Rano je za cestitanje titule,medjutim u ovom trenutku Borussia igra mnogo mnogo bolji fudbal nego neki dr. klub u NemackojHzBvB je napisao/la:Ovo mi se oko cestitanja titule bas ne svidja .... ostanimo mi na temi danasnje utakmice![]()
Jedino pravo razmisljanje je od utakmice do utakmice...
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
' се $ $, ? се % " ' $ " не ' $. " ?
Naravno da nije gotovo. Bajern u drugom dijelu sezone moze bez problema dobiti 15 utakmica ako se Roben i Riberi vrate u pravu formu. Bundesliga je takva da se Bajern nikada ne treba otpisati, sve da zaostanu 20 boda u prvom dijelu sezone. Bilo bi dobro da Dortumnd zadrzi ovu bodovnu prednost u odnosu na Bajern. Zaista zvuci apsurdno, ali Bajern je i sada glavni konkurent Dortmundu. Leverkuzen takodje ne treba podcjeniti, iako su se danas pokazali kao dosta ranjiva ekipa. Puse im na sve strane, u defanzivi su katastrofalni. Nekako ne mogu zamisliti scenario u kojem bi Leverkuzen mog'o zavrsiti ispred Bajerna. Moralo bi se nesto ludo izdesavati, ali dvi ludosti (prva je furiozni Dortmund) se u jednoj sezoni tesko desavajuHare_BvB je napisao/la:Ništa još nije gotovo.harishp je napisao/la:Lakse ce biti BVB osvojiti ovu titulu,nego je ne osvojiti.E zato bi trebao biti bas majstor.Možda jest iz perspektive Bayernovog navijača, ali tu još imaš, opasni i zreli tim Aspirindžija. 10-ak bodova prednosti u ovom dijelu sezone i nije tolika prednost, jer mnogi su timovi znali ispustiti tih 10-ak bodova prednosti na 5-6 kola do kraja.
Ovaj tim Dortmunda nema neki ekstra individualni kvalitet, ali imaju nevjerovatan timski duh i kompaktnost... Pokazali su da imaju pobjednicki mentalitet, jer u svakoj utakmici idu na pobjede, a u nekim mecevima su se vracali iz ponora. To su vazni momenti za jednu ekipu, kada dobijes tekmu koja je izgledala izgubljeno... Tada jaca timski duh, samopouzdanje i vjera u uspjeh. Bod protiv Hofenhajma je donjeo 'gubitak' dva buda, ali je donjeo ogroman psiholoski dobitak. Nesto slicno se moze reci za utakmicu sa Frajburgom. To su kljucni momenti koji na tim djeluju pozitivnije nego nekada pobjeda od 5 - 0. E sad, bice zanimljivo vidjeti kako ce Dortmund reagovati na prvi tezi poraz (tri - cetri razlike), kako ce se to odraziti na ekipu... Tada protivnici 'osjete krv', uoce slabost i suprostave se mnogo odvaznije. Ako na to odgovore pobjedom vec u sljedecom kolu, onda za sebe mogu reci da su prava ekipa. Ovako ne mogu, sve ih ide, samopouzdanje je na vrhuncu, igraju kao u transu... Takve nizove su imale neke prosjecne ekipe kao sto su Hofenhajm ili Majnc, ali su 'pali' nakon prvog tezeg poraza. Drugi bitan faktor su povrede. Bice zanimljivo vidjeti kako ce reagovati na eventualnu povredu nekog od kljucnih igraca. Ako ih to ne uzdrma previse, onda su prava ekipa. Poenta cijele price je; NA MUCI SE POZNAJU JUNACI
Ne znam da li ljudi u Dortmundu razmisljaju o pojacanjima u zimskom prelaznom roku... Eventualni transferi bi mogli biti 'mac sa dvi ostrice'. Svako ce reci... Sta to ima lose u pojacanjima, kako to moze stetiti jednoj ekipi!? Moze, itekako moze. Ovaj tim Dortmunda je ostvario nevjerovatnu hemiju, sve funkcionise besprjekorno... Eventualna pojacanja mogu cijeli tim izbiti iz ritma, a mozda i stvoriti lose medjuljudske odnose. Primjetio sam kako se Barios ljuti kada ga trener mjenja. Pitam se kako bi reagov'o da mu se pridruzi jedan podjednako kvalitetan napadac koji je Dortmundu evidentno potreban...!? Levandovski jeste igrac koji obecava, ali se Dortmund ne smije pouzdati SAMO u njega, jer se vrlo lako moze desiti povreda Bariosa. U tom slucaju bi Dortmund mog'o biti u ozbiljnom problemu. Mislim da Zidan nije igrac koji ce se uklopiti u ovakvu igru Dortmunda. On je kao Valdez, ima obicaj da 'davi' loptu, a to dosta sputava tecnu igru koju Dortmund trenutno prikazuje. Mozda i grijesim, nisam Zidana gled'o toliko puno, ali mi se cini da voli solirati, sto nikako nije dobro za dortmundovu igru. Pored napadaca, mislim da Dortumundu treba jedan kvalitetan veznjak koji bi mog'o uskociti u slucaju povrede nekog iz prve postave. Pored svega nabrojanog, kada se sve sabere i oduzme, da se pitam, u ovaj tim ne bi previse 'barko'. Mozda dovesti jednog ili dvojicu mladih fudbalera koji bi cekali priliku sa klupe... Tako bi se tim osnazio, a ne bi se rusila koncepcija i ne bi Barios i Sahin bili ljuti na Klopa
Na drugoj temi sam pis'o kako je njemacka skola fudbala u padu, kako ne pravi genijalce kakvi su bili Meler, Hesler, Sol, Efenberg,... Sve se svodi na motoricke sposobnosti, perfekcionizam, bez one magije koju su nekada pokazivali nabrojani majstori... Sada se pojavio momak koji obecava i za kojeg vjerujem da ce biti nasljednik velikog Melera. Gece je veliki talenat. Momak ima prefinjenu tehniku, lucidnost i 'hladnokrvnost', odlican osjecaj za prostor i igru, a sve su to odlike jednog istinskog buduceg LIDERA kakav je bio Meler. Samo da ne bude k'o Riken
Sjeca li se neko Jorg Hajnriha
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
upravo si spomenuo dvojicu gariba, koji ničim nisu zaslužili da igraju na najvećoj smotri.Valencia je napisao/la: Sjeca li se neko Jorg Hajnriha? Sto mi je to bio gotivan igrac, kao i Stefan Rojter
.
Vom Jäger zum Gejagten
Svaka čast BVB-u i nadam se da će ovako i nastavit i završit posao u prvom djelu a za drugi čemo se dogovorit
Svaka čast momci, iako sam vas čekao 3+ za 100 KM al nema veze, budala sam pa nisam odigrao 2 
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Hajnrihov lik imam ispred sebe i mogu ti reci da nije bas lijep osjecaj... Evo upalio sam svjetlo, sad je vec boljegeronimo je napisao/la:upravo si spomenuo dvojicu gariba, koji ničim nisu zaslužili da igraju na najvećoj smotri.Valencia je napisao/la: Sjeca li se neko Jorg Hajnriha? Sto mi je to bio gotivan igrac, kao i Stefan Rojter
.
Ne mogu se bas sjetiti Rojterovog lika... Znam da je bio pravi 'svabo' ala Boris Beker
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
ovaj hoffenheimov beck me dosta podsjeća na heinricha, dosta sličan stil igre, požrtovan, rijetko pravi greške i u napadu zna poneku caku napraviti.
reuter, ah taj rojter...da je pravde ne bi nikad kročio na zeleni teren. a uspio igrati za bvb, bayu i juve.
reuter, ah taj rojter...da je pravde ne bi nikad kročio na zeleni teren. a uspio igrati za bvb, bayu i juve.
Vom Jäger zum Gejagten
Vidis, ne mogu se sjetiti da je igr'o za Bajern i Juve. Bila je to dobra generacija dortmundovih igraca.. Sjecam se velike vecine, za razliku od npr. sampionskog tima Blekburna. Hajko Herlih (debil), Stefan Frojnd, Karl - Hajnc Ridle (geronimo je napisao/la:ovaj hoffenheimov beck me dosta podsjeća na heinricha, dosta sličan stil igre, požrtovan, rijetko pravi greške i u napadu zna poneku caku napraviti.
I sto je najgore osvojio je sve moguce trofeje osim Uefa kupa i kupa Njemackegeronimo je napisao/la:reuter, ah taj rojter...da je pravde ne bi nikad kročio na zeleni teren. a uspio igrati za bvb, bayu i juve.
SP 1990
EP 1996
LP 1997
FIFA klupsko prvenstvo 1997
Prvak Njemacke 1989,1990,1995,1996,2002
Super Cup Njemacke 1990,1995,1996
Ocito je da je covjek u zivotu imao velike srece, meni je uvijek ostao u sijecanju kao neki krkan koji je pravio glupe poteze na terenu. Kada smo vec kod BVB-a sjeca li se neko Knuta Reinhardta, a njegovog protivnikckog igraca je jedino dragi Bog mogao dovesti u normalno stanje.
@ Valencia
iam tu jos dosta igraca kao placipi.cka (Andreas Moeller), Stefan Klos, Michael Zorc, Juergen Kohler, Paolo Sousa, Paul Lambert itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Pobjeda 3 boda u dzepu i to je ono sto je najvaznije... Kao sto ste vec svi rekli odigrali smo koliko je trebalo i jako pametno ...
Kao sto je HARE rekao spora odbrana to im je danas presudila lopta putuje 50 metara a Wolf ne uspije cuvat Hummy-a izgubio se mucenik
, drugi gol takodje opci haos u odbrani sporo reagovanje odbrane i Lewa u stilu Gerd Mullera okret sut gol majstorski gol... Dobri smo bili ono bas koliko je trebalo Sahin majstorski odigrao i mali Gotzinho
, Lewa je bio nako tanak ali eto izvuce ga onaj gol odbrana je bila Beton i jos jednom se dokazalo da je to najbolji tandem odbranbeni u Bundesligi Subo-Hummy ... Schmelzer mi je malo opo zadnjih utakmica ali sve u svemu opet nije to lose neda se on ... Pisonja jako pouzdan i solidan... Schiber nas je malo namucio i nekako imam osjecaj da imamo problem protiv tih RAZBIJACA u napadu poput Schiebera i onog iz PSG Horaua , pa bi nam to mogao bit problem protiv Seville koji imaju Kanutea i majstora Fabiana koji su ti razbijaci pogtovo Kanoute ali hajde ima do tad a i tad ce se bas nasi ono kulturno sabrat pa nece bit problema valjda
... Imamo super dobru prednost stvarno ali polahko jos ima do kraja ... Od 47 jesenjih prvaka na kraju su cak 31 osvojili prvenstvo ... Tako mozemo se i moramo se nadat ali polahko korak po korak ...
Sledeci protivnik nam je WERDER kod kuce, protivnik koji se moze pobjedit samo cu toliko rec necu puno pricat jer jos ima do te utakmice pa ko zna sta se sve moze desit do tad ali protivnik koji se da pobjedit u svakom slucaju...
Kao sto je HARE rekao spora odbrana to im je danas presudila lopta putuje 50 metara a Wolf ne uspije cuvat Hummy-a izgubio se mucenik
Sledeci protivnik nam je WERDER kod kuce, protivnik koji se moze pobjedit samo cu toliko rec necu puno pricat jer jos ima do te utakmice pa ko zna sta se sve moze desit do tad ali protivnik koji se da pobjedit u svakom slucaju...
BvB Echte Liebe !!!
Naravno, Meler, Klos, Koler, Riken, Souza, Ibrahim Tanko (amerosm je napisao/la:I sto je najgore osvojio je sve moguce trofeje osim Uefa kupa i kupa Njemackegeronimo je napisao/la:reuter, ah taj rojter...da je pravde ne bi nikad kročio na zeleni teren. a uspio igrati za bvb, bayu i juve.
SP 1990
EP 1996
LP 1997
FIFA klupsko prvenstvo 1997
Prvak Njemacke 1989,1990,1995,1996,2002
Super Cup Njemacke 1990,1995,1996
Ocito je da je covjek u zivotu imao velike srece, meni je uvijek ostao u sijecanju kao neki krkan koji je pravio glupe poteze na terenu. Kada smo vec kod BVB-a sjeca li se neko Knuta Reinhardta, a njegovog protivnikckog igraca je jedino dragi Bog mogao dovesti u normalno stanje.![]()
@ Valencia
iam tu jos dosta igraca kao placipi.cka (Andreas Moeller), Stefan Klos, Michael Zorc, Juergen Kohler, Paolo Sousa, Paul Lambert itd itd.
nije on bio loš bek, mrcina s nogama kao u rumenigea.amerosm je napisao/la: Kada smo vec kod BVB-a sjeca li se neko Knuta Reinhardta
ne treba zaboraviti ni sjajnog štopera cesara i njegovih čuvenih duela sa bokšićem dok je igrao za juventus.
golman klos, tipični linijaš ali dobar golman otišao u škotsku, kao i albertz koji je mnogo obećavao.
sorry navijačima dortmunda, uživajte u ostatku noći.
Vom Jäger zum Gejagten
Samo vi palamudite o ovim dobrim starim vremenima.
Bilo je ubica u toj staroj gardi. Martin Kree, Vladimir Butt.
Rene Tretschok sa svojim mega golom protiv Uniteda na Westfalenu. 
Bilo je ubica u toj staroj gardi. Martin Kree, Vladimir Butt.
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 06 dec 2010, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Knut je pravi meser ubio se za ovu nasu ligu, nosio broj 14 i za mene jedan od najgrubljih igraca u BL. Paul Lambert prvi i jedini Skot ja mislim u BL, nosio broj 14, zajedno s Sousom cuvao placipi.cki ledja (igrao samo jednu sezonu u BVB, kasnije dugi niz godina u Cleticu), Zorc je pretezno u to vrijeme grijao klupu, tek je naredne godine odlaskom Lamberta dobio svoju poziciju u prvom timu, a definitivno mi je najaci Wolfgan de Beer, dugi niz godina rezervni golman BVB-a. Ja ne pamtim da je taj covjek odigrao 15 utakmica kako treba za BVB, i sada mislim da je trener golmana BVB-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
@ amerosm
Drug moj De Beer je odigrao preko 150 utakmica za BvB i to je sigurno ne znam bas tacan broj ali preko 150 je minimalno odigrao za BvB.... De beera su nasi navijaci uvijek gotivili i vjecito skandirali njegovo ime TEDY zapravo nadimak kojeg su mu nasi navijaci i dali ... Smatrao se velikim talentom na pocetku svoje karijere ... A proslavio se kad je 87 odbranio penal protiv VELEZA u cup eufa i s time osigurao prolazak crno zutima ....
Drug moj De Beer je odigrao preko 150 utakmica za BvB i to je sigurno ne znam bas tacan broj ali preko 150 je minimalno odigrao za BvB.... De beera su nasi navijaci uvijek gotivili i vjecito skandirali njegovo ime TEDY zapravo nadimak kojeg su mu nasi navijaci i dali ... Smatrao se velikim talentom na pocetku svoje karijere ... A proslavio se kad je 87 odbranio penal protiv VELEZA u cup eufa i s time osigurao prolazak crno zutima ....
BvB Echte Liebe !!!
I NE MOGU DA VJERUJEM DA STE ZABORAVILI SVI ZA OVOG COVJEKA

Matthias Sammer ovo je bio strasan igrac ma igracina predobar igrac bgm samo nazalost povreda ga zeznu
... Cak je bio i najbolji igrac evrope 1996 pored zaista tada jake konkurencije ... I da jos spomenem Jurgen Kohlera kojeg nasi navijaci zovu FUSSBALLGOTT !

Matthias Sammer ovo je bio strasan igrac ma igracina predobar igrac bgm samo nazalost povreda ga zeznu
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 06 dec 2010, 02:55, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!
Riđo se podrazmjeva.Damir_BvB je napisao/la:I NE MOGU DA VJERUJEM DA STE ZABORAVILI SVI ZA OVOG COVJEKA
Matthias Sammer ovo je bio strasan igrac ma igracina predobar igrac bgm samo nazalost povreda ga zeznual taj covjek je igracina bio... Cak je bio i najbolji igrac evrope 1996 pored zaista tada jake konkurencije ... I da jos spomenem Jurgen Kohlera kojegnasi navijaci zovu FUSSBALLGOTT !
Kohler je dobio taj famozni nadimak nakon nevjerovatnih intervencija na Old Traffordu, kada je spasio 2-3 čista gola.
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 06 dec 2010, 03:04, ukupno mijenjano 1 put.
Joj moj Hare kad se tog samo sjetim aaaaaaaaa koliko samoo treba imat sreceda se osvoji Lp svaka ekipa koja osvoji mora imat srece ali ljudi su nas ubijali tad ali nas KOHLER i velika fortuna
...
Ko voli BvB voli ovaj klip :
[youtube][/youtube]
Ko voli BvB voli ovaj klip :
[youtube][/youtube]
BvB Echte Liebe !!!
Joj ovaj navijački rekvizit - banana, će mi zauvijek ostati u pamćenju. Sjećam se gled'o kod rođaka na satelitskoj, (pošto su tad sve tekme igrane srijedom, pa tako i polufinala, a BHTV prenosio Juve - Ajax) i dere se onaj švapski komentator kad je Ricken dao k'o lud. Ljepota.
Ma mi smo ovaj dvomeč sa Unitedom igrali u mješovitom sastavu. Nije bilo Souse, Cesara, Sammera, etc., ne mogu se sjetit više. Pa jbte, gledaj samo ovog austrijskog kloca Feiersingera.
Ma mi smo ovaj dvomeč sa Unitedom igrali u mješovitom sastavu. Nije bilo Souse, Cesara, Sammera, etc., ne mogu se sjetit više. Pa jbte, gledaj samo ovog austrijskog kloca Feiersingera.
Koller
Moller pa ona Štefan kako već ide
Sammer sve su to meni legende kluba
' се $ $, ? се % " ' $ " не ' $. " ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.