FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pise i na Oslo.bod.jenju sad citam
Prema dogovoru između Općine Centar, firme JU CSR Sarajevo i FK Sarajevo, stadion Koševo će Sarajevo dobiti na upravljanje za simboličan iznos od 1 (jednu) KM mjesečno, ali će snositi troškove njegovog održavanja.
Ugovor između dvije strane će, kako smo uspjeli saznati, biti potpisan sutra.
Kako nam je rečeno, sutra (utorak) za 12 sati je planirano potpisivanje ugovora između dvije strane, kada će o cijelom dogovoru biti poznato više informacija.
Prema dogovoru između Općine Centar, firme JU CSR Sarajevo i FK Sarajevo, stadion Koševo će Sarajevo dobiti na upravljanje za simboličan iznos od 1 (jednu) KM mjesečno, ali će snositi troškove njegovog održavanja.
Ugovor između dvije strane će, kako smo uspjeli saznati, biti potpisan sutra.
Kako nam je rečeno, sutra (utorak) za 12 sati je planirano potpisivanje ugovora između dvije strane, kada će o cijelom dogovoru biti poznato više informacija.
- Disperadun
- Kontakt:
Sport.1 je objavio prije 15 minuta istu vijest.IDEMOOOO
dječak koji raste zavolio te tad,
ostao je ovdje
vezan za svoj grad
ostao je ovdje
vezan za svoj grad
- SarajevoForza
- Kontakt:
Neko da pojasni ovu koncesiju na 100 godina? Znaci nije u nasem vlasnistvu ali mi radimo sa stadionom sta hocemo i vise se opcina ne pita nista nema vise koncerata, jel ga tako dođe?
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Ljudi moji polako, mislim da zakonski takva koncesija od 99 godina nije moguca.
A druga stvar, tek nasi trebaju da vide sta ovi salabajzeri nude, jer je to jos uvijek poprilicno nejasno.
A druga stvar, tek nasi trebaju da vide sta ovi salabajzeri nude, jer je to jos uvijek poprilicno nejasno.
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
Def :SarajevoForza je napisao/la: ↑22 jun 2020, 15:38Neko da pojasni ovu koncesiju na 100 godina? Znaci nije u nasem vlasnistvu ali mi radimo sa stadionom sta hocemo i vise se opcina ne pita nista, jel ga tako dođe?
Koncesija je pravo na korištenje nacionalnog dobra za obavljanje gospodarske djelatnosti. Koncesija je pravo koje se prodaje - na temelju njega se ostvaruje zarada - pa ga je kao poduzetničku glavnicu potrebno kupiti prije početka korištenja.
Kako tvrdi izvor, ostaje samo na Upravi FK Sarajevo da potpiše ugovor i momentalno može početi sa ulaganjima u stadion. Izvor nije spomenuo vremenski period na koji će Sarajevo dobiti stadion na raspolaganje. Iz općine su htjeli da to bude 99 godina, ali to pravno nije moguće, pa će sigurno biti neki razumniji vremenski period.
Konferencija za novinare je zakazana za 12 sati, a ostaje nam da sačekamo sutra i da vidimo da li su izvori bili u pravu
Konferencija za novinare je zakazana za 12 sati, a ostaje nam da sačekamo sutra i da vidimo da li su izvori bili u pravu
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Pa ne gradi se jer nemas dozvole. Logicno.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jun 2020, 15:34Super je stvar da dobijemo vlasništvo stadiona, al trebat ce vremena da se sredi stadion. Nije to bas preko noći da se završi, treba novca, ljudi, vremena. Al bitno je da se pokrene nesto, evo recimo Butmir je nas 5_6 god al nije se bas ulagalo dalje u nadogradnju jednostavno treba novca. Tako da sabur i korak po korak. Da je pozitivno jest.
Kad dobijes dozvole onda ces graditi. Kontejnere smo i postavili jer objekte u akademiji nemmamo za sad dozvolu da gradimo. A novca imamo. Problem su papiti.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Idemo jednu staru stadion Koševo fudbalski to je raj na njemu igra Sarajevo tim za koji zivim ja oooo.

Ma nek se nesto desava kad vec nema dovoDZenja, moramo mi imati neku euforiju svaki prelazni rok 

Pyro is not a crime !
Nećemo uzeti stadion.
Ponuda ne ide u našu korist, naši neće pristati na općinske uslove, tako da ništa od ovoga.
Ajnadzić je ovo napravio samo da bi sebe oprao
Ponuda ne ide u našu korist, naši neće pristati na općinske uslove, tako da ništa od ovoga.
Ajnadzić je ovo napravio samo da bi sebe oprao
Zadnja izmjena: Haver !, dana/u 22 jun 2020, 15:43, ukupno mijenjano 1 put.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
U sustini moras vratiti onak7 kako si zatekao
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
- Kontakt:
Nisam to znao mislio sam da je sto se tice Butmira završeno, ako imamo novca onda je to super, odma krenuti rekonstrukciju koseva teren, krov itd itdPantelija je napisao/la: ↑22 jun 2020, 15:41Pa ne gradi se jer nemas dozvole. Logicno.bordobijeli je napisao/la: ↑22 jun 2020, 15:34Super je stvar da dobijemo vlasništvo stadiona, al trebat ce vremena da se sredi stadion. Nije to bas preko noći da se završi, treba novca, ljudi, vremena. Al bitno je da se pokrene nesto, evo recimo Butmir je nas 5_6 god al nije se bas ulagalo dalje u nadogradnju jednostavno treba novca. Tako da sabur i korak po korak. Da je pozitivno jest.
Kad dobijes dozvole onda ces graditi. Kontejnere smo i postavili jer objekte u akademiji nemmamo za sad dozvolu da gradimo. A novca imamo. Problem su papiti.
Nedzade **** ti rod i porod!!!!!
Svi u napad jedan je Hase!!
- JavierBosnia
- Kontakt:
"Ma nista od ovoga. Daju nam stadion za 1KM, ali samo dok se ne rekonstruise. Ukratko, evo vam livada za marku, vi je odrzavajte umjesto nas, dok mi ne nadjemo Arapa koji ce gruhnuti pare da ga obnovi."
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ma nista od ovoga. Daju nam stadion za 1KM, ali samo dok se ne rekonstruise. Ukratko, evo vam livada za marku, vi je odrzavajte umjesto nas, dok mi ne nadjemo Arapa koji ce gruhnuti pare da ga obnovi.
Semir napisao ispod
Semir napisao ispod
12. igrač kluba iz Titove 38b
Ne moras, ako si uložio vise od vrijednosti stadiona, tada automatski može koncesijski preci u kupoprodajni ugovor
Ne treba nista potpisivat utorkom, ne valja...sacekat srijedu..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
-
- Kontakt:
Pa ako dobijemo stadion moras placati održavanje to je tako, al sačekajmo do sutra pa vidjeti sta i kako je da ne lupamo napamet
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], misstianopenaldo i 7 gostiju.