La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

delinjo
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la delinjo » 03 jul 2020, 00:52

emir18 je napisao/la:
03 jul 2020, 00:42
delinjo je napisao/la:
03 jul 2020, 00:39
LlullSergio je napisao/la:
03 jul 2020, 00:13

Pa u napadu svakako nema. Mislim sve su djeca uglavnom i ako hoces neki rezultat od njih treba biti strpljiv i ne klupirati poslije prve lose predstave. Jedina klasa je Karima,ali njegov najveci forte nisu golovi i efikasnost. Tako da kod Reala bas steka napad,a pogotovo kad Zidane glumi budalu sa Vasquezima,Jamesima,Iscom ,Baleom i slicnim glupostima.
Ma ne moze klub kao Real priustiti sebi to guranje mladih,lose rezultate **** ga,Real mora imati gotove igrace i klase,a trenutno ih nema nikako...Jbg znas kako je Real prije,uvijek za gol vise,sijeva gledas ih i uzivas,sad je to talasika ,za Barsu isto vrijedi :D
Neka neka, ako će ovo biti početak nečeg novog, ovo je extra, jbo ti taj gol više kad evo godinama pušimo ligu, dok se ne pojavi neki igrač tipa CR, granitna odbrana i kompaktnost u vezi i malo bolji napad ima da Lige padaju, onako izgubiš ligu do Decembra...
Vama je to varljivo sad i cini se tako jer je liga grohnula i nikad slabija,kada se pojacaju drugi klubovi a valjd ase to desi onda ce biti jos teze igrati ovako na "nulu "...Meni djeluje da ova igra nije dovoljna i ozbiljna za malo jace ekipe,ali hajde vidimo i to naredne sezone :mrgreen: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 03 jul 2020, 00:53

Sta ovo opet nesto piskaraju da nece da produzi ugovor?
Mora da je zbog frizera?
#Ostani midzo

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 jul 2020, 00:55

Slab Real vala skroz, ne vidim da su šta bolji od Barselone al eto ide na guzove titula. I jedni i drugi su dotakli dno, od ovog gore ne može. Od nekada najjačeg veznog reda nije ništa ostalo, gledam Kroosa čojk ne liči na fudbalera, Modrić isto.

Choloa treba objesit kad će u ovakvoj sezoni ostat bez titule s ekipom od 800 miliona.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 03 jul 2020, 00:57

Ohooo momci vi se ocito ne sjecate Reala iz sezona 2004/2005 ili 08/09 naprimjer. Svega je tu bilo, ovo je daleko daleko iznad takvih predstava.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 jul 2020, 00:58

bodi123 je napisao/la:
03 jul 2020, 00:55
Slab Real vala skroz, ne vidim da su šta bolji od Barselone al eto ide na guzove titula. I jedni i drugi su dotakli dno, od ovog gore ne može. Od nekada najjačeg veznog reda nije ništa ostalo, gledam Kroosa čojk ne liči na fudbalera, Modrić isto.

Choloa treba objesit kad će u ovakvoj sezoni ostat bez titule s ekipom od 800 miliona.
Ovo ja nikad necu shvatiti,imas Real i Barsu na koljenima,na dnu bukvalno i ti opet ne mozes titulu osvojiti,haj sto ne mozes nego se ne mozes ni boriti za istu...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 03 jul 2020, 00:59

@delinjo

Naravno da nije dovoljno.
Ova liga je specificna po bruku nekih stvari pocevsi od ove corone pa dalje.
Real je uvijek imao jaku odbranu ali nikad disciplinu i zbog toga se primalo puno golova.
Ove sezone gdje imas sakatog Bejla,defektnog Jovica,Mariana koji je skupio 90 minuta u cjeloj ligi,Hazarda s pehovima ko nikad u karijeri + djecu u vidu Rodriga i Viniciusa nemas drugih opcija nego da se posvetis kvalitetnijem djelu tima i tako probas da uzmes.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 jul 2020, 01:00

emir18 je napisao/la:
03 jul 2020, 00:45
let3 je napisao/la:
03 jul 2020, 00:39
Sjoo kad krenu sa veličanjem klokana Ramosa :crazy: veliki lider i kapiten zavaljivo ekipu bezbroj puta :lol:
Sve mu je to oprošteno 24.05.2014 u 92 minuti.
Barca može sanjati ovakvog lidera od Puyola su vam sve plači čkapi....
Zavaljivao je levat svoju ekipu i poslije tog datuma, al nebitno to.
Ta prica o nekim velikim liderima i vođama na terenu je u današnjem fudbalu poprilicno smiješna. Lider je npr. Zinedin koji od gov.ana napravi pitu i uzme titule, a ne klokan Ramos koji je bio u rangu Šunjića dok su vodili Benitez, Lope ili Solari.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 03 jul 2020, 01:01

Liga odavno nije bila jača, opet Delinjo baca bombe o nečemu što uopće ne prati. Ovaj Getafe bi hladno osvojio evropsku ligu ove godine da imaju klasnog napadača u ekipi. Ovako Bordalas od govana pravi burek, i to onaj sjecani.

Bio je City od jačih ekipa, pa im je trebao sudijski poguranac kako bi uzeli prvu utakmicu. A takozvana, najjača ekipa svemira već se oprostila od LP u osmini finala.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 jul 2020, 01:02

LlullSergio je napisao/la:
03 jul 2020, 00:57
Ohooo momci vi se ocito ne sjecate Reala iz sezona 2004/2005 ili 08/09 naprimjer. Svega je tu bilo, ovo je daleko daleko iznad takvih predstava.
Ne sjećam se šta sam jučer jeo a da se sjećam Reala prije 15 godina moj Ljulj :mrgreen:

Mislio sam na trenutnu situaciju. U ovim okolnostima, s ovim igračima ne može gore bit. Igre nigdje, izbi nabi ovaj Vinicious neće nikad bit igrač za Reala. Ne znam šta je s Hazardom al on je najveći krivac jer se cijeli akcenat stavio na njega kao novog nosioca ekipe, a ono šipak.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 jul 2020, 01:03

Dzoni je napisao/la:
03 jul 2020, 00:59
@delinjo

Naravno da nije dovoljno.
Ova liga je specificna po bruku nekih stvari pocevsi od ove corone pa dalje.
Real je uvijek imao jaku odbranu ali nikad disciplinu i zbog toga se primalo puno golova.
Ove sezone gdje imas sakatog Bejla,defektnog Jovica,Mariana koji je skupio 90 minuta u cjeloj ligi,Hazarda s pehovima ko nikad u karijeri + djecu u vidu Rodriga i Viniciusa nemas drugih opcija nego da se posvetis kvalitetnijem djelu tima i tako probas da uzmes.
Fino si ovo napisao,slicno i razmisljam zato i kazem hajde nekako ce ovo izgurati jer su manje losi,ali imam osjecaj da mnogi misle da je ovo recept kako igrati i narednih sezona sto je apsolutni promasaj po meni,ali brate hajde i sve razumijem ali zar je moguce da ovako tesko do golova dolaze,mislim da nikad nisam gledao ovu situaciju :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 03 jul 2020, 01:05

Pa logično da ćeš teško dolaziti kad nemaš Cristiana, to jes 50 golova po sezoni. Ovo sad što prikazuju Barcelona i Real je realnost, takva je bila većina sezona prije 2009. Ako doguraš do 80 golova u sezoni, dobro i jes.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 jul 2020, 01:09

bodi123 je napisao/la:
03 jul 2020, 00:55

Po meni je ovaj Real sve samo ne slab.
Nije to najbolji tim svijeta ali su podcjenjeni debelo, mislim.Cudna ekipa i cudan stil za Real ali nije to slabo.

Kurtoa dobar citavu sezonu, citava odbrana granitna.Ramos, Varane i Dani konstantno dobro citavu godinu.Mendy preporodio odbranu.

Sto se veze tice.Casemiro i Kroos igraju jako dobre sezone.Valverde se tek probija i bice samo bolji.Veza se cini malo sterilna i da ne doprinosi napadu dovoljno.Da bi to omao moras imati jednog Modrica isl igraca u top formi a to nema Real.Ostatak veze odlicno doprinosi balansu i defanzivi ali kao sto rekoh nekad naprijed moze zastekati.

Napad je najveci problem.Sve je na Benzu.Vise od pola sezone su bez Hazarda i 70% sezone bez Asensia.Bale, Isco i Hames odavno mrtvi.Igra se zasniva da dvojici mladica i to ne moze biti toliko efikasno logicno.Mladici osciliraju.

Limitiran napad ali jaka odbrana i stabilna veza su kljuc za uspjeh ove godine.Bez napada i efikasnosti to zna izgledati mrtvo cesto ali nije to slabo sigurno.
Potencijala definitivno ima.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 03 jul 2020, 01:11

Pa Hazard jes sjebao poprilicno. Opet dvije povrede su rezultat dva udarca koja je primio na utakmicama. Jos kad ga povrijedise protiv Pariza,a bas se fino poceo uigravati sa suigracima. Jovic isto nula poena,a platio si ga 60 miliona. I sad ocekivati od Benzeme da iz utakmice u utakmicu isporuci je bezobrazno realno. U Viniju ima hljeba, samo treba imati strpljenja sa njim. Jbg veceras npr. je bio dosta slab,ali opet ima tu nevjerovatnu moc ponavljanja i nevjerovatnu energiju. Samo mora ga se istrpiti dok ne prodju sve ove djecije musice i dok se ne ispece do kraja igracki.

A i glupo mi je sad odustati kad ga vec trpis dvije godine. Ne pomaze ni sto su Zidaneove takticke odluke ofanzivno poprilicno sterilne i ne suvise kreativne. A i moraju se rijesiti jedno 4-5 igraca sa platnog spiska. James, Bale, Isco, Marcelo pa i Modric (mada njega mozes kao rezervu jos koristiti) su igraci sa masnim platama,a ciji doprinos je fakticki nikakav. Da se samo njih rijesis mogao bi dovesti kakvo top desno krilo i dati mu platu jednog od tih superstara.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 03 jul 2020, 01:14

@samosarajvo

Ma nije toliko lose uopste,s obzirom na pobrojane probleme.
Kroosa se bezveze pljuje,desi mu se losa utakmica al u vecini slucajeva je dobar.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 jul 2020, 01:17

Upamtit cemo ove price o slabom Realu pa ih spomenuti kad Zizou i Ramos podignu novu klempu :kafa:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 jul 2020, 01:18

TonySosa je napisao/la:
03 jul 2020, 01:05
Pa logično da ćeš teško dolaziti kad nemaš Cristiana, to jes 50 golova po sezoni. Ovo sad što prikazuju Barcelona i Real je realnost, takva je bila većina sezona prije 2009. Ako doguraš do 80 golova u sezoni, dobro i jes.
A jbg ocekujes bar da napravis 5 prilika za utakmicu :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 jul 2020, 01:23

Ako vi tako kažete ok, bolje pratite i mjerodavniji ste od mene.

Ovo večeras mi nije djelovalo ni blizu dobro poredeći s onim šta bi Real trebao predstavljati. Nekoliko potrošenih igrača, nekoliko mladih koji se traže... to je ono što upada u oči. Nadam se da će bit bolje.

@samosarajvo

Djes ti buraz, nema te

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 03 jul 2020, 01:27

delinjo je napisao/la:
03 jul 2020, 01:18
TonySosa je napisao/la:
03 jul 2020, 01:05
A jbg ocekujes bar da napravis 5 prilika za utakmicu :mrgreen: :mrgreen:
Protiv Getafea ne očekujem.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 03 jul 2020, 01:28

Onda navijaj za Leganes jbg :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 jul 2020, 08:32

bodi123 je napisao/la:
03 jul 2020, 01:23
Ako vi tako kažete ok, bolje pratite i mjerodavniji ste od mene.

Ovo večeras mi nije djelovalo ni blizu dobro poredeći s onim šta bi Real trebao predstavljati. Nekoliko potrošenih igrača, nekoliko mladih koji se traže... to je ono što upada u oči. Nadam se da će bit bolje.

@samosarajvo

Djes ti buraz, nema te
@bodi
Cim nema kreacije izgleda sterilno i lose, to je logicno.
Medjutim ovako jaka odbrana, stabilna veza i dovoljno talenta naprijed da se ugura nesto je pristojno.Makar na duze staze.Ovo je stil fudbala koji donosi lige, a divlji stil i inspiracija donose LS.

Tu sam, procitam stagod al kako nema fudbala i tenisa nema ni mene.Na temama o nasem fudbalu odavno ne pisem tako da...

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.