RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- ASD
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Ma lik je majstor. U omladinskom pogonu Slobode dok je bio baš je odskakao talentom. Prvih par sezona u seniorskom fudbalu se nije snašao i smetao je na terenu u Premijer ligi. Otišao u prvu federalnu gdje je bio među ključnim igračima i od tad pokazuje majstorstvo.
Uvjek mi je drago pročitati tvoj post. Očigledno odlično poznaješ domaći fudbal ogotovo situaciju u federalnoj ligi. Sjećam se jedne prilike Ibro Rahimić zavapio kako bi federalna mogla i morala biti poligon za made fudbalere gdje bi svi bh klubovi imali koristi od nje. Jednostavno tamo se trebaju razvijati mladi fudbaleri, ali nažalost svjesni smo mraka koji dole vlada. Velež je 80% ove ekipe stvorio u federalnoj, haman smo na pragu da smo skroz ozbiljni pretendent na Evropu. Šta znači dati mladim igračima priliku i vjerovati im. Kod nas je sad nezamisliva igra bez jednog Čosića, Pršeša, Cvijanovića, Vehaboviće, sve dojučerašnji drugoligaški igrači.ASD je napisao/la: ↑10 jul 2020, 22:27Ma lik je majstor. U omladinskom pogonu Slobode dok je bio baš je odskakao talentom. Prvih par sezona u seniorskom fudbalu se nije snašao i smetao je na terenu u Premijer ligi. Otišao u prvu federalnu gdje je bio među ključnim igračima i od tad pokazuje majstorstvo.
Volio bih pročitati tvoj osvrt na ovu temu

Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo
- ASD
- Kontakt:
Pa mislim da su svi igrači Veleža izuzev Hasanovića igrali federalnu ligu, pa čak i niže.SaMoVelez je napisao/la: ↑10 jul 2020, 22:32Uvjek mi je drago pročitati tvoj post. Očigledno odlično poznaješ domaći fudbal ogotovo situaciju u federalnoj ligi. Sjećam se jedne prilike Ibro Rahimić zavapio kako bi federalna mogla i morala biti poligon za made fudbalere gdje bi svi bh klubovi imali koristi od nje. Jednostavno tamo se trebaju razvijati mladi fudbaleri, ali nažalost svjesni smo mraka koji dole vlada. Velež je 80% ove ekipe stvorio u federalnoj, haman smo na pragu da smo skroz ozbiljni pretendent na Evropu. Šta znači dati mladim igračima priliku i vjerovati im. Kod nas je sad nezamisliva igra bez jednog Čosića, Pršeša, Cvijanovića, Vehaboviće, sve dojučerašnji drugoligaški igrači.ASD je napisao/la: ↑10 jul 2020, 22:27Ma lik je majstor. U omladinskom pogonu Slobode dok je bio baš je odskakao talentom. Prvih par sezona u seniorskom fudbalu se nije snašao i smetao je na terenu u Premijer ligi. Otišao u prvu federalnu gdje je bio među ključnim igračima i od tad pokazuje majstorstvo.
Volio bih pročitati tvoj osvrt na ovu temu![]()
Čivić je igrao treći rang, Ćatić, Ovčina, Zeljković su igrali takođe. Cvijanović je igrao mislim i četvrti.
Svakako su niži rangovi dobra prilika za igrače koji u Premijer ligi imaju slabiju minutažu da se dokažu.
-
- Kontakt:
Visoki presing, svaka mu cast. Mislim da sam se i sam iznenadio danas od nasih momaka, velika zelja, trud, nekako osjeti se zalaganje i borba a kada imas to imas i u 90% slucajeva pobjedu.
Generalno ja sam pozitivno iznenađen sa Mehom, jer pritisak koji naši igrači prođu a ovi su relativno mladi, treba se izboriti ipak sa tim. Meho je dobar igrač a kondicijski sigurno među boljim, sjećam se ja dobro Mehe i pred 60 ljudi kada je tek došao ali gorio je uvijek u želji da nešto pokaže, o njegovoj polivalentnosti neću da pričam. Vidi se također da je igrao prednjeg veznog kroz karijeru i osjećaj za loptu je veliki, produžiti mu ugovor. Pozitivno iznenađenje je i Cvijanović, za mene krilo koje će tek da eksplodira, sviđa mi se baš to što se navikao na presing igru i ima sada okomitost prema golu, ide ravno na gol. Od ostalih igrača moram da pohvalim i Osmića, pa ljudi moji on je došao malo poslije ako se dobro sjećam iz Alfa Modriče, pa sjećam se kako je loše igrao par puta ali taj momak stasava, minute koje dobije onda grize i ta borbenost je za svaku pohvalu. Međutim osjeti se nedostatak beka lijevog, nova pojačanja ne mogu komentarisati jer vidi se da će trebati vremena Muliću da se uklopi u ovaj sistem a nadam se do početka sezone jer njegova visina bi mogla biti ogroman problem protivničkim odbranama pogotovo na prekidima zajedno sa Zvonićem.
Pohvale i za Omara našeg koji je respektabilan i njegova pas igra je za sve pohvale, ali i kretanje, nema tu statičnosti puno. Svaka čast za sve momke, ima tu grešaka, ali nadam se da će Bobić biti na nivou idućih godinu dana i da će nas što manje nervirati jer on je dobar i refleksan golman ali ima odluka bravuroznih, Ćatić još nije dorastao pl da igra i mislim da bi njemu adaptacija na pozicije krila ili ss bi više odgovarala čak probao bi sa njim na posudbi jer ipak dobar bi to razvoj za njega bio ali neki ozbiljan klub po mogućnosti.
Lijevi bek pod obavezu, jer Muharem ima osjećaj i sve to, ali nešto mislim da ne bi mogao da igra polusezonu ili sezonu bas na toj poziciji, silom prilika je igrao i prosle godine i okej je kao zamjena ali neki okomit bek koji se može dosta puta ubaciti baš kao što to Meho radi na desnoj strani (ja sam ubjeđen da će biti prvi desni bek) i da će to biti neko ko će častiti Mulića sa centaršutevima.
Pohvala i našem Feđi, za sve što izvlači iz ekipe i respect za odnos prema klubu, bravo za sve pozitivne stvari ali i za objektivnu kritiku uvijek otvoreni. Ovakva Tuzla je smiješna koliko se para upumpava ali opet kažem ovo su pripreme i ja mislim da će to u ligi biti rovovska bitka.
Ti si naša ljubav jedina!
- tutankamon1905
- Kontakt:
Medicinski tehničar koji je to radio, očito, bio je veliki navijač Zrinjskog. U jednom trenu mi je rekao: 'Brate izvini, moram te malo jače stegnuti da opet ne ispadnete u Drugu ligu'. U onom pomalo neugodnom trenutku to je izazvalo opći smijeh a srećom se sve u tom tonu i završilo."
Brz oporavak. S ovakvim čovjekom u upravi , nema zime

Brz oporavak. S ovakvim čovjekom u upravi , nema zime

-
- Kontakt:
Zna li se tezina povrede Hasanovica ?
-
- Kontakt:
U ponedjeljak je magnet gotov pa cemo znati tada
Mostar u srcu Velež do groba !
-
- Kontakt:
Pukli su mu krizni, ide na operaciju sljedece sedmice
Forzza Velez
-
- Kontakt:
Koliko mjeseci je out? Hendikep ogromanManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑12 jul 2020, 20:54Pukli su mu krizni, ide na operaciju sljedece sedmice
- Bazinga12345
- Kontakt:
Nema njega do proljetnog dijela vjerovatno ako su ligamenti u pitanju.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
-
- Kontakt:
Bas me zanima hocemo li dovoditi zamjenu ili cemo krpiti..Bazinga12345 je napisao/la: ↑12 jul 2020, 21:15Nema njega do proljetnog dijela vjerovatno ako su ligamenti u pitanju.
Edit: Behram i Hasanovic u par dana, dva standardna igraca..
Zadnja izmjena: fudbalfudbal, dana/u 12 jul 2020, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Samo se u Bosni ceka 20dana do operacije. Jos bi dodao ovo, vrlo diskutabilno je da su se desile dvije povrede ligamenata u pola godine?! Ne znam da li se ikome vise desila barem jedna povreda?! Zna se sta je jedina prevencija povreda koljena,tako da, na tom polju se mora jako jako puno radit.ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑12 jul 2020, 20:54Pukli su mu krizni, ide na operaciju sljedece sedmice
Max Allegri
-
- Kontakt:
5-6 mjeseci u najboljem slucaju... ne znam da smo ijednu utakmicu dobili kada on nije bio u sastavu.fudbalfudbal je napisao/la: ↑12 jul 2020, 21:11Koliko mjeseci je out? Hendikep ogromanManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑12 jul 2020, 20:54Pukli su mu krizni, ide na operaciju sljedece sedmice
Forzza Velez
-
- Kontakt:
Ima sada slobodnih igraca, treba probati dovesti.. Jest se Zeljkovic vratio ali ruku na srce, trebat ce i njemu vremena bar mjesec dana da dođe u optimalnu formu, mjesec od početka prvenstva. E sada hoće li Osmić ili će dovesti, nadam se ovo drugo jer Osmić još treba da napreduje..ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑12 jul 2020, 21:195-6 mjeseci u najboljem slucaju... ne znam da smo ijednu utakmicu dobili kada on nije bio u sastavu.fudbalfudbal je napisao/la: ↑12 jul 2020, 21:11Koliko mjeseci je out? Hendikep ogromanManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑12 jul 2020, 20:54
Pukli su mu krizni, ide na operaciju sljedece sedmice
-
- Kontakt:
O sebi se zabavio yebo mater
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.