Poligon10 je napisao/la: ↑16 jul 2020, 02:19
Alexis kao iskusni veteran i u vecini slucajeva opcija sa klupe je zlata vrijedan.Čovjek ima pobjednički mentalitet i takav igrač u Serie A moze trajati još neko vrijeme.Kad ga ne muče ozljede i dalje pokazuje zašto je nekada igrao za Barcelonu.Meni jedan od najdrazih igrača još otkako je u Udineseu bio.
Vjerujem da bi za njega Inter nekih 15-20 M mogao ponuditi.Mislim da je to dovoljno da ga United ne piše kao minus u knjigama.
Njega nisam toliko upratio otkako je ponovo dobio priliku u zadnje vrijeme. Što se tiče Utda i Engleske on je mrtav igrač. Tempo koji mora praviti sa krila, konstantno trčanje gore-dole i sama ubojitost koja je potrebna u ovoj ligi, on je izgubio. Ne kažem da to nije do pada forme ili problema sa samopouzdanjem, vjerovatno jest, ali više nije mogao odgovoriti zadatku onako kako je mogao na vrhuncu svoje moći. Biće mi drago ako bilo šta od ovoga vrati u Interu i ako uspije na bilo koji način da povrati formu. Tamo će igrati u napadu i neće morati previše da se troši, također ima potrebnu slobodu da solira više nego što bi mogao negdje drugo. Specifičan je igrač i ako se dozove barem na 50-60%, Inter će imati korist od njega.
Cifra od 20 mil i skidanje sa platne liste je Utdu premija. Trebaju ga bez razmišljanja pustit ako se dobija slična ponuda.
Plus gdje ces koristiti covjeka od 300.000 sedmicno kao opciju za klupu da udje zadnjih 20 minuta
Iskreno ja bi vise volio da dovedemo Adamu Traorea, makar bi imali instant pojacanje, desna strana bi bila opasnija za 30%, bez ikakve potrebe za navikavanjem, upoznat sa ligom. Sancho bi bio zalog za buducnost, ali imam duplu crvenu lampicu, prvo jer je Englez, a znamo sta novinari rade od njih i kako ih dizu u nebesa, a drugo je sto i nemamo dobrih iskustava sa Borussiom i njihovim igracima.
Auf jos Adama ima tek 24 godine, ja sam mislio da covjek ima 28 lagano, tek treba da udje u najbolju formu i najbolje igracke godine, za mene bi on bio pun pogodak, uz Koulibalija.
Isto trebalo bi obratiti paznju na Benrahmu, ja msm da se tako preziva momak. Pojeo je Championship ove godine, 17 golova, 9 asistencija, klasicno krilo, nevjerovatan na lopti, mislim da nema 5 igraca u EPL sa onakvim driblingom i osjecajem na lopti. Sigurno da se moze dovesti za 20-tak miliona i njemu su 24 godine, da se napravi dobra konkurencija na krilima.