Davis Cup
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Davis Cup
a zar nisu trebali igrati zadnji mec simon i tipsarevic.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Selektori imaju pravo da zamene igrace za zadnji mec.barbarez je napisao/la:a zar nisu trebali igrati zadnji mec simon i tipsarevic.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Prika, pošto si moderator, mada nije tvoj dio foruma, preporučujem da pročitaš šta se pisalo od petka, vrlo je poučno. Ona rečenica za koju me pitaš se odnosila na pisanje o Davis Cupu ova 3 dana, a tebe tad nije bilo, pa nisam ni mogao misliti na tebe. Poenta je da je jedan mladić radio povremene provokacije, a njemu je jednim dijelom odgovarano tako da sam se i ja osjećao povrijeđenim. Osim toga, umjesto o tenisu iz čista mira su se evocirale ratne uspomene. Na kraju sam ja ispao babaroga što sam kao Srbin navijao na kulturan način za Srbiju protiv Francuske.Monolog je napisao/la:Valencia, Willy ili moja malenkost?Virtu4l je napisao/la:Jedan je od rijetkih forumaša koje sam veoma cijenio. Sad ide na ignore listu.Willy je napisao/la:U Monologovom odsustvu Valencia mi se učinio najtolerantnijim diskutantom na ovoj temi. Ne pišemo na istim temama, pa mi mladić nije poznat, svaka mu čast.
Da li neko zna hoce li satelitski RTS davati snimak meca Troicki - Lodra? Bas bih volio pogledati taj mec...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Evo programa za danas:Valencia je napisao/la:Da li neko zna hoce li satelitski RTS davati snimak meca Troicki - Lodra? Bas bih volio pogledati taj mec...
http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/ ... D1%82.html
Ne piše da će biti, ali nekad tv program sa neta i sa teletexta nisu tačni.
Svaka cast reprezentaciji Srbije.Troicki je nadmašio svog rivala iako je Llodra u životnoj formi.
' се $ $, ? се % " ' $ " не ' $. " ?
-
adnan_hzsa
- Kontakt:
Znaci mi smo jedina rupa na Balkanu sto se tice sportskih uspjeha

Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.
Samo govori 'dabogda crko ako BiH bude prvak svijeta u nekom popularnom sportu' i zivjet ces minimalno 100 godinaadnan_hzsa je napisao/la:Znaci mi smo jedina rupa na Balkanu sto se tice sportskih uspjeha![]()
![]()
![]()
Salu na stranu, za uspjeh je potreban SISTEMATSKI RAD, a toga kod nas nema. Talenta ima (dokaz su nasi fudbaleri koji su prve fudbalske korake napravili u dijaspori), ali taj talenat nema ko profilisati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Dajte ljudi,yebo vas tenis,koji vam je qrtz,sta ste se nalozili bezveze.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
- alan_kardec
- Kontakt:
Čestitke srpskim teniserima na osvojenom Davis cupu!!!
Nikakav drugačiji rasplet i nisam očekivao nego upravo ovakav, dakle da peti meč odlučuje. Generalno, Srbija je imala sreće s obzirom na to da je bila domaćin (iako publika i nije imala neku posebno bitnu ulogu u ovakvom finalu) da nije igrao Tsonga koji se u više navrata znao i krvi napiti od Novaka, takođe i Monfils je navodno bio nešto povrijedio članak.
Prvi meč je od samog početka krenuo u jednom smjeru i nije bilo povratka. Tipsarević kriminalan s obzirom na to kakve je znao mečeve igrati. Od njega sam očekivao da bar, ako ništa drugo, više umori Monfilsa, ali je i to izostalo. Ok, opravdanje je duga sezona, blabla... U svakom slučaju hvala mu za sjajnu pobjedu protiv Štepaneka u polufinalu.
U drugom meču, slično kao i u prvom, situacija se odvijala u jednom smjeru, Novak je pomeo Simona bez ikakvih problema.
U dublu, koji eto, iako su ga svi smatrali presudnim, na sreću, nije presudio, desio se veliki preokret koji je malo ko očekivao. Prvo, neočekivano laganih 2:0 za Srbiju, a kasnije bolja uigranost, i iskustvo prije svega, Clementa, odlučuju meč. Nakon meča se mnogo pričalo o suđenju, navijačima, nekim postupcima francuskih članova ekipe i zbog svega toga sam se pribojavao jučerašnjeg prvog meča Novaka protiv Monfilsa. Nisam nijednog momenta sumnjao da je kvalitet na strani Đokovića, ali ta neka nervoza nakon dubla mogla je uticati i na njega. Ipak, opet fantastična partija i sigurna pobjeda, iako je bio pod strahovitim pritiskom (svaka mu čast)! I onda zadnji meč, veliko iznenađenje, bar za mene, Troicki. Očekivao sam Tipsarevića sigurno, jer je prekvalitetan igrač da odigra u tri dana dva puta loše kao protiv Monfilsa, jer je protiv Čeha pokazao da zna da se nosi sa pritiskom koji nose ovakvi mečevi, i na kraju jer Troickog bije glas da je veliki tremaroš. Ipak, frajer je odigrao maestralno i upisao Srbiju u istoriju svjetskog tenisa.
Ne znam, možda griješim, ali mislim da Francuzi nisu bili baš najbolje psihološki pripremljeni za finale jer, u par navrata u dublu su pravili dvostruke servis greške, juče isto Monfils i Llodra imali par dvostrukih grešaka i promašivali smješne situacije u baš prelomnim momentima. Na kraju mi je bilo žao Llodre koji je plakao kao dijete, ali bolje i on nego recimo Troicki ili Bogdan Obradović.
Vidio sam da moj sugrađanin @Teodosić baljezga nešto, ali mi samo nije jasno šta hoće da time postigne? Trebamo slavit pobjedu i kraj priče, a pojedinci nek pročaju šta hoće.
Valjda je momka malo ponijelo.
A što se tiče ovih padobranaca koji su ljetos navijali za Ganu, pa Švabiju, pa Australiju, pa Španiju, pa Tursku, pa evo sad i Francusku... stvarno ne kontam te ljude.
Uvijek identični komentari ko jaje jajetu. Znam ja da bar na ovaj način pokušavaju da izliječe komplexe koji ih proganjaju, ali ipak.... Poruka njima, neka se pokriju po glavi (deka, jorgan) i neka stvari posmatraju sa vedrije strane. Srbija je pobijedila pa šta? Jer sutra je novi dan, nova nafaka. 
Nikakav drugačiji rasplet i nisam očekivao nego upravo ovakav, dakle da peti meč odlučuje. Generalno, Srbija je imala sreće s obzirom na to da je bila domaćin (iako publika i nije imala neku posebno bitnu ulogu u ovakvom finalu) da nije igrao Tsonga koji se u više navrata znao i krvi napiti od Novaka, takođe i Monfils je navodno bio nešto povrijedio članak.
Prvi meč je od samog početka krenuo u jednom smjeru i nije bilo povratka. Tipsarević kriminalan s obzirom na to kakve je znao mečeve igrati. Od njega sam očekivao da bar, ako ništa drugo, više umori Monfilsa, ali je i to izostalo. Ok, opravdanje je duga sezona, blabla... U svakom slučaju hvala mu za sjajnu pobjedu protiv Štepaneka u polufinalu.
U drugom meču, slično kao i u prvom, situacija se odvijala u jednom smjeru, Novak je pomeo Simona bez ikakvih problema.
U dublu, koji eto, iako su ga svi smatrali presudnim, na sreću, nije presudio, desio se veliki preokret koji je malo ko očekivao. Prvo, neočekivano laganih 2:0 za Srbiju, a kasnije bolja uigranost, i iskustvo prije svega, Clementa, odlučuju meč. Nakon meča se mnogo pričalo o suđenju, navijačima, nekim postupcima francuskih članova ekipe i zbog svega toga sam se pribojavao jučerašnjeg prvog meča Novaka protiv Monfilsa. Nisam nijednog momenta sumnjao da je kvalitet na strani Đokovića, ali ta neka nervoza nakon dubla mogla je uticati i na njega. Ipak, opet fantastična partija i sigurna pobjeda, iako je bio pod strahovitim pritiskom (svaka mu čast)! I onda zadnji meč, veliko iznenađenje, bar za mene, Troicki. Očekivao sam Tipsarevića sigurno, jer je prekvalitetan igrač da odigra u tri dana dva puta loše kao protiv Monfilsa, jer je protiv Čeha pokazao da zna da se nosi sa pritiskom koji nose ovakvi mečevi, i na kraju jer Troickog bije glas da je veliki tremaroš. Ipak, frajer je odigrao maestralno i upisao Srbiju u istoriju svjetskog tenisa.
Ne znam, možda griješim, ali mislim da Francuzi nisu bili baš najbolje psihološki pripremljeni za finale jer, u par navrata u dublu su pravili dvostruke servis greške, juče isto Monfils i Llodra imali par dvostrukih grešaka i promašivali smješne situacije u baš prelomnim momentima. Na kraju mi je bilo žao Llodre koji je plakao kao dijete, ali bolje i on nego recimo Troicki ili Bogdan Obradović.
Vidio sam da moj sugrađanin @Teodosić baljezga nešto, ali mi samo nije jasno šta hoće da time postigne? Trebamo slavit pobjedu i kraj priče, a pojedinci nek pročaju šta hoće.
Valjda je momka malo ponijelo.
A što se tiče ovih padobranaca koji su ljetos navijali za Ganu, pa Švabiju, pa Australiju, pa Španiju, pa Tursku, pa evo sad i Francusku... stvarno ne kontam te ljude.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Srbija je pobijedila kako sam i očekivao jer su u ovome trenutku bolji od Francuza.Niihov sistemski rad u bilo kojoj grani sporta na kraju se isplati.
Očekivati je da i naši momci učine nešto više u DC jer sa povratkom Amera Delića sada imamo mnogo više šanse u narednim mečevima panse ...
Upozoravao sam da se cirkusant koji se nikovao kao Teodosić ignorira , nažalost mnogi su se upecali na njegove provokacije i rezultat je vidljiv.Vrlo malo se pisalo o mečevima a više o nečemu drugom....
Očekivati je da i naši momci učine nešto više u DC jer sa povratkom Amera Delića sada imamo mnogo više šanse u narednim mečevima panse ...
Upozoravao sam da se cirkusant koji se nikovao kao Teodosić ignorira , nažalost mnogi su se upecali na njegove provokacije i rezultat je vidljiv.Vrlo malo se pisalo o mečevima a više o nečemu drugom....
Zadnja izmjena: Mister No, dana/u 06 dec 2010, 08:36, ukupno mijenjano 1 put.
cirkusant je eliminisan. mozemo nastaviti o tenisu.
Kako ce Bosna ikada osvojoti Davis Cup?
Nema nijedan dobar tenisac. Jedini ok je Amer Delic i on je amerikanac..
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
Ako je meni upućeno nisam napisao da ćemo osvojiti DC nego da je momenat za daljni iskorak odnosno pravljenje još boljih rezultata u odnosu na postignute.D1n0 je napisao/la:Kako ce Bosna ikada osvojoti Davis Cup?
Amer Delić jeste državljanin BiH koji je dio svoje karijere igrao pod zastavom USA i ponovno se odlučio da igra za svoju zemlju.
A to da li će se nešto desiti ili ne, mi to ne znamo...
Parovi prvog kola Davis Cup 2011
Srbija - Indija
Švedska - Rusija
Češka - Kazahstan
Argentina - Rumunija
Čile - SAD
Belgija - Španija
Hrvatska - Njemačka
Austrija - Francuska
Po nekom mom branioc titule iz 2010 mislim da će glat da prodje.Švedska i Rusija dajem malu prednost domaćinu,prvenstveno zbog navijanja pa onda zbog dobre forme Soderlinga.Češka u mnogo većoj prednosti u odnosu Kazahstana.Argentina ima skup starijih,ali veoma dobrih,igraca,tako da ne vjerujem da Rumunija može nešto da poremeti tu.Čile i SAD,po mom SAD u prednosti zbog inace dobrih partija u DAVIS CUP-u.Belgija-Španija,u velikoj prednosti Španci jer će najvjerovatnije ako bude zdrav igrati i #1 Nadal.Hrvatska je u povecoj prednosti,prvenstveno zbog navijaca pa onda zbog igraca.Ipak Mario moze dobiti oba singla,a onaj koji bude drugi ili Ljubicic ili Cilic isto tako moze da dobije,tako da prolaz Hrvatske ne bi trebao biti problem.Austrija Francuska,e ovo ce da bude 3:0 nakon 2 dana tako da potrebe nece biti za trecim danom
Srbija i Hrvatska neka Vam je sa srecom.
Srbija - Indija
Švedska - Rusija
Češka - Kazahstan
Argentina - Rumunija
Čile - SAD
Belgija - Španija
Hrvatska - Njemačka
Austrija - Francuska
Po nekom mom branioc titule iz 2010 mislim da će glat da prodje.Švedska i Rusija dajem malu prednost domaćinu,prvenstveno zbog navijanja pa onda zbog dobre forme Soderlinga.Češka u mnogo većoj prednosti u odnosu Kazahstana.Argentina ima skup starijih,ali veoma dobrih,igraca,tako da ne vjerujem da Rumunija može nešto da poremeti tu.Čile i SAD,po mom SAD u prednosti zbog inace dobrih partija u DAVIS CUP-u.Belgija-Španija,u velikoj prednosti Španci jer će najvjerovatnije ako bude zdrav igrati i #1 Nadal.Hrvatska je u povecoj prednosti,prvenstveno zbog navijaca pa onda zbog igraca.Ipak Mario moze dobiti oba singla,a onaj koji bude drugi ili Ljubicic ili Cilic isto tako moze da dobije,tako da prolaz Hrvatske ne bi trebao biti problem.Austrija Francuska,e ovo ce da bude 3:0 nakon 2 dana tako da potrebe nece biti za trecim danom
Srbija i Hrvatska neka Vam je sa srecom.
' се $ $, ? се % " ' $ " не ' $. " ?
- zvornicki klan
- Kontakt:
? $,? французе.? %,?,$ у & ",&," " ".& ? & 1.
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.
Drugo ime objektivnosti!
Drugo ime objektivnosti!
"Sljedeće sezone, ukoliko Španija bude igrala sa Nadalom, Ferrerom, Verdascom, Švicarska sa Federerom, Rusija sa Davidenkom, Youzhnym, Argentina sa Nalbandianom, Del Potrom, SAD sa Roddickom, Blakeom, onda će biti jako teško." SS.ba
Svicarska vise nije u svjetskoj grupi, a Blake vise nije ozbiljan teniser.
@Ronaldo_7
Koji Mario? Pa taj vise i ne igra tenis(nazalost). Daleko je prvo kolo, do tada moze svasta biti, ne mozemo sada pricati o formi za narednu sezonu.
Ali da ce biti zanimljivo to je sigurno, kad se Argentini vrati Del Boy, Hrvatskoj Karlo, falit ce samo Svicarci i Fedex.
@Ronaldo_7
Koji Mario? Pa taj vise i ne igra tenis(nazalost). Daleko je prvo kolo, do tada moze svasta biti, ne mozemo sada pricati o formi za narednu sezonu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
[youtube][/youtube]
Ko nije pogledao,svakako vredi.

Ko nije pogledao,svakako vredi.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.