Ti , @michplatini ,@Denchi , @Morto , @TheIvicnjak , @Panta i
Znam da mnogim nije , ali meni jeste BiH iznad kluba.
A kad BiH
Hvala Ti velika Feđa Kusturica , za zivota ti se ne mozemo oduziti .
Tebi @miky_hz veliki pozdrav
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Naravno da ne postoji Đ ili DŽ u turskom pravopisu, odnosno, fonetici. Imaju glas C, koji se kod nas prevodi, čita i transkribuje kao DŽ. Npr: Cevad = Dževad, Cami = Džamija i sl. kako sam već naveo.ZeroStyle je napisao/la: ↑02 jul 2020, 18:13Koliko ja znam Turci C citaju kao Đ Dž u Turskom ne postoji, ni u pisanju ni u izgovoru.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑01 jul 2020, 16:52Zapravo, ispravno je i jedno i drugo. To su tzv. dvostrukosti u jeziku. Madžarska je preuzeto iz turskog jezika, jer oni pišu i izgovaraju Macar (C=DŽ), kao što su mnoge naše riječi preuzete iz turskog; patlidžan, džezva, džep i sl. S druge strane, sami Mađ(dž)ari izgovaraju i pišu Magyar, što je u izgovoru bliže našem Đ. Ispravno je napisati i jedno i drugo, obzirom na jezičke navike i usvajanje, te prilagodbu tuđica u našem jeziku. Konkretno u bosanskom jeziku, lingvisti preporučuju ustaljenu naviku u izgovoru, a to su obje varijante, a isto tako se preporučuje i u srpskom jeziku. Hrvatski preporučuje izgovor izvornika, odnosno Mađarska, iako nije neispravno ni Madžarska.jurisicduska je napisao/la: ↑01 jul 2020, 16:12
Da nije MaDžarska primio bih se na post. On je igrao u Mađarskoj.
Hvala brate na čestitkama i ovdje i tamo.i svima ostalim.
S poštovanjem.
I sretan rođendan kad već svi čestitaju.
Ne bolan za njih...
Prije nego, što je ikao znao o problemima Vardara sa licencom, bila je priča, da su nam bitne samo lige, Albanije i Armenije.Nakon što Vardar, nije dobio licencu, i ja sam vjerovao, da nam je dovoljan, samo jedan povoljan ishod, ili u Armeniji ili u Albaniji. Nešto se, u međuvremenu, promjenilo, pa sa nam bitni i jedni i drugi.ThrillerHz je napisao/la: ↑02 jul 2020, 18:32Jel nakon sto je Vardar otpao, Albanci nam vise nisu bitni?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.