Hajd kad vec hoces KO bi zaigro umjesto njega?saleboss je napisao/la:Nebi on zaigrao da nije bilo interesa od transfera .Đaba se tješimo i tražimo opravdanje za ovaj
promašeni transfer ,promašeni iz klupske pozicije.Jedno je samo gola istina:MI ŽIVIMO ZA NJIH
A ONI ŽIVE ZA NAS !!!!
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Nakon tvojih par postova ja se uvjeri da ti ne znas situaciju sa Kerlom...od samog pocetka,pa zato valjas gluposti 
1921-2011
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Sigurno je da ima nesto tu, ne govorimo samo o kerli, ima tu raznih talova i zajebancija, ali evo popusili smo par puta na isti fazon, sad treba lagano vidjeti sto prije sa ovima kojima istice ugovor na kraju sezone a koji vrijede nesto ako nece potpisati ugovor suspenzija i gotovo nek pauziraju pola godine ako im se isplati, a mi traziti zamjene jer od ovih svakako nemamo nistasaleboss je napisao/la:To je naš balkanski biznis.Pričamo o ljubavi a radimo samo za sebe.I onda ne valja Kerla,nije
on naše dijete i slične gluposti.
Znate šta, ako volite ovaj klub, svi zajedno ne dižimo prašinu ovako, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, jedino možemo da izazovemo revolt igrača kojima je potreban mir. Svaki naš bivši igrač koji je našao angažman vani znači da vrijedi i da je prerastao ovu ligu, tako da je svako unižavanje lika i djela bespotrebna ljubomora. Ne zaboravimo da su nas zadužili svojim dobrim partijama i donosili mnogo radosti u naša srca. Pljuvanje i vrijeđanje naših velikana ne priliči navijačima najvećeg kluba u BiH. Umjesto toga ispratimo ih kao velikane, a ako dođu bolja vremena i za njih i za naš klub, vratiće nama i našem klubu kada i kako to bude moguće. Pa i ako se to ne desi, mi treba da se okrenemo sadašnjosti i budućnosti i stvaramo jakog Želju sa onim što imamo, onim što dolazi i da jačamo sve naše segmente kluba, upravu, stručni i igrački pogon.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...
Srednje sam visine(180 cm) i imam nekih 76kg i po nekim kriterijima trebala bi mi valjda XL dukserica,ali ova današnja roba je katastrofa što se tiče brojeva nekada mi je L taman,nekada XL,a nekada i XXL
.Pošto bi na slijepo kupovao moram ovaku glupost pitati nemojte mi zamjeriti. 
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
- spielführer_21
- Kontakt:
Nisi li ti navijač sarajeva, šta glumiš sad?saleboss je napisao/la:Nebi on zaigrao da nije bilo interesa od transfera .Đaba se tješimo i tražimo opravdanje za ovaj
promašeni transfer ,promašeni iz klupske pozicije.Jedno je samo gola istina:MI ŽIVIMO ZA NJIH
A ONI ŽIVE ZA NAS !!!!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Heheheehhspielführer_21 je napisao/la:Nisi li ti navijač sarajeva, šta glumiš sad?saleboss je napisao/la:Nebi on zaigrao da nije bilo interesa od transfera .Đaba se tješimo i tražimo opravdanje za ovaj
A ONI ŽIVE ZA NAS !!!!
Ja kontam zbog cega lik mlati praznu slamu
1921-2011
potpisKrvotok je napisao/la:Znate šta, ako volite ovaj klub, svi zajedno ne dižimo prašinu ovako, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, jedino možemo da izazovemo revolt igrača kojima je potreban mir. Svaki naš bivši igrač koji je našao angažman vani znači da vrijedi i da je prerastao ovu ligu, tako da je svako unižavanje lika i djela bespotrebna ljubomora. Ne zaboravimo da su nas zadužili svojim dobrim partijama i donosili mnogo radosti u naša srca. Pljuvanje i vrijeđanje naših velikana ne priliči navijačima najvećeg kluba u BiH. Umjesto toga ispratimo ih kao velikane, a ako dođu bolja vremena i za njih i za naš klub, vratiće nama i našem klubu kada i kako to bude moguće. Pa i ako se to ne desi, mi treba da se okrenemo sadašnjosti i budućnosti i stvaramo jakog Želju sa onim što imamo, onim što dolazi i da jačamo sve naše segmente kluba, upravu, stručni i igrački pogon.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
- otpravnik_vozova
- Kontakt:
Demagogija čista! Od riječi do riječi, čuj kerla velikan e jes' al u qrcu! Velikan je što je ispao picketina ona najveća, jer je gledao samo svoj interes a Želju ko J**+...Jel' zbog toga možda velikan, ne rise svega ti!Krvotok je napisao/la:Znate šta, ako volite ovaj klub, svi zajedno ne dižimo prašinu ovako, neke stvari se ne mijenjaju preko noći, jedino možemo da izazovemo revolt igrača kojima je potreban mir. Svaki naš bivši igrač koji je našao angažman vani znači da vrijedi i da je prerastao ovu ligu, tako da je svako unižavanje lika i djela bespotrebna ljubomora. Ne zaboravimo da su nas zadužili svojim dobrim partijama i donosili mnogo radosti u naša srca. Pljuvanje i vrijeđanje naših velikana ne priliči navijačima najvećeg kluba u BiH. Umjesto toga ispratimo ih kao velikane, a ako dođu bolja vremena i za njih i za naš klub, vratiće nama i našem klubu kada i kako to bude moguće. Pa i ako se to ne desi, mi treba da se okrenemo sadašnjosti i budućnosti i stvaramo jakog Želju sa onim što imamo, onim što dolazi i da jačamo sve naše segmente kluba, upravu, stručni i igrački pogon.
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"
O Kerli više ne treba trošiti riječi, jer je Kerla potvrdio ono što je većina Željinih navijača znala, Kerla je IZDAO Želju, ne jednom, nego više puta. KERLA=PAPAK. Željo je nemjerljivo dao više Kerli, nego Kerla Želji. Još jednom KERLA=PAPAK. Idemo dalje Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Bas tako!!! PAPAK PRAVIavlami97 je napisao/la:O Kerli više ne treba trošiti riječi, jer je Kerla potvrdio ono što je većina Željinih navijača znala, Kerla je IZDAO Želju, ne jednom, nego više puta. KERLA=PAPAK. Željo je nemjerljivo dao više Kerli, nego Kerla Želji. Još jednom KERLA=PAPAK. Idemo dalje Željo je šampion.
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
KRVOTOK Post ti je pravi.Tako trebaju razmišljati pravi navijači.A ono "pravi papak" je više otrcano i
ofucano.
ofucano.
nek si nam rekaosaleboss je napisao/la:KRVOTOK Post ti je pravi.Tako trebaju razmišljati pravi navijači.A ono "pravi papak" je više otrcano i
ofucano.
DRŽAVA ŽELJO!
Promašene investicije
Evo nekih igrača koji su bili u Želji u zadnjih 15-tak godina, ali koji (svaki iz svojih razloga) nikad nisu opravdali očekivanja, i pokazali su se kao promašena investicija.
U Italiji se dodjeljuje nagrada za „najveći promašaj“ u transferima, tako nešto slično.
Ovo se dakle, odnosi samo na period dok su bili u Želji, tj. Oni su prije toga mogli igrati bilo gdje i imati bilo kakve reference, a i poslije su mogli igrati bilo gdje i obnašati razne funkcije.
Pokušao sam napraviti „idealnih 11“ po pozicijama koje su igrali, (kakva bi to ekipa bila)
Naravno sve ovo je samo moje mišljenje.
Ako neko ima nekih kandidata za „idealni tim“, a da sam ih zaboravio, neka napomene, pa da se proguraju. A potrebno je i odrediti i kapitena ekipe (nisam se mogao odlučiti).
------------------------------Dudić-------------------------------------
----Memišević----------------------------Radovanović (Tica)-----
------------Šešlija-----------------Selimović-------------------------
-------------------------Railić (Raščić Al)---------------------------
-Sadiković---------Filipović--------Bogilović----Bojo (Hrkač)--
----------------------------Adilović------------------------------------
Trener: Demir Hotić
Prvi sastav:
1. Adi Adilović
(Nedokazani talenat, ostaje zapamćen po primljenom golu direktno iz auta,
da nije dotakao loptu, gol ne bi bio priznat.
Za ovakvo nešto se trebalo potruditi.
Puno želje a malo učinka. Osim „briljantnog“ nastupa u Čitluku bilo je tu još zapaženih intervencija. Otišao je u potrazi za izvjesnijom budućnošću. Govorilo se o njegovom povratku u Želju, no na sreću se to nije dogodilo. Danas brani za NK.Travnik.)
3. Džemal Sadiković
( Hiljadu nedostataka, „puno rada a malo talenta“
. Postigao je 2 gola za Želju
na čuvenoj utakmici protiv Travnika u Travniku, u kojoj je Željo njegovim golovima vodio 2:0 na poluvremenu i na kraju izgubio 3:2
. Dolaskom Amara Osima (drugi mandat) skida se sa platnog spiska,
i tu se prekida njegov san da bude igač Želje.)
5. Muhamed Bogilović
(Došao kao pojačanje, najbolji igrač i kapiten Rudara iz Breze. Nekoliko puta bio na klupi, ušao u igru par puta, i više se nije čulo za njega.
)
2. Josip Bojo
(Po preporuci došao kao pojačanje iz NK. Kiseljaka,
2-3 puta ušao s klupe, poslije toga je slomio nogu na pripremama i više ga nije bilo nigdje.
)
6. Romeo Filipović
(Jedno od tadašnjih 13 pojačanja Samira Ahmetbegovića
. U prvom nastupu napravio penal
(lopta ga pogodila u ruku)
, poslije u jednoj utakmici, trener Simo Krunić ga je zamijenio a on skinuo i bacio Željin dres
. Više se nije pojavio. Od tada ono: „Romeo, Romeo j*b*m* ti Juliju“.
)
4. Aleksandar Railić
(Došao kao veliki talenat, bivši igrač FK. Modriče i nekih grčkih klubova. Dugo vremena „se tražio“
i na kraju otišao, slab pregled igre i često zabrinjavajući potezi.
Poslije igrao za nekoliko klubova iz BiH, kao što su Velež, Leotar, Modriča...)
8. Igor Radovanović
(Došao kao bivši igrač Slavije, i on „se dugo tražio“ ali nije išlo, ništa naročito. Zapamćen kao igrač koji je postigao onaj čuveni gol za 1:0 protiv Posušja u 98. minuti. U toj utakmici je inače raja negodovala, zviždala zbog sudijske tendencioznosti u korist Želje (domaćina),
na što je trener Posušja, a današnji trener Rudara iz Prijedora, Boris Gavran bio oduševljen
. Poslije toga Radovanović pada u zaborav i ponovo se vraća u Slaviju.)
10. Nedžad Selimović
(U Želju došao kao velika zvijezda, kapiten i najbolji igrač NK. Travnika
. Očekivalo se mnogo, ali osim nekoliko ispodprosječnih nastupa (par puta je od raje bio i izviždan)
, ništa više nije pružio. Vratio se u Travnik, shvativši da samo tamo može biti „neko i nešto“ . Danas radi kao trener NK. Travnika.
)
11. Jasmin Memišević
(Došao kao skupo plaćeno pojačanje, i veliki ljubimac navijača Čelika
. U početku je sve bilo dobro, međutim problemi su nastali kada mu je tadašnji trener Hadžija (Enver Hadžiabdić) rekao da treba da skine poneki kilogram,
u protivnom će ga preseliti na klupu
. Poslije toga traži ispisnicu iz kluba, nepokolebljivo krčeći sebi put za zaborav . Prečicu je našao u prelasku u FK. Sarajevo
. Danas radi u rudniku uglja Breza.)
7. Branko Šešlija
(Kao veliko pojačanje stigao je iz Leotara,
za Želju odigrao jednu polusezonu ispodprosječno, poslije toga ponovo je vraćen u Leotar (posudba) gdje se i povrijedio
. Kad je istekla posudba i kad je se oporavio, vratio se u Želju, no tada je već Amar Osim bio preuzeo ekipu, i rekao mu je da potraži sebi novu sredinu i dom
, danas je igrač FK. Slavije. Kao i za Adilovića, bilo je riječi o „drugom pokušaju“, ali ništa.)
9. Feđa Dudić
(Stigao kao najbolji igrač i strijelac NK. Travnika i bivši junior FK. Sarajeva. Za Želju nije mogao dati gol ni sa 3 metra.
Sve je bilo ispod očekivanja i ispod granice tolerancije Željinih navijača. Sa 0 postignutih golova vraća se u Travnik
, prvo na posudbu zatim za stalno, i tamo postaje najbolji strijelac premijer lige BiH. Danas igra u HNL.)
Rezerve:
15. Sergej Tica
(Uz Memiševića najviše plaćen igrač od pobrojanih. Na terenu ništa posebno
, „tresla se gora, rodio se miš“. Velika očekivanja, velika razočarenja.)
14. Vlado Hrkač
(U klub došao „iz ljubavi prema Želji“ kao bivši igrač Posušja i Širokog Brijega. Njegova nesreća je što je klub tada bio u rezultatskoj i organizacionoj krizi
. Nije uspjelo, pa se vratio u Široki Brijeg. )
16. Almir Raščić
(Mlađi brat poznatijeg Admira Raščića, imao je puno prilika da se dokaže, a nosio je i breme (bio je opterećen tim) da svi iz porodice moraju biti „nešto u fudbalu“
. Međutim osim velike želje i naknadnog prelaska u Velež ništa za spomenuti.)
Trener:
Demir Hotić
(„Tenerski mag“ , trenerski antitalenat..
. Poznat po izjavama za podizanje morala svojih igrača: „samo rad, rad, rad... „pa ćete biti k'o Džeko...
ambicije, ambicije...“
U klubove dolazi kao nagovještaj i personifikacija duboke krize .
Evo nekih igrača koji su bili u Želji u zadnjih 15-tak godina, ali koji (svaki iz svojih razloga) nikad nisu opravdali očekivanja, i pokazali su se kao promašena investicija.
U Italiji se dodjeljuje nagrada za „najveći promašaj“ u transferima, tako nešto slično.
Ovo se dakle, odnosi samo na period dok su bili u Želji, tj. Oni su prije toga mogli igrati bilo gdje i imati bilo kakve reference, a i poslije su mogli igrati bilo gdje i obnašati razne funkcije.
Pokušao sam napraviti „idealnih 11“ po pozicijama koje su igrali, (kakva bi to ekipa bila)
Naravno sve ovo je samo moje mišljenje.
Ako neko ima nekih kandidata za „idealni tim“, a da sam ih zaboravio, neka napomene, pa da se proguraju. A potrebno je i odrediti i kapitena ekipe (nisam se mogao odlučiti).
------------------------------Dudić-------------------------------------
----Memišević----------------------------Radovanović (Tica)-----
------------Šešlija-----------------Selimović-------------------------
-------------------------Railić (Raščić Al)---------------------------
-Sadiković---------Filipović--------Bogilović----Bojo (Hrkač)--
----------------------------Adilović------------------------------------
Trener: Demir Hotić
Prvi sastav:
1. Adi Adilović
(Nedokazani talenat, ostaje zapamćen po primljenom golu direktno iz auta,
3. Džemal Sadiković
( Hiljadu nedostataka, „puno rada a malo talenta“
5. Muhamed Bogilović
(Došao kao pojačanje, najbolji igrač i kapiten Rudara iz Breze. Nekoliko puta bio na klupi, ušao u igru par puta, i više se nije čulo za njega.
2. Josip Bojo
(Po preporuci došao kao pojačanje iz NK. Kiseljaka,
6. Romeo Filipović
(Jedno od tadašnjih 13 pojačanja Samira Ahmetbegovića
4. Aleksandar Railić
(Došao kao veliki talenat, bivši igrač FK. Modriče i nekih grčkih klubova. Dugo vremena „se tražio“
8. Igor Radovanović
(Došao kao bivši igrač Slavije, i on „se dugo tražio“ ali nije išlo, ništa naročito. Zapamćen kao igrač koji je postigao onaj čuveni gol za 1:0 protiv Posušja u 98. minuti. U toj utakmici je inače raja negodovala, zviždala zbog sudijske tendencioznosti u korist Želje (domaćina),
10. Nedžad Selimović
(U Želju došao kao velika zvijezda, kapiten i najbolji igrač NK. Travnika
11. Jasmin Memišević
(Došao kao skupo plaćeno pojačanje, i veliki ljubimac navijača Čelika
7. Branko Šešlija
(Kao veliko pojačanje stigao je iz Leotara,
9. Feđa Dudić
(Stigao kao najbolji igrač i strijelac NK. Travnika i bivši junior FK. Sarajeva. Za Želju nije mogao dati gol ni sa 3 metra.
Rezerve:
15. Sergej Tica
(Uz Memiševića najviše plaćen igrač od pobrojanih. Na terenu ništa posebno
14. Vlado Hrkač
(U klub došao „iz ljubavi prema Želji“ kao bivši igrač Posušja i Širokog Brijega. Njegova nesreća je što je klub tada bio u rezultatskoj i organizacionoj krizi
16. Almir Raščić
(Mlađi brat poznatijeg Admira Raščića, imao je puno prilika da se dokaže, a nosio je i breme (bio je opterećen tim) da svi iz porodice moraju biti „nešto u fudbalu“
Trener:
Demir Hotić
(„Tenerski mag“ , trenerski antitalenat..
U klubove dolazi kao nagovještaj i personifikacija duboke krize .
Zadnja izmjena: ellaxaz, dana/u 06 dec 2010, 22:07, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
tvoj post je upravo nominiran za nagradu "post sa najviše smajlija na forumu ss.ba u 2010. godini"
inace dobro si se potrudio, a ima tu sigurno još nekih imena koja si zaboravio
- bistrikboy
- Kontakt:
Josip Bojo je napadac ako se ne varam.
Ja sam ipak Radovanovica zapamtio kao prvog strijelca pod svjetlima reflektora nakon rata.
Ja sam ipak Radovanovica zapamtio kao prvog strijelca pod svjetlima reflektora nakon rata.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
To sam Igoru zaboravio, taj pogodak protiv Zrinjskog će ga izbaciti iz prvih 11.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
moram te ispraviti ima jedna postn na ss.ba sa tacno 99 smajlijaarbitar je napisao/la:tvoj post je upravo nominiran za nagradu "post sa najviše smajlija na forumu ss.ba u 2010. godini"
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
ellaxaz je napisao/la:To sam Igoru zaboravio, taj pogodak protiv Zrinjskog će ga izbaciti iz prvih 11.
Lijepo si se potrudio,cestitam
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- Jesam ša'e
- Kontakt:
Znaš li ima li manjih brojeva, za žene?TeroweNth je napisao/la:Stigli duxevi .
http://img577.imageshack.us/img577/2759/duks.jpg
http://img641.imageshack.us/i/01122010929.jpg/
40KM
Trenutno korisnika/ca: antibot, avanti003, BosnianLevi, Ferroviere1987, KrajinaTm87, Pact1921 i 66 gostiju.