Rezultati svakih izbora su, kako god, mjerodavni. Krađe i mafijanja svakako su prisutni, ali ljudi ga izabraše. Glas je glas. Glas je znak. I to je slika i prilika Srbije koja se vučićizirala. A obradovići, trifunovići i jovanovići mogu zajedno pod ruku.
Citam i ja da je zemlja ravna ploca, ali nesto ne vjerujem bas u to...
Šta ti kažeš na ovo? 189 mjesta u Parlamentu, jbt, to Sloba nije imao.
Manje vise ocekivano, obzirom da vecina gradjana nije ni izaslo na izbore i da je opozicija, barem ono sto je ostalo od nje (ds, dveri..) potpuno bojkotovala iste...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
nevjerovatno je koliko vremena prosjecni Bosnjak utrosi na razmisljanje i pracenje srbijanske politicke scene...
ipak samo indirektna veza postoji izmedju dnevnopolitickih desavanja tamo i kvaliteta zivota ovde...
ima ona stara nasa izreka :" ućeram im..."
Kako nema veze? Pozitivni rezultati u Srbiji i u BiH na izborima mogu da pokrenu neke stvari, dok je Vucic on ce da glumi prijatelja, a radi na razdoru relacija u pozadini.
Ulazak Srbije u EU vuce i BiH u istu, samo jedna od stvari. Ali bitnije promjena klime je ono sto treba regiji, a to se nece desiti.
O tome se i radi, nikakve veze nema ko je nosilac vlasti u Srbiji sa kursom politike prema BiH.
Ona je davno utvrđena i nebitno je da li naprednjaci,radikali ili demokrate je vode , ona je ista. Razlika je samo u retorici ,
a sustina apsolutno ista.
Pa generalno su mnogo dobili, izlaznost manja od 50% što udara na legitimitet izbora, dobili su jednopartijski sistem u Parlamentu, u suštini su dobili mnogo više nego da su izašli na izbore i osvojili 10-15% koje ništa ne mijenja.
Meni se u početku nije sviđao taj bojkot, ali ovo je ispalo mnogo bolje po njih.
Pa generalno su mnogo dobili, izlaznost manja od 50% što udara na legitimitet izbora, dobili su jednopartijski sistem u Parlamentu, u suštini su dobili mnogo više nego da su izašli na izbore i osvojili 10-15% koje ništa ne mijenja.
Meni se u početku nije sviđao taj bojkot, ali ovo je ispalo mnogo bolje po njih.
Ma dobili su oni mudo Marjanovo. Ko ce preispitivati izbore? Vucicu odrijesene ruke da radi sta hoce i donosi odluke kakve hoce. Jesu ga syebali
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pa tu su negdje sa ovim rezultatima, mislim da Lukašenko ima negdje oko 65%.
Aleksandar Lukašenko (Bjelorusija) treće izbore 2006. je dobio s većinom od 86%. Rekao je da ih je zapravo dobio s 93,5%, ali da je namjestio rezultat "da izgleda više kao onaj u europskim zemljama".
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ja bih zamolio "građane" i dio vlasti u BiH da ne udaraju na suverenitet komšijskih država, nije u redu da komšijama birate vlast a još manje da se trpate u istu tu vlast, pustite ljude da sami sebi biraju i da sami sobom vladaju.