ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

jestamaji
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la jestamaji » 22 jun 2020, 09:22

problem je što su ovaj turnir i slični događaji u ovome trenutku kontraproduktivni. sa jedne strane propagiraju “social distancing”, higijenu i samoodgovornost, a onda prave ovakve happeninge na kojima se jednoj eliti dozvoljava da to sve gaza nogama.
sa druge strane bi svi da im dolaze turisti i ostavljaju pare, ali neka ostave koronu tamo odakle stižu, sve najgore zadnje i donje licemjerje. u srbiji sve mjere ukinuli i propagiraju sebe same jer su išli izbori

jasno je da je situacija komplikovana i da se mora balansirati između dvije vatre, virus razara neke zemlje svijeta dok se neke ponašaju ko da je u pitanju prehlada, optimalnog rješenja nema, svaka opcija nosi nešto negativno, ali ovakav turnir sa dernecima i koncertom definitivno nema u ovim vremenima nikakvu podlogu. ukupni rezultat nikako ne može biti pozitivan sve i da se niko nije zarazio.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 22 jun 2020, 09:44

jestamaji je napisao/la:
22 jun 2020, 09:22
problem je što su ovaj turnir i slični događaji u ovome trenutku kontraproduktivni. sa jedne strane propagiraju “social distancing”, higijenu i samoodgovornost, a onda prave ovakve happeninge na kojima se jednoj eliti dozvoljava da to sve gaza nogama.
sa druge strane bi svi da im dolaze turisti i ostavljaju pare, ali neka ostave koronu tamo odakle stižu, sve najgore zadnje i donje licemjerje. u srbiji sve mjere ukinuli i propagiraju sebe same jer su išli izbori

jasno je da je situacija komplikovana i da se mora balansirati između dvije vatre, virus razara neke zemlje svijeta dok se neke ponašaju ko da je u pitanju prehlada, optimalnog rješenja nema, svaka opcija nosi nešto negativno, ali ovakav turnir sa dernecima i koncertom definitivno nema u ovim vremenima nikakvu podlogu. ukupni rezultat nikako ne može biti pozitivan sve i da se niko nije zarazio.
Buraz ja ne znam u kojem svijetu ti živiš, virus je već razorio sve zemlje svijeta ekonomski i još razara , tek za pola godine će se vidjeti strašne posljedice ...
Jednostavno moramo da se naviknemo da živimo sa virusom , pazimo se koliko možemo i nastavimo živjeti normalno koliko toliko ...

Jedina pohvala za virus jeste što je istrebio sve ostale bolesti, više ih nema ljudi samo od korone oboljevaju , liječe i umiru ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 jun 2020, 10:04

bombaysaphire je napisao/la:
22 jun 2020, 09:44

Buraz ja ne znam u kojem svijetu ti živiš, virus je već razorio sve zemlje svijeta ekonomski i još razara , tek za pola godine će se vidjeti strašne posljedice ...
Jednostavno moramo da se naviknemo da živimo sa virusom , pazimo se koliko možemo i nastavimo živjeti normalno koliko toliko ...

Jedina pohvala za virus jeste što je istrebio sve ostale bolesti, više ih nema ljudi samo od korone oboljevaju , liječe i umiru ...
Treba pustat esencijalne stvari da idu, a organizacija egzibicionog turnira, kojeg Nolo sigurno ne bi organizovo da je situacija normalna, svakako ne spada u te esencijalne stvari.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 jun 2020, 11:59

darker10 je napisao/la:
22 jun 2020, 10:04
bombaysaphire je napisao/la:
22 jun 2020, 09:44

Treba pustat esencijalne stvari da idu, a organizacija egzibicionog turnira, kojeg Nolo sigurno ne bi organizovo da je situacija normalna, svakako ne spada u te esencijalne stvari.
otprilike tako, on nije uopšte pročitao šta sam ja napisao. dvoaršinski pristup stvari je zadnje licemjerje i ovo što su napravili je bilo sa dna kace, posebno sa tim bahatim ponašanjem novaka i ostalih a sve sa samo jednim ciljem, da se svima pokaže da su oni pametniji od ostatka svijeta. da smo ti i ja pokušali organizovati takav turnir rekli bi nam prvo odmaknite se jedan od drugoga i onda mrš napolje.

korak po korak je jedino ispravno, prvo ono što je neophodno za život i za privredu, paziti da se zdravstveni sistem ne raspadne a hljeba i igara i svi na kamaru kad se stvore uslovi a ne sada. nije samo problem što je to bilo izazivanje belaja, nego što ti jedno u medijima govore i propovjedaju a drugo rade. mene boli kur.ac oće li se novak i ostale naduvane zvijezde zaraziti, kao što me boli i za sve one koji su se svojom voljom išli gurati u mase, ali to je nula fer prema onima koji će posljedično najebati a nisu ni krivi ni dužni!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 22 jun 2020, 14:48

Ali dobro ga je Roddick bocnuo nema sta, kae izgleda da ipak postoji neka pandemija :rol: :rol:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 jun 2020, 15:11

japa je napisao/la:
22 jun 2020, 14:48
Ali dobro ga je Roddick bocnuo nema sta, kae izgleda da ipak postoji neka pandemija :rol: :rol:
a stan jedva dočeko da i on malo opet bocne vekićku, kad ne ide više drugačije :mrgreen:

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 22 jun 2020, 15:13

Nisu turnir organizovali bez prethodnog konsultovanja sa vlastima. Te iste vlasti dopustaju da nocni klubovi, diskoteke, restorani, trzni centri rade bez problema. Zamisli jedan trzni centar ili diskoteku sa hiljadu ljudi koji su nacickani jedni na drugim.

Zasto bih se ja osjecao odgovornim kada milion ljudi se ponasa najnormalnije i onda da ja osjecam griznju savjesti jer se na xy eventu malo rasirila bolest. Il' zatvorite sve ili pustite sve. Ne moze diskoteka sa hiljadu-dvije ljudi u zatvorenom prostoru raditi ( i na to svi sutimo),a praviti bauk od jednog turnira i moralisat. Ne mogu te suplje fakat.

Nije Novak niti bilo ko od tenisera ista uradio bez ikakvih dozvola ili na svoju ruku. Sve ovo im je bilo dopusteno od nasih vlada. Ispadose oni gori od onih bilmeza sto su se u vrijeme svih zabrana okupljali i dernecili iza zastora.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 jun 2020, 15:23

kad je Nick Kyrgios glas razuma znas koliko je sati

Novak ko ravnozemljas iz NBA
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 22 jun 2020, 15:28

Pa hrvatske vlasti su u ocaju da spase bar malo turisticku sezonu jer bez nje su na aparatima ali organizatori na celu sa Djokovicem su takodjer odgovorni, nikakve distance nije bilo, plus dosli iz Beograda koji nikada i nije prestao biti zariste korone u regionu dje su se organizovali masovni derneci, nije ni cudo sto se ovo desilo. Hrvatska je bila u odlcnom stanju sa virusom dok im nisu uvezli hrvati iz Bosne i sada ovi sa ovim turnirom iz Srbije.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 jun 2020, 16:13

japa je napisao/la:
22 jun 2020, 15:28
Pa hrvatske vlasti su u ocaju da spase bar malo turisticku sezonu jer bez nje su na aparatima ali organizatori na celu sa Djokovicem su takodjer odgovorni, nikakve distance nije bilo, plus dosli iz Beograda koji nikada i nije prestao biti zariste korone u regionu dje su se organizovali masovni derneci, nije ni cudo sto se ovo desilo. Hrvatska je bila u odlcnom stanju sa virusom dok im nisu uvezli hrvati iz Bosne i sada ovi sa ovim turnirom iz Srbije.
haj sto su turnir organizovali nego frajeri gidali po nocnim klubovima hahah Tu su i fasovali ovo virusce. Svi su oni odg pocevsi od Domija, Zvereva pa do Nole

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 jun 2020, 17:12

evo od danas se opet javljaju infektolozi i ostali superznalci u srbiji koji su bili zatvoreni u podrume dok su trajali izbori i kojih do danas nigdje nije bilo. sad odjednom upozoravaju da pandemija nije prošla, da cifre opasno rastu itd.
nole je bio jedan od kretena koje je tamošnja vlast iskoristila u svoju korist da prikaže lažnu sliku normaliteta koji se zahvaljujući njima vratio, pusti levata da se pravi važan i igra tenis, pusti zvezdu i partizan da igraju pred punim stadionom, ko ih je.be svakako su sve sami glupani itd .... e moj nole jeb.ali te svi političari a ti ni skonto nisi, dobar si čovjek ali si brate glup .... djevojčica brala jagode .... mislila je da je trava!

nole je bolji teniser od rafe i rogera, ali oni su za njega einstein i arhimed!

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 22 jun 2020, 19:56

Sta je sad kljuc u bravu ovog Adria tura?
⚽FK Garaže⚽

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 jun 2020, 20:09

https://sportsport.ba/tenis/novak-dokov ... lji/366219

Reci nam Lekiću :rol: :rol:
Stručnjak nam je pokušao pokazati da nema korone i da se nemamo čega bojati. Hvala mu, sada se bojimo još više, sport koji nam je želio vratiti, sada nam se čini daljim nego ranije.

Bravo majstore, ‘alal vera’, baš si nam pokazao!
Nekad me začudi kako uopšte ovakvi tekstovi prodju, da li je moguće da ovo niko ne kontroliše s portala. Ove gluposti i bljuvotine ni na alo.rs nećeš nać. Sramotan tekst, nadam se da će se dohavizat i obrisati ovo.

Što se tiče Nole, bio je svjestan rizika, svjestan eventualnih posljedica. Sad će malo dobit po ušima kroz medije, u jednu ruku je i zaslužio.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 22 jun 2020, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 22 jun 2020, 20:18

darker10 je napisao/la:
22 jun 2020, 16:13
japa je napisao/la:
22 jun 2020, 15:28
haj sto su turnir organizovali nego frajeri gidali po nocnim klubovima hahah Tu su i fasovali ovo virusce. Svi su oni odg pocevsi od Domija, Zvereva pa do Nole
Citav Balkan kida po nocnim klubovima.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 jun 2020, 20:50

Pa u tome je stvar. Ljudi su ti sve pustili, od kafica, do tc uz napomenu da barem nosis masku recimo kad si u trgovini il u tc, al et ljudima i to tesko pa ne mogu sacekat jos malo da se trljaju po nocnim klubovima.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 22 jun 2020, 22:36

Pa zasto su onda otvorili nocne klubove ? Nemoj ih onda ni otvarati i tjt. Ne znam odakle ideja nekom na vlasti ( koji MORA biti deset puta odgovorniji od mene, od tebe i od bilo kojeg drugog pojedinca) da bi obicni omladinac trebao biti odgovaran i ne ici na takva mjesta ako si mu to dozvolio. Zabrani rad takvih objekata i tjt. A ne dopustis da sve radi kao i prije ove situacije i onda drvlje i kamenje jer je negdje eksaliralo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 23 jun 2020, 01:25

bodi123 je napisao/la:
22 jun 2020, 20:09
https://sportsport.ba/tenis/novak-dokov ... lji/366219

Reci nam Lekiću :rol: :rol:
Stručnjak nam je pokušao pokazati da nema korone i da se nemamo čega bojati. Hvala mu, sada se bojimo još više, sport koji nam je želio vratiti, sada nam se čini daljim nego ranije.

Bravo majstore, ‘alal vera’, baš si nam pokazao!
Nekad me začudi kako uopšte ovakvi tekstovi prodju, da li je moguće da ovo niko ne kontroliše s portala. Ove gluposti i bljuvotine ni na alo.rs nećeš nać. Sramotan tekst, nadam se da će se dohavizat i obrisati ovo.
Pročitah, nažalost, par rečenica...kakvom novinarstvu svjedočimo. Bože sačuvaj.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 jun 2020, 01:57

Strasno je kako su Novaka stavili na stub srama,on je organizovao turnir **** a ne druzenje u kafani ,kafane svakako rade i bez Novaka...strasno sta rade ovi krezubi novinari sa kupljenom diplomom.

Sto se tice Novaka,ovo je jedan od razloga sto ga raja ne voli,Rogeru i Rafi nikad ovo ne bi palo na pamet da organizuje jer ga svakako ljudi cekaju na ziceru,vjerujem da mu je namjera dobra bila ali balkanac ko balkanac ne razmisli prije nego uradi neku glupost.Ali ne moze onu ojebinu od brata staviti za direktora turnira :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Zadnja izmjena: delinjo, dana/u 23 jun 2020, 02:03, ukupno mijenjano 1 put.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 jun 2020, 02:00

LlullSergio je napisao/la:
22 jun 2020, 22:36
Pa zasto su onda otvorili nocne klubove ? Nemoj ih onda ni otvarati i tjt. Ne znam odakle ideja nekom na vlasti ( koji MORA biti deset puta odgovorniji od mene, od tebe i od bilo kojeg drugog pojedinca) da bi obicni omladinac trebao biti odgovaran i ne ici na takva mjesta ako si mu to dozvolio. Zabrani rad takvih objekata i tjt. A ne dopustis da sve radi kao i prije ove situacije i onda drvlje i kamenje jer je negdje eksaliralo.
Jbg Ljulje ,da zivis od toga ne bi tako pricao,mislim ne zivim ni ja da se razumijemo ali moras shvatiti da ljudi od toga hrane porodicu.Sa virusom se treba boriti i zivjeti sa njim,ne znam sta hocete opet 2,3 mjeseca zatvora ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jun 2020, 03:04

Ok što se organizovao turnir, sa te strane nisu prekršili nikakave zakone i mjere (iako je diskutabilno da li je ispravno da se dozvoljavaju masovna okupljanja), ali mi je nevjerovatno da se prethodno prije svega nisu svi kolektivno testirali i da organizator aka Đoković (tj. valjda njegov buraz) nije insistirao na tome.

Ili da su bar ti igrači ispali pametniji i zahtjevali testiranje, pa yebote ja ne bih ni pristao doći na tour bez da mi daš garant da smo svi zdravi. Još Dimitrov doletio direktno iz Amerike, koja je trenutno ponajveće žarište i svi se napravili ludi. :damn:

E ala će se Noletu sad nakačiti na grbaču, taman sad imaju dobar razlog za to. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.