Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

forgempp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la forgempp » 04 jul 2020, 23:29

ReX je napisao/la:
04 jul 2020, 23:22
Bajević obavio razgovore: BiH će dobiti veliko pojačanje

Fudbalska reprezentacija Bosna i Hercegovina dobit će veliko pojačanje.

Anel Ahmedhodžić će u budućnosti nastupati za BiH, a selektor Duško Bajević će ga zvati za septembarske akcije, saznaju ****.

Selektor Bajević obavio je razgovore s Anelovim roditeljima i još je ostala papirologija da se sredi.

Ahmedhodžić igra za sjajno za Malme, a nosio je još dres Hobra i Nottinghama. Prošao je sve selekcije reprezentacije Švedske.
:pray: :bih: :bih:
Nista ja to ne vjerujem dok ne objavi ss ba, kljix i tako to.

Kakve te vesele sveske... Danas intervju daje njegov otac za ss ba i kaze odluka do ljeta, a sad ispade igra za nas :rol: Usporimo malo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 jul 2020, 23:30

giannini je napisao/la:
04 jul 2020, 23:27
I Gigovica
Tacno. Njega sam zaboravio. Bili mi stoperi samo u glavi :D
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 jul 2020, 23:48

Imam osjećaj da će Anel obući sveti dres. Ne smije ići all in, i reći "Želim igrati za BiH" da ga ne bi lešinari iz saveza prevarili.

Dao je dovoljno indirektnih poruka da želi igrati za nas, čeka se potez saveza i Bajevića.

Ako Anel odluči za BiH, sasvim sigurno će i Dennis za njim.

Za Bećira će dobro morati ruke natrljati, ako pređe u Milan bit će ga teže dovesti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 jul 2020, 23:51

slika

Ah, kako bi bio sretan da ih vidim u BH-dresu :bih: :ljepota:
@igrajlopte 🐦

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jul 2020, 23:53

Dennis izgleda ko da je tek 12 napunio.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 jul 2020, 23:58

Ko bi rekao da je cak godinu stari od Anela :D hahaha
@igrajlopte 🐦

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 05 jul 2020, 00:30

Ipak on znači nešto Šveđanima kad su u roku od sat vremena svi švedski sportski portali prenijeli vijest bosanskog portala da će igrati za BiH, jedan je večeras kontaktirao oca da potvrdi ili negira informaciju, on je rekao da ništa još nije odlučeno, ali to bi im rekao i da jest odlučeno :kafa:

- Još se nije odlučio. Još uvijek pregovaramo. I Bosna i Švedska ga žele, ali ono što sam čuo od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je da imaju snažnu želju da se pridruže Anelu u nacionalnom timu, rekao je i nastavlja:

- Žele da igra za Bosnu, dijelom i zbog toga što ga vide kao igrača koji obećava, ali i zato što je trenutno velika potreba za bekovima centra. Bosna ga želi odvesti na utakmice Lige nacija i play-off mečeva protiv Sjeverne Irske na Evropsko prvenstvo. Anel mu je prioritet u Bosni i garantuju mu vrijeme igranja i prije svega utakmice od samog starta. To sam čuo od fudbalskog saveza Bosne.

Znači Anel se još nije odlučio?

- Ne, ne još. Za njega je to vrlo teška odluka. Za reprezentaciju Švedske igrao je od svoje 15 godine, a morao je i učestvovati na januarskoj turneji.

Mirsad Ahmedhodžić zatvorio:

- Nije lako. I Švedska i Bosna su zainteresovani, ali najbolja opcija sada je Bosna jer će on moći igrati mečeve direktno sa A-reprezentacijom.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 05 jul 2020, 00:40

Šta će tek biti za Bećira? Dići će se nacionalna uzbuna kod njih tamo.

Švedi nek se ne brinu, tek smo počeli, sljedeći su Dennis i Gigović hehehe.

Pravimo ekipu za sljedecih 15 godina, da redovno idemo po svjetskim i euro prvenstvima.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 jul 2020, 00:41

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/ ... fton-ocksa

Odličan članak u vezi fudbalera u Švedskoj ex-Yu porijekla, i intervjui sa porodicama Ahmedhodžića i Bojanića. :thumbup:

Preko Translatea:
Zapravo i sam Mirsad Ahmedhodžić bi postao nogometaš. Borio se na dugom razvojnom putu i konačno je postigao cilj - ali tek tada se sve promijenilo. Upravo tada je rat stigao u rodni grad Sarajevo.

- Cijeli život igram nogomet, još od svoje 5 godine. Bio sam defanzivni vezni igrač, odlično se snašao u jugoslovenskoj drugoj ligi i zato sam dobio šansu na najvišem nivou. Kada sam imao 20 godina, pridružio sam se FK Sarajevo, najvećem klubu u Bosni. Testirao sam s njima - igrao neke trening treninge - i bili su zadovoljni. Bila je nedjelja kada bih odigrao svoj prvi pravi meč sa reprezentacijom FK Sarajevo - ali tada je rat stigao u Bosnu. Čitav svijet je stao. Više nije bilo fudbala, karijera mi je tada završila.

To je bila 1992. godina, kada je bombardirano Sarajevo i razdvojile su se porodice. Majka i brat Mirsada Ahmedhodžića pobjegli su iz grada prije nego što je opsada postala potpuna - otišli su u Švedsku - a ideja je bila da će on i njegov otac uslijediti ubrzo nakon toga.

Nije bilo tako. Sarajevo je bilo odsječeno i izolirano. Nema nikoga, nikoga ne izlazi. Opsada bi trajala skoro četiri duge, krvave godine.

- Godinu dana nakon što su moja majka i brat otišli u Švedsku, dobio sam i dozvolu boravka. Ali tada je bilo prekasno. Tada je bila 1993. godina i tada nisam mogao izaći iz Sarajeva.

• Vi i vaš otac ste boravili u Sarajevu tokom opsade ...?

- Nije moj otac. On je umro. Ispaljivali su granate s planina oko Sarajeva, a moj otac je pogođen.

• Kada ste bili sami u Sarajevu?

- Tada sam bio sam.

Kad su granate konačno prestale padati po Sarajevu, Mirsad Ahmedhodžić bi se mogao ponovo okupiti sa onim što je ostalo od porodice. Tada nije vidio majku i brata četiri godine, a on jedva je dotaknuo nogomet istovremeno.

Iz novog doma Rosengårda u Malmöu pokušao je nastaviti karijeru, ali predugo je prošlo, previše se toga dogodilo. U odjelu III bilo je samo preokret s Balkanom FBK-a prije nego što su se ozljede privukle i tijelo je odustalo.

- Tada je Zlatan Ibrahimović bio omladinski igrač. Nekada smo igrali u Rosengårdu u zatvorenom prostoru - u onome što se zove "Šator", a onda je Zlatan ponekad dolazio i želio biti s nama s Balkana. Voleo je da se igra sa nama. Već je bio jako, jako snažan.

Godinu nakon što je Mirsad Ahmedhodžić konačno završio vlastitu seniorsku karijeru, rodio mu se sin Anel. Jedan je život ukrivljen drugi, ono što je trebalo doći od onoga što je već bilo.
Sead Hakšabanović izabrao Crnu Goru, Zlatan Muslimović vratio se u Bosnu. Leonard Zuta i David Mitov Nilsson igrali su za, kako se danas, Albaniju nazivaju Sjeverna Makedonija, Astrit Ajdarević, Agon Mehmeti i Egzon Binaku. I tako imamo prilično dugu liniju igrača - Rashkaj, Sadiku, Zeneli, Rexhepi, Fejzullahu, Drešević, Lushaku - koji su pomogli u izgradnji kosovskog nacionalnog tima.

U ovom, u tijeku je serija u kojoj bosanskohercegovački tim podiže trojicu mladih igrača rođenih u Švedskoj: Dennis Hadžikadunić, Ali Nalić i - prije svega - Anel Ahmedhodžić.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 jul 2020, 01:12

Vucevich je napisao/la:
05 jul 2020, 00:41
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/ ... fton-ocksa

Odličan članak u vezi fudbalera u Švedskoj ex-Yu porijekla, i intervjui sa porodicama Ahmedhodžića i Bojanića. :thumbup:

Preko Translatea:
Zapravo i sam Mirsad Ahmedhodžić bi postao nogometaš. Borio se na dugom razvojnom putu i konačno je postigao cilj - ali tek tada se sve promijenilo. Upravo tada je rat stigao u rodni grad Sarajevo.

- Cijeli život igram nogomet, još od svoje 5 godine. Bio sam defanzivni vezni igrač, odlično se snašao u jugoslovenskoj drugoj ligi i zato sam dobio šansu na najvišem nivou. Kada sam imao 20 godina, pridružio sam se FK Sarajevo, najvećem klubu u Bosni. Testirao sam s njima - igrao neke trening treninge - i bili su zadovoljni. Bila je nedjelja kada bih odigrao svoj prvi pravi meč sa reprezentacijom FK Sarajevo - ali tada je rat stigao u Bosnu. Čitav svijet je stao. Više nije bilo fudbala, karijera mi je tada završila.

To je bila 1992. godina, kada je bombardirano Sarajevo i razdvojile su se porodice. Majka i brat Mirsada Ahmedhodžića pobjegli su iz grada prije nego što je opsada postala potpuna - otišli su u Švedsku - a ideja je bila da će on i njegov otac uslijediti ubrzo nakon toga.

Nije bilo tako. Sarajevo je bilo odsječeno i izolirano. Nema nikoga, nikoga ne izlazi. Opsada bi trajala skoro četiri duge, krvave godine.

- Godinu dana nakon što su moja majka i brat otišli u Švedsku, dobio sam i dozvolu boravka. Ali tada je bilo prekasno. Tada je bila 1993. godina i tada nisam mogao izaći iz Sarajeva.

• Vi i vaš otac ste boravili u Sarajevu tokom opsade ...?

- Nije moj otac. On je umro. Ispaljivali su granate s planina oko Sarajeva, a moj otac je pogođen.

• Kada ste bili sami u Sarajevu?

- Tada sam bio sam.

Kad su granate konačno prestale padati po Sarajevu, Mirsad Ahmedhodžić bi se mogao ponovo okupiti sa onim što je ostalo od porodice. Tada nije vidio majku i brata četiri godine, a on jedva je dotaknuo nogomet istovremeno.

Iz novog doma Rosengårda u Malmöu pokušao je nastaviti karijeru, ali predugo je prošlo, previše se toga dogodilo. U odjelu III bilo je samo preokret s Balkanom FBK-a prije nego što su se ozljede privukle i tijelo je odustalo.

- Tada je Zlatan Ibrahimović bio omladinski igrač. Nekada smo igrali u Rosengårdu u zatvorenom prostoru - u onome što se zove "Šator", a onda je Zlatan ponekad dolazio i želio biti s nama s Balkana. Voleo je da se igra sa nama. Već je bio jako, jako snažan.

Godinu nakon što je Mirsad Ahmedhodžić konačno završio vlastitu seniorsku karijeru, rodio mu se sin Anel. Jedan je život ukrivljen drugi, ono što je trebalo doći od onoga što je već bilo.
Sead Hakšabanović izabrao Crnu Goru, Zlatan Muslimović vratio se u Bosnu. Leonard Zuta i David Mitov Nilsson igrali su za, kako se danas, Albaniju nazivaju Sjeverna Makedonija, Astrit Ajdarević, Agon Mehmeti i Egzon Binaku. I tako imamo prilično dugu liniju igrača - Rashkaj, Sadiku, Zeneli, Rexhepi, Fejzullahu, Drešević, Lushaku - koji su pomogli u izgradnji kosovskog nacionalnog tima.

U ovom, u tijeku je serija u kojoj bosanskohercegovački tim podiže trojicu mladih igrača rođenih u Švedskoj: Dennis Hadžikadunić, Ali Nalić i - prije svega - Anel Ahmedhodžić.
Erik Niva je Alfa i Omega svedskoj sportskog novinarstva. Covjek je nevjerovatan. Ima jedan veliki intervju koji je napravio u Bijeljini sa Zlatanovim amidzom. Naravno pisao je hrpu tekstova o Sarajevskoj derbiju, Mostarskom, o BIH reprezentaciji, Fanaticosima itd itd. Veliki prijatelj BIH :bih:
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 jul 2020, 01:18

Zadnja izmjena: ReX, dana/u 05 jul 2020, 01:31, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 05 jul 2020, 01:29

ReX je napisao/la:
05 jul 2020, 01:18
slika

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/ ... ar-sverige

slika

https://www.expressen.se/kvallsposten/

Pocelooo je. :mrgreen: AkoBogda :bih: (I ako je ovo samo prenosenje informacije sa Sportskih :mrgreen: )
Moze li prevod ovih naslova 😂
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 jul 2020, 01:32

Isto brate, sve redom. Prenose info sa sportskih (ocekivati je da ce ga svi redom kontaktirati sutra, kako to inace biva).

Ali u kratko, pisu da je izabrao BIH, teska odluka, Svedska izgubila bitku. :D
@igrajlopte 🐦

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 05 jul 2020, 01:36

ReX je napisao/la:
05 jul 2020, 01:32
Isto brate, sve redom. Prenose info sa sportskih (ocekivati je da ce ga svi redom kontaktirati sutra, kako to inace biva).

Ali u kratko, pisu da je izabrao BIH, teska odluka, Svedska izgubila bitku. :D
Da i mi nekom ukrademo igrača.

Nezz da li mogu sredit onog Katića iz Rangersa, on je voljan zaigrati za BiH, sad je li voljan kao Jozo ili nesto drugo, vidjecemo u buducnosti.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 05 jul 2020, 01:38

Otkud ti ta ideja da je voljan igrati za BiH? Teško.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 jul 2020, 01:40

Ako su Ahmedhodzicu mogli obecati borbu za startnih 11, zasto isto to ne mogu uraditi Hadzikadunicu (koji je trenutno bolji stoper od svih ovih koji se dovode u vezu s nasom reprezentacijom) i Omeragicu (koji je veci talenat i potencijal od svih njih)?!

Ja bih svakom od njih uletio s istom spikom. Kad bi sva trojica zaigrali za nas, imali bismo gotovo rijesen problem na stoperskim pozicijama u narednih 15-ak godina.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 jul 2020, 01:41

Katic bi takodjer bio premija, ali on mescini negdje izjavio prosle godine da ocekuje poziv Hrvatske (samo). Mozda grijesim. Steta sto se Jozo povukao, mozda je imao dosta pritiska od familije na kraju da ipak ne igra za BIH. Hajd ga znaj..

Za Anela ipak cekati dok nesto konkretnije ne izadje u svedskim medijima... Ovo su oni sada prenjeli samo, idu im klikovi, citanost i tako dalje.. ali opet kazem kako to inace biva ocekujem vec sutra (ili u ponedjeljak) da ga kontaktiraju licno.
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 jul 2020, 01:42

Ghuraba je napisao/la:
05 jul 2020, 01:40
Ako su Ahmedhodzicu mogli obecati borbu za startnih 11, zasto isto to ne mogu uraditi Hadzikadunicu (koji je trenutno bolji stoper od svih ovih koji se dovode u vezu s nasom reprezentacijom) i Omeragicu (koji je veci talenat i potencijal od svih njih)?!

Ja bih svakom od njih uletio s istom spikom. Kad bi sva trojica zaigrali za nas, imali bismo gotovo rijesen problem na stoperskim pozicijama u narednih 15-ak godina.
Moje neko misljenje je sto je Anel trenutno najzainteresaniji da igra za BIH i najvise je zagrizao, odnosno njegov otac koji vec neko vrijeme bas "radi" na tome da Anel se odluci za BIH :D Ili mozda treca neka opcija, zato sto je "najlaksi" dobiti? :hmmmmm:

Slazem se inace u potpunosti.

Ja se samo bojim da u ovom krimi savezu nece proraditi neki lobi il slicno koji ce se protiviti dolasku "dijasporaca" pod BIH zastavu jer nemogu onda gurati domace igrace u A-tim. Nadam se da cemo sve sto valja dovesti pod nasu zastavu i da ce zajedno sa igracima rodjenim u BIH (naravno najboljim) voditi BIH na iduca velika takmicenja.

:bih:
@igrajlopte 🐦

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 jul 2020, 01:49

slika

:cool: :bih:
@igrajlopte 🐦

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.