Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

B0SANAC
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la B0SANAC » 07 dec 2010, 15:08

Pljuvatori jedva docekali jednu losu utakmicu Edina. :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 dec 2010, 15:11

B0SANAC je napisao/la:Pljuvatori jedva docekali jednu losu utakmicu Edina. :roll:
Po čemu si to zaključio?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 07 dec 2010, 15:13

Dzeko je majstor !!!!!

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 07 dec 2010, 15:14

harishp je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
NoName je napisao/la: Željovac ba, jesil ti šta pio? :mrgreen: Jeb'ga, nisam mu advokat, al' baš si ga ovdje lupio.
Pa možda ne pratiš dovoljno. Ivica Osim je za njega Japanac, Amar homoseksualac, a Sušić bezgrešan. Usto, jedina tema na domaćem fudbalu na kojoj sam ga vidio je Željina, gdje je dolazio da razbacuje neke provokacije, uglavnom vezano za Hapoel. Doduše temu o Sarajevu nisam ni posjećivao...

P.S. Zeljovac, opomenut si, pripazi malo ;)
Ma ti si jadnicak ugrozen ko' krava u Indiji i uvijek neke teorije zavjere.
Svi ko biva napadaju Zelju i zeljine igrace a ti se osjecas da moras da se boris svim silama ako treba i atomskim naoruzanjem. :roll: A tamo gdje treba da budes na temi Zeljeznicara te nema.Niti dolazis niti se javljas.I tamo ugrozen.Sto je najzalosnije ni sa navijacima Zelje se ne mozes,uvijek neke razmirice.Ako je neko za selektora odmah navija za Sarajevo :lol: ,smijesan si pajdo.
Jarane.dobro pogledaj rok upotrebe slijedeci put kad otvoris pivu.
P.S da se vratimo na temu mani mi pijanskih.Sto se Dzekana tice.Igra u BL znaci ligi petice,plata mu tako ''mala'' da moze pola zgrade svaki mjesec uzeti.Sto se tice veceg kluba,pa nece ni Hoennes do vjeka.
Krave u Indiji nisu ugrožene,nego zaštićene. :lol:
60 godina vjernosti.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 dec 2010, 15:15

Bravo,dobro si upoznat sa poljoprivedom i teologijom u Indiji. :mrgreen: Pa zato to i navodim. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 07 dec 2010, 15:26

Au al' si težak slučaj. Znači, nastavljaš da izmišljaš da ja izvodim neke teorije zavjere i branim igrače Želje od nečijih napada :? Da ih promovišem, to da. Ali ne znam da je iko sam od sebe nešto tu napadao, a da sam ja branio. Ako na Džeku misliš, jednako branim i Ibiševića i bilo koga kad smatram da ga neopravdano napadaju. A ne idem po temama klubova koje ne gotivim da bacam neke provokacije. Toliko o opterećenosti klupskoj. A to s kim se ja ne mogu je moja lična stvar. Obično se ne mogu sa tupima, navijali za Želju ili za Laktaše.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 07 dec 2010, 15:28

Realno, Džeku su zajebali "usmeni dogovori" sa Vehom i tadašnjim sportskim direktorom(ne mogu da se sjetim imena a mrsko mi da googlam) :mrgreen: gdje su se dogovorili da ovaj produži ugovor a da mu ovi neće praviti problem kada odradi jednu sezonu pod vodstvom Veha. Veh dobi nogu, dođe Henes, ubica Herte(Kovač, Pantelić, baća Boateng, Šimunić, Bajnlih, Tretsčok, Voš, bla, bla) i sve sjeba. Jesu imali finansijskih problema al brate ovaj ih je uništio. Realno. Džo Šimunić se isto bunio zbog prodaje igrača dok je igrao u Herti. Henes ima običaj da razvali atmosferu u klubu i da se posvađa sa "bitnim" igračima. To je učinio u Herti a sada to lagano čini u Volfsburgu. Misimovića su otjerali, Džeku maltretiraju.
Neki mogu reći, pa ****, to je Džeki posao, dobro je plaćen, neka šuti. Opet, takvi očito nisu imali posla sa šefom debilom :mrgreen: kojeg moraš da nokautiraš nebil neke stvari shvatio :mrgreen: Problem je što je ovo Švabija, nokaut znači zatvor :lol: i kraj karijere. U BiH se to ipak mnogo lakše rješava :mrgreen:
Povrh usmenog dogovora sa navedenim, ubicom Herte a kako je počelo i Volfsburga Henesom, neznalice iz uprave Volfsburga su doveli McLauna koji radi po principu toplo-hladno. Dobar sa Midlsborom, odron sa reprezentacijom, dobar sa Twenteom i grozan u Volfsburgu. Čovjek očito ima problema sa pritiskom. Kad se od njega ne očekuje ništa, bude solidan. Kada su očekivanja velika, odroni se :mrgreen:
Čovjek je uspio da od onakve Engleske napravi nižerazrednu ekipu koja to nije. Od Volfsburga je napravio, doduše, ni Veh se nije proslavio, veoma, veoma lošu ekipu. Imati 3:0 i na kraju izgubiti 4:3 je realno nemoguće. Trenutno, Volfsburg se nalazi na 13 mjestu sa 17 bodova iz 15 utamica :roll: Prvoplasirani Dortmund ima 40 bodova. E to je majstor na klupi, Klop. Dok je vodio Majnz vidjelo se da je čovjek majstor.
Dokaz da je Mclaun grozan trener kada se očekivanja velika potvrđuje kretanje rezultata na par utakmica ove sezone:
Volfsburg Majnc 3:4(vodili 3:0, izgubili 3:4)
Volfsburg-Leverkuzen 2:3(vodili 2:0, izbubili 2:3, primili tri gola za deset minuta)
Volfsubrg-Šalke 2:2(vodili 2:0, završilo 2:2)
Bayern-Volfsburg 2:1(nije preokret ali su izgubili od umornog i groznog Bayerna na nemoguć način. Toliko su šansi promašili, Bayernovi igrači odigrali jednu od najgorih utakmica od kada ja pratim BL i na kraju, hop, Švajni u indžuraji ga zabi). Sve to stoji, Bayern, bla, bla, al to nije jedini put. Ovo im se ponavlja ove sezone. Ekipa je psihički nepripremljena i nestabilna. To je do trenera i atmosfere u ekipi. Otjeran play i doveden čovjek koji se baš nije naigrao u Juventusu, Diego. Odbrana smiješna a ne bi trebala da bude, barem po imenima. Primaju smiješne golove. Doduše, na igru odbrane utiče loša postavka veze u defanzivi. Na kraju svega, ljudi hladno prodali Martinsa a doveli Mandžukića :lol: Doduše, nije čovjek loš, u 12 ligaških nastupa je postigao čak 0 golova :lol: Zabio je nešto u kupu čini mi se. Bravo majstore. Mamić je Tito kada treba prodati igrača a Henes govedo kada treba kupiti a bogme i prodati igrača :mrgreen: Mclauna ne računam, lik postiže nemoguće :mrgreen:

Da se vratimo na Dortmund. Uporedite malo igrače Volfsburga i Dortmunda. Realno, Volfsburg, na papiru, ima mnogo bolje igrače. Dortmundu još fali Zidan koji je zadržan u Egiptu zbog služenja vojske :lol: koji je Klopov mezimac bio u Majncu. Zato ga je i doveo u Dortmund. Vjerujem da bi ljudi bili još bolji nego što jesu(mislim na osvojene bodove). Ovi "imaju igrače" al nemaju trenera. Klop je Tito. Njegovi rezultati i selekcija igrača to dokazuju.
Neko će reći da se Volfsburg i Dortmung ne mogu porediti. Dortmund je gigant a Volfsburg je "provincijski klub". To stoji. Al brate da im Dortmund ovoliko bježi, ne ide. Iskreno, mrsko mi da tražim al me baš zanima odnos budžeta Dortmunda i Volfsubrga ove sezone. Odnos budžeta Majnca i Volfsburga je vjerujem i odnosu 1:5 :mrgreen:

Na kraju svega, Edin Džeko je imao tu nesreću da je za managera imao onog konja Redžepagića koji mu je "savjetovao" da produži ugovor sa Volfsuburgom uz mnogo veća novčana primanja. To je Bošnjo. Konta bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Vjerujem da Redžepagić ima solidan % od Džekinih primanja u Volfsubrgu i da mu je bila sigurnija opcija da ovaj produži ugovor, dobije mnogo više para u "prosječnoj" ekipi BL nego da ga ne produži i da neko Džeki polomi nogu ili da završi na klupi ili pozajmici u Regenburgu i da se na kraju ne proda nigdje :roll: Što je sigurno, sigurno je. Tako ispade.

Džeko ispade najveći naivac i peh, strašan napadač koji ima za trenera Mclauna, genijalca Henesa, psihički nestabilnu ekipu, seljaka managera sa klasičnom poslovnom Bošnjo politikom "daj odmah deset milja, neću da čekam godina dana da uzmem milion".

Ko ne bi popizdio. Pustite šupljake.
Zadnja izmjena: nikad_izvini, dana/u 07 dec 2010, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 07 dec 2010, 15:29

Dzeko je dokazana klasa mislim tekma protiv werdera pa halo ljudi nemoze napadac davat golove ako nema kvalitetnih lopti..znaci niko ama bas niko mi nemoze reci WLF ima sredinu jaku da al samo na papiru ima al na terenu hehe nikako Wlf bez misketa je dno dna ,dzeko kad bi u real npr. preso pa kladimo se da bi u polusezoni dao 20-ak golova..ja pratim Wlf, naravno real i poredim onako malo kolko onaj benzema higuain imaju upotrebljivih lopti u svakoj tekmi to je ne vjerovatno pa trebali bi davat po 3 gola u svakoj tekmi fakat..I ZATO KAZEM edin ako predje u real harat ce taj klub.ja sam veliki fan barcelone ali mislim da bi real sa dzeko ronaldom dimarijom ezilom bio u rangu sa barcom .trenutno nisu ..DZEKO BRATE IDI U REAL I OPRAVDAJ OVE MOJE RIJECI..
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 07 dec 2010, 15:36

Odličan komentar jednog navijača Wolfsburga.

„McClaren je izmjenom u 88. minutu ponizio Džeku, pogotovo nakon što je ovaj promašio penal...“
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 dec 2010, 17:09

Željovac je napisao/la:Odličan komentar jednog navijača Wolfsburga.

„McClaren je izmjenom u 88. minutu ponizio Džeku, pogotovo nakon što je ovaj promašio penal...“
Ma jock nije bolan, to je bila takticka izmjena, covjek htio da sacuva rezultat, znamo svi vrlo dobro koliko im ovaj rezultato "godi" :lol:.

Takodjer ima jedna pozitivna strana ove Dzekine, kako su je neki okarakterisali, katastrofe. Odavno, a mislim i nikad, nisam uspio na jednoj temi porocitati ovoliko nebuloza, pa cak su ljudi uspjeli da kazu da Dzeko ne vrijedi ni 10 miliona :lol: :lol:, stvarno ste umjetnici, ali nadam se da cete nastaviti sa tim, da mi ovu gorcinu, zbog njegovog nastupa (koji nije bio na nivou, ali nije bio vala ni tolika katastrofa), ublazite smijehom uz ovu temu.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 07 dec 2010, 17:12

guber90 je napisao/la:

Ma jock nije bolan, to je bila takticka izmjena, covjek htio da sacuva rezultat, znamo svi vrlo dobro koliko im ovaj rezultato "godi" :lol:.

Takodjer ima jedna pozitivna strana ove Dzekine, kako su je neki okarakterisali, katastrofe. Odavno, a mislim i nikad, nisam uspio na jednoj temi porocitati ovoliko nebuloza, pa cak su ljudi uspjeli da kazu da Dzeko ne vrijedi ni 10 miliona :lol: :lol:, stvarno ste umjetnici, ali nadam se da cete nastaviti sa tim, da mi ovu gorcinu, zbog njegovog nastupa (koji nije bio na nivou, ali nije bio vala ni tolika katastrofa), ublazite smijehom uz ovu temu.
CUJ NIJE KATASTROFA? :o Pa kako je lose trebao odigrati da bude katastrofa? :?
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 dec 2010, 17:16

padobranac1978 je napisao/la:
guber90 je napisao/la:

CUJ NIJE KATASTROFA? :o Pa kako je lose trebao odigrati da bude katastrofa? :?
Mora imati vezni red jak kao beton da bi ja mogao reci da je to katastrofa.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 dec 2010, 17:19

Znači, ukoliko Džeko odigra loše, McLaren ga ne smije zamijeniti? Dajte ljudi, spustite loptu na zemlju. Džeko je najbolji njihov igrač, al' reći da je ponižen time što je zamijenjen je smiješno. Odigrao je loše, zamijenjen je i tu je kraj priče. Nikakvo crno poniženje tu ne postoji(ma koliko se vi trudili da ga pronađete).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 07 dec 2010, 17:22

nisam gledao tekmu, pa me interesuje kakva je bila reakcija publike na izmjenu? aplauz, zvizduci...?
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 dec 2010, 17:29

starigrad je napisao/la:nisam gledao tekmu, pa me interesuje kakva je bila reakcija publike na izmjenu? aplauz, zvizduci...?
Zvizduci Dzeki a ne treneru kolko sam provalio :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 07 dec 2010, 17:37

Monolog je napisao/la:Znači, ukoliko Džeko odigra loše, McLaren ga ne smije zamijeniti? Dajte ljudi, spustite loptu na zemlju. Džeko je najbolji njihov igrač, al' reći da je ponižen time što je zamijenjen je smiješno. Odigrao je loše, zamijenjen je i tu je kraj priče. Nikakvo crno poniženje tu ne postoji(ma koliko se vi trudili da ga pronađete).
kad kazes da je odigro lose ne znam sta podrazumjevas pod tim ako si gledo wolfsburg znao bi da svaku utakmicu treba zamjenit 10 igraca jer svi igraju katastrofa samo onaj jadnik na golu se slomi,Dzeko nije nista losije odigro od ostatka ekipe problem je u tome sto svi ocekuju njegov go,niko ne gleda ostatak ekipe on kad ne zabije wolfsa nidje i ako mu za to treba zvizdat jbg sta reci nego lijepa bosna,pa navijaci zelje bi trebali postavit minsko polje ispred lazara,berbatov?covjek u 2 godine nije zabio ko dzeko u polusezoni,valjda bi trebali biti zahvalni bar malo ali hajde bar smo nacisto sa tim da treba bjezat iz te provincije kakva god da je,zvizdat covjeku i zamjenit ga zbog toga ne ide ber bi on trebo imat kredita kod navijaca i kod trenera...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 dec 2010, 17:37

Monolog je napisao/la:Znači, ukoliko Džeko odigra loše, McLaren ga ne smije zamijeniti? Dajte ljudi, spustite loptu na zemlju. Džeko je najbolji njihov igrač, al' reći da je ponižen time što je zamijenjen je smiješno. Odigrao je loše, zamijenjen je i tu je kraj priče. Nikakvo crno poniženje tu ne postoji(ma koliko se vi trudili da ga pronađete).
Ja kao prvo ne sporim da je lose odigrao, vjerovatno jedna od losijih utakmica u BL, ali uopste WLF los, katastrofa i nula, radi toga smatram da nije na Dzeki tolika odgovornost.

Sto se tice McLarena, naravno da ga smije izvesti, ali uraditi to 2 minute prije kraja je meni nejasno ali skroz, Dzeko je i prije fulao penale, te ostajao na terenu i jos vise dao od sebe da to ispravi, a dvije minute prije kraja se prave samo takticke izmjene koliko znam i to kada cuvas rezultat (sto McLaren sigurno nije radio jer mu ovaj bod ravno nijednom), a takodjer je izveo jedinog igraca koji u onakvoj igri moze da donese prevagu, bez obzira koliko los bio taj dan ili pravis tu izmjenu ako hoces pred svima da pokazes da nisi zadovoljan njegovom igrom.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 07 dec 2010, 17:40

miky_hz je napisao/la:
starigrad je napisao/la:nisam gledao tekmu, pa me interesuje kakva je bila reakcija publike na izmjenu? aplauz, zvizduci...?
Zvizduci Dzeki a ne treneru kolko sam provalio :)
sta znam, mozda mu je bolje da se i navijaci okrenu protiv njega. moguce da mu to otvori izlazna vrata.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 07 dec 2010, 17:45

Gore nikan_izvini je to ljepo srocio ....

Samo bih nadodao da se nadam da je zadnja utakmica pravi putokaz kako Dzeko treba da se ponasa. Par utakmica sa ovakvim stavom prema igri i problem ce biti rijesen. Moze Hoennes biti tvrdoglav i lukav ali je ipak dovoljno pametan da zna da ne mozes imati igraca u ekipi na silu. Dzeko ce im unistiti sezonu , ako ovako nastave borit ce se za opstanak.
Dakle , Dzekin tihi bojkot bez glupih izjava za novine. Plata ionako ljeze ,nek se cuva povreda ,pa da vidimo tko ce duze izdrzati Hoennes ili Edo.

Moje licno misljenje da je 60% problema u Wolfsburgu ove sezone uzrokovao Dzeko,diretno ili indirektno. Cjela kampanja koja se odvija, pa zadnjih godinu dana, oko njegovog prelazka ih destabilise.
Nije nitko lud osjete oni dobro kako Dzeko igra , nije lako ni ostalim igracima igrati kada znaju sta im kolega iz tima/glavni igrac i jos kapiten misli i planira. Kada se tome dodaju jos dva dokazano egoisticna karaktera poput Diega i Grafonje sta ocekivati. Trose previse energije na nabijanje negativne atmosfere oko igraca koji im je dao titulu. Gurbetima nije dovojno da zarade 25-30 miiona nego hoce 40.
Velika pouka za sve buduce Bosanske zvijezde , manite se seoskih menadzera tipa Redzepagic.....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 dec 2010, 17:47

Wolfsburg nije trebao postaviti Mclarena za trenera i ništa od ovog se ne bi desilo. No, kako je trener tu, logično je da će se igrači povinovati njegovim odlukama, zar ne? Cijela ekipa Wolfsburga je odigrala loše; pa oni nisu u ovih 15-ak kola imali 15 odličnih akcija, to dovoljno govori o njihovoj uigranosti, te o mogućnosti Mclarena da radi pod pritiskom(kako je već @nikad_izvini napisao). Navijači uvijek od najboljeg igrača očekuju najbolje stvari, a ako isti zakaže, uvijek će se kola slomiti na njemu, a ne na nekom Pekariku, Johnsonu ili nekom trećem. To je tako, pobogu. Navijači su frustrirani predstavama koje njihovi ljubimci pružaju iz kola u kolo. U subotu se zviždalo Edinu, sljedeće kolo je možda na redu Diego, pa Kjaer...

To što im rasulo pravi Hoeness, to navijači ili ne primjećuju ili ne žele primijetiti. Ako postoji osoba koja je unijela razdor u svlačionicu Zelenih, onda je to on. Eh, kako isti neće sigurno biti otjeran(sam neće odstupiti, naravno), onda im ne preostaje ništa drugo negoli biti zadovoljan i opstankom u društvu najboljih.

Ukoliko postoji osoba koja ima kredita kod navijača, onda je to Edin, jer je Grafite već odavno van forme, a Miske i Magath su već prežaljeni. Dakle, od šampionskog kvarteta, ostao je samo jedan - i to najvrijedniji, a to navijači cijene. Oni zvižduci su, vrlo moguće, i zbog natpisa u novinama te na pojedinim portalima. Nije prvi put da "riječi" nekog igrača osvanu na istim, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], soccerfan i 16 gostiju.