Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la geronimo » 06 dec 2010, 19:45

Tras, rekao sam ja da ne vrijedi raspravljati o toj/tim utakmicama, jer svako od nas na to gleda kroz navijačke naočale. Hajmo reći da je istina negdje u sredini. :mrgreen:
Ja sabiram na kraju sezone, isto kao što sam sabirao na kraju prošle i uvidio da smo jedna od najuspješnijih europskih ekipa. Kada tome dodamo da imamo najboljeg strijelca mundijala i nekoliko igrača u timu istog, sreći nigdje kraja. Znači, sačekati kraj sezone pa onda možemo pričati.

@Keane, smiješna je tvoja priča i nekakve frljoke. Vidi se da bijes govori iz vas, pa ste izgubili vezu sa realnošću. :D
Još nešto, pola one ekipe ne bi imalo sad mjesta u početnih 11. Bayern će uz male korekcije uskoro imati najbolji tim poslije onih legendarnih iz '70-ih.
Problem je u tipovima, kakvi danas fale Bayernu, a u onoj generaciji je sve pljuštalo od takvih. Tako da su na krilima istih i pravili onako dobre rezultate. Nešto poput Roy Kaena, da se razumijemo.
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 06 dec 2010, 23:18

Strašan faul u "Cvajti" večeras [youtube][/youtube] :shock: :shock: :o
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 dec 2010, 23:26

Užas. Još je prošao bez kartona. Puče noga k'o staklo.

slika
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 dec 2010, 23:29

Zar ovoga ima i u Njemackoj. :roll: Odavno grublji start nisam vidio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 dec 2010, 00:18

Ne znam za Vas koliko paratite "cvajtu", ali mene ovakvi startovi ne iznenadjuju. Skoro svake sezone desi se jedan grub start, prije par godine kada je Hrvoje Vukovic, karate udarcem ostetio pluca ono Albancu sto je igrao za Aue ja mislim da se zove Curri, zatim kada je nakon jednog brutalnog starta ozlijedjen jedan igrac Nuernberga na utakmicu u Aachenu, pa kada je tadasnji trener Wolf skocio i dobio udarac od publike u glavu, i ta se utakmica morala ponoviti. Ima sigurno jos startova no ovo je sto se trenutno mogu sjetiti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 dec 2010, 01:34

Tabela nakon 15. kola

slika
Der Mann für die entscheidenden Tore.

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 10:17

Bayer neće financijski teretiti Podolskog

Iz leverkuzenskog Bayera poručili su da neće financijski teretiti Kölnova napadača Lukasa Podolskog zbog nanošenja materijalne štete na stadionu...

U nedjelju je Köln poražen 3-2 u Leverkusenu u dvoboju u kojem je Podolskom zbog navodnog zaleđa poništen postignut pogodak. Svoju je frustraciju napadač njemačke nogometne reprezentacije iskalio na prozoru stadionskog tunela.

- Nećemo mu poslati račun - izjavio je Meinolf Sprink, šef glasnogovorništva u Bayeru.

Inače, Podolski je bio spreman platiti za učinjeno, pa je tako u kamere nakon utakmice kazao:

- Pošalju li mi račun, ja ću ga namiriti.

Podsjetimo, ovo nije bila jedina drama u Leverkusenu. Naime, oko 3000 eura u gotovini, mobiteli i satovi pojedinaca iz redova gostujuće momčadi nestali su iz svlačionice. U Bayeru provode istragu kako se moglo dogoditi da se lopov uvuče u svlačionicu i iz nje izađe punih džepova...

P.S.-Još samo da pitam,kada se mogu otvoriti teme o klubu za koji navijaš,nisam upoznat sa tim pravilima pa me zanima ? Da li je potreban određen broj napisanih postova ili nešto drugo ?

hvala unaprijed na odgovoru !
“Game after game after game, I realize now what’s most important in my life: Football."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 dec 2010, 10:21

Prije nego otovoriš temu, jedno pitanje. zašto ste kupili Schurllea? Di će on igrat? Da li to znači da će jedan od napadača ili barnetta napustiti klub?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 10:24

anton 1983 je napisao/la:Prije nego otovoriš temu, jedno pitanje. zašto ste kupili Schurllea? Di će on igrat? Da li to znači da će jedan od napadača ili barnetta napustiti klub?
Temu neću otvarati,ako mi administracija ne dopusti.E u vezi Schurllea,uprava je po meni pogriješila sa dovođenjem ovoga igrača,jer po meni su i Barnetta i Helmes,Kiessling i Derdiyok kvalitetniji od njega,ali kako sam čitao nedavno na jednom forumu Helmes bi mogao napustiti klub,jer je nezadovoljan statusom ekipi :?
“Game after game after game, I realize now what’s most important in my life: Football."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 dec 2010, 10:34

bayer04-supporter je napisao/la: Temu neću otvarati,ako mi administracija ne dopusti.E u vezi Schurllea,uprava je po meni pogriješila sa dovođenjem ovoga igrača,jer po meni su i Barnetta i Helmes,Kiessling i Derdiyok kvalitetniji od njega,ali kako sam čitao nedavno na jednom forumu Helmes bi mogao napustiti klub,jer je nezadovoljan statusom ekipi :?
Mislim da nije toliko problem u navedenim igračima već u tome da je Sam proigrao. da nije Schurlle bi vam jako dobro došao. A kaj se tiće Helmesa i ja računam da bi on mogao napustiti klub, no ko će unutar BUNDESLIGE dati 10-15 milja. Po mojem bi to mogli biti Hoffenheim, koji se želi riješiti Ibiševića i Wolfsburg ako prodaju Džeku...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 10:43

Mislim da nije toliko problem u navedenim igračima već u tome da je Sam proigrao. da nije Schurlle bi vam jako dobro došao. A kaj se tiće Helmesa i ja računam da bi on mogao napustiti klub, no ko će unutar BUNDESLIGE dati 10-15 milja. Po mojem bi to mogli biti Hoffenheim, koji se želi riješiti Ibiševića i Wolfsburg ako prodaju Džeku...
Da,da i Sam sorry što njega nisam spomenuo.A,ako nedaj Bože dođe i do neke povrijede uglavnom ćemo na klupi imati jednog vrhunskog igrača koji će tu poziciju nadomjestiti na pravi način.Helmesa je ona povrijeda koštala karijere,jer sjeti se samo da je on prije toga bio jedan od najboljih igrača i strijelaca u BL.Nekako mi je on prirastao srcu kao igrač,ali kada bi neko poslao taku ponudu uprava Bayera se ne bi ni sekundu mislila,jer kada se vrati još i Kiessling mi ćemo imati ubojiti napad.Da čitao sam i ja u vezi Ibiševića i njegovog prelaska,što da kažem on je po meni jedan prosječan napadač,ali svako ima svoje mišljenje ;).

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 dec 2010, 10:46

Problem je i u tome kaj Kusen sada igra sa jedni napadačem, pa je malo gužva na tim pozicijama. Ono kaj ja hoću vidjeti na kraju sezone bez obzira na kojoj poziciji završili da kupite fenomenalnog štopera. Ako to napravite imate ćete maltene perfektan tim, koji će na svakoj poziciji biti više nego dobro pokriven. Rekao bi po jačini kadra možda i drugi iza bayerna...

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 10:53

anton 1983 je napisao/la:Problem je i u tome kaj Kusen sada igra sa jedni napadačem, pa je malo gužva na tim pozicijama. Ono kaj ja hoću vidjeti na kraju sezone bez obzira na kojoj poziciji završili da kupite fenomenalnog štopera. Ako to napravite imate ćete maltene perfektan tim, koji će na svakoj poziciji biti više nego dobro pokriven. Rekao bi po jačini kadra možda i drugi iza bayerna...
Zasada Bayer igra sa jednim napadačem zbog povrijede Kiesslinga,ali dok se on vrati vrati će se ona stara formacija,te će napad činiti Kiessling-Derdiyok.Da slažem se da bi trebali kupiti jednog dobrog štopera,jer Hyppia je već u starijoj dobi i moj pick bi bio kad bi uspjeli da dovedemo Howedesa ili Hummelsa,da ti momci bi po meni bili perfektni za ovaj tim,(naravno mislim da dovedemo jednog od njih ;) ).Još tu ima momčadi sa odličnim kadrom kao što su Schalke,HSV,BvB i sl.Kojeg bi ti štopera preporučio ?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 dec 2010, 11:08

bayer04-supporter je napisao/la:
Zasada Bayer igra sa jednim napadačem zbog povrijede Kiesslinga,ali dok se on vrati vrati će se ona stara formacija,te će napad činiti Kiessling-Derdiyok.Da slažem se da bi trebali kupiti jednog dobrog štopera,jer Hyppia je već u starijoj dobi i moj pick bi bio kad bi uspjeli da dovedemo Howedesa ili Hummelsa,da ti momci bi po meni bili perfektni za ovaj tim,(naravno mislim da dovedemo jednog od njih ;) ).Još tu ima momčadi sa odličnim kadrom kao što su Schalke,HSV,BvB i sl.Kojeg bi ti štopera preporučio ?
Pa ako je iz BUNDESLIGE onda bi morao reči Geromel, jer on je najbolji kojeg bi stvarno mogli kupiti. Kaj se tiće Howedesa i Hummelsa to i sam znaš da nije realno jer bi bili preskupi. Možda nebi bilo loše i uzeti na free Barzaglija, ali mislim da taj digić oće natrag u Italiju...

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 11:13

Pa ako je iz BUNDESLIGE onda bi morao reči Geromel, jer on je najbolji kojeg bi stvarno mogli kupiti. Kaj se tiće Howedesa i Hummelsa to i sam znaš da nije realno jer bi bili preskupi. Možda nebi bilo loše i uzeti na free Barzaglija, ali mislim da taj digić oće natrag u Italiju...
Aaa Geromel,a šta mi je jutros zaboravljam sve kvalitetne igrače,prvo Sam,a sad Geromel.Dakako Geromel bi bio odlično pojačanje za nas,gledao sam ga baš protiv nas i nije bio krivac niti za jedan gol.Znam da su Howedes i Hummels preskupi,ali to su moje želje :D.Kakav Barzagli nisam ljubitelj njega nikako,ali i ja mislim da će se vratiti u Italiju !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 dec 2010, 11:21

A gle, nebi vam niti ja baš preeporučio Barzaglija, ali izbor nije baš prevelik. Možda vam Demichelis nebi loše došao :mrgreen: Uglavnom, ako treba idite i izvan BUNDESLIGE niko ne kaže da igrač mora doći iz Njemačkog kluba. Postoji onaj Sakho iz PSG-a...No bilo kako bilo 10-15 morate dati za štopera i onda bu to bila ŠPEK ekipa...

bayer04-supporter
Kontakt:

Post Postao/la bayer04-supporter » 07 dec 2010, 11:25

anton 1983 je napisao/la:A gle, nebi vam niti ja baš preeporučio Barzaglija, ali izbor nije baš prevelik. Možda vam Demichelis nebi loše došao :mrgreen: Uglavnom, ako treba idite i izvan BUNDESLIGE niko ne kaže da igrač mora doći iz Njemačkog kluba. Postoji onaj Sakho iz PSG-a...No bilo kako bilo 10-15 morate dati za štopera i onda bu to bila ŠPEK ekipa...
Haha,Demichelis bi bio odlično pojačanje :mrgreen:.Da znam da bi se trebalo i izvan Bundeslige,znam za Sakhoa izrast će u pravog igrača,ali kako čitam najvjerovatnije će preći u Arsenal na ljeto...Veliki su to novci,ali će se to na kraju sigurno i isplatiti.Baš kao što ti kažeš biti će to Špek ekipa :D.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 dec 2010, 16:07

geronimo je napisao/la:Užas. Još je prošao bez kartona. Puče noga k'o staklo.

slika
Kr-me bas namjerno islo da ga polomi :roll:
Ovaj bi meni dobio godininicu suspenzije i momentalno istjerivanje iz Svabske.Zbog kriminalnih radnji.Taman da je i rodjen u Svabskoj.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 dec 2010, 21:53

Kamo srece da je ovaj Werder malo ranije poceo ovako igrati i zabijati golove, sad bi sigurno imali jos jednog predstavnika u Europi iz Bundeske, ovako ostajemo kratkih rukava.

Schalke standardno, ponovo imaju rezultatsku prednost, ovaj put u Portugalu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 dec 2010, 22:18

Omerbavarac je napisao/la:Kamo srece da je ovaj Werder malo ranije poceo ovako igrati i zabijati golove, sad bi sigurno imali jos jednog predstavnika u Europi iz Bundeske
Oni baš lako izlaze na kraj sa Interom. Sve pirove pobjede, lani se makar dokopaše EL nakon trijumfa nad Interom.
Pored bodova, za nas veoma bitan uspon forme Schaaf-ovih momaka. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.