La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: La Liga
Sudeći po komentarima sreća pa nisam gledao debila, dvostrukog Hernandeza, na djelu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Yannick Ferreira Carrasco.

“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pogledaj tabele i sve će ti biti jasno. Osvojio je jer Real nije bio konkurent uopšte, i borilo se sa Atleticom. Real ima već sad više bodova ove sezone nego prošle kompletne. Još dvije pobjede i preći će i sezonu prije te, sa još 4 utakmica preostale.
Svaka mu čast, uspio je uzeti titule Atletico Madridu.
Sta postavljas sliku iz prosle sezone?,pravilo je uvedeno pred pocetak ove,pogledaj malo,imas masu primjera ove sezone gdje su se penali ponavljali.Blejzer10 je napisao/la: ↑01 jul 2020, 13:05
Misliš ovako![]()
Ponovit ću po ko zna koji put. Najretardiranije pravilo trenutno, jer golman izleti u 9/10 slučajeva a svira se u 1/9. Ili nek sviraju apsolutno svaki dok se golmani nauče pameti, ili nek mijenjaju pravilo. Ovako selektivno kad se svira će ti se uvijek žaliti jedna strana.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Slažem se da je konukrent bio Atletico, jer je RM prethodne dvije sezone lutao sa Lopeom i Solarijem, Barca je to iskoristila i uzela dvije titule na foru, sa vrlo lošim igrama.Donnie Darko je napisao/la: ↑01 jul 2020, 13:14Pogledaj tabele i sve će ti biti jasno. Osvojio je jer Real nije bio konkurent uopšte, i borilo se sa Atleticom. Real ima već sad više bodova ove sezone nego prošle kompletne. Još dvije pobjede i preći će i sezonu prije te, sa još 4 utakmica preostale.
Svaka mu čast, uspio je uzeti titule Atletico Madridu.
Ali treba reci i da je yebeni Valverde uspio to sa raspadnutim timom, bez skupocjenih pojacanja na raspolaganju (Coutinho i vjecno ozljeđeni Dembele), sa nekakvim Paulinhom

Bruke protv Rome i Liverpoola mu se ne mogu oprostiti, ali mu se mora dati kredit za titule.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 01 jul 2020, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.
To pravilo postoji dugo vremena, samo su ga malo promjenili ove sezone, (da mora bar jedna noga biti na liniji a ne obje), i dali sudijama instrukcijama da više implementiraju pravilo nego ranije.L-Train je napisao/la: ↑01 jul 2020, 13:39Sta postavljas sliku iz prosle sezone?,pravilo je uvedeno pred pocetak ove,pogledaj malo,imas masu primjera ove sezone gdje su se penali ponavljali.Blejzer10 je napisao/la: ↑01 jul 2020, 13:05
Misliš ovako![]()
Ponovit ću po ko zna koji put. Najretardiranije pravilo trenutno, jer golman izleti u 9/10 slučajeva a svira se u 1/9. Ili nek sviraju apsolutno svaki dok se golmani nauče pameti, ili nek mijenjaju pravilo. Ovako selektivno kad se svira će ti se uvijek žaliti jedna strana.
https://www.dutchreferee.com/goalie-lea ... alty-kick/
2016
ili ukucaj samo na googleu goalkeeper line rule pa pogledaj rezultate i godine otkad su.
Da,samo su suci tad ponavljali penal ako istrcis tri metra naprijed,pred pocetak nove sezone se uvelo ovo novo striktno pravilo da ti jedna noga mora biti na liniji,sad kad imas var mnogo ga je lakse implementirati,bez vara bi to bilo nemoguce.
Znam da je novo pravilo uvedeno od ove sezone, ali po meni je to pravilo (mora golman biti na liniji citavo vrijeme) je pravo glupo
Time se dodatno favorizuje igrač koji šutira penal i dodatno otežava golmanu da eventualno odbrani.
Prije su golmani znali izletiti po metar naprijed
i tako skratiti ugao, na taj način sebi povečavali šanse da odbrane.

Time se dodatno favorizuje igrač koji šutira penal i dodatno otežava golmanu da eventualno odbrani.
Prije su golmani znali izletiti po metar naprijed

A vidi nesto,prije uvodjenja spreja,sudac postavi zivi zid na 11 metara od lopte,igrac dok izvede slobodni udarac zivi zid se pomjeri 3 metra unaprijed
jbga nema idealnog pravila,pa ni meni se ne svidja da zbog par centimetara ponavljas penal.

- NeumjesanTip
- Kontakt:
Real zasluženo osvaja, ali mi je muka kad pomislim na onanisanje onog debila glavatog Roncera...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
I Enrique je imao MSN na vrhuncuDonnie Darko je napisao/la: ↑01 jul 2020, 13:14Pogledaj tabele i sve će ti biti jasno. Osvojio je jer Real nije bio konkurent uopšte, i borilo se sa Atleticom
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Ovako se brani penal.

Mada ja mislim da bi se ponovio penal svakako jer je Alba uletio baš rano u kazneni. Od ove sezone se masovno favorizira izvođač.
A čini mi se da je Ter Stegen i kod drugog ranije izašao.

Mada ja mislim da bi se ponovio penal svakako jer je Alba uletio baš rano u kazneni. Od ove sezone se masovno favorizira izvođač.
A čini mi se da je Ter Stegen i kod drugog ranije izašao.
Pa i taj je izašao 

Kako ovaj Villareal igra posle korone ...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Sve pobjede samo 1 remi 2-2 protiv Seville, samo tu su primili gol.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- Nail for Real
- Kontakt:
Najbolji golman lige

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Nije najbolji ni u gradu Madridu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.