ali Džeko je oko svog ugovora pravo imao onaj bosanski pristup, a to je priglup i naivan. I sada ispašta. Isto kao što su Bošnje poletile da potpišu Daytonski sporazum, pa sada čitava država ispašta zbog te gluposti. Tako je i s ovim ugovorom. Trebalo je uključiti mozak kad se potpisivao novi ugovor, a to se nije uradilo. Sada ispaštaj.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
RiNo je napisao/la:Čovječe citirao si post sa prve stranice ove teme, tačnije iz 2008. godine.Ponos Torina je napisao/la:Mislis 24Tarik14 je napisao/la:Dzeko ima 22 godine, ima jos vremena da ide u jedan veliki klub.![]()
Evo gledam sad opet pregled utakmice i Džeko prođe pored Hoenessa i nakon nekoliko metara se okrenu i nešto mu dobaci dok je Dieter njemu bio leđima okrenut. I okrenuo se za Edinom nakon tog dobacivanja, a Džeko nije ni čekao na odgovor ni ništa, već odmah nakon dobacivanja "s leđa" odjurio. Ne može biti ništa fino.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- NoName
- Kontakt:
I ja sam upravo to gledao, sigurno mu nije ništa lijepo rekao, to je bilo očigledno.Željovac je napisao/la:Evo gledam sad opet pregled utakmice i Džeko prođe pored Hoenessa i nakon nekoliko metara se okrenu i nešto mu dobaci dok je Dieter njemu bio leđima okrenut. I okrenuo se za Edinom nakon tog dobacivanja, a Džeko nije ni čekao na odgovor ni ništa, već odmah nakon dobacivanja "s leđa" odjurio. Ne može biti ništa fino.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Jao što me trznu, reko' Tarik se vratio... 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Od Dzeko, preko Irfana, i dodje se do Deytona...samo na ovome forumu 
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne znam koliko je dobro da prkosi Hoenessu, ali vjerujem da bi moglo uroditi plodom.
Ko zna, mozda bas za mjesec dana Dieteru pukne film.
Ko zna, mozda bas za mjesec dana Dieteru pukne film.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ebiga,ali kad uzmes da je i Dzeko pokupio fajn kajmak.To jest lova je sljegla.I da se Wolsburg ko biva bio fino pojacao.Sve ''njaka'' jaka imena u klubu reprezentativci Brazila,Danske,Svajcarske,Njemacke.Cak su po imenima jaci nego kad su titulu osvojili.Medjutim ima nesto i osim imena a to je atmosfera koja je odavno pomucenna u tom klubu.Strauss je napisao/la:Ma Irfan je jedna obicna hulja, koja samo ganja svoj interes(sto je i razumljivo, al nikako na stetu igraca sto kod njega nije slucaj) i nemilosrdno unistava talente. Njemu je normalno bolje da se Dzeko proda za 40, nego za 25 miliona, al da li je za Dzeku ?? Da li je on kao menadzer trebao procjeniti tu klauzulu, da li ce klubovi biti spremni platiti, kao sto to rade kvalitetni menageri, a ne Dzeko da igra i jos da procjenjuje ugovore, klauzule. Pa koji ce mu ku.rac onda menadzer ? Naravno njemu su se cifre pocele motati po glavi, ubijedio Dzeku da potpise taj ugovor, obecao united, arsenal za godinu(kao sto je mnogim mladim igracima obecavao bayern, wolsburg, liverpool...). Ustalom zna se vrlo dobro ko je prepoznao Dzekin talenat i cijom je zaslugom otisao u Cesku, a to sto je on imao nafake i uletio na pravo mjesto u pravo vrijeme, ne znaci da je dobar menadzer, a to je kasnije i dokazao...
Naveli smo Ibrahimsona,pa taj kad god mu se cefne ode u drugi klub i to da ti oci stanu koji klubovi.Nema veze cifra,jos se cifre krecu kud ikamo masnije.Dzeko je tek na putu da postane kao i Ibrahimson.
Ovo sto radi to je taj put.Nezadovoljan sam a i vi ste prema tome hajmo se uhvatiti noge.Ili cemo tu svi upasti.
Tako da mu je onaj potez bio taj korak.Nije ni Irfan ni Dzeko toliki problem kao onaj Hoennes.Taj covjek jednostavno ne zna niti ce znati raditi sa fudbalerima i klubovima.Za njega je mesara i kobasicarski zanat.
Da je bio i jedan fleksibilniji i normalniji menadjer,Dzeko bi vec igrao u jacem klubu.A rastali bi se kao najveci prijatelji i plus Vukovi dobro zaradili.
Sto se tice bas tog Dietera,govedo se smakne tako sto se cilja direkt u glavusu ili celo.Dzeko je vec krenuo sa starim Hoennesovim zanatom mesarskim.
On je citav problem Vukova,kao i par njih u foteljama.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ima li kakvih vijesti o Dzekinom transferu, evo od juce se nista ne pise po medijima gdje se seli i jeli mu cijena jos uvijek 40 miliona.
Evo Real doveo Milita izgleda. A još ne može ni igrati ligu prvaka.
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 05 dec 2010, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- -Barcelona-
- Kontakt:
izvorŽeljovac je napisao/la:Evo Real doveo Milita izgleda.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!
Diego Milito igrao je značajnu ulogu u prošlosezonskim uspjesima Interove nogometne ekipe. Bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje naslova u Ligi prvaka, Seriji A i Talijanskom kupu.-Barcelona- je napisao/la:izvorŽeljovac je napisao/la:Evo Real doveo Milita izgleda.
Igrao je Milito tada pod vodstvom Josea Mourinha, aktuelnog stratega Real Madrida, a prema napisima u Corriere dello Sportu, nije nemoguće da se saradnja obnovi.
Naime, Real traži napadača, a poslije odbijenice Wolfsburga koji ne pušta Edina Džeku (pišu tako njemački mediji), Mourinho se okrenuo u poznato dvorište i odlučio ponovo okušati sreću s argentinskim napadačem.
Jasno, "kraljevi" su u potrazi za napadačem nakon što je Gonzalo Higuain zbog povrede leđa ispao na duže vrijeme iz stroja.
Diego Milito je ugovorno za Inter vezan do juna 2014. godine.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
Marca. Samo ne razumijem savršeno je li gotova stvar.-Barcelona- je napisao/la:izvorŽeljovac je napisao/la:Evo Real doveo Milita izgleda.
Visca el Višća!
Visca el Višća!

Visca el Višća!
Visca el Višća!
Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, Fudbalbr1, General505, Google [Bot], HariTz, MostarNeretva, Normus90, s4mke, Sheyi, tuzlanskinacin, Zlaja83 i 59 gostiju.