FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ThrillerHz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ThrillerHz » 17 jul 2020, 00:29

bordobijeli je napisao/la:
16 jul 2020, 21:38
Gledao sam u posljednje vrijeme HNL i dobri igraca u Gorici, Belupu, Varteksu, Lokomotivi. Kontam valjalo bi nekog dovesti i onda vidim danas Uzuni iz Lokomotive otisao u ferencvaros za 2miliona.
Sve si ovim odgovorio :D
1946~

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 17 jul 2020, 00:41

Rule_hz je napisao/la:
16 jul 2020, 21:49
Ma zasicenje buraz. Ne igra mu se vise ovdje. Oa kakve god da ima uslove. To je sasvim normalno...
Dvije godine ista prica, a covjek najbolji na terenu?
Amer Dupovac!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 17 jul 2020, 00:50

AlfredNobel je napisao/la:
17 jul 2020, 00:11
ajdohordas je napisao/la:
16 jul 2020, 21:46
Niko od nas ne može dati pravi komentar na Amarovu situaciju.
Da je bezobrazan jeste (često u pozitivnom smislu) ali da je igračina i to jeste. Poznavajući nas dosta se mahala a to nam najmanje treba. Ljudi iz uprave su do sada dosta dobrih stvari odradili i stekli su nase povjerenje. Oni najbolje znaju situaciju i donijet ce najbolju odluku u vezi njega.
Covjek nam je jedno 30% ekipe.
Imam osjecaj da kad hoce, dva igraca na ledja moze stavit i opet prekucati na terenu, ali kad hoce. A vrlo bitno mu je naci tu dodirnu tacku u karakteru i izvuci iz njega ono najbolje, nadam se da je Vinko dobar psiholog.
Ma meni je preglupa i presmiješna priča kad raja priča dobro samo dok ide u našu korist. Recimo, ima milion takvih primjera. 'Rahman strašan', 'Rahman ubica', 'dugo nisam vidio ovakvog igrača' itd. Desi se neka sitnica, odmah se obrne priča, te loš, ma i nije mi nešto nikad bio, ima takvih svugdje i ostalo. Desio se najobičniji incident koji se dešava svakodnevno u svim klubovima svijeta, dešavalo se kroz historiju i dešavaće se. Također, ista priča kao i za potencijalna pojačanja. Jao strašan dok se spominje u našem kontekstu, čim se izjalovi, ma kakav on, qarinaš, 'prosjek najobičniji', 'ko ga ebe' itd. Takav primjer imamo za Hadžića.

Rahman nije lik koji je kvarnjak teški i syebava sve ono dobro. On je lik koji ima takav karakter i temperament i ti tu ništa ne možeš. Eksplozivan je, zna brzo planuti i za najobičniju sitnicu. Vjerujem da je takav i na treningu, malo neka ga neko čušne, on može odmah krenuti na njega. Da je majstor, jeste i to se vidi iz aviona. Kad je ozbiljan, digne ekipu za 30%. Od prilaska i preuzimanja lopte, građenja, spuštanja, razigravanja, zabijanja, do onog elementa prljavosti, gdje i to ide u korist ekipe.

Ovo gore je vezano za fudbal logično, da ima tog papanluka u sebi, to stoji. Naravno da on ostaje i da se to riješilo. Uostalom, ni taj Hodžić nije cvječka, ko zna šta je tu bilo, ali naravno da Amarov potez nema opravdanja. Biće Amar dobar kao i dosad, samo polako, značiće dosta.
Mene samo nervira sto pojedini odmah počnu osudjivati njega ovdje, a niko pojma nema kakav je to uopste incident bio, ako i jeste.
Isto i za Salčina, neko bacio priču i odmah su počeli komentari o tribini, zapadu, Olimpiku itd.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jul 2020, 01:07

Pa upravo to, šta je tačno bilo znaju samo njih dvojica. Pa gdje neće osuđivati kad lete pred rudu na svaku stvar, jedva dočekaju da se nešto desi. Još imaš ovih par papčića što polete da izdrame, naravno s namjerom, pa onda dobiješ haos. Naravno da Rahman ostaje i da je to odmah izglađeno, ovo govorim s stanovišta priča o njegovoj prodaji, pa raja počne pisati da je bezveze i da ga treba šutnuti. Ko je za njrgovu prodaju, on navede svoje argumente i vozdra.

Isto i za Salčina tako. Ja sam rekao da me ne bi čudilo da ode, odnosno da ne produži.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 17 jul 2020, 02:11

Nisam vidio taj sukob,,al mi cudno kako Rahman popusi foru ako je istina,,sto recimo Dusana niko ne krivi?mozda je on ustvari supak ispao,,,al nemoj te njega rodila ga majka,, pulen nas jedan jedini,,on da ode na tribine to bi bilo gasi se klub,sultan nas,, 4 dobra centarsuta za 3 godine i jedan gol,kaze dobar za klupe neka ga 😁😁a ustvari igra u prvoj ✌✌

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 17 jul 2020, 06:50

Zundo je napisao/la:
16 jul 2020, 21:42
Znal se šta više za Bećiraja. Jesul u pravu oni što kažu da potpisuje sutra, ili oni što kažu da su pregovori propali zbog menadžera?
Pitaj " navijače", koji su ga zatrpali porukama i savjetima.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 jul 2020, 07:09

Ako nije najvise dao FKS ili ako nije najbolji koga smo gledali(po meni jeste), poslije agresije ,onda je za mene Rahmanovic najkorisniji i meni najdrazi igrac FKS.Što je papak , nije rodjen u Sarajevu. Koliko Vas se moze pohvaliti da su mu dede i nane/bake rodjene u Sarajevu. Rahmanovic zajedno sa Stanojevicem je promjenio piqkastu igru FKS,pogotovo na strani. Da se ja pitam i da on zeli prije bi produzio 2 god. Rahmanovicu nego doveo Beciraja(znam druge pozicije). Sa Rahmanom je Titula zagarantovana.Za razliku od vecine igraca elokventan , gdje je tu papak.
- Rahmanovic je kao tribina SJEVER iz najjacih dana, nikog se ne boji.
- Ono sto posebno cijenim nije se dodvoravao navijacima , a bio piqkica. Strasno ga gotivim.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 jul 2020, 07:15

Lijepo ovo za Salcina :tokralju: . Medjutim i morao je potpisati inace bi bilo Zapad. Ono sto bi mene obradovalo i zasto bih "kapu skinuo" Hadziji je da potpise B.Dizdarevica na slican rok. Golman i pored Kovacevica ce vjerovatno presjediti na klupi(mozda i tribini)tako da on nije u situaciji kao Salcin.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 jul 2020, 07:24

DJOKANOVIC ?
Prema meni neko je nacinio gresku ili ce je naciniti:
1. Neko je procjenio da je talentovan i dao mu ugovor na 5 god., a on van rostera .
2. Neiskusan, pa kako ce biti iskusan kad na kapljicu dobija priliku. Oremus ima prednost , ok. Poslije ce biti problem zadnji vezni(Djokanovic nije igrao,ali je talenat :puke: ) pa dovedemo Oremusa2 , pa Oremusa3 i Djokanovic zavrsi u MDK.
Da li je iko postao igrac na treningu, koliko ja znam ne. U Partizanu , CZ i Dinamu guraju mladje i uzece pare , eto kod nas ne moze.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 17 jul 2020, 07:42

Mene Oremuš uopšte nije zadivio od kako je došao, ako ćemo biti iskreni. Mali klokan Đokan je bolji od njega na toj poziciji, i mali grize. Ne sviđa mi se nikako što je u drugom planu. Al eto haman Oremuš mora igrati, a tanak je, nema ko ga nije izvozao u ovoj ligi od kako je došao
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jul 2020, 07:54

ledesma je napisao/la:
17 jul 2020, 07:42
Mene Oremuš uopšte nije zadivio od kako je došao, ako ćemo biti iskreni. Mali klokan Đokan je bolji od njega na toj poziciji, i mali grize. Ne sviđa mi se nikako što je u drugom planu. Al eto haman Oremuš mora igrati, a tanak je, nema ko ga nije izvozao u ovoj ligi od kako je došao
Preuveliča ga ti.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 17 jul 2020, 07:56

Samozdravlje je napisao/la:
17 jul 2020, 07:24
DJOKANOVIC ?
1. Neko je procjenio da je talentovan i dao mu ugovor na 5 god., a on van rostera .
2. Neiskusan, pa kako ce biti iskusan kad na kapljicu dobija priliku. Oremus ima prednost , ok. Poslije ce biti problem zadnji vezni(Djokanovic nije igrao,ali je talenat :puke: ) pa dovedemo Oremusa2 , pa Oremusa3 i Djokanovic zavrsi u MDK.
Da li je iko postao igrac na treningu, koliko ja znam ne. U Partizanu , CZ i Dinamu guraju mladje i uzece pare , eto kod nas ne moze.
Ne znam, ako mislite na dmf cisto sumnjam da ce tu oremus igrati. A oot ponavljam, ove godine aBd na tri fronta oa cemo vidjet ko hoce a ko nece dobiti priliku.
Mislim da se bezze brinete, jer imamo trenera koji sto posto forsira mladje igrace
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 jul 2020, 07:58

A sto gurate Djokanovica, momak je takticki neiskusan, ne zna masu stvari, talenat je jedno a igrati glavom nesto sasvim drugo...ako ce ga iko gurati Vinko ce, nema nista od toga da igra i izgori i da ga prave budalom, da mu padne i vrijednost i sampouzdanje...

Nije Kesoljub trener vise, bit ce sve u dure...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 17 jul 2020, 08:15

Denchi je napisao/la:
17 jul 2020, 07:58
A sto gurate Djokanovica, momak je takticki neiskusan, ne zna masu stvari, talenat je jedno a igrati glavom nesto sasvim drugo...ako ce ga iko gurati Vinko ce, nema nista od toga da igra i izgori i da ga prave budalom, da mu padne i vrijednost i sampouzdanje...

Nije Kesoljub trener vise, bit ce sve u dure...
razumi ljude, naucili smo da moramo cekat srednji prst golmana, povrede oba beka, povrede komplet veznog reda da neko drugi proigra.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 17 jul 2020, 08:44

ledesma je napisao/la:
Vala ni mene. Kad je dolazio ja ga nisam pratio, al po pisanju forumasa ovde ja sam mislio da je čovjek zvijer.Zabi gol Selticu I povrijedi se,sve ono čekam posle da bar odigra neku tekmu bar prosječno,bar sad protiv ovih amatera,al ..
Zna Vinko bolje nešto ima čim ga gura da igra, al meni isto ništa specijalno, valjda nas demantuje.

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 17 jul 2020, 08:50

bw, kad nasi idu u tarcin

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 jul 2020, 08:59

AngelDiMaria je napisao/la:
17 jul 2020, 08:50
bw, kad nasi idu u tarcin
Vec su dole. Otisli odmah poslije Slobode do cetvrtka bi trebali biti,s tim sto idu u Butmir na treninge.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 17 jul 2020, 09:00

ledesma je napisao/la:
Vama niko nije dobar ni Rahman ni Oremuš neko je pisao i za Ahmetovića naravno Hebib Vam je tu prvi sad i Zinedin ko Vam je dobar? Možda Džafić i Cruz?
Kad ste toliko pametni budite Vi treneri pa da Vas vidim...
Stvarno ste prešli granicu
FKS

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 jul 2020, 09:03

Denchi je napisao/la:
17 jul 2020, 07:58

@Denchi neko je rekao da je talentovan i vrijedan 5-snjeg ugovora. Kako ce steci iskustvo gledajuci ? Ne znam koliko si star/mlad i pamtis li onu cuvenu "mladog igraca treba istrpiti", a samo kod nas je igrac u 20-toj god. mlad. Ako je neko rekao da je talenat onda treba igrati.
Dobro kaze @Pitar6785 Kova,Pidro,Salcin pa i Djokanovic i Sabanovic dovode Serbecica,TSS i Zinedina. Tih 5 Akademaca dBd da imaju mjesecno platu kao TSS, a igraju i pitaju se nesto.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 17 jul 2020, 09:17

AngelDiMaria je napisao/la:
17 jul 2020, 07:56
Samozdravlje je napisao/la:
17 jul 2020, 07:24
DJOKANOVIC ?
Ne znam, ako mislite na dmf cisto sumnjam da ce tu oremus igrati. A oot ponavljam, ove godine aBd na tri fronta oa cemo vidjet ko hoce a ko nece dobiti priliku.
Mislim da se bezze brinete, jer imamo trenera koji sto posto forsira mladje igrace

Zar ne bi bilo lijepo imati u U21 BiH , 12 od 18 igraca iz FKS, a ugovori im 4-5 god. Iz nje ce izaci 3-4 reprezentativca i eto nafake i grupa Evrope.
Naravno u ekipi trebamo imati i 5-6 vrhunski iskusnih igraca , po mogucnosti stranaca. Akademci relativno malo kostaju i to ti otvara mogucnost dovodjenja dobrih pojacanja. Akademija j tek pocela davati rezultate, dovoljno je 1-2 Akademca iz svake generacije da se poravnamo sa najboljim u regiji. Ako budemo isli u tom smjeru, to cemo ostvariti za 4-5 god.
Je li me ovo persiras @Angel(e) :plac:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: insimadop, miguelramos, nedimmmm1337 i 71 gost.