NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Hare_BvB
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2010, 04:06

20-10 na poluvremenu za Eaglese. :mrgreen:

Furiozan start za 2 TD-a iz prva dva posjeda, ali pred kraj poluvremena Texansi se vraćaju i imaju posjed lopte na 17-10. Zatim Schaub baca nevejrovatno glup INT u ruke Lawsa na svojih 30-ak yardi. Ipak, zahvaljujući lošem hvatanju Avanta i Celeka, Eaglesi ne dolaze do TD-a, već još jednom šutiraju FG za trenutni rezulatat. Četiri puta su bili u redzoni i postigli su samo dva TD-a. Vick je pretrpio par udaraca, ali i dalje igra na svom nivou. Samuel ne nastupa ni večeras.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 dec 2010, 06:21

Hare_BvB je napisao/la:20-10 na poluvremenu za Eaglese. :mrgreen:

Furiozan start za 2 TD-a iz prva dva posjeda, ali pred kraj poluvremena Texansi se vraćaju i imaju posjed lopte na 17-10. Zatim Schaub baca nevejrovatno glup INT u ruke Lawsa na svojih 30-ak yardi. Ipak, zahvaljujući lošem hvatanju Avanta i Celeka, Eaglesi ne dolaze do TD-a, već još jednom šutiraju FG za trenutni rezulatat. Četiri puta su bili u redzoni i postigli su samo dva TD-a. Vick je pretrpio par udaraca, ali i dalje igra na svom nivou. Samuel ne nastupa ni večeras.
A na kraju 3/4 je izgledalo da moze biti i preokret...

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 03 dec 2010, 06:45

ovo je stvarno smijesno gdje ce biti iznenadenje ako jetsi dobiju patriotse a znajuci da jetsi imaju najbolji rekord ove sezone
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 dec 2010, 09:32

marseille_unique je napisao/la:ovo je stvarno smijesno gdje ce biti iznenadenje ako jetsi dobiju patriotse a znajuci da jetsi imaju najbolji rekord ove sezone
stim da smo mi na tabeli ispred vas bas kao i Atlanta,imamo isti omjer ali razlike neke ili sta se vec gleda pokazuju da smo na tabeli lige divizije konferencije cega sve ne ispred vas i mi i Atlanta koja je ispred nas
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 03 dec 2010, 10:48

marseille_unique je napisao/la:ovo je stvarno smijesno gdje ce biti iznenadenje ako jetsi dobiju patriotse a znajuci da jetsi imaju najbolji rekord ove sezone
Patriotsi i Jetsi imaju isti omjer i oba tima su u dobrom nizu, ali se tekma igra u Bostonu, pa su tako Patriotsi na papiru blagi favoriti. Zbog toga bi se evantualna pobjeda Jetsa mogla okarakterizirati kao malo iznenađenje.
Kao što rekoh, mislim da bi se to moglo dogoditi.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 03 dec 2010, 10:54

Slatinash_7 je napisao/la:
stim da smo mi na tabeli ispred vas bas kao i Atlanta,imamo isti omjer ali razlike neke ili sta se vec gleda pokazuju da smo na tabeli lige divizije konferencije cega sve ne ispred vas i mi i Atlanta koja je ispred nas
Ne znam zasto pise da su Patsi ispred Jetsa na Standings League, ali kad bi sad zavrsila sezona Jetsi bi bili prvi, zato sto imaju bolji omjer u diviziji, tacna tabela je na Standings Conference i Standings division....
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2010, 14:38

damir_82 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:20-10 na poluvremenu za Eaglese. :mrgreen:

A na kraju 3/4 je izgledalo da moze biti i preokret...
Upravo tako. Texansi okreću na 24-20 nakon dva odlična posjeda, a u međuvremenu je i Vick bacio svoj drugi ovosezonski INT. Eaglesi, po starom dobrom običaju, to okreću na početku zadnjeg perioda i postižu dva TD-a, jedan preko Schmidta na pas Vicka, a drugi je djelo Vicka. Izdvojio bih odličan running game Eaglesa, a Mccoy je dominirao još jednom. Na koncu zadjeg perioda, Allen je isforsirao fumble Schauba, kojim je i posljednja nada Texansa bila izgubljena. Celek je imao fantastično hvatanje na 3rd and 19 u redzoni Texansa. Odlično se snašao i nagovorio Reida na challenge koji je urodio plodom. To je i omogućilo postizanje posljednjeg TD-a za ovjeru pobjede.

Sinoćnji meč je pokazao da Eaglesi ipak nemaju dovoljno jaku odbranu da bi mogli računat na neki veliki uspjeh ove sezone. Napad je strašan, ali odbrana je jako loša. Kad je protivnik u redzoni, to je već TD u preko 90% slučajeva. :roll:

Naredni meč je kod Cowboysa i nadati se da će Asante biti spreman.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 03 dec 2010, 21:35

edina je napisao/la:
randy_moss je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:izvinjavam se sto sam malo skreno sa teme ebiga, ali oprostit ce nam admini, jer ipak ovo je jedna od rijetkih tema gdje se dijeca ne raspravlja i ne svadja i gdje se vodi zdrava diskusija

I ovo je jedina tema na koju nasa divna administracija i ne svraca, cim je marseilleova slika kako se pali Bradyev dres prosla bez puta u Banovice. Tako, da pisite sta hocete, svi smo relativno normalni ovdje (osim marseille the special onea).
Mislim i da je stvar u tome što većina nas (izuzev @saltyja i @marseilla, koliko sam upratila) ne živi ni blizu USA niti ima nekih drugih dodirnih tačaka s tim kontinentom. Navijamo za neke ekipe koje su nam se nekad, iz nekog razloga dopale, možda zbog nekog igrača, trenera, zbog neke dobre igre, simpatije prema određenom gradu, npr. New Orleans poslije Katrine... Zato se slažem sa Saltyjem: možemo mi navijati za timove u NFL-u jer volimo taj sport i vidimo u njemu milion nekih čari što ljudi koji to ne prate ne vide, ali ne možemo se mi nikad identifikovati toliko s ovim klubovima kao npr. sa Slobodom, Željezničarom itd. ili neko ko npr. dugo godina živi u Njemačkoj sa nekim njemačkim klubom i sl...

Ja sam do Brettovog odlaska iz Green Baya bila vatrena Packerica. Taj klub mi se svidio i zbog cjelokupnog pristupa stanovnika tog grada prema ovom sportu i prema svom klubu, zbog klupske tradicije, načina poslovanja (do dolaska mrskog Ted Thompsona :evil:), a uz to je to jedini klub koji nema privatnog vlasnika i niko ne može kupiti većinu dionica i tako steći kontrolu nad organizacijom. Iz istog razloga mi je Minesota naravno bila mrska, ali sad kad Brett igra tu, navijam da mu ide dobro (uzalud, hehe) ali ne vjerujem da ću nastaviti navijati za Vikinge kad on ode odatle. Možda da živim u Bostonu ili tako negdje ne bi bilo sumnje za koga ću navijati. Ovako, imam priliku da uživam u dobrom footballu bilo o kojoj ekipi da se radi, kad god imam vremena, što je nažalost ove godine mali problem... Ali pokušaću da u PO budem malo aktivnija. :D

I da.. mislim da Saltyjev post uopšte nije bio off topic. A ova tema je "Forumski Raj". :D

takođe za packerse navijam od 2008, odnosno od kada i aktivnije pratim ovaj sport. to je ona sezona kada smo u finalu NFC izgubili od giantsa sa fg razlike a kasnije su oni i uzeli patse u superbowlu koji te sezone nisu imali poraza do tada (to je ona sezona kada je plaxico briljirao). međutim ja nisam prestao navaijati za packerse kada je bret otisao jer uvijek navijam za tim a ne za igrace. igraci dolaze i odlaze a tim ostaje tu. sto se tice bretta onaj njegov intervju kada kaze da je toj franšizi (packersima) dao sve sto može dati mi i sada teško pada kada ga gledam međutim činjenica je da se brett tada trebao oprostiti od aktivnog igranja. to je bar moje misljenje.
sto se tice ove sezone ja mislim da se do superbowla nece znati favorit za osvajanje jer i u NFC i u AFC ima po 4-5 ekipa koje bi mogle otici do kraja. sjecam se da su neki ovde pisali kako su giantsi sigurni u superbowlu pa onda nakon one predstave vicka protiv redskinsa da je philly u finalu sigurno ali sve to splahne nakon par kola.
takođe sto se tiče mržnje ja mislim da toga ovdije nema. treba pogledati neke druge forume koji se bave drugim temama. shvatili bi smo da je ovo ovde prijateljska atmosfera. takođe dobro dođe kada se pojavi neko sa malo većim egom kao marseille jer kasnije je zanimljivje gledati kako mu argumenti i tvrdnje padaju u vodu kada tim pocne gubiti. uglavnom ovo je jedna od najboljih topica na svim forumima na kojima sam bio aktivan an netu a nadam se i da ce tako ostati :D
pozz svima :)
P.S. citirao sam edinin post jer je bila cheesehead ali vise nije. steta :roll:

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 04 dec 2010, 22:14

Recite mi gdje igraju CB Harris, RE Gbaja Biamila, WR Driver, RB Green i RB Davenport sto su 2006. igrali za Packerse ?

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 04 dec 2010, 23:01

EdinTM87 je napisao/la:Recite mi gdje igraju CB Harris, RE Gbaja Biamila, WR Driver, RB Green i RB Davenport sto su 2006. igrali za Packerse ?
Kabeer Gbaja-Biamila je otpusten 2008. od Packersa i od tada nije igrao ponovo u NFL-u. Deklarisan je kao free agent.
Al Harris je u Miami Dolphinsima.
Ahman Green igra u UFL za Omaha Nighthawkse.
Donald Driver je jos u Green Bayu.
Ovaj Davenport ako sam naletio na pravog, je isto free agent ali ni on, kao ni Kabeer ne vjerujem da ce dobiti posao u NFL-u.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 04 dec 2010, 23:05

EdinTM87 je napisao/la:Recite mi gdje igraju CB Harris, RE Gbaja Biamila, WR Driver, RB Green i RB Davenport sto su 2006. igrali za Packerse ?
Kabeer Gbaja-Biamila je otpusten 2008. od Packersa i od tada nije igrao ponovo u NFL-u. Deklarisan je kao free agent.
Ovaj Davenport ako sam naletio na pravog, je isto free agent ali ni on, kao ni Kabeer ne vjerujem da ce dobiti posao u NFL-u.

kod mene su svi jos uvijek u timu na madden 2007 :D

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 05 dec 2010, 00:04

the_packer je napisao/la:

kod mene su svi jos uvijek u timu na madden 2007 :D
i kod mene na madden 2006. :D Isao random team, i evo GB ispao, igram sad franchisu, na celu sa velikim Favreom..
Al je sila Gbaja Biamila .. Ima 2.4 sacka u prosjeku :D Cetvrtina traje 5 minuta
Al Haris isto masina, 3.0 INT u prosjeku, dominacija ! :mrgreen:

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 05 dec 2010, 19:48

Jako uzbudljiva utakmica u Minesoti sa dosta turn over-a. Odbrana Buffala me zasad pozitivno iznenađuje. Favre je ozbiljnije povrijeđen u prvom drajvu, izgleda da se radi o povredi ramena. Izašao je na snimanje, a Tarvaris Jackson je bacio jedan glup interception i poslije 1 TD. Sidney Rice je prava mašina, nevjerovatan atleta, cijelo vrijeme dupli coverage na njemu, hvata loptu u zraku jednom rukom među dvojicom. Da nije bio povrijeđen ova sezona bi izgledala skroz drugačije za Minesotu.
Definitions belong to the definers, not the defined

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 05 dec 2010, 19:58

edina je napisao/la:Jako uzbudljiva utakmica u Minesoti sa dosta turn over-a. Odbrana Buffala me zasad pozitivno iznenađuje. Favre je ozbiljnije povrijeđen u prvom drajvu, izgleda da se radi o povredi ramena. Izašao je na snimanje, a Tarvaris Jackson je bacio jedan glup interception i poslije 1 TD. Sidney Rice je prava mašina, nevjerovatan atleta, cijelo vrijeme dupli coverage na njemu, hvata loptu u zraku jednom rukom među dvojicom. Da nije bio povrijeđen ova sezona bi izgledala skroz drugačije za Minesotu.
Rice se oporavio, dobit ce nekako ove Billse, a Favre ce se vratit sljedece sedmice i onda krece dominacija Vikinga !
Salty, sta je sa Bearsima, muku muce protiv Lionsa...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2010, 19:59

Bearsi danas imaju losu odbranu neznam sta je ovo :)...valjda je ovo proazno, jer oni su najbolji kada ih napadas i onda oni kada treba budu jos bolji :)...poslije ce oni uciniti svoje u to vjerujem..Detroit ima takodjer dosta dobru odbranu i ova ekipa Detroita je mlada i vjerujem da ce u buducnosti oni biti dosta dosta dobri u ovoj ligi, a mozda to vec slijedece sezone
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2010, 20:03

Ovaj Benet nam je najbolji haman reciver :).. ebote covjek ide u cetvorica na njemu on jos jedno 10 yardi otrca.... inace rezultat je 14;10 za Bearse
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2010, 20:21

ovaj Detroit nas ebe pravo sa RB :)... ovo nije uspjevalo mnogim, a njima bogami ide pravo...kakav je ovaj Johnson reciver u pm :(... ljudi u dva napada napravise TD svaka cast nemam sta da kazem nego ovo...ebote za 20 sekundi ljudi napravise TD pihh sta je ovo sa odbrane
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 05 dec 2010, 20:23

Bas su ovi Redskinsi **** ekipa :P
Nisu dosli ni do centra kako treba :lol: inace rezultat je 21-0 za NYG i to sva 3 TD su rushevi
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2010, 20:25

ma billi su ekipa dok ih nije Phila razvalila i onda sve ide nizbrdo... isto tako i Dallas...poslije poraza protiv Bearsa sve im je krenulo losije i losije ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 05 dec 2010, 20:51

ja ovog Detroita vazda igrjau dobro protiv nas majkemi... ako ovako budemo nastavili izgubit cemo ebiga i onda mozemo zaboravit ovo sve sto smo do sada uradili..offense line ponovo los nema ponovo ista slika u pm

Hester sad zamal da prodje dosao je na 30 yardi od Detroitove teritorije...ne moze ni Hester vjerovat haman da nije prosao haman
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []