Rekonstrukcija stadiona u BiH

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la LjoZee » 16 jul 2020, 16:21

badblueboylivno je napisao/la:
16 jul 2020, 16:17
Je li možda razmatrana ideja da to sve ide pod jug (svlačionice i ostale matchday prostorije) pa da igrači na teren izlaze pored najvjernijih navijača?
Bilo je planirano. E sad vidjet cemo kad krene nekad gradnja da li ce zazivjeti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 16 jul 2020, 16:36

Od gradnje juga ove godine nema nista, kakva crna gradnja u doba Covida da ne pricamo pred izbore.
Mjau !

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 jul 2020, 16:42

LjoZee je napisao/la:
16 jul 2020, 16:07
gruezi je napisao/la:
16 jul 2020, 16:05
Manijaci jel pomocni teren vlasnistvo kluba 1/1 i koliko bi kostala ta parcela kad bi je prodavali...
Jeste u vlasnistvu kluba i sto bi prodavali?
Pa mogao bi trening kamp napravit s tim param na ilidzi eto zasto

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 16 jul 2020, 16:43

gruezi je napisao/la:
16 jul 2020, 16:42
LjoZee je napisao/la:
gruezi je napisao/la:
16 jul 2020, 16:05
Manijaci jel pomocni teren vlasnistvo kluba 1/1 i koliko bi kostala ta parcela kad bi je prodavali...
Nije bas kamp prioritet kad gledamo gradnju. Imaju igraci odlicne uslove sto se tice treniranja, a i djeca iz Op treniraju i igraju na pomocnom terenu tako da za sada kad gledamo gradnju nije prioritet.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2020, 16:45

Machak je napisao/la:
16 jul 2020, 16:36
Od gradnje juga ove godine nema nista, kakva crna gradnja u doba Covida da ne pricamo pred izbore.
Pa nije nuklearna katastrofa :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jul 2020, 21:09

LjoZee je napisao/la:
16 jul 2020, 16:21
badblueboylivno je napisao/la:
16 jul 2020, 16:17
Je li možda razmatrana ideja da to sve ide pod jug (svlačionice i ostale matchday prostorije) pa da igrači na teren izlaze pored najvjernijih navijača?
Bilo je planirano. E sad vidjet cemo kad krene nekad gradnja da li ce zazivjeti.
A gdje je to zivota ti planirano bilo? Mozda u glavama vasim ovdje na forumu?
Daj mi dokument, vijest, objavu, bilo sta gdje je nesto slicno najavljeno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 16 jul 2020, 21:24

polako, izbaci jaje na oko sa doručka.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 16 jul 2020, 21:27

LjoZee je napisao/la:
16 jul 2020, 16:43
gruezi je napisao/la:
16 jul 2020, 16:42
LjoZee je napisao/la:

Nije bas kamp prioritet kad gledamo gradnju. Imaju igraci odlicne uslove sto se tice treniranja, a i djeca iz Op treniraju i igraju na pomocnom terenu tako da za sada kad gledamo gradnju nije prioritet.

Prioritet. Za bolji razvoj djece iz op, trebaš kamp.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 16 jul 2020, 21:55

JavierBosnia je napisao/la:
16 jul 2020, 21:09
Mislim da je bilo price oko toga kad se prvi put provukla prica o Jugu jos u doba one stare Uprave zato sam i rekao da cemo vidjeti da li ce zazivjeti jer je sad bila prica prije korone da se nece raditi kako je bilo predstavljeno tada vec ce se napraviti neki novi projekat. Kad nekad pocne ili bude ozbiljnije price oko Juga vidjet cemo sta i kako je planirano.

@Plavac, to svakako, ali mislim da je i ovo sad ok. Ja bih prije izabrao Jug novi i onda nekad poslije trening kamp odnosno prednost Juga nad kampom, ali i prednost kampa nad npr. novim Zapadom ili slicno.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 jul 2020, 00:33

LjoZee je napisao/la:
16 jul 2020, 21:55
16 jul 2020, 21:09
Mislim da je bilo price oko toga kad se prvi put provukla prica o Jugu jos u doba one stare Uprave zato sam i rekao da cemo vidjeti da li ce zazivjeti jer je sad bila prica prije korone da se nece raditi kako je bilo predstavljeno tada vec ce se napraviti neki novi projekat. Kad nekad pocne ili bude ozbiljnije price oko Juga vidjet cemo sta i kako je planirano.

Ma ne lupetaj drugar, bilo je puno prijedloga, ni na jednom od njih nije bio taj sto pricas. Cak ni na onom zvanicnom sto je Zeljo u doba stare uprave predstavljao. Nigdje znaci nigdje. Dopusti svom mozgu informaciju da je neki "insajder" lupnuo tu pricu, vi zabalili i ostalo u glavama.
Na papiru toga nema

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jul 2020, 00:37

17 jul 2020, 00:33
Ma ne lupetaj drugar, bilo je puno prijedloga, ni na jednom od njih nije bio taj sto pricas. Cak ni na onom zvanicnom sto je Zeljo u doba stare uprave predstavljao. Nigdje znaci nigdje. Dopusti svom mozgu informaciju da je neki "insajder" lupnuo tu pricu, vi zabalili i ostalo u glavama.
Na papiru toga nema
Eto neka bude tako, ali svejedno ni dan danas ne znas kako ce u buducnosti izgledati jer nije predstavljen projekat. Onaj prvi od stare Uprave se nece koristiti i to je jedino sigurno. Vidjet cemo nekad kad pocne Jug kako ce biti. Zavisi to i ko ce biti u Upravi, financijska sredstva, mogucnosti svasta nesto.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 jul 2020, 01:16

LjoZee je napisao/la:
17 jul 2020, 00:37

Eto neka bude tako, ali svejedno ni dan danas ne znas kako ce u buducnosti izgledati jer nije predstavljen projekat. Onaj prvi od stare Uprave se nece koristiti i to je jedino sigurno. Vidjet cemo nekad kad pocne Jug kako ce biti. Zavisi to i ko ce biti u Upravi, financijska sredstva, mogucnosti svasta nesto.
Ma kako god da bude, bit ce bolje nego sada. Nadamo se nesto nalik sjeveru bez puno izmisljanja i povecavanja cijene bespotrebno.
U sustini zadnji prijedlog kaze da ce to biti prekopirani sjever, sa svim zdenkama, te da ce prostor iza biti upotrebljen kao parking odnosno ispod tribine jer tu nema svrhe za poslovne prostore svakako.
Dok ce dio ispred imati mini plato do starog obrisa juga i polukruga koji se nece smjeti dirati zbog klizista i tranzita
Ne mislim da se od tog plana ista moze puno odstupati

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 jul 2020, 01:22

17 jul 2020, 01:16
Ma kako god da bude, bit ce bolje nego sada. Nadamo se nesto nalik sjeveru bez puno izmisljanja i povecavanja cijene bespotrebno.
U sustini zadnji prijedlog kaze da ce to biti prekopirani sjever, sa svim zdenkama, te da ce prostor iza biti upotrebljen kao parking odnosno ispod tribine jer tu nema svrhe za poslovne prostore svakako.
Dok ce dio ispred imati mini plato do starog obrisa juga i polukruga koji se nece smjeti dirati zbog klizista i tranzita
Ne mislim da se od tog plana ista moze puno odstupati
Ma i ja bih uradio nesto slicno sjevernoj mozda malo visa da bude tj. strmija i da nema ulaza po sredini zbog grupe vec sa strane po jedan. Izmedju istoka i juga staviti semafor veci i dovoljno, ali hajd ga znaj kad ce krenut uopste. Opet kazem najvise ce to odrediti financijska mogucnost u tom nekom trenutku. Ako se ne bude mogla naci veca lova ides na najjeftiniju varijantu koju mozes omoguciti. Nije Jug jeftin samo zbog polozaja ovog starog tj. moras napraviti prilaz, paziti da ne dodje do kakvog klizista i slicno. To cijenu i dize za razliku od istoka npr.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 17 jul 2020, 03:21

16 jul 2020, 13:56
SanaBosna je napisao/la:
16 jul 2020, 05:59
Evo gledam stadiona Grbavica i kontam kad su vec toliko ulozili i sredili stadiona zasto Savez nebi ulozio pare da se sredi juzna tribina? Imali bi extra stadion za utakmice Reprezentacije.
Pa vec imamo stadion koji ispunjava uslove za repku
Oni jugom nista nece dobiti sem kapaciteta i izgleda

Sto ti ne renoviras moj stan?
Pa upravo taj razlog zbog kapaciteta, sto vise gledaoca sto vise para, realno gledajuci sta se desava sa Celikom sta ce biti od Bilino Polje.

Mislim zbog izgleda fino bi bilo imati 2, 3 stadiona u drzavi koje ispunjavaju sve kriterije.

Ja bi izabrao 3 stadiona, Bilino Polje, Grbavica i za prijateljske stadion Rodjeni, sto se Kosevo tice nikako mi ne lezi izgleda stadiona nevolim nikako stadione sa olimpiskog stila.

Grbavica je preljep stadion i kad bi sredili tu juznu tribinu akustike bi bila odlicna, koja god drzava kad gledas Saveza oni moraju biti tu da pomognu sa ovakvim stvarima, eto kad bi se plasirali na EURO nek odvoje milion eura za infrastrukture ili na Grbavicu ili Bilino Polje, nama zbog Reprezentacije treba stadion sa vecim kapacitetom, zamisli 40,000 nasi navijaca na stadionu ko Grbavica, pa to bi unjelo strah u drugiereprezentacije.

trecinavijac

Post Postao/la trecinavijac » 17 jul 2020, 08:04

Kakvih 40000 to bi napunili jednom u 10 godina. Nama je mjera za repku 20-25 000
LAHKO JE U ŠEHERU BITI PLAVI I BORDO NAVIJAČ, BUDI KAO ALDIN BRNJO PA ZAVIJAJ ZA OLIMPIC !

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 jul 2020, 08:28

Ma kakav ba stadion samo za repku koja igra 5 6 domacih tekmi godisnje...valja to odrzavati... Novi stadion ako se bude ikad pravio trebao bi imati max kapacitet od 25 000 ljudi i to da ga koriste i zeljo i sarajevo... Samo tako bi imao ekonomsku isplativost...da su nasa **** u savezu sposobna mogli su da iskoriste situaciju u mostaru i da isprose pare od uefe za nov staduon od 15 16 000 ljudi u centru grada umjesto one debilne dvorane na kojem bi igrali i repka i velez i zrinjski....ono u stilu ujedinjenje grada spajanje ljudi i slicno

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 jul 2020, 16:52

Svlacionice i tunel za izlazak na teren moze samo privremeno da se nalazi na juznoj tribini. Prema kriterijama za klasifikaciju stadiona UEFA izlaz iz tunela mora da bude sa glavne tribine i sto blize centralnoj liniji. Svlacionice bi i mogle ostati na juznoj tribini (iako nikada nisam cuo za takav prijedlog) ali bi morali napraviti koridor od svlacionica do tunela na zapadu.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 18 jul 2020, 20:16

Uprava Veleza, bra'o. Za rad, volju ,strpljenje, entuzijazam...

Da se mene pita, kamp repke se trebao graditi u Mostaru, npr kod one skole i pasarele, Zalik haman. U tom nekom dijelu, u gradu, a izvan grada :D
To bi pun pogodak bio. Iz vise razloga.

I Velez da je bilo kako imao mogucnost, trebao je dole temelje zakopati...**** im mater.
Vrapcici, kako god, cestitke, ali Velez ipak treba gradu pribliziti.
Za ovaj sada stadion, kako god, meni fali prostora...iza nove tribine je pomocni teren, ova centralna, neke kuce pored, skuceno...ova VIP, parking pored...
Ne znam, kako tu obezbijediti frekvenciju npr desetak milja ljudi prije i poslije utakmice!?

Ali generalno, palac gore za sve do sada.
Velez je Velez.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 19 jul 2020, 00:59

AnelZ je napisao/la:
18 jul 2020, 16:52
Svlacionice i tunel za izlazak na teren moze samo privremeno da se nalazi na juznoj tribini. Prema kriterijama za klasifikaciju stadiona UEFA izlaz iz tunela mora da bude sa glavne tribine i sto blize centralnoj liniji. Svlacionice bi i mogle ostati na juznoj tribini (iako nikada nisam cuo za takav prijedlog) ali bi morali napraviti koridor od svlacionica do tunela na zapadu.
Kako je to na Old Trafordu regulisano?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.