FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Postavi nas, Samire!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
I obavite navijačku dužnost ljubim vas,obnovite člansku!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Kako ti znas napisati jak komentar brata mi. Steta sto povilenis kad ti nestane terapije
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
@braco
Imam molbu za tebe. Znas li nesto vise o Arminu Cerimagicu? Znam da je iz juniora otisao, lutao po belgiji, ceskoj a najvise sloveniji. Poceo karijeru kao centralni vezni, a sada igra i po krilima. Nije neki aman zaman strijelac ali bas zna lopte. Mlad, i nase dijete. Cudi me da se njega niko nije sjetio. Pricao mi je jos dok je bio ovdje, da je bio dobar s Amarom da ga je brko gotivio.
Imam molbu za tebe. Znas li nesto vise o Arminu Cerimagicu? Znam da je iz juniora otisao, lutao po belgiji, ceskoj a najvise sloveniji. Poceo karijeru kao centralni vezni, a sada igra i po krilima. Nije neki aman zaman strijelac ali bas zna lopte. Mlad, i nase dijete. Cudi me da se njega niko nije sjetio. Pricao mi je jos dok je bio ovdje, da je bio dobar s Amarom da ga je brko gotivio.

Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
- kerimatomic1921
- Kontakt:
-
ANamelessGhoul
- Kontakt:
Raspisali se svi sa kritikama za dovođenje Bekrića, a ja bi da pokušam dati objektivan pogled. Odma ću reći da mi je Bekrija jedan od najdražih igrača, a ovi što ga mrze neka slobodno napišu šta je konkretno zgriješio. Objašnjenja tipa "izdao klub" i slično mi ne piju vode. Šta konkretno. Ako je tražio svoje što je po ugovoru, to nije izdaja.
S druge strane, mislim da se klub fino ogriješio o Samira. Jedan od igrača sa najviše trofeja u istoriji kluba je često sjedio, neopravdano, i na klupi i na tribinama i nikada nije pravio problem oko toga. Najviše mislim na period Slavka Petrovića, gdje smo mogli komotno duplu krunu uzeti da je Samir više igrao. Ali bilo je prečih radinovića i sličnih pa nije bilo mjesta, nekad ni na klupi.
E sada na teren - ja bi najsretniji bio da smo mi razvojni klub i da izbacimo svake godine jednog ozbiljnog mladog igrača tipa Hadžiahmetovića ili Bajića, a svako 5 ili 10 godina jednog kalibra Edina Džeke. Međutim, tako nam je kako nam je i s tim nisam zadovoljan ni sa jednom upravom. Od trenera su jedino Adžem i Odović imali hrabrosti dati mladim igračima ozbiljne role u ekipi i da to dobro funkcioniše. Osim je to povremeno radio, kad bi baš imao nekog kapitalca tipa Višće ili Džeke, a drugi samo kad se nema para za starije igrače.
Bekrić u trenutnoj ekipi Želje vrlo vjerovatno će grijati klupu, a možda ni to. Obzirom da Amar uvijek ide na oba fronta, vjerujem da će trebati veći broj igrača, a i veći broj iskusnih igrača. Samir je, po meni, jedan od rijetkih igrača koji zna diktirati tempo ekipe, koji je uvijek agresivan, a strašno jak sa loptom. O prekidima da ne govorim. Naravno da je iza Štilića, ali vjerujem da ima mnogo prostora za njega, posebno ako Dado Sadiković ode.
Pored svega toga, pokazao je više puta da je spreman prihvatiti različite uloge (na primjer kada je Zeba bio kod Amara u prvom planu, a Bekrić sa klupe znao napraviti veći kvalitet), te pokazao da voli klub. Uz to, već je prošao puno toga, te može biti dobar trener na terenu.
Ako nije veliko finansijsko opterećenje, a sumnjam da jeste, da je Samiru do finansija ne bi igrao u Slobodi, onda mislim da može samo koristiti. Sjetimo se kako smo ga isto ovako pljuvali, pa je Zrinjskom donio titulu. I on i Jamak.
S druge strane, mislim da se klub fino ogriješio o Samira. Jedan od igrača sa najviše trofeja u istoriji kluba je često sjedio, neopravdano, i na klupi i na tribinama i nikada nije pravio problem oko toga. Najviše mislim na period Slavka Petrovića, gdje smo mogli komotno duplu krunu uzeti da je Samir više igrao. Ali bilo je prečih radinovića i sličnih pa nije bilo mjesta, nekad ni na klupi.
E sada na teren - ja bi najsretniji bio da smo mi razvojni klub i da izbacimo svake godine jednog ozbiljnog mladog igrača tipa Hadžiahmetovića ili Bajića, a svako 5 ili 10 godina jednog kalibra Edina Džeke. Međutim, tako nam je kako nam je i s tim nisam zadovoljan ni sa jednom upravom. Od trenera su jedino Adžem i Odović imali hrabrosti dati mladim igračima ozbiljne role u ekipi i da to dobro funkcioniše. Osim je to povremeno radio, kad bi baš imao nekog kapitalca tipa Višće ili Džeke, a drugi samo kad se nema para za starije igrače.
Bekrić u trenutnoj ekipi Želje vrlo vjerovatno će grijati klupu, a možda ni to. Obzirom da Amar uvijek ide na oba fronta, vjerujem da će trebati veći broj igrača, a i veći broj iskusnih igrača. Samir je, po meni, jedan od rijetkih igrača koji zna diktirati tempo ekipe, koji je uvijek agresivan, a strašno jak sa loptom. O prekidima da ne govorim. Naravno da je iza Štilića, ali vjerujem da ima mnogo prostora za njega, posebno ako Dado Sadiković ode.
Pored svega toga, pokazao je više puta da je spreman prihvatiti različite uloge (na primjer kada je Zeba bio kod Amara u prvom planu, a Bekrić sa klupe znao napraviti veći kvalitet), te pokazao da voli klub. Uz to, već je prošao puno toga, te može biti dobar trener na terenu.
Ako nije veliko finansijsko opterećenje, a sumnjam da jeste, da je Samiru do finansija ne bi igrao u Slobodi, onda mislim da može samo koristiti. Sjetimo se kako smo ga isto ovako pljuvali, pa je Zrinjskom donio titulu. I on i Jamak.
Nije mi jasno kako neko moze opravdavati dovodjenje Bekrica. Puni 36 godina(za par mjeseci). Ona njegova prva sampionska sezona kad je prekucao bila je fenomenalna. Sve poslije toga je bilo daleko daleko ispod toga najblaze receno, sa izuzetkom par bljeskova.
Zar nije bolje lagano uvoditi nekog mladjeg, da mijenja Stilu, da taj neko stice potrebno iskustvo, lagano se dozira itd, a ako bi se pokazao imali bi puno koristi od toga.
Isto mislim i za Jamaka. Sad taj Jamak treba da uzima minute Durakovicu ili nekom drugom talentu. Zalosno.
Slazem se da treba i iskustva ali daj da ti iskusni budu igraci poput Alispahica, Jovanovica, Stilica itd, da imaju kvalitet i da su profesionalci a ne da neke bivse igrace dovodimo zato sto su nekad u proslosti bili dobri..
Zar nije bolje lagano uvoditi nekog mladjeg, da mijenja Stilu, da taj neko stice potrebno iskustvo, lagano se dozira itd, a ako bi se pokazao imali bi puno koristi od toga.
Isto mislim i za Jamaka. Sad taj Jamak treba da uzima minute Durakovicu ili nekom drugom talentu. Zalosno.
Slazem se da treba i iskustva ali daj da ti iskusni budu igraci poput Alispahica, Jovanovica, Stilica itd, da imaju kvalitet i da su profesionalci a ne da neke bivse igrace dovodimo zato sto su nekad u proslosti bili dobri..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 23 jun 2020, 21:45, ukupno mijenjano 2 puta.
Joj Ermina mangupa, samo svoje jarane dovodi i plaća ih, KAKO SI SAMO LUD 
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Pa ne mora nista zgrijesiti,pobogu covjek ima 36 godina,ljudi odmah misle da mrzis nekoga.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
- kolezeljovac
- Kontakt:
Amar Osim radi sto misli da treba, tako da...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Evo konkretan primjer, utakmica na Grbavici protiv Slobode, nama treba pobjeda, oni se nalozili. Zabija gol, nema veza to je njegov posao, tekme tece dalje stisli nas go nam visi, on se nalozilo da ga zabije i samo nas sreca spasi. Gotivio sam ga i ja, od tad mu je.bem mater i tako ce ostati. Prica to je njegov posao okacit macku o rep. Seljacic je ispao tad. On nama nista ne moze pomoci, to svako zna.fczeljo je napisao/la: ↑23 jun 2020, 21:38Raspisali se svi sa kritikama za dovođenje Bekrića, a ja bi da pokušam dati objektivan pogled. Odma ću reći da mi je Bekrija jedan od najdražih igrača, a ovi što ga mrze neka slobodno napišu šta je konkretno zgriješio. Objašnjenja tipa "izdao klub" i slično mi ne piju vode. Šta konkretno. Ako je tražio svoje što je po ugovoru, to nije izdaja.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Eto brzo u Zelji i tamnoputog iz mladosti
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Pa Bekrić bolje sad izgleda nego mlađi kad je bio, ne razumijem vas 

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
@Bezideja pa fala Bogu, naložio se čovjek da se dokaže. Takav nam i treba - a ne Lendrić ili razni što su prodefilovali koji prespavaju pola utakmice. Svaka čast, to je sportista. On naložen sa 36, a ovamo naši sa 20 nisu naloženi... e onda motaj kablove drug moj.
@delinjo ako taj naš neki talenat ne može prekucati Bekriju sa 36, onda nije talenat. Višća kad je ulazio je odma bio nezamjenjiv. Nema tu iskustvo, trpljenje i slično - odma se vidi da je kvalitet. Ako ne možeš kod nas isplivati sa 20 i biti kvalitet, onda je to upitna roba.
@delinjo ako taj naš neki talenat ne može prekucati Bekriju sa 36, onda nije talenat. Višća kad je ulazio je odma bio nezamjenjiv. Nema tu iskustvo, trpljenje i slično - odma se vidi da je kvalitet. Ako ne možeš kod nas isplivati sa 20 i biti kvalitet, onda je to upitna roba.
Bahrudin Atajić nije tamnoput.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ja kazem dok donese 3 boda svojim golom ili asistencijom svi ce zaboraviti pljuvanje ima 36 godina itd
Čovjek je došao da završi karijeru u klubu u kojem je najduze igrao i najbolje partije pruzao
Čovjek je došao da završi karijeru u klubu u kojem je najduze igrao i najbolje partije pruzao
Brko iz druge galaksije!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.