Pitars.
Evo i četvrtog. Ovaj je Vicin.
Nigdje nisam spomenuo Akademiju Sarajeva. Kad vec spominjes mislim da ima super uslove za mlade, ali ne izbacuje igrace. Daj boze da svaki klub ima Akademiji i 100x bolju nego sto je vasa sada, pri tome da i vasa bude 100x bolja. Mi smo sa sljake izbavili po nekog igraca i dalo ga repki, ako vec poredis. Naravno uz dosta srece.Vanja8 je napisao/la: ↑24 jun 2020, 12:29Prvo argentinac ja za tebe ne mogu reci da si neozbiljan jer si u najmanju ruku neupucen...Argentina je napisao/la: ↑24 jun 2020, 10:18Neozbiljan si i provokator, uopste ne gledas nornalno i ne razgovaras kako bi trebali. To je isto kao da ja tebe sad pitam odakle ti je klub, iz Butmira ili Zenice s obzirom da nemate stadiona, a gurate se da ste klub u pravom smislu te rijeci. Ili da te pitam mogu li vas vlasnici pretvoriti iz FK u Bagminton klub, sto je najgore mogu. Njihovo ste vlasnistvo, pokazali su vam to par puta posebno kad ste protestovali kad su vas na ignore stavili.
Ako se vec pravis pametan i ovako odgovaras drugom forumasu sa odgovorom "obratio sam se Argentini", da te upoznam s jednom cinjenicom. Nisi se obratio meni, kada to uradis, onda si mi posalao privatnu poruku i to je obracanje. Forum je javna diskusija, u ovom slucaju je bilo citiranje i covjek se nadovezao na komentar.
Da, imamo finansijskim problema i kasne nam plate jer su klubovi odraz razvijenosti drzave. Pokusavamo rukama i nogama nesta napraviti, kada vec aludiras na to. Ne znam sta je tu smijesno, kada nam je 50% sugradjana u takvoj situaciji sa poslom i platama, 99% penzionera na rubu egzistencije sa primanjima itd. Po tebi izgleda i oni trebaju dignuti ruke, prodati se nekim azijatima koji ne znaju, ne postuju i interesuje ih nista, te pustiti da se radi s njima sta god im padne na pamet?
Glava ne sluzi samo za sisanje, ali kod tebe, bojim se da sluzi![]()
Prvo ne znas da država nema zakon o sportu, ali i bez njega investitor može samo napustiti klub, nikakvu drugu promjenu ne može napraviti i na vasu žalost on ostaje ovdje jako dugo jer covjek ima vec razradjen desetogodisnji plan razvoja Fk Sarajevo...
Druga stvar, pozivas se na placanje stadiona, ok, izvadi mi koliko je željo placao Grbavicu shodno tome da je tek 2006.g država poklonila stadion...
Ni marke...
Sarajevo koliko god da placa, placa državi, nakon toliko godina koristenja stadiona ni jednom nam nije ponudjena ni koncesija , a za te pare smo mogli do sada napraviti dva stadiona...
slažem se da lokalna zajednica treba pomagati sportske klubove, ali lokalna zajednica ne smije prihvatati da finansira redovno poslovanje, jer tada može svaka firma da se obrati opstinama i da kaže ok, placajte nam plate radnicima, struju, vodu, a mi cemo uzimati profit...
Pozivate se i na Akademiju, da to je jedina Akademija u BiH i to je izuzetno skupa investicija, jer Fk Srajevo i pored koncesije nije dobio to poljoprivredno dobro koje je proglaseno neperspektivnim, na dar...
Sto je to željo odustao od Akademije ili sto to nema Sloboda, Radnik Akademiju...Jarane kad bi ti vidio cifru na godisnjem nivo rekao bi kao i ovi u drugim klubovima, yebes to, neka roditelji placaju OP...
a oni se peglaju oko marke..........
Ako spominjes historiju, haj ti procitaj kako ste nastali i od kojeg kluba su najvise oteli da bi vi postojali. Torpedas praviwalterorist je napisao/la: ↑24 jun 2020, 11:49I Željkan je isto privatni klub. Amar vedri i oblaci, posudjuje pare i vraca koliko mu treba, ide na godisnji i vraca se kad hoce i tako dosta primjera. Sto se tice bagmintona, mozda i to sutra bude, ali nikad necemo biti pomozi.ba, sadaka, sergija... Tako kao vi kroz citavu historiju.Argentina je napisao/la: ↑24 jun 2020, 01:56Vi ste privatni klub svakako, ne zna sta se javljas. Danas fudbalski, sutra bagminton klub, zavisi sta vlasnici odluce. Primjer da je tako je mijenjanje trenere i upravu koju imate.OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑24 jun 2020, 00:19Pošaljite ovih 200 k od Koldze FK Sarajevu, posto smo mi politički klub, a nista nam nisu donirali, nema logike.To je nama namijenjeno.
Donacija ima stavke na koje ide i za sta se trosi jer je javni novac. Procitaj da li se s njom placaji pripreme i 'luksuzne' stvari ili je ulaganje u omladinaki pogon ili stadion, u prevodu ove vrste donacije nisu sponzorske pa da mozes sta hocee, nego imas tacno navedene stvari, pa tako mozes trositi na stadion, omladinski pogon itd, gdje imas dobrim dijelom opravdano da i vecinski stanovnistvo ima korist. Tesko je mjeriti to, ali stadion npr spada pod to, kao i omladinski pogon, a placanje priprema, dovodjenje igraca, logo na dresu i slicno ne spada.
Sve u svemu, procitaj pa komentarisi da ne lupas gluposti.
Protiv vlasti, rezima i partija... Uff..Argentina je napisao/la: ↑24 jun 2020, 15:28Ako spominjes historiju, haj ti procitaj kako ste nastali i od kojeg kluba su najvise oteli da bi vi postojali. Torpedas praviwalterorist je napisao/la: ↑24 jun 2020, 11:49I Željkan je isto privatni klub. Amar vedri i oblaci, posudjuje pare i vraca koliko mu treba, ide na godisnji i vraca se kad hoce i tako dosta primjera. Sto se tice bagmintona, mozda i to sutra bude, ali nikad necemo biti pomozi.ba, sadaka, sergija... Tako kao vi kroz citavu historiju.Argentina je napisao/la: ↑24 jun 2020, 01:56
Vi ste privatni klub svakako, ne zna sta se javljas. Danas fudbalski, sutra bagminton klub, zavisi sta vlasnici odluce. Primjer da je tako je mijenjanje trenere i upravu koju imate.
Donacija ima stavke na koje ide i za sta se trosi jer je javni novac. Procitaj da li se s njom placaji pripreme i 'luksuzne' stvari ili je ulaganje u omladinaki pogon ili stadion, u prevodu ove vrste donacije nisu sponzorske pa da mozes sta hocee, nego imas tacno navedene stvari, pa tako mozes trositi na stadion, omladinski pogon itd, gdje imas dobrim dijelom opravdano da i vecinski stanovnistvo ima korist. Tesko je mjeriti to, ali stadion npr spada pod to, kao i omladinski pogon, a placanje priprema, dovodjenje igraca, logo na dresu i slicno ne spada.
Sve u svemu, procitaj pa komentarisi da ne lupas gluposti.![]()
Uefa ce donijet odluku po kojoj nije vazna tabela OPL,nego ce prvak u seniorskom nigometu povuc svoje juniore sa sobom tako pisu HR mediji,jer tamo je rat između Hajduka i Dinama.LjoZee je napisao/la: ↑24 jun 2020, 13:55Vjerovatno nece niko, ali ako se desi neko cudo pa se poklope te neke stvari sto se tice tih ekipa iz ostalih liga ici ce nasi.GradKamena2 je napisao/la: ↑24 jun 2020, 13:44Juniori ekipe Sarajeva će u LP umjesto ekipe Željezničara ?
To si ti rekao, ja ne mislim do kraja da je tako. Ali cinjenica je da ste nastali dekretom i otimacinom. U toj otimacini ste najvise oteli od Zelje. Niste jedini koji su tako nastali, ali ste definitivno jedini koji ne zele priznati i izmisljaju.OsmaDolazi je napisao/la: ↑24 jun 2020, 15:29Protiv vlasti, rezima i partija... Uff..Argentina je napisao/la: ↑24 jun 2020, 15:28Ako spominjes historiju, haj ti procitaj kako ste nastali i od kojeg kluba su najvise oteli da bi vi postojali. Torpedas praviwalterorist je napisao/la: ↑24 jun 2020, 11:49
I Željkan je isto privatni klub. Amar vedri i oblaci, posudjuje pare i vraca koliko mu treba, ide na godisnji i vraca se kad hoce i tako dosta primjera. Sto se tice bagmintona, mozda i to sutra bude, ali nikad necemo biti pomozi.ba, sadaka, sergija... Tako kao vi kroz citavu historiju.![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], kogmagie46 i 20 gostiju.