Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
E aferim. Ma gotovo je to, zadnjih 7 dana predaju neodlučni, a takvih je malo da te ugroze 

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
I šta još ima tu u blizini?bodi123 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:22Baš sam te zbog ovoga i pitao, radi blizine faksa. Ako si već odlučio živit sam bez cimera, onda sebi traži neku garsonjeru na Grbavici, Hrasno najdalje. Nećeš morat koristit gradski prijevoz koji je sam po sebi nakaradan, a naselja su odlična za prosječnog studenta jer imaš sve na dohvat ruke u par minuta.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vils i Aquarius, i Cue i Face, a ima i Montanu tu, šta će mu više od togaVirtu4l je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:41I šta još ima tu u blizini?bodi123 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:22Baš sam te zbog ovoga i pitao, radi blizine faksa. Ako si već odlučio živit sam bez cimera, onda sebi traži neku garsonjeru na Grbavici, Hrasno najdalje. Nećeš morat koristit gradski prijevoz koji je sam po sebi nakaradan, a naselja su odlična za prosječnog studenta jer imaš sve na dohvat ruke u par minuta.![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Centar za siromašne, da ako bude imo viška love ode pomoći i sadake zaradiVirtu4l je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:41I šta još ima tu u blizini?bodi123 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:22Baš sam te zbog ovoga i pitao, radi blizine faksa. Ako si već odlučio živit sam bez cimera, onda sebi traži neku garsonjeru na Grbavici, Hrasno najdalje. Nećeš morat koristit gradski prijevoz koji je sam po sebi nakaradan, a naselja su odlična za prosječnog studenta jer imaš sve na dohvat ruke u par minuta.![]()

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vidi ovog bodija, još čekam na kolegice, a on se pravi englez 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Tačno će Trump sa njim pobrisati pod u debatama, sleepy JoeImamo Donalda Trumpa kojeg su mnogi, već onda kad se kandidirao, proglasili "ludim", no to su puste želje njegovih protivnika i kritičara - Trump je kontroverzan, izravan, bahat, uvredljiv, bez dlake na jeziku, neortodoksan, ali u njegove kognitivne sposobnosti - same po sebi, ne "nijanse" istih - zapravo nitko ne sumnja. Svakako je lucidan, nije dementan (njegove "rupe" u znanju su zapravo nedostatak znanja), a i fizički, unatoč višku kilograma, drži se dobro.
Njegov protukandidat Joe Biden je pak problematičan. Bivši američki potpredsjednik već neko vrijeme pokazuje potencijalne simptome demencije, kao i općenito slabljenje njegovih kognitivnih sposobnosti. Trump kakav jest to već neko vrijeme eksploatira nazvavši ovog "pospani Joe". No, pitanje o Bidenovom mentalnom stanju je legitimno iz više razloga.
Kao prvo, glasači moraju znati je li predsjednik u stanju voditi zemlju. Iako su američki državljani s pravom glasa ti koji će birati između Bidena i Trumpa 3. studenog ove godine, imajući u vidu moć funkcije američkog predsjednika u globalnom kontekstu, to je također nešto što žele znati i svi stanovnici svijeta.
Jer postoji problem, problem demokratičnosti, pa i "de-facto" demokratskog legitimiteta. Naime, što bi se dogodilo da predsjednik više nije u stanju obnašati svoju dužnost? Tu funkciju preuzima potpredsjednik, dakako. No, može li se "stvarno" reći da je potpredsjednik demokratski biran? Od početka uloga potpredsjednika ne počiva na demokratskom izboru, zbog činjenice da službeni kandidat stranke može birati koga god hoće, neovisno o predizbornom procesu.
Vidjeli smo što se zadnji put dogodilo kada je potpredsjednik preuzeo funkciju predsjednika u SAD-u. Nakon atentata na predsjednika Johna F. Kennedya predsjednikom je postao potpredsjednik Lyndon B. Johnson i jedna od prvih odluka bila mu je eskalirati Rat u Vijetnamu - nešto čemu se Kennedy protivio.
Dobro, mogli bismo reći da je to bila iznimna situacija, da je potpredsjednik u praksi "backup" opcija ako se nešto predsjedniku dogodi. No, ovi izbori su drugačiji - ako se Bidena šalje u sraz s Trumpom znajući da on možda nije u stanju upravljati zemljom onda to pak znači da se na neki način već priprema scenarij u kojem Biden zbog zdravstvenog stanja silazi s vlasti, a njegovo mjesto preuzima potpredsjednik ili potpredsjednica.
Spomenimo ovdje kako još uvijek ne znamo koga će Biden izabrati za potpredsjednika, postoje samo glasine, a glasine govore kako razmatra (ili pak vodstvo Demokratske stranke razmatra za njega) da to bude žena, a idealno žena Afro-Amerikanka. Takav odabir, s obzirom na aktualnu situaciju, bio bi marketinško-politički podatak. Pritom pak nije isključeno da i Trump zamjeni potpredsjednika Mikea Pencea sa ženom (jer ne može riskirati velik gubitak glasova žena).
No, vratimo se na Bidena. Postoje li zaista opravdane sumnje u njegove kognitivne sposobnosti ili je riječ o pro-Trump zavjeri u kojoj sudjeluje i sam Trump prozivajući ga? Zapravo opravdane sumnje itekako postoje. List The Washington Post je još početkom ove godine postavio pitanje o Bidenovom mentalnom stanju te su pritom složili određenu kronologiju njegovih čudnih izjava. Ako bi se te izjave gledale pojedinačno moglo bi se zaključiti da je riječ o gafu, no kako se iste počinju gomilati već se nazire određeni uzorak.
Čini se da Biden čim progovori već nastaju problemi (vjerojatno se zato i ne pojavljuje previše u zadnje vrijeme). Rekao je u ožujku kako vjeruje da Demokrati mogu vratiti kontrolu nad Predstavničkim domom iako je već imaju, odnosno pobrkao je Predstavnički dom i Senat. Demokratske predizbore koji se kolokvijalno nazivaju "Super utorak" Biden je nazvao "Super četvrtkom". Za vrijeme govora zaboravio je riječi Deklaracije neovisnosti.
Na skupu u Južnoj Karolini rekao je: "Ja sam Joe Biden, demokratski kandidat za američki Senat". Ne, nije, kandidat je za predsjednika SAD-a, ne za Senat.
Ove pogreške možda se čine kao nešto sitno, no izjave postaju sve problematičnije. Biden je tako nedavno u čak tri navrata rekao kako je bio uhićen u Južnoj Africi kada je htio posjetiti Nelsona Mandelu u zatvoru. Iz njegove kampanje su kasnije morali reagirati ističući kako se to nikada nije dogodilo.
Nešto ranije pričao je o tome kako se susreo s kapetanom američke mornarice u Afganistanu. Mediji su zatim objavili kako "gotovo nijedan detalj iz njegove priče nije točan". Zatim je rekao kako je surađivao s kineskim liderom Deng Xiaopingom na Pariškom sporazumu o klimi. Nemoguće, o Pariškom sporazumu o klimi pregovara se od 2015., a sam sporazum usvojen je 2016. Deng Xiaoping je pak mrtav od 1997., a s vlasti u Kini sišao je još 1989.
Za vrijeme debate Biden je konstatirao kako je u pucnjavama u SAD-u od 2007. godine do danas ubijeno "150 milijuna ljudi" - dakle, oko polovica američke populacije. Tvrdi kako se susreo s preživjelim žrtvama masakra u Parklandu (pokolj u srednjoj školi Stoneman Douglas) dok je još bio potpredsjednik SAD-a. Opet nemoguće, jer pokolj u Parklandu dogodio se 2018. kada Joe Biden više definitivno nije bio potpredsjednik SAD-a.
Problemi postaju sve veći. Biden je tako također izjavio da će bio-gorivom pogoniti "parobrodove". Često ne zna u kojoj se saveznoj državi trenutačno nalazi, a u intervjuu za Fox News rekao je kako je njegov pokojni sin bio "državni odvjetnik SAD-a" (nije, bio je odvjetnik za saveznu državu Delaware). Bivšu britansku premijerku Theresu May zamijenio je s pokojnom Margaret Thatcher.
Ovo su samo neke od "problematičnih" izjava. Nadalje, sami javni nastupi Joea Bidena ne izgledaju dobro. Godine su svakako faktor, no ovdje nije riječ o predrasudi prema starijim osobama - dovoljno je pogledati Bernija Sandersa (78) koji je još stariji od Bidena, a njegovi javni nastupi bili su puni energije, njegovi govori precizni i artikulirani.
Unatoč ovim problemima Joe Biden trenutačno vodi u brojnim saveznim državama, prema anketama. Koliko su ankete točne to je već pitanje (znamo da 2016. nisu bile!). Trenutačno se Biden baš ne pojavljuje u javnosti, no jasno je da će se morati suočiti s Trumpom u debati, to je nešto što neće moći izbjeći. Trump pak već priprema napad po toj liniji (slično je deklasirao i Hillary Clinton 2016. koja je, u najmanju ruku, patila od velike iscrpljenosti za vrijeme kampanje).
Joe Biden, i izuzev ove situacije, nije kvalitetan kandidat po Demokratsku stranku - iza njega su konkretne afere, problematični zakoni koje je pomagao donijeti 80-ih i 90-ih godina. Najveća, možda i jedina, prednost mu je to da je bio potpredsjednik u Obaminoj administraciji. Barack Obama, bez obzira na podijeljena mišljenja o njegova dva mandata, kada se pojavio u predsjedničkoj utrci 2008. djelovao je nezaustavljivo - i bio je - mlad, perspektivan, energičan, elokventan, ambiciozan, s porukom "promjene" (na stranu to što se zapravo gotovo ništa za vrijeme njegovih 8 godina na čelu SAD-a nije promijenilo, eventualno na gore). U usporedbi s Obamom, Joe Biden doima se kao popriličan propust Demokratske stranke, a možda i glavna karika koja će Trumpu osigurati vlast do 2024.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Prošle 3-4 godine od onih kolegica moj Rio što sam ti nabacivao. Jedna se udala, skoro i porodila, druga otišla preko bare.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:50Vidi ovog bodija, još čekam na kolegice, a on se pravi englez![]()

Ove s kojim sad radim me ne mirišu nikako, pa ćeš morati sačekati dok naleti neka nova il se popravi situacija

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Džaba mu. Neće se on boriti protiv Bajdena, već protiv nezadovoljnih građana, kojih je već sad malo previše.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:51Tačno će Trump sa njim pobrisati pod u debatama, sleepy Joe![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Imal hanuma kakvih jaranica, kuma i fazonibodi123 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:54Prošle 3-4 godine od onih kolegica moj Rio što sam ti nabacivao. Jedna se udala, skoro i porodila, druga otišla preko bare.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 21:50Vidi ovog bodija, još čekam na kolegice, a on se pravi englez![]()
![]()
Ove s kojim sad radim me ne mirišu nikako, pa ćeš morati sačekati dok naleti neka nova il se popravi situacija![]()

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jesam li nesto pobrkao ili je Rio dok je Hendo bio aktivan dosao na korak od toga da ozeni kakvu ninju, a sada kada nema Hendinog uticaja je postao kao Stifler.
Danas kolega selio iz Švrakina u C fazu, kirija 250KM. Super stan meni vala, dnevni boravak, predsoblje fino, kuhinja, balkon, kupatilo.
A drugi kolega u Pazariću daje te pare za kiriju.
A drugi kolega u Pazariću daje te pare za kiriju.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pobrkao si ti nešto, nije nikakva nindža bila u pitanju, niti je bila pokrivena. Niti je hendo bio uključen.tuzlak1987 je napisao/la: ↑28 jun 2020, 22:12Jesam li nesto pobrkao ili je Rio dok je Hendo bio aktivan dosao na korak od toga da ozeni kakvu ninju, a sada kada nema Hendinog uticaja je postao kao Stifler.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- tuzlak1987
- Kontakt:
Volio ih da pobjedi Biden ali posto volim teorije zavjere mislim da su tamo u pozadini Trumpa opet izarali jer nekom odgovara cirkus koji on pravi. 

Stranica 16900, majku mu ima simbolike...
1 par u pozi 69 koji su kao forumaši 0 i 0
1 par u pozi 69 koji su kao forumaši 0 i 0

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.