FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Ma on je slijep na Thiagove dobre partije zbog mrznje i vazda spominje tu defanzivnu ulogu i kako nam treba razbijac. Thiago nekad jest bio uzasan defanzivac, kod Carla je tu jako napredovao i popravio citanje igre.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Kakva kuknj.ava nakon sto im je Bayern uzeo KouassijaLeonardo: "German clubs, especially Bayern, Leipzig & Dortmund target young players, that's a big problem. They call parents, friends, family, players themselves, even under 16. They turn young people's heads. Maybe rules should be changed to protect French clubs" [Le Parisien]

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- farinelli123
- Kontakt:
Jedini mlađi igrač koji bi mogao da kompenzuje u velikoj meri ono sto Thiago radi je Frenkie De Jong. Drugi, (vremešni doduše) koji isto to pruža je Modrić. To je to.
Nagruvani Goretzka lepo igra u tranziciji i iz drugog plana, ukrade po koju loptu, ali zadnja 2-3 meča su takođe pokazala da njegovo trčkaranje po sredini bez ideje (s loptom u nogama) na postavljenu odbranu ničemu ne sluzi.
Thiago da nije igrao kod Kovača Bajern bi umesto 4. bio 11. na tabeli i u kupu bi ispali još u 1/16 finala. Ne bi nas ni Von Klinkerhoffen izvukao, a kamoli Hansi. Ni major Gašpar, niko.
Nek osvoje LP sad pa nek ide.
Nagruvani Goretzka lepo igra u tranziciji i iz drugog plana, ukrade po koju loptu, ali zadnja 2-3 meča su takođe pokazala da njegovo trčkaranje po sredini bez ideje (s loptom u nogama) na postavljenu odbranu ničemu ne sluzi.
Thiago da nije igrao kod Kovača Bajern bi umesto 4. bio 11. na tabeli i u kupu bi ispali još u 1/16 finala. Ne bi nas ni Von Klinkerhoffen izvukao, a kamoli Hansi. Ni major Gašpar, niko.
•
Gledaj Goretzku i Thiaga ne treba opšte posmatrati u istom kontekstu, jer faktički jedan s drugim nemaju veze. To bi ti isto (skoro) bilo da govorimo o kreiranju igre i da kažemo da je Muller kriv što nismo dovoljno imali ideja i kreativnosti, a čovjek gore treba da metež stvara, da u završnici ili zabije gol ili asistira.farinelli123 je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:10Jedini mlađi igrač koji bi mogao da kompenzuje u velikoj meri ono sto Thiago radi je Frenkie De Jong. Drugi, (vremešni doduše) koji isto to pruža je Modrić. To je to.
Bilo je ovdje različitih izjava za Goretzku, pa ga neki dan Coelho uporedi sa Rudyjem (tu postoji razlika jer neki zapostavljaju činjenicu da je Leon već na neki način došao u Bayern kao izgrađen igrač, jer je u jednom sasvim dobrom u to vrijeme Schalkeu bio faktički glavni igrač), a Centro Goretzku evidentno ne može smisliti, stalno mu mane traži. Leon je jedan univerzalac, koji treba da trči, da naprijed zabije...Znači jednostavno...A momak odradi dosta prljavog posla, tu je jedna spona, koja zna odigrati i dobar pas. Ali nije Leonovo da bude organizator. A kada govorimo o golovima, dosta ih je bitnih zabio, dosta puta za 1:0 ili za konačno odluku npr 2:0. Znači nije da je zabijao tamo neki gol za 5:0, 6:0. Znači do sada su za kreaciju bili Thiago ili Kimmich, ovaj prvi je bio kreator i pored Kimmicha. I ako npr uzmemo u obzir da će Kimmich biti ta neka kreativna šestica, onda pored njega uvijek može igrati Goretzka. Prednost je što i Kimmich zna dosta lopti oduzeti, dobar je i defanzivno, a sve bolji pokretač prema naprijed. Dalje varijante su da se Cuisance sve više gura i navikava biti taj neki kreator i u konačnici je ta mogućnost da se kupuje još neko kao kreativac. U konačnici će se to procijeniti.
Odlaskom Thiaga gubiš jednog igrača koji ima taj igrački vic, ideju, koja ti dobro dođe i značajna je u brojnim utakmicama. Ali to bi se kompenziralo i bez dodatne kupovine. Bilo bi nekad na guranje, dok ne središ redove, jer s Thiagom se gubi i širina.
Ali i pored toga što je schickeria prekritičan prema Thiagu, ja smatram za Thiaga da mu ipak nekako fali tog pravog pobjedničkog mentaliteta. S Barcom je osvojio LP, ali nije bio glavni, nije on bio nosilac, u Bayernu je sve više izrastao u nosioca i umjesto da se isprsi, pokida, on traži bijeg. Liverpool u ovom usponu je dobar izbor za igrača, prije par godina bi bilo smiješno da neko ide iz Bayerna u Liverpool, jer tada je Liverpool bio veliko ime, ali sada je opet top sportski. Ali malo kada se promisli, postavlja se pitanje, šta Thiago hoće u Liverpoolu i šta Liverpool hoće s Thiagom? Tamo svi ginu, kidaju....A Thiago je prije svega umjetnik, ovo drugo je puno manje od skoro svih igrača Liverpoola. Naravno i u Bayernu se očekuje da kidaš, ali drugačiji su to stilovi igre, kod nas je tu tražena ta kreativnost, mekoća u zadnjih par godina.
Ali neki dan sam govorio o tim glavnim igračima - glavnim bajama u Bayernu, moguće da Thiago se tu baš ne pronalazi, ne osjeća da možda može biti skroz glavni. Ipak je takva ta Bayernova sredina da je nekako i razumljivo da je to lakše da budu Neuer, Muller, Lewa.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Centre forward
- Kontakt:
Ma nigdje ja nisam napisao da ga ne mogu smisliti. Rek'o sam da on nije za najveće domete, što i ti sam effe znaš. Za rotacije je sasvim OK. Dobro si opisao Thiaga. Nešto k'o naš Katalonac od Kalesije. Nemaju jednostavno to liderstvo u sebi. Prečesto nestaju i kriju se kad najviše treba.
Problem je što na tržištu nemaš igrača koji bi radio ono što Thiago radi. Bayern ima bolje igrače, ali nema igrača njegovih specifikacija. Što se tiče zamjene za njega, haman da nema. Bar ja nmg da se sjetim u momentu. Kolega farineli je spomenuo ta dva, a oba su nemoguća misija, iz 1000 razloga. Tek se sad vidi kakva je igračina bio Švajni. Bio bi još veći da nije o'šo u Jedinstvo.
PS: Jedini igrač koji je igrao za Bayern a kojeg ja, 'nako od srca. nisam mog'o smislit', je Milito Van Buyten.
Problem je što na tržištu nemaš igrača koji bi radio ono što Thiago radi. Bayern ima bolje igrače, ali nema igrača njegovih specifikacija. Što se tiče zamjene za njega, haman da nema. Bar ja nmg da se sjetim u momentu. Kolega farineli je spomenuo ta dva, a oba su nemoguća misija, iz 1000 razloga. Tek se sad vidi kakva je igračina bio Švajni. Bio bi još veći da nije o'šo u Jedinstvo.
PS: Jedini igrač koji je igrao za Bayern a kojeg ja, 'nako od srca. nisam mog'o smislit', je Milito Van Buyten.

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- farinelli123
- Kontakt:
Goretzka je previše milerovski igrač, samo lošiji tumač prostora. To sto kažeš, da unese pometnju napred. Ok, to radi posao kod Flika, ali nekad trčanje nije dovoljno. Primera radi proda se Thiago, Kimmich se povredi, ne bi imao ko kreira napad.
Goretzka da nije Flicka ne bi mogao meda. A deluje mi kao potencijalni drkoš čim ne igra duže od 1 meča
Goretzka da nije Flicka ne bi mogao meda. A deluje mi kao potencijalni drkoš čim ne igra duže od 1 meča
•
-
- Kontakt:
Klaretov najdrazi igracCentre forward je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:43PS: Jedini igrač koji je igrao za Bayern a kojeg ja, 'nako od srca. nisam mog'o smislit', je Milito Van Buyten.![]()

Ni ja ga nisam mogao smisliti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pridruzujem se klubu hejtera
jos mi stari dobio njegov dres i donio, nisam ga jednom nosio, vazda Brazzo dok nisam Rib/Rob uzeo.

Eo izgleda da su se Braco i Edwards našli na pola puta

Liverpool will try to close the signing of Thiago Alcántara with a proposal that reaches the total of what Bayern Munich is requesting (35M), but from a base close to 20M and the rest in targets. The contract with the player is arranged.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ma nisam ja ništa loše mislio....Centre forward je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:43Ma nigdje ja nisam napisao da ga ne mogu smisliti. Rek'o sam da on nije za najveće domete, što i ti sam effe znaš. Za rotacije je sasvim OK.

Ovdje si zapravo skoro sve rekao gdje bi se mogao složiti. Naravno da sada ako ostaneš samo na Kimmichu kao kreatoru, da može ovo nastupiti što ti kažeš. Onda moraš jednog mladog igrača obučavati da to može igrati ili dovodiš nekog ko to može pokriti.farinelli123 je napisao/la: ↑17 jul 2020, 19:00Goretzka je previše milerovski igrač, samo lošiji tumač prostora. To sto kažeš, da unese pometnju napred. Ok, to radi posao kod Flika, ali nekad trčanje nije dovoljno. Primera radi proda se Thiago, Kimmich se povredi, ne bi imao ko kreira napad.
Ovo da je milerovski igrač , ispadne isto istina i sjećaš se da se ovdje s pravom jedno vrijeme diskutovalo da faktički Leon i Thomas jedan drugom oduzimaju prostor. Ispadne nekada da su previše slični, ali ipak postoje razlike i sve se više uklapa to. Goretzka više toga nazad odrađuje, a zna se sjajno naprijed ubaciti da zabije gol.
A barem se za sada nije primjetilo da je neko ko se odmah buni, ako ne igra jednu utakmicu. Tako da i po tome ispadne zahvalan.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Imam jedno pitanje za one koje su možda pratili jednog igrača, Houssem Aouar? Da neće naši nastaviti francuskim putem, vidim na transfermarktu da je većinom igrao centralnog veznog, no klipovi su jedno a osjećaj i utisak nakon pogledanih utakmica drugo.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
- muhamedhulk
- Kontakt:
Nije problem kod Thiaga sto ne oduzima lopte i sl. Problem je sto je nonsalantan, igra za raju pa izgubi loptu i meni se nikako ne uklapa u Bayern sad; ocekivao sam ga da bude nasljednik Xabija..duboka sestica. Ali nista od toga.
A osmica ala Schweini nije ni blizu...bio bi da se spoji Thiago i Lav. E to je bio Basti u Bayernu kao igrac.
Jos ocekujem od Tolissoa da ga povrede zaobidju i da zaigra za nas muski, uz Lava i Kimmicha (plus Cuisanse i Fein).
Dokle je Alibaba? Smirio se ili ? Treba mu Riberyja poslati da ga urazumi...
A osmica ala Schweini nije ni blizu...bio bi da se spoji Thiago i Lav. E to je bio Basti u Bayernu kao igrac.
Jos ocekujem od Tolissoa da ga povrede zaobidju i da zaigra za nas muski, uz Lava i Kimmicha (plus Cuisanse i Fein).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
Bravo, to i ja pokušavam već mjesecima objasnitimuhamedhulk je napisao/la: ↑17 jul 2020, 22:11Nije problem kod Thiaga sto ne oduzima lopte i sl. Problem je sto je nonsalantan, igra za raju pa izgubi loptu i meni se nikako ne uklapa u Bayern sad; ocekivao sam ga da bude nasljednik Xabija..duboka sestica. Ali nista od toga.
Pričamo kako je Thiago potreban za kreaciju protiv malih ekipa a mi i bez njega peglali sve sa 3 plus razlike
Osobno jako prizeljkujem njegov odlazak i samo čekam vijest da to bude službeno
Vjerujem da ce Tolisso proigrati ako bude zdrav i spreman mada ćemo njega vjerojatno pustiti da ide.
Onaj tko je pratio real i liverpol vidio je koliko znače tim ekipama fabinho i casemiro, nije city bzvz dovodio rodria.
Osobno bih doveo nekog visokog i jakog na zadnjem veznom koji će biti osigurač ispred obrane, nekakvi zakaria, bakayoko, Thomas... To će nam bojim se faliti u završnici lp.
Kimmich je malesan i nije garancija u zračnim duelima kao i na ključnim duelima na zoni 20,30 metara. Nema ni širok raspon nogu kojima će presjeci loptu, osobno mi je draže ga vidjeti na beku.
Ali ok, ima agresiju i hitrinu pa se to u kombinaciji s mullerom i goretzkom koliko toliko ne osjeti
Imamo mi takvog igraca (Martinez), ocito da u Flickovom sistemu to ne odgovara ili ne zeli koristiti. Tolissoa treba hitno prodati jer od njega nikad ozbiljnog igraca + novac od Thiaga i nesto novca izdvojiti i pokusati neku zamjenu naci. Ovo s Goretzkom i Kimmichem je dobro dok gaze sitnije ekipe kada naidje dominantna ekipa s jakom sredinom Goretzka ne zna ubiti njihov ritam, “stati na loptu” ili neki lucidan potez da se razbije zastoj.
Svakako da Thiago nije bio savrsen ali opet velik gubitak na sredini.
Nur der FCB
Ja vjerujem da nećemo toliko osjetiti odlazak thiaga.
Drag mi je igrač ali u ovom sistemu sa dva ofanzivna krila i mullerim iza,thiago se tu i ne uklapa toliko.
Realno duo Kimich Goretzka je odličan
Mislim da mnogi ovdje još uvjek podcjenjuju uticaj Goretzke i njegovu vaznost u ekipi.
Popravio se mnogo u gotovo svim segmentima igre,odličan u skoku i u naoadu i odbrani,po meni odlično se uklapa u ovaj sistem igre,više nwgo thiago.
Ono što je sigurno da će doći jos jedan defanzivni vezni,vjerovatno neko robusniji i snažniji.
Iskreno ja se još uvjek nadam Haverzu,znam da je on drugi tip igrača i mnogo ofanzivniji,ali mislim da je sjajan igrač i veliki potencijal,biće mi žao ako ga ugrabi Chelsea
Drag mi je igrač ali u ovom sistemu sa dva ofanzivna krila i mullerim iza,thiago se tu i ne uklapa toliko.
Realno duo Kimich Goretzka je odličan
Mislim da mnogi ovdje još uvjek podcjenjuju uticaj Goretzke i njegovu vaznost u ekipi.
Popravio se mnogo u gotovo svim segmentima igre,odličan u skoku i u naoadu i odbrani,po meni odlično se uklapa u ovaj sistem igre,više nwgo thiago.
Ono što je sigurno da će doći jos jedan defanzivni vezni,vjerovatno neko robusniji i snažniji.
Iskreno ja se još uvjek nadam Haverzu,znam da je on drugi tip igrača i mnogo ofanzivniji,ali mislim da je sjajan igrač i veliki potencijal,biće mi žao ako ga ugrabi Chelsea
- farinelli123
- Kontakt:
Dovesti Rocu za 10-15m, ionako Espanyol ide u Segundu. Nama dobro legnu ti sto njihov tim ispadne iz lige.
Šteta za Perišića ako ne produži.
Šteta za Perišića ako ne produži.
•
Kakvog Martineza, lik je mrtav igrac nazalost. Ne moze lik sastaviti 10 treninga.Aki187 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 00:01Imamo mi takvog igraca (Martinez), ocito da u Flickovom sistemu to ne odgovara ili ne zeli koristiti. Tolissoa treba hitno prodati jer od njega nikad ozbiljnog igraca + novac od Thiaga i nesto novca izdvojiti i pokusati neku zamjenu naci. Ovo s Goretzkom i Kimmichem je dobro dok gaze sitnije ekipe kada naidje dominantna ekipa s jakom sredinom Goretzka ne zna ubiti njihov ritam, “stati na loptu” ili neki lucidan potez da se razbije zastoj.
Leroy Sané passed the endurance test successfully. During the training session yesterday, Sané's knees were put under extreme strain. The good news is that no matter the training drills, Sané was able to complete everything with ease and without pain.
- JetSetHantraga
- Kontakt:
Ode Tjago, š'a ćemo sad?
Da mi je žao - žao mi je. Da ćemo nužni biti lošiji bez njega - ne mora da znači.
Inače, kad neko ode, onda imamo pravo da krenemo pričati da nije nikad ni valj'o. Pa hajmo: defanziva mu je nula, fizički je nula, gubi lopte non - stop...
Mislim da se mora dovesti neko baš dobar u slučaju da Thiago ode, a sve mi miriše na novu posudnu nekog kapitalca, ali ko bi ti mogao biti? Možda Broz?
Možda Modrić (ala Xabi)? Sad samo fali da kažem i Kovačić.
Nema tih igrača na svakom koraku, ali mislim da će se ipak dovesti neko u tom rangu.
Ne brinem puno, riješit će to najbolja svjetska uprava.
P.S. Nadam se da ću vratiti stari profil, moram da vidim šta admin kaže o tome, slao im mailove, poruke, pozive, niko ne hebe dva posto.
Da mi je žao - žao mi je. Da ćemo nužni biti lošiji bez njega - ne mora da znači.
Inače, kad neko ode, onda imamo pravo da krenemo pričati da nije nikad ni valj'o. Pa hajmo: defanziva mu je nula, fizički je nula, gubi lopte non - stop...

Mislim da se mora dovesti neko baš dobar u slučaju da Thiago ode, a sve mi miriše na novu posudnu nekog kapitalca, ali ko bi ti mogao biti? Možda Broz?

Nema tih igrača na svakom koraku, ali mislim da će se ipak dovesti neko u tom rangu.
Ne brinem puno, riješit će to najbolja svjetska uprava.
P.S. Nadam se da ću vratiti stari profil, moram da vidim šta admin kaže o tome, slao im mailove, poruke, pozive, niko ne hebe dva posto.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Javi vise ne moze pratiti tempo, harden je to dobro objasnio. Previse je istrosen. Ja bih njega dz dao bilbau, on je svoje otplatio u Bayernu.
Nije tajna da je Lav slabiji na lopti, ali Kimmich zna vise sa loptom i moze da odigra kao duboka sestica.
Mozda Klub zeli da dadne sansu Cuisanseu da se pokaze; nije nivo Havertza, ali ima vremena.
Nije tajna da je Lav slabiji na lopti, ali Kimmich zna vise sa loptom i moze da odigra kao duboka sestica.
Mozda Klub zeli da dadne sansu Cuisanseu da se pokaze; nije nivo Havertza, ali ima vremena.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo i 7 gostiju.