FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Saurman » 07 dec 2010, 22:03

Omere podijeli vijest s rajom nebudi cicija.... :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 dec 2010, 22:04

Omerbavarac je napisao/la:Uh sta sam procitao ko bi mogao pojacati vezni red Bayerna u slucaju odlaska Bommela, sto je vrlo moguce? :D
Nekakav Čileanac. :? Moramo sačekati šta Gaal misli o njemu. :D
Dobar je malac, pa zar opet iz Leverkusena.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 dec 2010, 22:06

Sto nas bolan odajes? :lol: :lol:

Ma nece oni opet skontati ko je u pitanju. :lol:

L'kusen je uvijek bio dobra trznica za Bayern, pa tako bi trebalo biti i ovaj put.

Derdyok! :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 07 dec 2010, 22:42

a da nije arturo vidal mozda,,ovi su nasi zagrijani za artura
VOLIM BAYERN

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 07 dec 2010, 23:02

Deder Omere da vidim link za tu vijest o tom "rudaru" iz grada aspirina. :mrgreen:
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 07 dec 2010, 23:04

Hocu Bayern-Inter da se izvuce i Schalke-Roma....da oderemo talijane ove godine do kraja :D :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 dec 2010, 23:07

roy_makaay je napisao/la:Deder Omere da vidim link za tu vijest o tom "rudaru" iz grada aspirina. :mrgreen:
Eh da ti bi. Nadji sebi. :P

http://www.express.de/sport/fussball/ba ... index.html
Eto sad te zaduzujem da ovo prevedes. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 07 dec 2010, 23:18

Omerbavarac je napisao/la:
roy_makaay je napisao/la:Deder Omere da vidim link za tu vijest o tom "rudaru" iz grada aspirina. :mrgreen:
Eh da ti bi. Nadji sebi. :P

http://www.express.de/sport/fussball/ba ... index.html
Eto sad te zaduzujem da ovo prevedes. :D
Dosta toga zavisi od tog da li će Neverkusen :mrgreen: izboriti LP za iduću sezonu,ukoliko ne morat će prodat neke od nosioca igre,među njima i Vidala.

Hmm,zanimljivo,a kad bi došao da li bio Čileanac bio zamjena za Schweinia(nadam se da ne :D ) ili bi bio zamjena za saobraćajca Bommela k'o što Gero kaže.Nadam se da će postat nasljednik kap'tena,jer je prznica,i mog'o bi postat lider koji nam "navodno" fali.A sad, znamo šta LvG misli o Latinoamerikancima.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

totem
Kontakt:

Post Postao/la totem » 07 dec 2010, 23:25

Neko vrijeme nisam pisao na forumu, iskreno nisam ništa htio komentarisati poslije utakmice sa Šalkeom dok se ne odigraju večerašnje utakmice LP-a, posebno Benfika – Šalke. Nekako sam znao da, ukoliko Šalke izbubi od Bajerna, izgubiti će i od Benfike, a u slučaju pobjede ( kao što je i bilo ), situacija će biti obrnuta i to se i pokazalo. Utakmicu Šalke – Bajern nisam gledao, ali mi nije puno krivo što smo izgubili, a evo i zašto:

- pobjeda je Šalkeu dala krila, dobili su Benfiku, prvi su u grupi iako su došli iz trećeg šešira, imaće lakšeg protivnika i za očekivati je da će zajedno sa Bajernom ući među 8 najboljih. Protivnici mogu biti ( najvjerovatnije ), tri italijana, dva francuza, Arsenal, Valencija i Kopenhagen, pri čemu prvih pet itekako leže njemcima, dok bih od zadnje tri ekipe izdvojio Valenciju kao najtvrđi orah. Navedeno je glavni razlog zašto mi je bilo donekle i drago kada je Šalke pobijedo jer i sa Bajernovom pobjedom šanse za titulu su male dok Šalkeu i njemačkom klubskom fudbalu to puno znači,

- dalje, zaostatak od najvjerovatnije 20-ak bodova od prvoplasiranog nakon polusezone je vjerovatno najveći šamar koji je Bajern ikada primio od ekipe koja nije bila ni u top 5 favorita za naslov na početku sezone. Već je poznato da nakon uspješne sezone ( čitaj osvajanja Bundeslige ) Bajern ne ulaže pretjerano na početku naredne sezone, e ovaj šamar će im itekako dobro doći na početku naredne jer su ambicije za istu velike ( finale LP-a na Areni ), dok LVG-u više nikad u trenerskoj karijeri neće na pamet pasti da ne dovodi pojačanja na početku sezone, jer, upamtiti će on sve što se do sada dešavalo, a posljedica je njegove tvrdoglavosti. I naizad, kako ćemo ga vjerovatno i naredne sezone gledati na klupi Bajerna, isti će početi prihvatati sugestije i kritike vrha kluba a i već početi razmišljati o pojačanjima za narednu sezonu, koga dovesti i gdje,

- kako je titula najvjerovatnije izgubljena, a to je i primarni cilj svake sezone, ja u zimskom prelaznom roku ne bih dovodio nikakva pojačanja. Zašto? S ovim kadrom koji Bajern ima, može se izvući drugo mjesto u ligi, mođe se progurati do finala kupa, a što se tiče LP-a, nadati se da povratkom Robena uz osrednje povoljan žrijeb, Bajern može proći dalje od šesnaestine finala. Kako sam već pisao, povredu Robena i ne treba gledati tako negativno. Igrači su usljed neuspjeha u ligi počeli davati više sebe na treningu, želja je iskupizi se ako ništa u LP-u, a i lično smatram da im je tu veća želja igrati i postizati uspjehe nego li Bundesliga, sve više igrača počinje preuzimati odgovornost i jačati kao individualci i mišljenja sam da se kad tad sve ovo mora vratiti Bajernu, tj. dobra igra u napadu, a slaba efikasnost. Zbog svega navedenog ja ne bih dovodio nikoga, treba uigravati odbranu, Brena i Batštubera, Krosa u sredini, Krafta na golu, krpiti lijevog beka sa Pranjčem jer je malo nezahvalno tražiti adekvatna pojačanja u onim ekipama koje ne igraju u Evropi, time se mogučnost dovođenja kvalitetnog igrača svode na minimum. Sezona je propala, gledati šta će biti sa mladim štoperima, izvući novi ugovor za Švajnija, nadgledati Krafta i situaciju oko Nojera, popratitit par dobrih napadača u Evropi, i forsirati Krosa što više. Na kraju sezone ćemo znati da li nam treba bolji štoper, da li kupiti Nojera a Krafta dati na pozajmicu ili staviti Krafta kao prvog golmana, tokom drugog dijela sezone izvući dogovor sa Koentraom iz Benfike i eventualno ujagmiti kakvog dobrog napadača. Dalje, ukoliko se ne bude ulagalo u pojačanja ove sezone, odmah uplatiti više rata za otplatu stadiona čime bi se uštedilo par godina patnje, a i Švajni će prije potpisati ugovor ukoliko vidi da neće morati čekati kraj svoje karijere dok Bajern otplati dug kako bi dovodio kvalitetna pojačanja jer će se to u ovom slučaju početi dešavati već od naredne sezone.

Zbog svega navedenog, ovu sezonu i ne treba markirati kao neuspješnu jer ukoliko uigramo štoperki par, inače dugogodišnju rak-ranu Bajerna, kupimo dobrog beka, najboljeg njemačkog golmana ( ili razvijemo vlastitu verziju istog ), vežemo bitne igrače na duže staze ( Švajni ), ubrzamo otplatu duga za stadion, onda se ova sezona i ne čini tako loša, zar ne. Naravno, pod uslovom da se sve gore navedeno ispuni. Nadalje, njemci će imati više predstavnika u Evropi, 8-9 kvalitetnih timova koji će se, u najmanju ruku, moći boriti sa svim ekipama u Europa ligi, a i u LP-u, jer su tu sada pored Bajerna, HSV-a, Šalkea, Werdera, Bajera, Štutgarta i timovi poput Borusije, Wolfsburga, Majnca itd. Liga će bolje kotirati u Evropi ( najvjerovatnije se prestižu i španci ukoliko se neke stvari poklope, recimo za početak da Borusija izbaci Sevilju čime bi i španci pored sada već očajnih talijana dosta izgubili ), lakše će se moći dovesti dobri igrači u navedene klubove, veća i jača konkurencija, bolji Bajern. Pa već je sada vidljivo koliko je njemački fudbal imun na krizu u Evropi, a koliko se tresu klubovi u ostalim ligama ( Liverpul, Mančester, Juve, Milan, Atletiko M. isl. ).

Na kraju da kažem da sam lično neodlučan kada je golmanska pozicija u pitanju, vidi se da je Kraft potencijal dok je Nojer već klasa, da li Bajern sebi smije dozvliti potencijalnog ali neiskusnog golmana kao jedinicu u pohodu na Evropski vrh. Mislim da ne!!! Ja sam više zap opciju kupovine Nojera, dok bi Krafta dao na pozajmicu nekom jačem Bundesligašu koji igra i u Evropi pa da se vidi na šta će to izaći.
Zadnja izmjena: totem, dana/u 07 dec 2010, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 dec 2010, 23:30

Bojim se da nismo zakasnili za malca ili malog ratnika, kako ga zovu od milja. Njegove zapažene partije nisu ostale neprimjećene, pa su neki klubovi iz Engleske zainteresirani za njega (M.City, Chelsea).

Po pisanju ovog Exspressa, Vidal je produžio važeći ugovor do 2015. Doveden je iz Colo-Colo-a (sjeća li ko te ekipe i utakmice sa Zvezdom) za 5,2 mil.
Dosta toga zavisi od plasmana ekipe iz Leverkusena, ne uspiju li se dokopati Lige prvaka, oni će biti "primorani" prodavati.
Nisam siguran za ovu "potražnju" koju navode ljudi iz Werkskluba, moguće je da nabijaju cijenu ovom zaista talentovanom momku. Razlog tome je što Vidal ima neku klauzulu u ugovoru da kod sljedećeg transfera njegov bivši klub dobija 30%.
Ima samo 23 godine i mogao bi koštati između 10-12 miliona.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 dec 2010, 00:03

Za sutrasnju utakmicu, pardon vecerasnju obezbijedjeno 1100 policajaca, a najavljeno je oko 800 navijaca Basela. :lol:
Eto zbog cega u Minhenu nema nereda. Obezbjedjenje je na vrhunskom nivou i svaki incident ce biti sankcionisan.

Izgleda da je ovaj Tremoulinas vrlo blizu prelaska u Bayern. Trebali bi vise znati u narednim danima.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 08 dec 2010, 00:12

Ponos Torina je napisao/la:
geronimo je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la: Juve je bar obezbjedio Europa ligu i LFC je blizu toga ;) Nisam zloban covjek volio bi da i vise uspijete izboriti Europa ligu ;)
Nisam znao da smo na kraju sezone. :lol:
Nije kraj sezone zato sam i pozelio srecu imate jos vremena da obezbjedite ;)
Ma joj brate kako god i da ispadamo u d nizi rang nebitno opet smo jaci od vas ! Prošle godine smo vas ponizili i ove bi još više jer kad ne mozete dobiti tamo neki Lech ili Salzburg nemoj molim te da nastavimo pricu o ovome !
Jeste bili jaka ekipa , i meni onako draga ali sada da pricamo o kvaliteti Bayerna i Juventusa je suvisno bayern je za vas sada GIGANT Miljama daleko bar za sad i kako god se okrene situacija i ove a i slijedece sezone ce biti uspjesniji od vas sto se tice i Europe ( mada igrate u duplo slabije takmicenju ) i sto se tice Domace lige pa i Kupa mogu reci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 08 dec 2010, 00:16

a jesu se decki raspisali u pm :lol:
cuj, treba nam novi effe :x novi effe vec igra u bayernu samo sto igra na drugoj poziciji ;)
vidal :x arturo vidal :twisted:
ako ta dzukela predje u voljeni klub onda ja, torrenteS zvani fudbal, prestajem navijati za bayern!
mamu li im, od toliko igraca oni bi onu pomiju fuuuuj :twisted:
sad moram popit´ apaurin pa na spavanje
bolje da su doveli rajnera kalija kalmunda :lol:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 dec 2010, 16:35

Ovdje kad se pise, bas se pise, a kad zatrokira, ne otrokira ga niko. :lol: :lol:

Neuerova djevojka insistira na njegovom prelasku u Bavarsku, a i sama je rodjena u tom dijelu i zelja joj je da se vrati kuci.

I sto je najznimljivije, Khedira izjavio da ga je svinja pitao kako je u Madridu? :?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 dec 2010, 16:36

Omerbavarac je napisao/la:Ovdje kad se pise, bas se pise, a kad zatrokira, ne otrokira ga niko. :lol: :lol:

Neuerova djevojka insistira na njegovom prelasku u Bavarsku, a i sama je rodjena u tom dijelu i zelja joj je da se vrati kuci.

I sto je najznimljivije, Khedira izjavio da ga je svinja pitao kako je u Madridu? :?
Možda hoće u Patetico? 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 08 dec 2010, 17:41

nemojte mi samo reci da mislite da se svajni raspitivao da ode u real smradrid,,nema od toga nis swajner ostaje u bavarskom ponosu ,,,odigrao sam 1/1na bayern veceras,,,
VOLIM BAYERN

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 08 dec 2010, 18:03

Sta mislite kakav ce veceras sastav istrcati na teren , oce li mozda LVG odmarati neke igrace ? :?
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 08 dec 2010, 18:04

Večeras igra FCB protiv FCB-a. Nama rezultatski beznačajna, a Bazel bi mogao i u drugi krug LP-a, mada su mu šanse male. Gaalonja je rekao da ga ne zanima nikakva sentimentalnost prema drugom FCB-u.
Gledano po duelima, ovo nam je tek treća utakmica protiv Bazela. Prva koja je odigrana je bila prijateljska početkom ove godine i Bayern je pobijedio 3-1. Druga je naravno ova u LP-u.
Bazel je u zadnjih 6 utakmica u svim takmičenjima ostvario 3 pobjede, 2 remija i 1 poraz, s tim što treba naglasiti da su u zadnje 3 utakmice upisali 3 pobjede.
Svi znamo kako je naš Bayo odigrao zadnje utakmice i evo dobre prilike da se iskupimo za teško svarljivi poraz :D
Sent from my Philips Smart TV.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 08 dec 2010, 18:07

bayern4ever je napisao/la:Sta mislite kakav ce veceras sastav istrcati na teren , oce li mozda LVG odmarati neke igrace ? :?
slika
Sent from my Philips Smart TV.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 dec 2010, 18:09

šeici vuku van bommela prema man cityju, jer kako kazu njemacki mediji on je zelja trenera manchinija koji smatra da bi van bommel mogao sa svojim iskustvom dosta znaciti njegovoj ekipi
a et istina je i ovo da khedira vuce schweinija prema madridu, khedira je izjavio: "bayern je apsolutno klub svjetske klase, ali za bastiana bi iskustvo u inostranstvu mnogo znacilo". Schweinsteigerovim kvalitetima je odusevljen i jose mourinho koji ga zeli dovest u svoje redove....opet jedna nova prica real madrid i jedan igrac bayerna, opet jako zanimljivo :D :D :D :D :D
veceras prema ****.de bayern treba da otjera crne oblake koji su se nadvili nad minhenom...il ce mozda fink u svom povratku donijet nama nove crne oblake???? :D :D :D ja se ne bi nasekirao u slucaju da roma izgubi onda bi to imalo nesto pozitivno za bundesligu...uglavnom veceras ce sansu na golu dobiti ponovo kraft koji je najavio ako bayern dovede neuera da ce napustit klub, jer cilj krafta je da bude standardni golman
hitzfeld ce veceras biti na alianz areni kao ekspert koji ce analizirat utakmicu za sky deutschland...inace izjavio je da ce navijat za basel, jer u baselu igraju i njegovi reprezentativci (navijat ce vjerovatno i iz razloga sto se bayern vec kvalifikovao i osvojio prvo mjesto :D )
torsten fink se raduje povratku u minhen i izjavio je da nema sta sebi prigovorit ako pobijedi bayerna jer bayern se vec kvalifikovao...fink je jos rekao da s baselom i ove sezone zeli osvojit bar jednu titulu i da mu je draze da bude i dalje trener basela nego da trenira neki prosjecni bundesligaski klub......(a moja opaska posto on ne bi prosjecni dal bi bayerna trenirao ak slucajno nogiramo galonju.... :D :D :D svako zna odgovor naravno:)))))
fink je jos rekao da je sto se trenerskog posla tice imao od koga uciti ponajvise od hitzfelda a nesto i od trappatonija
moj komentar za vidala: plasirao se leverkusen il ne plasirao u ligu prvaka ako ga bayern bude htio dovest dovest ce ga, bayernovoj ponudi leverkusen nikad nije mogao odolit...naravno da ce u leverkusenu uvijek pricat, bar do kraja sezone kako zele zadrzat igraca, standardna prica, a do kraja sezone cemo vidjet dal je vidal izrastao u dovoljno dobrog igraca za bayern (momak je mlad i ima potencijala zaista)...dosta toga zavisi i od toga dal ce van bommel produzit.....i jos jedna je cinjenica bitna bayern i leverkusen i pored svog zestokog rivaliteta su uvijek gajili dobre odnose, tako da leverkusen se nece previse otimat ak bayern bas posalje dobru ponudu...opet ce se to sve gentlmenski rijesit, i bayern je njima izlazio u susret, najbolji primjer kroosova posudba
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.