Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la rope11 » 03 jul 2020, 22:39

Denno je napisao/la:
03 jul 2020, 21:54
rope11 je napisao/la:
03 jul 2020, 21:48
Kakvi idioti rade u upravi Fiorentine. :damn:

Umjesto da konačno dovedu provjerenog trenerog i pokažu neku ambicioznost nakon katastrofalno povučenih poteza i još gorih sezona, oni angažiraju frajera koji ima nula radnog staža. :tokralju:
I koji kao takav itekako dobro poznaje italijanski nogomet i ima sigurno autoritet za svlačionicu. Ne želim reći da je zagarantovano neko "solidno" rješenje, ali nije ni nerazuman potez. Po mjeri za Fiorentinu, my opinion :kafa:
Po mjeri, ako hoće da ispadnu iz lige. A s obzirom kakve poteze povlače zadnjih sezona, čini se da je upravo to i cilj. :mrgreen:

Nebrojeno puta se pokazalo da to gore navedeno nije nikakav garant da će neko biti dobar trener. Prvenstveno znanje, pa rekao bih i određena doza iskustva, sve ostalo je sporedni faktor.
Ludost je da ijedan iole ozbiljan tim angažuje lika koji jedva da ima i trenersku licencu, a jednako je lud i on koji je prihvatio.

Postoji li uopšte ijedan sličan primjer gdje je neko preuzeo prvoligaški tim, a da prethodno nije vodio niželigaše ili makar Primaveru?
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 jul 2020, 22:47

ne postoje pravila u svijetu fudbala, trener se u prvi trenerski posao moze upustiti bez apsolutno ikakvog trenerskog iskustva, il imati neko malo trenersko iskustvo u mladjim kategorijama, no pitanje je koliko zapravo mozes nauciti trenirajuci djecu, jer niti se u tim kategorijama igra ozbiljan fudbal, niti je problem biti autoritet djeci, za razliku od odraslih osoba, kakve su u profesionalnom fudbalu, niti djeca igraju za (ozbiljne) pare

moras posjedovati talenat za taj posao, kao i factor x, jer ne postoji uputstvo kako postati uspjesan trener... postoje iskusni i neiskusni treneri, postoje treneri koji gaje vise prijateljski odnos s igracima, a postoje i strogi treneri koji igraju na kartu autoriteta, tako da ima mnogo kako uspjesnih, tako i neusjesnih primjera svega ovoga sto sam naveo

samo bog zna kakav ce trener biti de rossi, no za prvi trenerski angazman biti trener fiorentine, u kojoj je vec godinama nesto trulo, nije bas pametna ideja, no nije bas da je de rossi u stanju odbiti trenerski angazman (ko zna kad bi dosla nova ponuda), pogotovo ne klub kao sto je fiorentina, u kakvom godu rasulu bio, te ligu kao sto je serie a

montella, gattuso, mihajlovic, sve su to prosjecni treneri i svi su promijenili dosta klubova, zasto de rossi ne bi bio bar taj nivo, a i taj nivo je uspjeh za veliku vecinu trenera, jer nema mnogo onih uspjesnih i kvalitetnih trenera koji imaju potencijal da vode najbolje svjetske ekipe

npr simone inzaghi je takav trener i njega u buducnosti nesumnjivo ceka neka velika ekipa, mozda je najlogicnije da to bude juventus gdje bi sigurno poboljsao svoj vec impresivni cv, ako uzmemo u obzir realne mogucnosti lazija gdje ce uz tri osvojena trofeja, dodati i ucesce u lp, no ne samo to, dokazao se kao dobar trener za razvoj mladih igraca (felipe anderson, keita, hoedt, sergej, de vrij, strakosha, luiz felipe, kao i da zna ozivjeti "propalitete" kao sto su u svoje vrijeme bili luis alberto, immobile, lucas leiva itd

ne bi me cudilo da naredne sezone proigra denis vavro koji je doveden proslo ljeto, no nije igrao zato jer je los, no i luis alberto je bio los u svojoj prvoj sezoni, uopste nije igrao i cak je trazio da ide iz lazija, no ubjedili su ga da ostane i vidimo sta se desilo s njim, frajer je danas ponajbolji vezni igrac serie a...

jos bih dodao da vise volim probati nesto novo i kockati se, nego dovoditi razne iachinije, marane, reje, gasperinije, zenge, jurice, piolije itd, koji iz sezone u sezonu imaju poslove u serie a, samo mijenjaju klubove, al takve dovode klubovi bez ambicija

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 jul 2020, 23:16

DDR bi možda i mogao postati dobar trener, ako ćemo se voditi onom teorijom da defanzivni vezni imaju šlifa za trenerski posao. Ali je trebao ići stepenicu po stepenicu, a ne odmah momentalno preskočiti deset stepenica.

Ali kažem da je jako neozbiljno od jednog italijanskog prvoligaša, koji godinama tonu prvenstveno radi svojih loših odluka i procjena, da dovedu nekoga ko nema ama baš nikakvo iskustvo u trenerskoj karijeri.
S obzirom koliko im se onaj vlasnik voli busati u prsa i kako najavljuje ambiciozne projekte, povukli su prilično glup i preriskantan potez koji se baš ni ne poklapa sa njihovim ambicijama i obećanjima.

Mada vrijeme će pokazati ko je bio u pravu, iako nisam baš optimističan. :zzz:

Pade mi na pamet Pipo Inzaghi od kojeg se generalno uvijek očekivalo da bude dobar kao trener, ali mnogo je vode proteklo dok nije došao do ovog nivoa (iako tek treba vidjeti kako će voditi ekipu u Seriji A).
U Milanu je npr. ispao kao promašaj, iako je prethodno godinama vodio ekipu u Primaveri i bilježio dobre rezultate.

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 jul 2020, 23:30

pippo se prvo mora dokazati kao prosjecan trener, jer je bio neuspjesan u milanu i bologni, a serie b (ne znam jel veneziju vodio u serie b il serie c) nije mjerilo... realno je da ce dobit otkaz u beneventu sljedece sezone il ce ispast s njima iz lige, tesko da ce ostati u serie a

montella, gattuso i mihajlovic su trenutno pojam za pippa inzaghija, jer su dokazali da mogu trenirat u serie a, a sto se tice de rossija, ako flopne, dovesce nekog prosjecnog trenera da ih cupa iz problema i to je to

de rossi je npr mogao preuzeti neciju primaveru il ekipu iz serie c il b i postepeno graditi karijeru, no to nije garancija za uspjeh, jer tako nesto ne postoji... druze, stvar je jednostavno, il jesi il nisi za taj posao, to je prvo i osnovno, a poslije toga dolazi ono koliko si dobar

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 jul 2020, 23:47

Realnost je da će najvjerovatnije završiti kao Thiago Mota. :zzz:

Nije garancija za uspjeh, ali svakako je pametnije ići od nižih nivoa i postepeno graditi trenersku karijeru. Stoji to da ili znaš ili ne znaš, ali jako je bitno i iskustvo.
Šanse da se odmah dokaže i napravi dobar posao u prosječnom prvoligašu koji sezonama završava malo iznad zone opstanka su maltene ravne nuli, ali to nije njegov problem nego uprave Fiorentine kojima je palo na um da ovo naprave.

Mislim, boli me qurac, što se mene tiče neka i ispadnu iz lige.

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 jul 2020, 00:14

tesko da ce napraviti dobar posao obzirom na stanje u fiorentini, no moze napravit solidan posao, dakle neka sredina tabele

da bi postao cijenjen trener u italiji, dovoljno mu je samo da ne ispadne iz lige i uvijek ce imati posao u serie a kao i ostali prosjecni treneri

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 04 jul 2020, 12:46

Čudna odluka Fiorentine. Ako je istina da je Pochettino bio u igri za novog trenera, trebali su učiniti sve da ga dovedu. Nisu mi jasni, pogotovo ako već imaju novca da dovedu poznato ime i provjerenog trenera, a Pochettino je daleko najbolji izbor kojeg bi mogli izabrati.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jul 2020, 12:52

Chingi jesi spreman na poraz ncas :opaopa:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 jul 2020, 15:01

ronaldo99 je napisao/la:
04 jul 2020, 12:52
bice tesko, nemamo napadaca za veceras, immobile i felipe caicedo propustaju tekmu zbog suspenzije

vidjecemo koliko mogu j. correa i l. alberto, no obojica su u proslosti igrali dobro protiv milana

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 04 jul 2020, 15:02

Chinaglia je napisao/la:
04 jul 2020, 15:01
ronaldo99 je napisao/la:
04 jul 2020, 12:52
bice tesko, nemamo napadaca za veceras, immobile i felipe caicedo propustaju tekmu zbog suspenzije

vidjecemo koliko mogu j. correa i l. alberto, no obojica su u proslosti igrali dobro protiv milana
Najvaznije pitanje je ko puca penale?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 jul 2020, 15:04

dinoo je napisao/la:
04 jul 2020, 15:02
Najvaznije pitanje je ko puca penale?
cetalj il l. alberto

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 04 jul 2020, 15:53

Ako i včrs Lazio dobije uzet ce scudetto, Juve ima i težu zadaću jer je derbi grada (iako je tu uspješan zadnjih godina, ali uvijek guravo), a i do kraja prvenstva ima Milan, Atalantu, Lazio itd. Lazio je kvalitetan, ali ima i previse srece.

Ne svidja mi se sto Buffon starta danas i ganjanje rekorda. Previse partija za moj ukus koliko god ga svi voljeli. Kako god, toro u borbi za opstanak i krv će pišati s 9 nazad i Belottiem gore.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 jul 2020, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 jul 2020, 16:47

Milan veceras zavrsava posao za Juve, to je tradicija. :cool:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 jul 2020, 17:17

Pustit Lazialima i onda svim silama pokusati dobiti Juve 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 04 jul 2020, 17:47

Kakva akcija

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 04 jul 2020, 18:06

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 jul 2020, 18:07

Joj sudija...hajd ok, dosudi penal, ali zasto zuti?
Zato sto mu sw lopta od tijelo odbila u ruku?
Fuj

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 04 jul 2020, 18:09

Kakav penal jbmti kolje, pa jel ovo moguce. Idi sine Mareska u osnovnu skolu ponovo, ko da ga je Moratti ucio o fudbalu. Sramota...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 jul 2020, 18:10

Ne zna se sta je veci cirkus penal ili zuti...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 04 jul 2020, 18:11

Cist penal i cist karton,sve po pravilima nogometne igre.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.