Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Golf 6 ... koji motor da ganjam 1.6 tdi 66 kw ili 2.0 tdi 103 kw ... potrosnja i registracija me ne zanima ...pitam iskljucivo za odrzavanje motora i pouzdanost i mane jednog i drugog
Kod mene drug uzeo prošle godine 2.0 ali 81 kw, imaš šestica dosta s tim motorom. Prezadovoljan je.
-
- Kontakt:
1.6 taman .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Glede nasih kozijih staza, kljucno pri pregledu sestice bit ce ovjes. Znaci kugle, krajnice etc idu pod lupu vec na 120k.
Dalje, paznju usmjeriti prema turbini + EGRu, a to ce strucnjak najbolje viditi tokom testne voznje. Turbina nekad traje 200k a nekad je potrebna intervencija na 150k. Ni slucajno da ti neki levat od majstora iskljuci pomenuti EGR ventil.
Interval zamjene zupcastog za 1.6 tdi ti je na oko 200 000 km dok je za ovaj 2.0 na 180k do 2010. godiste, a poslije isto na oko 200k.
Ovaj 1.6 je nasljednik legendarnog 1.9 tdi, isti razvodni mehanizam al skracen hod i ima strasno dobro odradjeno toplinsko opterecenje te mirniji rad.
1.6 tdi ti je apsolutno dobra kupovina, fenomenalna potrosnja, a ubrzava sporije za 1.5 sec do 100 od onog sa 105 konja.
U VW-u su sa motorom kubikaze 2000 cm3 poentirali tek kada su presli na common rail. Sad, ovaj sto te zanima od 140 konja odlicno nosi datu karoseriju al su ubrzanje i rasterecenost motora njegova jedina prednost.
S pravom je Golf 6 jedan od najtrazenijih hatchbacka te glede pouzdanosti na samom vrhu ljestvice.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Zahvaljujem
- Fantasista
- Kontakt:
1.4 TSI 

Problemi sa lancem, veliki skandal. Prvo lupkanje pocelo bi u intervalu od 70 - 100k, a cak i zamjenom vijek trajanja lanca nije mnogo produzen. Zbog toga su u sedmici presli na zupcasti remen.
-
- Kontakt:
Rent a car branša je imala dobrih problema sa 1.2 benzincem, zato me začudlio da pišeš da je šestica kvalitetna ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Odlucio sam na 2.o 1o3 kw 175 k presla ...prvi vlasnik ...kupljena u bih ...uradit odma veliki i valjda sam miran ...
-
- Kontakt:
Je li na PIK-u ili neka druga šema ?
Ako je na PIK-u baci link artikla .
Kvalitetna kada su u pitanju dizelasi te atmosferski benzinci.bombaysaphire je napisao/la: ↑11 jul 2020, 15:42Rent a car branša je imala dobrih problema sa 1.2 benzincem, zato me začudlio da pišeš da je šestica kvalitetna ...
- feniksptica
- Kontakt:
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Zato cu sebi uzet novo.
Ovaj je momak pitao za 1.6 i to polovnog da kupi. Ja bjezim od vw koncerna.
Aljegri, out!
- Fantasista
- Kontakt:
Jbg ljudi se pale na vw a ja ga ne bih nikada kupio pa čak ni novog da imam para.
-
- Kontakt:
Jesi kupio drugo auto ?
Jbg ..do sad sam vozao Renault ...pa smece ko smece ... Najbolje uzeti novo ...al pokrijes se koliko si dug ...koje bi ti auto uzeo ..polovno naravno ...Fantasista je napisao/la: ↑11 jul 2020, 23:27Jbg ljudi se pale na vw a ja ga ne bih nikada kupio pa čak ni novog da imam para.
Nije tacno, ovaj motor nema hronicne mane. Ako mislis na dizne, kod CR motora mogu da izdrze do 300k, pogotov Simens.
Lose gorivo je generalno problem ugladjenijih motora a polovnjak se definise prema odrzavanju.
Ne moze se na par primjera donositi konacan sud glede kubikaze nekog brenda. Ovaj motor je ugradjivan u cetvrtu i petu generaciju Seat Ibize, u Fabiju, Octaviju, Superb, Audi A3, Passat B7 itd.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 12 jul 2020, 11:08, ukupno mijenjano 2 puta.
bombaysaphire je napisao/la: ↑11 jul 2020, 17:03Je li na PIK-u ili neka druga šema ?
Ako je na PIK-u baci link artikla .
https://www.olx.ba/r/36728697/36093
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.