Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 jul 2020, 15:54

1.6 sekundi :rol:

Tužno.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 04 jul 2020, 15:55

Za sekundu i po im sporije vrijeme nego prošle godine. Fascinantno.
"We need to suffer. And we need to fight."

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 jul 2020, 15:55

Haj sto su brzi od Ferrarija za 1.6 sekundi neg su i od Red Bulla makar 0.7. Gore nego 2014
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 04 jul 2020, 15:58

Kakav krug Bottasa

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2020, 15:58

Captain4 je napisao/la:
04 jul 2020, 15:55
Za sekundu i po im sporije vrijeme nego prošle godine. Fascinantno.
something something fuel flow :kafa:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 jul 2020, 16:01

odlican Norris i McLaren a Bottas ocito jedina nada da ucini ovu sezonu zanimljivijom u borbi za titulu
Don't believe the hype.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 jul 2020, 16:01

Botas rutinski.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 jul 2020, 16:01

Tipicni Bottas, upali se prvih nekoliko trka poslije pad
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jul 2020, 16:01

Ma i Red Bull je smijesan, imaju isti budzet ko Mercedes i ne mogu nista godinama
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 jul 2020, 16:03

Vettel odlican :rol:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2020, 16:03

Noris :tokralju:

Cak je bio jako blizu Verstapenu.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 jul 2020, 16:04

Za nadati se da Ferrari bar bodove uzme sutra
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2020, 16:05

Bit će dobra utrka Hamiltona i Bottasa na početku sezone, Bottas je inače jak u Austriji. Za nadat se da će Verstappen imati jak racepace i nekako se približit njima.

McLaren je u poziciji da ih jedno odustajanje potencijalno dijeli od podijuma :ljepota:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 04 jul 2020, 16:05

Epidaurus je napisao/la:
04 jul 2020, 16:03
Vettel odlican :rol:
Najmanje je do njega sad.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 jul 2020, 16:07

Pa i jeste odlican, neces osvojiti 4 titule na lijepe oci :kafa:
#Punoljetstvo

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2020, 16:08

slika

slika

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 jul 2020, 16:22

Mclaren 3 ekipa na gridu. Ajde neka sam i to docekao :tokralju:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 04 jul 2020, 18:27

Da napravimo neku konkluzija nakon današnjih kvalifikacija.

Očekivano je bilo da će Mercedes uzeti PP, ja sam potajno vjerovao da im Max može biti blizu međutim nije bilo nikakve prijetnje. Ljudi su takva organizacija, imaju na svakoj poziciji najbolje ljude, savršen sklad i harmonija gdje se tačno zna gdje, šta i kako. Za pola sekunde ispred Maxa na ovako kratkoj stazi. Šta će biti u Mađarskoj yebote. Još sam čitao da su tokom koronarnog perioda još dosta ideja odlučili provesti na upgradu idućem. Nadam se da neće pretjerati jer uništavaju čar sporta.

RedBull razočaranje, očekivao sam makar da će biti ispod 0.3 u odnosu na Merc koliko su optimistično ušli u sezonu. Vidjet ćemo sutra kako će izgledati, Max ima prednost u gumama koja može napraviti neku sitnu nadu da bi mogao doći makar do druge pozicije. Albon je sigurno mogao izvući još koju desetinku. Po meni jedina šansa im je neki SC u pravo vrijeme, mada i to mi diskutabilno djeluje kad pogledam kako je Merc odvezao treninge i kvalifikacije.

Mclaren i Racing Point strašan napredak, vidi se da su ekipe fino organizovane. Jedva čekam Mclaren Mercedes. Norris uz sreću do podijuma, zaslužio je. Kopija Merca iz 19. sigurno sutra u bodovima. Treba znati i kopirati bolid. :thumbup:

Lec i Vettel izvukli maksimum, još je Leclerc imao sreće u Q3 jer je Bottas izletio sa staze i neki ispod njega nisu uspjeli krug završiti. Vidjet ćemo što se racepacea tiče kakvi su, ovo je teška sramota da ekipa sa onakvim budgetom doživi šamare epskih razmjera. Kad se skonta da žabari ne moraju činiti 90% ekipe možda i krenu ka boljem. Rebuilding neophodan. Top 5 mrka kapa sutra. Čine mi se kao prelagana meta za većinu timova kad se nađu u DRS zoni, što je nezamislivo bilo prošle godine. Leglanost il nelegalnost motora, opet se ne smije desiti da sa novijim bolidom si 7., a prošle godine ostvariš PP sa sekundom bržim vremenom.

Renault napredak vidljiv, ali djeluju mi daleko od Mclarena i RP. Mislim da će im brže staze (Monza/SPA) više odgovarati.

Haas i Alfa Romeo kao žrtve Ferrarijevog agregata, to ih je prošle godine izvlačilo a ove godine mi se čini krah i mjesto iza Williamsa. Aplha Tauri standard, bez problema će 7. biti. Williams napredak. :thumbup:

Sreća u nesreći je taj što će sezona kratko trajati. Nesreća u nesreći je ta što će se koristiti i ovi bolidi dogodine (upgraded mode). Znači imaš sigurne dvije titule u režiji Mercedesa na svakom nivou. Brine me da F1 ne izgubi na popularnosti, nehumana prednost. Makar da dogodine gledamo Ham vs Vett i da se imamo čemu nadati. Nadam se da Bottas u ovom kratkom režimu može uzeti titulu, iako ni ja ne smatram da ima šampionski kvalitet a i aspiraciju. Makar ćemo se nagledati dobrih dvoboja na sredini poretka. Zanima me razvoj Ferrarija kroz sezonu. Čini mi se da gore ne može.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 04 jul 2020, 19:07

Mercedes- Jos ubjedljivije nego što sam mislio, sutra samo otkazivanja bolida i neke nepredvidjene okolnosti dijele od 1-2. 2 titule sigurne, ukoliko i od 2022. nastave dominaciju Ferrarijev rekord konstruktorskih titula bi mogao biti ugrožen u daljoj budućnosti. Nadam se da ce Bottas najzad biti konkurent za vozačku titulu

Red Bull- Blago razočarenje ali ne i značajno iz jednog razloga. Koliko god to suludo zvučilo, ova staza ne odgovara njihovom bolidu radi nedostatka sporih krivina. Verstappen jeste uzeo 2 utrke zaredom ali nijednom nije startao sa prednjeg reda, a 2. vozači su imali lošije rezultate nego na drugim utrkama dok od 2014-2017 je osvojeni bodovni saldo cijele ekipe na ovoj trci bio skroman. Od njih očekujem više u Madjarskoj

Ferrari- 12 godina bez titule se pretvara u 14. Najsporiji motor imaju na gridu, a aerodinamika je još od prošle godine bila ogroman problem kad su po minutu zaostajali u Madjarskoj. Sada ce takva slika biti na skoro svakoj stazi zbog grozne pogonske jedinice. Mogli bi na “mišiće” da dodju do 3. mjesta u poretku konstruktora ali više od toga ne pa vjerovatno čak i sa paketom unaprijedjenja u Madjarskoj

McLaren- Pozitivno iznenadjenje za ekipu iz Wokinga na stazi koja im ne bi trebala odgovarati. Trenutno izgledaju kao najozbiljniji kandidat za 3. mjesto u poretku konstruktora, sutra je podijum sasvim moguć. Ne bi isključio ni plasman oba vozača u top 6

Racing Point- Očekivao sam malo više ali svejedno vrlo dobar rezultat. Treba napomenuti da je prošlogodišnji Mercedes takodjer imao mnogobolji racepace nego qualifying pace tako da je plasman oba vozača u Q3 zadovoljavajući rezultat. Perez je dark horse za sutrašnji podijum dok je za Strolla dovoljan plasman u poenima.

Renault- Takodjer jedno pozitivno iznenadjenje očekivao sam pad za ekipu iz Francuske ali to se nije desilo. Imaju odlične vozače pa ne sumnjam u poenske pozicije. Djeluje da mogu izazvati prvih 5 ekipa, mada mislim da su ipak pola koraka iza Ferrari/McLaren/Racing Point trojca.

Alpha Tauri- Isto sranje drugo pakovanje kao i svih ovih godina. Ugodno 7. mjesto uz 10ak plasmana u poenima

Alfa Romeo- Najlošija ili 2. najlošija ekipa koliko god to bolno zvučalo. Oslanjali su se na Ferrarijev agregat koji je sada najlošiji na gridu te se desilo bolno prizemljenje. Kimi bi mogao na iskustvo izvući koji poen dok se za Giovinazzija očekuje druženje sa Latifijem na kraju karavana

Haas- Djeluje da imaju isti slabašan nivo kao i prošle godine, ali zbog pada Alfe bi se trebali popeti na 8. mjesto u konstruktorima. Sa Mercedesovim motorom bi ušli u ozbiljnije kombinacije s obzirom da izgleda da su izgubljenu snagu motora nadoknadili drugim poboljšanjima, ali Bože moj

Williams- Poboljšanje u odnosu na prošlu godinu iz jednostavnog razloga. Mercedesov motor je bolji nego prošle godine. Slična očekivanja kao i za Alfu, Russell bi mogao poentirati dok se Latifi čini kao nasljednik Ericcsona i neko ko bi trebao biti zakovan za začelje
#Punoljetstvo

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2020, 19:13

Mislim da napredak Williamsa nema veze sa motorom koliko ima sa aerodinamikom i cjelokupnom filozofijom bolida. Prošle godine su fulali u startu i ništa im nije funkcionisalo, bolid je plesao i bio nemoguć za vozit na 90% staza. Kubica i Russell su se morali borit sa bodlidom i na pravcima. Isto je i ranije bilo dok je Sirotkin bio.

Mislim da su jednostavno igrali sigurnije ove sezone i napravili bolji bolid.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.