Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Tekashi
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Tekashi » 26 jun 2020, 00:45

HeraklitMracni je napisao/la:
26 jun 2020, 00:43
Odeš na fb Barcelone i vidiš kritike radi razmijenjeni za Pjanica :)
Bas me interesuju komentari navijaca Brace iz Bangladesa, Kine, Burkine Faso i Vijetnama.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 jun 2020, 00:50

slika

Farsini navijači su jako neinteligentni, njihovo mišljenje je nebitno.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 jun 2020, 01:11

Pjanic je najbolji bio pod Allegrijevom palicom. Tad definitivno nije bio DMF, a ipak je defanzivu uspio itekako popraviti. Cinjenica je da on ove sezone nije na vrhunskom nivou, ali je jos veca cinjenica to da za manje od godinu dana nije zaboravio igrati fudbal. Ovi Barcini navijaci negoduju i oplakuju Arthura, kao da je u pitanju Xavi iz najboljih dana, a ne frajer koji nije odigrao 3 postene utakmice u dresu tog kluba.

Nekad dok sam redovno pratio klupski fudbal, Barcelonu sam ubjedljivo najvise simpatisao i kao navijao za nju. Uvijek sam nekako mislio da bi bilo idealno da Pjanic nekad zaigra u njenom dresu, i, evo, hvala Bogu blizu je toga. Istina da to vise nije stara Barca i da se njihov stil fudbala danas donekle promijenio, ali gigant je to ipak. Igranje s Messijem ne treba ni spominjati.

Kad Dzeko, nazalost, nije imao priliku zaigrati za nekog istinskog evropskog velikana (recimo Bayern ili Real), iako je imao taj kvalitet, nadam se da ce to bar Pjanicu poci za nogom (mada je, ruku na srce, i Juventus velikan).

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 26 jun 2020, 01:30

Ghuraba je napisao/la:
26 jun 2020, 01:11
Pjanic je najbolji bio pod Allegrijevom palicom. Tad definitivno nije bio DMF, a ipak je defanzivu uspio itekako popraviti. Cinjenica je da on ove sezone nije na vrhunskom nivou, ali je jos veca cinjenica to da za manje od godinu dana nije zaboravio igrati fudbal. Ovi Barcini navijaci negoduju i oplakuju Arthura, kao da je u pitanju Xavi iz najboljih dana, a ne frajer koji nije odigrao 3 postene utakmice u dresu tog kluba.

Nekad dok sam redovno pratio klupski fudbal, Barcelonu sam ubjedljivo najvise simpatisao i kao navijao za nju. Uvijek sam nekako mislio da bi bilo idealno da Pjanic nekad zaigra u njenom dresu, i, evo, hvala Bogu blizu je toga. Istina da to vise nije stara Barca i da se njihov stil fudbala danas donekle promijenio, ali gigant je to ipak. Igranje s Messijem ne treba ni spominjati.

Kad Dzeko, nazalost, nije imao priliku zaigrati za nekog istinskog evropskog velikana (recimo Bayern ili Real), iako je imao taj kvalitet, nadam se da ce to bar Pjanicu poci za nogom (mada je, ruku na srce, i Juventus velikan).
Jako upitno. Mrcvario ga je kao Sarri danas.

Mire u Romi je bio IGRAC. Pravi ofanzivni vezni, imao slobodu.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 26 jun 2020, 04:32

To je isto da kazes da je Dzeko iz Wolfsburga bolji nego Dzeko iz Rome, samo zato sto je u Njemackoj u jednoj sezoni dao puno golova. Pjanic je tek u Juveu postao kompletan fudbaler.

Btw, on nije ofanzivni vezni (sto je i sam za sebe govorio), nego klasicni centralni vezni.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 26 jun 2020, 06:12

Pjana je definitivno CM i to izricito, samo sto danasnji treneri bas i ne preferiraju taj tip igraca.
Bojazljiv za naprijed a krhak za nazad, inace bi bio WC da bar ima malo damu za AMFa.
David Silva nekad ili Bruno Fernandes trenutno to dosta bolje rade.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 jun 2020, 08:30

Najjači igrači sredine terena su box-to-box i + imaju kreativnu stranu igre. Takvi su De Bruyne, u jednu ruku Pogba, B.Fernandes.

Nema više Ozil tip 10-ki gdje se šetka okolo, čeka posjed da nešto uradi. Ne,ne ideš trčkarati gore dole, pomagati u odbrani, popunjavati rupe, poslije toga uzimaš loptu vučeš ga na krilo, prigravaš krilo ili ideš kroz sredinu pa proigravaš sa devetkom.

Evo Ozilov heatmap.slika Teški odron od igrača.

De Bruyne: slika Fernandes i De Bruyne i silaze po loptu, i igraju defanzivu i idu na krila. Monstrum igrači, ovako nešto mi u reprezentaciji nećemo nikada doživjeti.

Fernandes: slika

Pjanić: slika Iz domaću polovicu u protivničku, i to je to što je igrao ove sezone. Ni blizu ivice šesnaesterca. Bukvalno dizelaša igrao.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

gigun

Post Postao/la gigun » 26 jun 2020, 08:59

Skemlija mu ne gine.Ovim činom je završio karijeru.
https://****.com - Confidential Dating - No Verify - Anonymous Adult Dating - [url=https://****.com/girls.html] Live Girls Dating [/url]

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 jun 2020, 10:05

Pjanic je u Juventusu klasicni DM i nema nikoga ko ce mu cuvati ledja...Matuidi i Khedira(Bentacur) su ti koji se izdvajaju na krila, idu u 16 i sl.
Pjanic ne smije...ne smije ni rizikovati pas itd.
U Romi je imao De Rossija iza ledja i zato je imao vecu slobodu u igri.
Stalno se spominje Modric u kontekstu Pjanica...i Modric uvijek ima Casemira iza sebe.
De Brujne i Fernandes su skroz drugi tip igraca i imaju vecu slobodu u igri kao i nekoga u vezi ko ce im uvijek cuvati ledja, nekada je to Fernandinho, nekada Gundogan ili ko vec...poenta je da imaju nekoga iza sebe.
...
Medjutim, Pjanić ne boluje od statistike i ocito mu se svidja ova trenutna pozicija, minimum kontakata fizickih, manja mogućnost povrede, lopta stalno u nogama, itd.
...
Sto se tice navijaca Barce, oni znaju samo za brazilske i ostale zvijezde koje su platili po 100 miliona i sta su na kraju dobili - veliko NISTA...Coutinho, Dembele, za sada i Griezman...itd.
Tako da navijaci Barcelone sve jesu, samo ne mjerodavni za transfere...mislim na ove tamo, ne na nase. :)

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 jun 2020, 10:22

Ako hoces da znas zasto velika vecina navijaca Barce imaju taj kritican stav onda pogledaj video i poslusaj sta covjek prica (ako znas engleski). To je to u sustini. Trenutna uprava je ogadila fudbal navijacima i rade toliko nelogicni poteza. Od prosipanja stotina miliona pa sve do ovog swap-deala. Naprimjer mogli su Pjanu dovesti prije 2-3 godine za cak manju paru nego 60m, ali zato ga dovode u 30oj jos u zamjeni sa igracem kojeg su dizali kao Xavijevog nasljednika. Mislim, malo konteksta nebi skodilo. Eh sad naravno imas tu i neku grupu butthurta kojim sve zivo smeta.

Ja potpuno razumijem kritike "neutralnog" fana jer da nije Pjanic u pitanju i meni bi bilo vrlo krivo. Ustvari "najveci" problem su godine, radis zamjneu gdje ti saljes igraca od 23 godine a dobijas 30. Tako da ima tu mnogo, mnogo cudni stvari ali ovo je mozda neka kap koja je prelila casu sa ovom upravom. Yebiga ne treba se sad na to pecati. Ali posto je nas Mire u pitanju ebe mi se! :D

@igrajlopte 🐦

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 jun 2020, 11:02

Puno je igraca na svijetu od 23 godine koje bih dao bez razmisljanja za nekog od 30
Medju njima je i Arthur
Sta ti znace godine ako igrac nema potreban kvalitet
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 jun 2020, 11:11

JavierBosnia je napisao/la:
26 jun 2020, 11:02
Puno je igraca na svijetu od 23 godine koje bih dao bez razmisljanja za nekog od 30
Medju njima je i Arthur
Sta ti znace godine ako igrac nema potreban kvalitet
Sve to je okej, samo kazem da postoji tu mnogi faktora zbog nezadovoljstva. A jbg godine su jedan od njih, ipak pricamo o 7 godina. Medjutim ovdje je najveci razlog to sto je Arthur doveden kao neka buduca idealna zamjena za Xavija i ova odluka je razocarala mnoge navijace. :) Meni bi kao prvog da nisam biased posto je nas bosanac u pitanju :D

Hajde Mire sarni, da mogu naruciti dres. Ide odma domaci i gostujuci :mrgreen: :ljepota:

slika
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 26 jun 2020, 11:19, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 jun 2020, 11:18

Nećemo valjda sad uzimat ozbiljno šta raja pišu u komentarima.
Prva dobra tekma i biće hvalospjevi, dvije loše tekme i Griezman je proglašen za promašaj.

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 26 jun 2020, 11:31

Samo da ga Valverde takticki ne ugusi, i da ne dodje skaharen protiv Irske. :roll:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 jun 2020, 11:37

Zamislite jednog dana dijelis vezni red sa Khedirom, Rabiotom, Matuidiem, Bentacurom... da bi "iduci" igrao sa de Jongom, Busquetsom, Messijem... Jao, jao.. Mislim da mozemo ocekivati velike stvare od Pjanica. Sad ce napokon moci da igra svoj fudbal u ekipi koja zeli da igra posession. :ljepota:
@igrajlopte 🐦

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 26 jun 2020, 11:40

Mislis sa - svjetskim prvakom, Rabiotom, svjetskim prvakom i Bentancurom? :hmmmmm:

Messi vezni? Ok. :kafa:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 jun 2020, 11:44

ReX je napisao/la:
26 jun 2020, 11:37
Zamislite jednog dana dijelis vezni red sa Khedirom, Rabiotom, Matuidiem, Bentacurom... da bi "iduci" igrao sa de Jongom, Busquetsom, Messijem... Jao, jao.. Mislim da mozemo ocekivati velike stvare od Pjanica. Sad ce napokon moci da igra svoj fudbal u ekipi koja zeli da igra posession. :ljepota:

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 26 jun 2020, 11:48

Izjavama o kompatibilnosti i rodjenosti Pjanica da igra igru u Barceloni, nedostaje jos samo vremeplov, odnosno Xavi i Iniesta. :kafa:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jun 2020, 12:11

Tekashi je napisao/la:
25 jun 2020, 20:32
Mire je krojen za Barcu.
Al prije par godina, ovo što sad igra Barcelona veze nema sa onim što se od njih naviklo. Zapravo ovo nema veze ni sa čim.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 jun 2020, 12:16

Busquets-Pjanic- De Jong je vrhunski vezni red. Ne vidim kako bi se necije tvrdnje da će Pjanic biti klupiran obistinile kada nece ni imati toliku konkurenciju, osim ako ne dovedu još nekoga. A vjerovatno hoce jer će Rakitić ići po svemu sudeći.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DrugSaban, random11, Wolffire i 61 gost.