Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

bob
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la bob » 26 jun 2020, 11:11

Azpi je napisao/la:
26 jun 2020, 01:32
bob je napisao/la:
25 jun 2020, 20:20
jel ko koristio iphone xs i SE, kakvi su utisci ... razmisljam izmedju xs i SE al nekako mi je xs bolji iako ovaj noviji :D .... kontam uzeti preko telecoma vjerovatno kroz koji mjesec sad ga nema u ponudi odnosno na stanju, a mozda i cijena malo padne .. ovaj 11 pro je preskup realno, sad sam na iphone 6 - traje mi vec 5 godina moze jos gurati pa i ne zurim sa novim bas a i to je jedan od razloga sto hocu iphone stvarno je kvalitet .... ono sto mi je glupost davati preko milje za model koji je dvije god. star (xs) al eto :D :D
SE osim toga godišta koje gledas nista bolje nema, to sto je izdan sad nema veze, bukvalno je to telefon star 5 godina
Istina jedino radi update sw, duze ce mu trajati podrska jer je noviji ...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 jun 2020, 11:27

bob je napisao/la:
26 jun 2020, 11:09
leorey je napisao/la:
26 jun 2020, 00:37
Jel realno da se uopste razmislja izmedju SE i XS
Ma jok samo radi cijene mozda, ... znam da je ovaj bolji sve a i na 4,7 sam navikao pa sam zato ga uzeo u obzir .... npr ocekujem u bht da bude jeftin ako je u radnji oko 1100 u bht bar 900 bo trebao biti a rata isto manja a ovaj xs je ok cijena .... uzimam iphone tj razmisljam sto stvarno pozitivna iskustva imam eto 5,5 god ga koristim jednom cvaju dao da ociste mi zvucnike tj zamjene a prije god mi otislo home dugme necu da ga popravljam u univerzalnom da mi display ne sjebu beze :) ostalo radi ok niti je usporio niti imam nekih problema pa zato i ne zurim nesto plaho mozda sacekam sep pa da vidim nove modele mozda i ovaj 11 model smanje malo tad :)
Pa uzmi XR ako gledas cijenu, nije los. Ili skupi jos malo za 11
27.10.2020

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 26 jun 2020, 13:07

@bob
Ne isplati se iPhone uzimati u Telecomu ako si na manjoj nekoj pretplati, recimo XS je 250-300 KM skuplji na ovim pretplatama od 20-25 KM nego u radnjama, ima sad i ona priča o 2 godine garancije ali... Helem, to je na tebi, ako možeš kupi 11 za keš, kao što @leorey reče, ako ne i XS je svakako odličan telefon a SE se ni ne isplati gledati, rekli su ti već prije mene što :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 jun 2020, 12:06

P40 lite

Kakav je sad huawei bez gugl servisa

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 29 jun 2020, 09:05

Imal ko xiaomi da koristi. Konkretno me zanima xiaomi redmi note 9 pro. Kontam uzet al eto da ne zurim.

Te sta vi mislite p30 lite, mate 20 lite ili honor 20 lite?
Zeni planiram, znaci njoj ne treba masina neka jer koristi standardne applikacije, kameru i znate kako to ide kod zenska.
Htio sam uzet p40 lite al vidim ostali su jez gugl servisa pa nemam ja volje joj uvijek to apdejtat i sve.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 29 jun 2020, 09:31

soxx je napisao/la:
29 jun 2020, 09:05
Imal ko xiaomi da koristi. Konkretno me zanima xiaomi redmi note 9 pro. Kontam uzet al eto da ne zurim.

Te sta vi mislite p30 lite, mate 20 lite ili honor 20 lite?
Zeni planiram, znaci njoj ne treba masina neka jer koristi standardne applikacije, kameru i znate kako to ide kod zenska.
Htio sam uzet p40 lite al vidim ostali su jez gugl servisa pa nemam ja volje joj uvijek to apdejtat i sve.
Ako nemas volje da se peglas oko Google servisa onda p40 lite prekrizi
Mate 20 lite je super mob, stariji ali iz iskustva mogu reci da i dan danas radi sasvim ok

Note 9 pro je super mobitel, sto se tice performansi raditi ce joj super, pogledaj i 8 pro oni su tu negdje u par deka, mislim da je malo manji od devetke dimenzijama
Nekako za taj low budzet nekih 400+ KM su najbolji izbor
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 05 jul 2020, 22:26

Do sada sam koristio Samsung (imam s7 edge vec 4 godine), planiram mijenjati i opasno sam se zainteresovao za Xiaomi, prevashodno jer kosta manje, a po ovome sto ja mogu skontati (laik sam) dobijam skoro istu stvar po kvaliteti. Interesuje me da li je bolje uzeti Mi Note 10 ili Mi Note 10 pro? Imajte na umu da sam prosjecan korisnik.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 05 jul 2020, 22:41

Napapijri je napisao/la:
05 jul 2020, 22:26
Do sada sam koristio Samsung (imam s7 edge vec 4 godine), planiram mijenjati i opasno sam se zainteresovao za Xiaomi, prevashodno jer kosta manje, a po ovome sto ja mogu skontati (laik sam) dobijam skoro istu stvar po kvaliteti. Interesuje me da li je bolje uzeti Mi Note 10 ili Mi Note 10 pro? Imajte na umu da sam prosjecan korisnik.
Iskreno nećeš, provjeri možda sam pogriješio ali razlika je oko kamere glavna neka

Cak ako si prosječan korisnik idi na neki drugi model koji je jeftiniji, kod mene je 9T pro i iskreno za ove pare nema boljeg mobitela sigurno, a miran sam godinama
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 07 jul 2020, 21:24

j5 2017, registruje punjac kao usb, i u uticnici i u laptopu. jel to punjac gotov posto fakat nemam da jos s njima probam. ako je onaj charging port da ga bacim komotno
no homo.
dua lipa.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 07 jul 2020, 21:29

Danas ispred mene u BCC u Tz ispade liku Iphone 11 pro, bez maskice...nisam uspio vidjet posljedicu al sam svoj zagrlio kao nedonošće
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 07 jul 2020, 21:50

Sage je napisao/la:
07 jul 2020, 21:29
Danas ispred mene u BCC u Tz ispade liku Iphone 11 pro, bez maskice...nisam uspio vidjet posljedicu al sam svoj zagrlio kao nedonošće
Kod mene staklo naprijed, gel maska okolo, nema rizika.
A jesam staklo malo ostetio, vidim nista puno. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 07 jul 2020, 22:18

MaliUziVertikalni je napisao/la:
07 jul 2020, 21:24
j5 2017, registruje punjac kao usb, i u uticnici i u laptopu. jel to punjac gotov posto fakat nemam da jos s njima probam. ako je onaj charging port da ga bacim komotno
yeah ne **** ni druge punjace, ocu proc ispod 50 maraka il da ga bacam ionako je na izdisaju
no homo.
dua lipa.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 07 jul 2020, 22:52

Mobitel uvijek bez tih zastitnih gluposti. Kupis telefon i napravis ciglu od njega sa nekakvim maskama i staklima debelim 2cm. Nikad telefon nisam razbio u zivotu nit napravio vece ostecenje, samo normalno koristenje i paznja.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 07 jul 2020, 23:21

VGS je napisao/la:
07 jul 2020, 22:52
Mobitel uvijek bez tih zastitnih gluposti. Kupis telefon i napravis ciglu od njega sa nekakvim maskama i staklima debelim 2cm. Nikad telefon nisam razbio u zivotu nit napravio vece ostecenje, samo normalno koristenje i paznja.
Uh bro cega sam se sve nagledao na servisu...
Uzrok kvarova itd
Broj 1; Djeca
Broj 2; Baustelci
Broj 3; Oni koji rade u mlinu
Broj 4; Telefonski magovi koji su pametniji od samog proizvodjaca i onda uguravaju neke custom romove koji im shebu sve zivo
Broj 5; Su tefonski Hipohondri koji strahuju da im slucajno nije telefon u kvaru (najgora ****) i nikad im ne mozes rijesiti niti objasniti neke stvari!
Broj 6; Su Muzevi koji misle da im ja mogu otkriti sa kim im se **** zena...(ona je to pobrisala 100% de mi to vrati)!
Broj 7; Kamiondjije koji na 24 volta nekako spoje 12 voltni punjac i onda skale IC punjenja ili ako imaju srece da zakale samo zastinu diodu!
itd :mrgreen:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 07 jul 2020, 23:33

Broj 5 i 6 :lol: :mrgreen:

Cuj telefonski hipohondri xaxaaxax

Ne znam, ja bih ga radije smrskao nego stavio one maske na telefon pa makar i najtanju mogucu.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 07 jul 2020, 23:46

ajde neko ko se razumije, preporuka nekog novog telefona do 300-320KM? Xiaomi Redmi Note 8 sam gledao. ne cini mi se lose.
treba za normalno koristenje, solidne slike. ne igrice.

hvala :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 jul 2020, 23:56

VGS je napisao/la:
zasto bi se ljudi zahebavali kad mogu minimalizirati stetu. Lako je tako govoriti dok jednom ne ispadne pod pravi ugao i ne pukne ekran.

imaš telefona koji se ne mogu nositi bez maske, ja evo nosam iphone 8, 4.7 incha gofno, i opet moram masku uzeti radi boljeg gripa.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 08 jul 2020, 00:12

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
07 jul 2020, 23:56
VGS je napisao/la:
zasto bi se ljudi zahebavali kad mogu minimalizirati stetu. Lako je tako govoriti dok jednom ne ispadne pod pravi ugao i ne pukne ekran.

imaš telefona koji se ne mogu nositi bez maske, ja evo nosam iphone 8, 4.7 incha gofno, i opet moram masku uzeti radi boljeg gripa.
Zasto moras nositi radi gripa? Ja koristim iphone 11 ivice su mu slicne kao kod iphone 8 ako se ne varam? Sasvim normalno u ruci..

Pa mogu minimalizirati stetu ako im ne smeta promjena dizajna telefona. Ja kazem da meni smeta, dobijem tezi uredjaj sa debelim ivicama i nervira me..

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 jul 2020, 00:20

nije problem kako lezi u ruci, ali problem je sto klizi, stavis ga na stol, minimalan nagib, on klizi.

nije tebi nikad izgleda ispao telefon pa ti je svejedno.

a sto se tice maski, imaju slim maske, nikakvu debljinu s njima ne dobijes. a dizajn ko dizajn, kad otpakujes telefon moze ti biti interesantno, ja licno drugi dan odmah stavljam masku, mada neki period i koristim bez maske, i tako u krug.

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 08 jul 2020, 00:21

Svejedno mu je jer ima para, meni se vala ne daje 5 glava za ekran.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.