Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 08 jul 2020, 00:42

Žao mi Memiševića, kapiten Groningena, nije mogao pored Zukanovića i Kovačevića igrati.

Jako je solidan štoper...
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 jul 2020, 01:33

Cini se da nam se smiješi fina buducnost, ako se ovi ostvare kao dobri igraci i ako zaigraju za nas. Opet zahvaljujuci dijaspori, mora se naglasiti ovo s obzirom da je masa ljudi negativno nastrojena prema istim, ali mi dobrim dijelom fudbalski ovisimo o njima i treba ih se pohvaliti. Nazalost mi trenutno nemamo dobre fabrike s radnicima koji znaju da proizvedu dobrog modernog igraca. Nismo u ovom segmentu nesto puno napredovali, jer je problem i sto u Evropi iz godine u godinu se to usavrsava iz boljeg u bolje, a mi ni blizu tog boljeg nismo.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 jul 2020, 01:48

Sheyi je napisao/la:
08 jul 2020, 01:33
Cini se da nam se smiješi fina buducnost, ako se ovi ostvare kao dobri igraci i ako zaigraju za nas. Opet zahvaljujuci dijaspori, mora se naglasiti ovo s obzirom da je masa ljudi negativno nastrojena prema istim, ali mi dobrim dijelom fudbalski ovisimo o njima i treba ih se pohvaliti. Nazalost mi trenutno nemamo dobre fabrike s radnicima koji znaju da proizvedu dobrog modernog igraca. Nismo u ovom segmentu nesto puno napredovali, jer je problem i sto u Evropi iz godine u godinu se to usavrsava iz boljeg u bolje, a mi ni blizu tog boljeg nismo.
Još da je domaća liga makar u stanju izbaciti samo jednog kvalitetnog igrača godišnje (a nije), koji će recimo dogurat do prosječnog kluba Bundeslige, gdje bi nam kraja bilo... :|

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 jul 2020, 03:07

Vucevich je napisao/la:
08 jul 2020, 00:06
Muharem Huskovic 2003 godiste, igra u istoj ligi kao i Dedic i Gazibegovic, nedavno debitovao i od tada igra od pocetka
On ima austrijsko i hrvatsko drzavljanstvo.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 jul 2020, 06:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
08 jul 2020, 00:42
Žao mi Memiševića, kapiten Groningena, nije mogao pored Zukanovića i Kovačevića igrati.

Jako je solidan štoper...
Doći će i njegovo vrijeme kad napuni 35, taman će ovi momci iz Švedske i Švice tad stasavati i kupiti iskustvo pa opet krug novi kad Bećir napuni 38 biće dovoljno zreo za Di Bošnjisten Manšaft
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 08 jul 2020, 07:33

Sheyi je napisao/la:

I ja sam istog misljenja ako pristanu svi igrati za nas mogla bi se tu napraviti fina ekipa iako ne.znaci da ce svj napraviti dobre karijere ali eto nadati se

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 08 jul 2020, 08:02

Sheyi je napisao/la:
08 jul 2020, 00:24
Maestro je napisao/la:
07 jul 2020, 23:55
Sheyi je napisao/la:
07 jul 2020, 23:54
Gigoviću stari ne da da igra za Švedsku kaže samo Bosna dolazi u obzir, tako da smo tu rahat. On je naš :bih:
Sad kad sinci izbaci ekskluzivu na sportskim ima da erik odma prenese svedima. :D

Jao brata mu i friza isti onaj lik iz zavidovica :D
Stari mu je kaj yeben lik :mrgreen:
slika
Brate moj ja tim igracima i njihovim roditeljima ni rijec nevjerujem sve dok ih ne vidim u BH dresu. Slucaj tankson je najbolji primjer za to. Gdje su nam tvrdili ma mora igrati za nas. Jer kao braca su mu u BHFu i oni ce se za to pobrinuti. Na kraju im buraz zabi ga kao i nama. Tako da ja sve te izjave njihove i te price uzimam sa oprezom. Jer je cinjenica da do dan danas ni jedan BH svedjanin nije odabrao BiH nego iskljucljivo svedsku. Nije mi jednostavno ta svedska dijaspora jasna. Na svu srecu sve jedan je propao i nije napravio karijeru.
Nadajmo se da ce nam Anel, Dennis i Armin pokazati da ima i normalni bosnjaka u svedskoj.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 jul 2020, 08:16

Sheyi je napisao/la:
Prije bi reko da su negativno nastrojeni menadžersko klupski krugovi, potpomoognuti plaćenim novinarima. Oni u dijapori vide konkurenciju ličnim ili uskim interesima. Što se običnih navijača tiče, siguran sam da velika većina želi kvalitet i da im je porijeklo igrača nebitno.
Svakom normalnom je draže vidjet Pjanića u Barci, nego nekog domaćeg talenta u Sogandolmasporu.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 08 jul 2020, 10:31

neki golman
dedic-becir-anel/dennis-beganovic npr
gigovic
gojak-burnic
omic
hasic-demirovic

:ljepota:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 jul 2020, 11:14

Varg je napisao/la:
08 jul 2020, 10:31
neki golman
dedic-becir-anel/dennis-beganovic npr
gigovic
gojak-burnic
omic
hasic-demirovic

:ljepota:
Kad bi to izgurali, izvadili bi se za 10 slijedećih godina. Ne mora značit da će svi napravit karijeru, ali izletiće još neko sigurno.
Ima tu i ovaj mali Mustafić iz Slovana, zašto ne i Šaban, možda šta bude od Rondića...

ps. zaboravio si Gazibega, nije on još za bacit.Pauziro je godinu, trebaće mu barem pola godine igranja da se vrati na 100%.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 08 jul 2020, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 jul 2020, 11:19

Evo @Shey tvrdi da Gigovićev babo zastupa isto stajalište ko Seov. Odreće ga se ako ne zaigra za BiH.
@Wanda tvrdi da je Omić naš u seniorima.

Nadam se da su u pravu, više im vjerujem nego ovim portalima.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 08 jul 2020, 11:51

stvarno ne znam zasto se ovaj burnic predstavlja kao neka buducnost :eh: ....momak leti u trecu njemacku ligu a kad sam ga gledao nisam vidio nista vise od cimirota. pretpostavljam da sad kad je propao, da ga vise ne ni trebalo moljakat da igra za nas, nesto ne vjerujem da ce ga low zvati :rol: najebali smo ako ikada prismrdi nasem prvom timu, pa i klupi cak...

sta bi sa onim golmanom kacavendom...propo??
niko ga ne spominje a vidim da je sada u juniorima partizana

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 08 jul 2020, 12:14

AirRamiz je napisao/la:
08 jul 2020, 11:51
stvarno ne znam zasto se ovaj burnic predstavlja kao neka buducnost :eh: ....momak leti u trecu njemacku ligu a kad sam ga gledao nisam nisam vidio nista vise od cimirota. najbeali smo ako ikada prismrdi nasem prvom timu, pa i klupi cak...

sta bi sa onim golmanom kacavendom...propo??
niko ga ne spominje a vidim da je sada u juniorima partizana
Pa nastupa u juniorima Partizana, ko ima pristup njima pa moze sta reci :D U ostalom decko je tek u novembru puni 19 godina tako da je i dalje vrlo, vrlo mlad. Ko zna,mozda se vrati u BIH ili ode u neki drugi klub u Srbiji ako ne uspije se probiti u Partizanu. Ali da je kvalitetan, jeste. I ono sto ga izvlaci dosta je ta njegova visina, za razliku od mnogi drugih mladi golmana koje smo imali i imamo.

Neko ko jeste "propao" je Goran Karacic koji doduse brani u drugoj turskoj ali evo nigdje ga nema na nekoj ozbiljnijoj fudbalskoj sceni, a imao je potencijal za puno vise. Ko bi rekao da ce ostati cetiri godine u Adani, i ako je imao jednu avanturu u Sandhausenu. Istice mu ugovor ovog ljeta, pa mozda se i vrati u BIH.
@igrajlopte 🐦

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2020, 12:25

Prevazišao je Kačavenda juniore.

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 08 jul 2020, 13:47

Kao potencijane zmajeve samo spominjete bosnje a niko da spomene Lazara Samardzica..Momak je 2002 godiste napadac clan je Herthe i ima fantasticnu statistiku,debitovao je i za prvi tim.Istina da igra za juniorsku repku njemacke ali zasto ne pokusati ga pridobiti.Otac mu je iz mjesta Tupkovici kod Zivinica..To bi mogao mozda pogurati Ibisevic i da se Misimovic kao srbin ukljuci(nazalost kod nas je to mnogo bitno ko je ko)..Realno sanse su veoma male ali..

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 jul 2020, 14:01

Spominju se uglavnom Bosnjaci kao potencijalni jer kod njih bar imamo 40% sansi da ih pridobijemo...s Hrvatima i Srbima je to ispod 5% ako su iole kvalitet i igraju na zavidnom nivou...dakle fakticki nikakve sanse.
...
Sto se tice Burnica, ja sam prvi govorio da onda kada se prizivao nije zasluzivao poziv ni po cemu...pogotovo prije 2 godine.
Ali gledajuci ga par puta mogu reci da mi se svidio i da bi ipak moglo biti nešto od njega na kraju...sad ga je malo ova povreda unazadila. Vidjet cemo sta ce biti s njim s obzirom da je Dresden zasluzeno ispao.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 jul 2020, 14:08

Kod Samardžića nemamo ni promil šansi. To je nivo iznad naših mogućnosti.
Nijemci ga imaju na radaru.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 jul 2020, 14:12

Burnić još uvijek može napraviti respektabilnu karijeru, do sada on nije imao sreću - nezgodne povrede i u Stuttgartu kad je tek počeo igrati dobio je bezvezni crveni karton.

Sad se vratio u Dortmund i sigurno neće u 3 Ligu zajedno sa Dresdenom, nego će na posudbu u neki osrednji tim Cvajte. Sigurno može za 2-3 godine dogurati do Bundeslige što je za nas svakako sasvim dovoljno, pogotovo na toj poziciji. Ne treba otpisati još.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 jul 2020, 14:21

Burnić još uvijek može napraviti karijeru kao Bičakčić koji je došao do 150 nastupa u Bundesligi a do 23. godine je bio cvajtaš, mada Bičakčić i nije neka reklama za kvalitet bundesligaških fudbalera, mogla je reprezentacija i bez njeg.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 08 jul 2020, 14:37

Drape je napisao/la:
08 jul 2020, 14:21
Burnić još uvijek može napraviti karijeru kao Bičakčić koji je došao do 150 nastupa u Bundesligi a do 23. godine je bio cvajtaš, mada Bičakčić i nije neka reklama za kvalitet bundesligaških fudbalera, mogla je reprezentacija i bez njeg.
Mislim da se dobro potcjenjuje njegov ucinak u reprezentaciji, ali dobro.. :hmmmmm:

Neka Burnic napravi slicnu karijeru Bicakcica i nama bi bio zlata vrijedan. Ako nista barem za klupe da imas igraca od (kolikog tolikog) kvaliteta.
@igrajlopte 🐦

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ASD, CAGarfia, FerdinandF, General505, Google Adsense [Bot], klasik, Micron, Proximic, zikerrz21 i 67 gostiju.