Peglanje knjiga ili ne ja ne vidim ništa pozitivno u ovoj razmjeni.
Lijen je, mekan, podložan ozljedama i igra ispod očekivanja u okruženju koje kao voli i gdje hoće da bude. Jedva čekam da ga vidim negdje gdje su ga otjerali i gdje neće da bude...
Šta se desilo sa politikom dovođenja igrača s visokim karakterom, provođenja vremena s njihovom porodicom, pažljivog biranja itd. Zadnjih par godina čisto nabacivanje. Krivio sam dosad Paraticija i Nedveda, ali Agnelli je šef i on ili zahtjeva ovo ili mu je svejedno da gleda i sjedi na rukama. Bar bi on trebao znati neke vrijednosti.
Arthur je došao u Barcu prije dvije godine za 30m. Odigrao 3900 minuta, 4 gola i 6 asistencija. Pjanić u svojoj najgoroj sezoni 2900 minuta, 3 gola i 4 asistencije. Kojom logikom je Arthuru rasla vrijednost do te mjere da Juventus mora nadoplatiti bilo šta?
Zamijenit ćemo mekanog, lijenog veznog igrača koji igra ispod očekivanja za 7 godina mlađeg mekanog, lijenog veznog igrača koji igra ispod očekivanja i još je često u bolnici. Neko će reći da je razlika od 7 godina pozitivna, a ja vidim problem da se momak koji treba u najbolje godine ući ponaša kao čovjek u zadnjoj 1/3 karijere.
Da nema druge alternative pa hajd. Ali Aouar čeka za mizernih 50m, a Aulas bukvalno moli mjesecima za Matuidija. Troduplo bolji, vrijedniji igrač ali daj nam ljenčugu od Brazilca. Treba Costi drugar za izlete u Pariz.