FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
a sjecate li se sanjina mesica. poceo tekmu protiv njukasla na kosevu i kada je spiker najavljivao igrace, nakon imena sanjin, cijeli stadion uzvikivao radonja. sanjin mesic nikome, ni u peti a kamoli glavi, nije bio. sta li na kraju sa njim bi? u zemlju prop'o.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
bio je dugo konobar na grbavici u jednom kaficu.starigrad je napisao/la:a sjecate li se sanjina mesica. poceo tekmu protiv njukasla na kosevu i kada je spiker najavljivao igrace, nakon imena sanjin, cijeli stadion uzvikivao radonja. sanjin mesic nikome, ni u peti a kamoli glavi, nije bio. sta li na kraju sa njim bi? u zemlju prop'o.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Momak je gore je napisao promasene investicije i velika je razlika izmedju toga i odron igraca, mujkanovici spahici sadikovici i sl. su odron igraci koji su cudnim kriterijima i semama dosli u klub i nemogu se smatrati promasenim investicijama jer su uvijek bili odron i dosli su dzaba ili nekim talom, ali Obad, Mudrinic, Memisevic, Dudic, Tica, Seslija su mahom dosli kao najbolji strijelci lige ili nekadasnji mladi reprezentativci (Seslija) a za neke od njih su i date velike pare pa se oni mogu smatrati promasenim investicijama.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
http://www.****/artikal/784009/sat-zidni-zeljo/
Evo ko hoce, nek' pogleda..
Volio bih da mi neko kaze ima li kakvih prica oko stadiona, jer nekako mi je sve previse tiho, niko nista ne prica, niti jedna suplja da procuri, itd. Nadam se aBd da ce sve ispasti onako kako mi navijaci zelimo, a to je naravno novi stadion..
Evo ko hoce, nek' pogleda..
Volio bih da mi neko kaze ima li kakvih prica oko stadiona, jer nekako mi je sve previse tiho, niko nista ne prica, niti jedna suplja da procuri, itd. Nadam se aBd da ce sve ispasti onako kako mi navijaci zelimo, a to je naravno novi stadion..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Mirsad Baljić je tvorac popularnog „bicikla“
RONALDO JE KOPIRAO NEKADAŠNJEG BEKA ŽELJEZNIČARA
Nekadašnji bek sarajevskog Željezničara i reprezentativac Jugoslavije Mirsad Baljić za srbijanski list Mondo je izjavio da je on tvorac popularnog "bicikla", a ne Luis Nazaria da Lima ili Ronaldo. Njih dvojca možda jesu najpopularniji po tom izvođenju, ali je zapravo njegov tvorac Mirsad Baljić.
"Jeste, to je istina. Izmislio sam 'bicikl' i svi su me počeli kopirati, uključujući i kasnije Ronalda. Naša 'bosanska' škola fudbala uvijek je bila veoma inventivna, počeo je Baljić priču za srbijanski list Mondo. Osim po "biciklu", Baljć je poznat i po nadimku "Žvaka", jer "čunga-lungu" nije vadio iz usta.
"Pa, nije samo 'čunga-lunga' bilo je svakakvih... To me je smirivalo. Čak sam dobio kritike od nadležnih da ne žvaćem za vrijeme intoniranja himni jer se moglo pogrešno protumačiti. Ali iskreno, meni bi žvakaća smirila živce. "
Baljić živi i radi u Švicarskoj i nema vremena za trenerski posao, ali prati sva zbivanja oko reprezentacije BiH. On vjeruje u rad Safeta Sušića, te se nada plasmanu naše zemlje na Evropsko prvenstvo.
RONALDO JE KOPIRAO NEKADAŠNJEG BEKA ŽELJEZNIČARA
Nekadašnji bek sarajevskog Željezničara i reprezentativac Jugoslavije Mirsad Baljić za srbijanski list Mondo je izjavio da je on tvorac popularnog "bicikla", a ne Luis Nazaria da Lima ili Ronaldo. Njih dvojca možda jesu najpopularniji po tom izvođenju, ali je zapravo njegov tvorac Mirsad Baljić.
"Jeste, to je istina. Izmislio sam 'bicikl' i svi su me počeli kopirati, uključujući i kasnije Ronalda. Naša 'bosanska' škola fudbala uvijek je bila veoma inventivna, počeo je Baljić priču za srbijanski list Mondo. Osim po "biciklu", Baljć je poznat i po nadimku "Žvaka", jer "čunga-lungu" nije vadio iz usta.
"Pa, nije samo 'čunga-lunga' bilo je svakakvih... To me je smirivalo. Čak sam dobio kritike od nadležnih da ne žvaćem za vrijeme intoniranja himni jer se moglo pogrešno protumačiti. Ali iskreno, meni bi žvakaća smirila živce. "
Baljić živi i radi u Švicarskoj i nema vremena za trenerski posao, ali prati sva zbivanja oko reprezentacije BiH. On vjeruje u rad Safeta Sušića, te se nada plasmanu naše zemlje na Evropsko prvenstvo.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
imal novih šalova ?
Aaaa, pa citatel' vi forum uopce poslije nove godine sve ce se znati kristalno jasno ....Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.****/artikal/784009/sat-zidni-zeljo/
Evo ko hoce, nek' pogleda..![]()
@ BlingBling i boccaccio hvala na dobrodoslici
Svakako da se dobro razumjemo, kada sam spominjo novu dvoranu i pomocni sa plasticnom travom pretpostavljo sam da je to u vlasnistvu opstine ali sam to i potenciro da se izadje u susret Zelji i pokloni ili na drugi slican arandzman da na raspolaganje (ugovor na visegodisnje pravo raspolaganja, jer Slovenci koliko je meni poznato nece da kupe i da dobiju vlasnistvo vec visegodisnju koncesiju) i ukljuci u citav projekat gdje bi onda drugi sportski kolektivi na budzetu opstine mogli da koriste pod povoljnijim uslovima prostore namjenjene za tu vrstu aktivnosti. Racunica je jasna sto bude vise zemljista i imovine u vlasnistvu SD Zeljeznicara to su proporcionalno vece sanse da ponuda Slovenaca bude povoljnija po nas i da se uopste moze realizovat. Ipak je ovo generacijska stvar i od opsteg interesa kako lokalnog tako i sire. Mada su ovo samo spekulacije jer ne znam da li su procurili detaljiji ponudjenog ili cemo cekat da prodje tih 30 dana pa da vidimo o cemu se radi.
Ovih dana se dalo cuti svakakvih nebuloza a jedna od najnoviji koju sam ja cuo je da SD Zeljeznicar ima u vlasnistvu samo zemljiste na kom je zapadna tribina i dio sjeverne!??
Zbog ovakvih gluposti koji kruze misljenja sam da bi se trebao organizaovat neka vrsta skupa, javne tribine ili makar presskonferencija gdje bi se navijaci i javnost upoznali sa detaljima i mogucnostima, ali tek recimo za dvije sedmice kada opstinska administracije i drugi nadlezni rapidno (koliko ovo ide zajedno!?) odrade ono sto se od njih ocekuje a to su jasan uvid zemljisne knjige.
Svakako da se dobro razumjemo, kada sam spominjo novu dvoranu i pomocni sa plasticnom travom pretpostavljo sam da je to u vlasnistvu opstine ali sam to i potenciro da se izadje u susret Zelji i pokloni ili na drugi slican arandzman da na raspolaganje (ugovor na visegodisnje pravo raspolaganja, jer Slovenci koliko je meni poznato nece da kupe i da dobiju vlasnistvo vec visegodisnju koncesiju) i ukljuci u citav projekat gdje bi onda drugi sportski kolektivi na budzetu opstine mogli da koriste pod povoljnijim uslovima prostore namjenjene za tu vrstu aktivnosti. Racunica je jasna sto bude vise zemljista i imovine u vlasnistvu SD Zeljeznicara to su proporcionalno vece sanse da ponuda Slovenaca bude povoljnija po nas i da se uopste moze realizovat. Ipak je ovo generacijska stvar i od opsteg interesa kako lokalnog tako i sire. Mada su ovo samo spekulacije jer ne znam da li su procurili detaljiji ponudjenog ili cemo cekat da prodje tih 30 dana pa da vidimo o cemu se radi.
Ovih dana se dalo cuti svakakvih nebuloza a jedna od najnoviji koju sam ja cuo je da SD Zeljeznicar ima u vlasnistvu samo zemljiste na kom je zapadna tribina i dio sjeverne!??
Zbog ovakvih gluposti koji kruze misljenja sam da bi se trebao organizaovat neka vrsta skupa, javne tribine ili makar presskonferencija gdje bi se navijaci i javnost upoznali sa detaljima i mogucnostima, ali tek recimo za dvije sedmice kada opstinska administracije i drugi nadlezni rapidno (koliko ovo ide zajedno!?) odrade ono sto se od njih ocekuje a to su jasan uvid zemljisne knjige.
Tiocfaidh ár lá
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Znat' ce se sve kristalno jasno.. Znas li koliko je do Nove Godine ??? Mora postojati neka vijest, kolike su sanse da se to ostvari, ipak 40 ljudi je islo tamo, znaju nesto. Jesu li ozbiljne te price oko gradnje, ili mozda nekad samo nesto da ce biti, itd.nime_tm87 je napisao/la:Aaaa, pa citatel' vi forum uopce poslije nove godine sve ce se znati kristalno jasno ....Baja_Zvjerka je napisao/la:http://www.****/artikal/784009/sat-zidni-zeljo/
Evo ko hoce, nek' pogleda..![]()
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
samo igra ovaj hapoel :d
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
nick je napisao/la:samo igra ovaj hapoel :d
dobar hapoel
hehehe
Por que ? Por que somos los mejores...
i nama govore dobije vas neki hapoel
Vi sarajlije pravo bezobrazne sve pokupili nama van Sarajeva niste ništa sačuvali.

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Hamo je napisao/la:Vi sarajlije pravo bezobrazne sve pokupili nama van Sarajeva niste ništa sačuvali.![]()
[youtube][/youtube]
evo skauti, i ovako
evo skauti, i ovako
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...
- nikad_izvini
- Kontakt:
Hapoel je uzeo u LŠ 5 bodova. Utakmice nije igrao na Blumfildu nego na nekom drugom stadionu. To je veoma bitan podatak. E, to je dobro. Eto nama novih-starih dvije milje navijača u drugom dijelu
Skontali su, a vjerujem da će se masa nas potruditi i objasniti ljudima, da Hapoel nije lijeva ekipa(što dokazuju rezultati iz EL i LŠ prošle i ove sezone. Da smo pehovi, jesmo. Al nema veze, nećemo uvijek dobijati Hapoele
Sve u svemu, zadovoljan sam. Mada su mogli dobiti Lyona. Reda radi. Ni remi nije loš.
Upamtite šta sam vam rekao. Minimalno dvije milje više gledalaca na Grbavici u drugom dijelu prvenstva
Također, možete direktno uticati na to, pričom 
Sve u svemu, zadovoljan sam. Mada su mogli dobiti Lyona. Reda radi. Ni remi nije loš.
Upamtite šta sam vam rekao. Minimalno dvije milje više gledalaca na Grbavici u drugom dijelu prvenstva
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Veceras nema kriticara,nema onih poznavaoca Izraelskog fudbala,statisticara.
Mnogi su u ovih 15-ak dana skontali da ovi nisu "nekakvi" Izraelci.Omlatiti Benficu 3-0,igrati sa Lyonom bara-bara...to ne mogu levatske ekipe.Ovi ce sljedece godine proci korak dalje,samo daleko im kuca od nase bila
Mnogi su u ovih 15-ak dana skontali da ovi nisu "nekakvi" Izraelci.Omlatiti Benficu 3-0,igrati sa Lyonom bara-bara...to ne mogu levatske ekipe.Ovi ce sljedece godine proci korak dalje,samo daleko im kuca od nase bila
1921-2011
-
Admiral_TM87
- Kontakt:
Meni su one grupe koje su bile na izvlacenju za ligu prvaka bezveze, ako se dobro sjecam mogli smo dobiti samo nekoga od ovih 5 timova Hapoel, Dimano, Zilinu, Omoniu ili Aktobe(ukoliko se dobro sjecam), tako da je bilo zajebano koga god, zapetljo je ovo Platini prvao neznam po kojio logici, znali iko
- spielführer_21
- Kontakt:
IL FENOMENOKrvotok je napisao/la:[youtube][/youtube]
evo skauti, i ovako
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Trenutno korisnika/ca: antibot, Argentina, bvsic, haklamas, Lekqqq1921, Lokomotifa, NazorUso i 49 gostiju.