Da napravimo neku konkluzija nakon današnjih kvalifikacija.
Očekivano je bilo da će Mercedes uzeti PP, ja sam potajno vjerovao da im Max može biti blizu međutim nije bilo nikakve prijetnje. Ljudi su takva organizacija, imaju na svakoj poziciji najbolje ljude, savršen sklad i harmonija gdje se tačno zna gdje, šta i kako. Za pola sekunde ispred Maxa na ovako kratkoj stazi. Šta će biti u Mađarskoj yebote. Još sam čitao da su tokom koronarnog perioda još dosta ideja odlučili provesti na upgradu idućem. Nadam se da neće pretjerati jer uništavaju čar sporta.
RedBull razočaranje, očekivao sam makar da će biti ispod 0.3 u odnosu na Merc koliko su optimistično ušli u sezonu. Vidjet ćemo sutra kako će izgledati, Max ima prednost u gumama koja može napraviti neku sitnu nadu da bi mogao doći makar do druge pozicije. Albon je sigurno mogao izvući još koju desetinku. Po meni jedina šansa im je neki SC u pravo vrijeme, mada i to mi diskutabilno djeluje kad pogledam kako je Merc odvezao treninge i kvalifikacije.
Mclaren i Racing Point strašan napredak, vidi se da su ekipe fino organizovane. Jedva čekam Mclaren Mercedes. Norris uz sreću do podijuma, zaslužio je. Kopija Merca iz 19. sigurno sutra u bodovima. Treba znati i kopirati bolid.
Lec i Vettel izvukli maksimum, još je Leclerc imao sreće u Q3 jer je Bottas izletio sa staze i neki ispod njega nisu uspjeli krug završiti. Vidjet ćemo što se racepacea tiče kakvi su, ovo je teška sramota da ekipa sa onakvim budgetom doživi šamare epskih razmjera. Kad se skonta da žabari ne moraju činiti 90% ekipe možda i krenu ka boljem. Rebuilding neophodan. Top 5 mrka kapa sutra. Čine mi se kao prelagana meta za većinu timova kad se nađu u DRS zoni, što je nezamislivo bilo prošle godine. Leglanost il nelegalnost motora, opet se ne smije desiti da sa novijim bolidom si 7., a prošle godine ostvariš PP sa sekundom bržim vremenom.
Renault napredak vidljiv, ali djeluju mi daleko od Mclarena i RP. Mislim da će im brže staze (Monza/SPA) više odgovarati.
Haas i Alfa Romeo kao žrtve Ferrarijevog agregata, to ih je prošle godine izvlačilo a ove godine mi se čini krah i mjesto iza Williamsa. Aplha Tauri standard, bez problema će 7. biti. Williams napredak.
Sreća u nesreći je taj što će sezona kratko trajati. Nesreća u nesreći je ta što će se koristiti i ovi bolidi dogodine (upgraded mode). Znači imaš sigurne dvije titule u režiji Mercedesa na svakom nivou. Brine me da F1 ne izgubi na popularnosti, nehumana prednost. Makar da dogodine gledamo Ham vs Vett i da se imamo čemu nadati. Nadam se da Bottas u ovom kratkom režimu može uzeti titulu, iako ni ja ne smatram da ima šampionski kvalitet a i aspiraciju. Makar ćemo se nagledati dobrih dvoboja na sredini poretka. Zanima me razvoj Ferrarija kroz sezonu. Čini mi se da gore ne može.
"We need to suffer. And we need to fight."