BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Dino-BVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Dino-BVB » 05 dec 2010, 10:41

Nadam se danas pobjedi uz odličnu igru naših momaka,ali samo mi je žao neigranje Lucasa.Vidjet ćemo kako će ga uspjeti zamijeniti Lewa ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 dec 2010, 12:26

Hare_BvB je napisao/la:
Lewa je bio jako nervozan u meču protiv Karpatya. Valjalo je Lucasa adekvatno zamijeniti, a i sam Klopp je rekao par riječi o njegovoj nervozi i želji da se dokaže, kako prije meča, tako i u toku istog. Lewa gori za dokazivanjem i to ga je ponajviše sputavalo u dosadašnjim mečevima. Gol protiv Karpatya je digao njegovo samopuzdanje, pogotovo nakon ona 2-3 promašaja, tako da možemo očekivati da sutra bude ajskalt pred golom Frankena. :P

Tehnika mu je odlična i dosta učestvuje u igri. Realizacija će se vremenom popraviti. Momak ima veliki potencijal i mislim da to polako izlazi na vidjelo.

Nurnberg nas je pobjedio samo jednom u zadnjh 20 međusobnih duela i to 2007. kada je bilo 2-0 na njihovom terenu. Doduše, i mi imamo samo tri pobjede u zadnjih 10 gostovanja kod njih. Trenutna forma, kvalitet, a bo'me i tradicija su na našoj strani. Imaju dosta mlad tim, koje obiluje potencijalom. Par velikih talenata nosi dres ovog kluba i sigurno će sutra goriti od želje da se dokažu protiv lidera. Nisu defanzivno orijentisana ekipa i vole igrati pas igru uz što veći posjed lopte. Mnogo trče i imaju dosta sličnosti sa ekipom Freiburga, mada su trkački i taktički malo slabiji. Zato su tehnički dosta jači. Odbrana im je poprilično stara i spora i tu vidim našu šansu. Naravno, nadam se da će Gotze biti starter. :mrgreen:

Okršaj između Leverkusena i Kolna je lokalni derbi i tu može biti svega. Naravno, domaći su apsolutni favoriti protiv nekonstantnog Kolna i sve osim njihove pobjede će biti iznenađenje. Koln je proljetos igrao 0-0 u Leverkusenu, pa nek tako i ovaj put bude. :mrgreen:

Upravu si za Roberta,nervoza i jedna vrsta pritiska ga malo sputava... Uvjeren da je on odlican igrac i realizator ali jednostavno mora jednom bas "proguliti" ,ne vidim vise razlog zbog kojeg bi on bio bas toliko opterecen postizanjem golova jer dao je par znacajnih golova ove sezone...i sam je svjestan da je Barrios nedodirljiv i da zbog toga on ne igra u prvih 11...a ne zbog toga sto je lose igrao ili slicno.
Ja sam siguran da ce Gotze igrati prvu jer je odmarao u cetvrtak...isto tako nadam se da je teren u dobrom stanju,to je veoma bitan faktor danas.
A leverkusen ce uzeti 100%..ja ga imam na svim mogucim tiketima danas :D

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 05 dec 2010, 16:51

Kao i svaka druga utakmica i ova danas ce bit teska, kao prvo veliki pritisak na nama svi gledaju na nas i cekaju nas kiks, kao drugo los teren... Ali tu je Kloppo da pritisak sredi a teren jbg boze moj neka ginu na terenu i neka se bore lavovski :)...

Ja ocekujem danas 3 boda i uvjeren sam da cemo dobit ovu utakmicu... Kao sto Hare kaze jako spora odbrana protiv nasih fantazista u napadu ce se tesko snac... Ocekujem jednu jako otvorenu utakmicu pogotovo sto se tice Freiburga a i nas vala jer mi ne znamo igrat defanzivno ... Imaju jako fin ofanzivni red Franken sa Ekicijem Gundolganom i Schieberom , doduse sve su to talenti ne provjereni igraci vec igraci koji su zeljni dokazivanja dinamicni brzi koji ce uvijek trazit situacije 1 na 1 i treba se tih mladih dinamicnih malo pripaziti... Schieber ce bit pravi razbijac u ovom mecu jako zahvlan igrac koji ce puno gore trcati i na muke staviti subo-hummy-a ... Nasu sansu ipak vidim po desnom boku gdje ce da igra Gotze protiv Bielera jer upravo taj Bieler je po mom misljenju najslabija tacka odbrane Nurnberga i naravno kao sto je Hare rekao spori stoperi a Lewa je jako dinamican i brz pa ce nadajmo se to znat iskoristit. Treba obratit paznju na Jens Hegelera koji je jedan od glavnih igraca ove sezone kod Frankena ... Sudeci po svemu ocekujem nasu pobjedu jer smo dosta kvalitetnija momcad u ovom trenutku a i u super dobroj formi smo i puni samopouzdanja ... Svaki od nasih igraca na terenu moze danas presudit jer svi su u dobroj formi tako da ne bih nista sad se moglo predvidjeti ko ce na danasnjem mecu eksplodirat i donjet prevagu u nasu korist ... Nastupit cemo kao ekipa i donjet 3 boda u DORTMUND !

HERBSTMEISTER !
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 dec 2010, 18:20

Hummels za 0-1 na poluvremenu...igramo sasvim solidno,bez prevelikog napora,vjerujem da itekako ima mjesta i za bolju igru u drugom poluvremenu. Bilo je jos par lijepih prilika za nase dok domacini nisu imali neke ozbiljnije sanse

Bravo za Sahina i asistenciju kod gola...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 dec 2010, 18:30

adnan24 je napisao/la:Hummels za 0-1 na poluvremenu...igramo sasvim solidno,bez prevelikog napora,vjerujem da itekako ima mjesta i za bolju igru u drugom poluvremenu. Bilo je jos par lijepih prilika za nase dok domacini nisu imali neke ozbiljnije sanse

Bravo za Sahina i asistenciju kod gola...
potpisujem igramo onoliko koliko nam je dovoljno.... dali smo gol iz "niceg " ali super za sada malo vise da imamo loptu nebi nams skodilo ipak nadam se boljoj igri u drugom poluvremenu i jos para golova u mrezi domacina...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 dec 2010, 19:23

Cestitike na zasluzenoj pobjedi. Ukoliko nakon ovoga ne osvojite titulu onda ste rahljavi i istu niste zasluzili.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 dec 2010, 19:26

Laganih 0-2 na kraju...Hummels i Lewandowski

Danas prije svega odlicna igra u odbrani,domaci su imali ako se dobro sjecam samo jednu priliku preko Schieber dok su ostatak meca bili poprilicno bezopasni. Hummels je i poentirao za 0-1 tako da je po meni igrac utakmice.
Vezni red takodje na nivou,Bender je blago receno odlican,Sahin je izasao u 89.-oj zbog povrede,nadam se da nije nista strasno.Gotze mastovit kao i uvijek a jedino je Greuskreutz bio los tako da je on prvi i izasao.
Lewandowski je par puta mogao i bolje da reaguje ali vazno je da je opet pogodio...

10 bodova prednosti...perverzija :mrgreen:

@amerosm

Hvala..jos se ne smije pricati o tituli :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 dec 2010, 19:33

Rutinska pobjeda. 8-)

Na vrijeme smo zabili prvi gol, koji je plod uigrane akcije. Fantastičan potez Hummelsa, koji je u maniru rasnog golgetera, zaplivao i pogodio. :mrgreen: Odličan asist Nurke, koji je danas odigrao doktorski i pokazao svom sunarodnjaku Gundoganu, kak' to treba izgledat. 8-) Gotze preyeben na lijevoj strani. Schmele je imao mnogo problema sa onom kljusinom koju @Damir spomenu, ali uspio ga je ukrotiti kako se meč bližio kraju. Lewa opet zabio, mada je morao realizovati i onu veliku šansu sredinom drugog poluvremena. Odbrana odlična, nisu dopustili domaćima mnogo. Bender napravio xx prekršaja, ali prošao bez kartona. :lol:

U drugom poluvremenu je bio očigledno da smo ubjedljivo najspremnija ekipa u ligi, a to je definitivno i ključ našeg trenutnog uspjeha. 8-)

Teško gostovanje i velika tri boda koja putuju u Dortmund. Zaliha je velika, ali hoćemo još. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 dec 2010, 19:36

Kao što rekoše komentatori na Eurosportu, igrali ste koliko je potrebno da se dobije Nurnberg. Ovo je utakmica u kojoj Dortmund nije briljirao, ali je rezultat više nego dobar. Istini za volju, Nurnberg nije ni zaslužio bod, tako da...Prvi gol sjajna reakcija Matsa, a za drugi je, barem po meni, najzaslužniji Gotze.

Ovo pišem po ko zna koji put na ovoj temi, ali moram(Klopp i društvo to zaslužuju):"Kapa dolje!"
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 dec 2010, 20:18

Nakon ovog kola imamo 40 bodova. Posljednjih godina drugi tim na tabeli je imao sljedeći broj bodova: 65, 67, 66, 68, 70, 63, 68. Uzmimo najveći broj bodova a to je 70. Mislim da će ove sezone biti dovoljno i manje od 70 za titulu, al eto uzmimo 70 kao mjeru. Do kraja je ostalo 19 kola, a do 70 bodova nam treba jos 30 bodova ili 10 pobjeda. Znači do kraja mislim da će nam biti dovoljno da svaku drugu pobijedimo i titula je nasa 100%. Veliki korak bi nacinili kad bi se vratili neporazeni iz Leverkusena, to bi bilo 99% osigurana titula. Bayern je definitivno otpisan, jedini konkurent je Leverkusen.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 dec 2010, 20:23

Cestitke na herbmaisteru, ali zapamtite, jos nije gotovo. :twisted:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 dec 2010, 20:31

adnan24 je napisao/la:
Slazem se da je jos rano, ali realno tesko ce Vas moci neka ekipa ugroziti. Jedina ekipa koja Vam moze biti opasna je Leverkusen, no ukoliko prospete tih 11 bodova onda je ruku i na srce niste zasluzili.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 dec 2010, 20:55

Čestitam vam na jesenskoj tituli, nadam se da ćete i na kraju osvojiti titulu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 dec 2010, 20:55

amerosm je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
Slazem se da je jos rano, ali realno tesko ce Vas moci neka ekipa ugroziti. Jedina ekipa koja Vam moze biti opasna je Leverkusen, no ukoliko prospete tih 11 bodova onda je ruku i na srce niste zasluzili.

Leverkusen je odlican ali i njima ce trebati bas odlican drugi dio sezone ili da se mi bas raspadnemo...u svakom slucaju i dalje je bas prerano...nekako nerealno izgleda da se bas prosetamo do titule

P.S. Hvala Ted

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 dec 2010, 22:40

Lakse ce biti BVB osvojiti ovu titulu,nego je ne osvojiti.E zato bi trebao biti bas majstor.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 dec 2010, 22:58

harishp je napisao/la:Lakse ce biti BVB osvojiti ovu titulu,nego je ne osvojiti.E zato bi trebao biti bas majstor.
Ništa još nije gotovo. :roll: Možda jest iz perspektive Bayernovog navijača, ali tu još imaš, opasni i zreli tim Aspirindžija. 10-ak bodova prednosti u ovom dijelu sezone i nije tolika prednost, jer mnogi su timovi znali ispustiti tih 10-ak bodova prednosti na 5-6 kola do kraja.

Na početku drugog dijela imamo užasan raspored, sa nekoliko teških mečeva, a i ono japansko čudo će nam faliti u prva 3-4 meča nastavka. Kao što kolega @Klopp napisa, ključ bi mogao biti taj meč u L'kusenu, kojim se otvara proljetni dio sezone.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 05 dec 2010, 23:01

ne bih da ureknem vas, al cestitam na osvojenoj tituli BL ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 dec 2010, 23:10

Hare_BvB je napisao/la:
harishp je napisao/la:Lakse ce biti BVB osvojiti ovu titulu,nego je ne osvojiti.E zato bi trebao biti bas majstor.
Ništa još nije gotovo. :roll: Možda jest iz perspektive Bayernovog navijača, ali tu još imaš, opasni i zreli tim Aspirindžija. 10-ak bodova prednosti u ovom dijelu sezone i nije tolika prednost, jer mnogi su timovi znali ispustiti tih 10-ak bodova prednosti na 5-6 kola do kraja.

Na početku drugog dijela imamo užasan raspored, sa nekoliko teških mečeva, a i ono japansko čudo će nam faliti u prva 3-4 meča nastavka. Kao što kolega @Klopp napisa, ključ bi mogao biti taj meč u L'kusenu, kojim se otvara proljetni dio sezone.
Plivadondjija je osudjen da ukenja proljetnu sezonu.To im je krvi i to se jos destljecima nece popraviti.
Jedino iskreno BVB i nema neku plaho jako ekipu,Gdje se itekako moze uociti kad odete malo u na ekskurziju u evropu.To jedino sto moze pokopati,da na po prvenstva skontate tu stvarcicu.
Zato nemojte puno kontati. :lol:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 05 dec 2010, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 dec 2010, 23:10

Ovo mi se oko cestitanja titule bas ne svidja .... ostanimo mi na temi danasnje utakmice ;)
Jedino pravo razmisljanje je od utakmice do utakmice...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 dec 2010, 23:16

JuveSissoko je napisao/la:ne bih da ureknem vas, al cestitam na osvojenoj tituli BL ;)
da si rek'o...."ne bih da vas ureknem", možda bi ih i urekao. :D
ovako, slaba fajda. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.