INTERVIEW pred veliko finale!
Ekskluzivni interview sa učesnicima velikog finala, *p!p!t@* s jedne i samir_tm87 sa druge strane.
SportSport.ba novine: Ove vam godine odlično ide na svim poljima, prvi ste u prvenstvu i igrate finale kupa. Tko je po vašem mišljenju nazaslužniji za ovaj rezultat?
*p!p!t@*: Ovo je najteže pitanje po koje ste mi mogli postaviti. Međutim, za rezultate koje postiže ovaj naš tim svi smo zalužni. Posebno naš kapiten koji se konstantno brinuo za aktivnost ekipe. Što se tiče lige tu smo do zadnjeg kola gdje smo mogli već ovjeriti titulu, držali jedan kontinuitet dobrih igara. A što se pak Kup-a tiče sreća je ove sezone bila naš veliki saveznik, i sretan sam sto se ostvarila mojim golovima.
SportSport.ba novine: Vaš protivnik u finalu je drugoligaš Mislish United, kako ocjenjujete tu ekipu i očekujete li laganu pobjedu?
*p!p!t@*: Ekipa s kojom se susrećemo u finalu nije nimalo lagan protivnik, čak šta više, to je ekipa koja u svakoj utakmici ima bar jednog raspoloženog napadača, koji bilo koju utakmicu može učiniti zanimljivom. Koliko sam upratio oni se nakon 16. kola 2. lige nalaze na 5. mjestu. Ovo finale će biti puno neizvjesnosti, ali se nadam da će naš tim odnijeti zasluženu pobjedu.
SportSport.ba novine: Ovo vam je drugi trofej, prvi nakon onog za pobjednika druge lige. Osjećate li pritisak i imperativ pobjede u finalu?
*p!p!t@*: Meni je prvi pošto sam ja tek ove sezone stigao u ekipu Gongasha i naravno da ću učiniti sve kako bi došao do svog prvog trofeja. Pa pritisak i nije toliko veliki koliko je želja za pobjedom u finalu, tako da još jednom obećavam odličan meč.
SportSport.ba novine: U ligi već dva kola ne znate za pobjedu. Delfini vam "pušu za vratom". Dali su zadnji rezultati odraz lošije forme ili su u pitanju samo dva "loša dana"? Koliki su vam izgledi za naslov?
*p!p!t@*: Da, ova dva posljednja kola kada smo trebali sve lagano riješiti, mi smo imali dva kiksa i sami sebi napravili veliki problem, međutim nadamo se da cemo u sljedećem meču pružiti dobru partiju, i osigurati titulu. Izgledi za titulu su veoma dobri međutim ne smijemo podcijeniti ta 2 boda prednosti i tako podcijeniti protivnika, i ostati bez titule.
SportSport.ba novine: U ligi dijelite 6. mjesto na listi strijelaca sa 9 golova iz 16 utakmica. Dali ste zadovoljni svojim učinkom ili mislite da možete bolje?
*p!p!t@*: Pa problem sa postizanjem golova u ligi sto se tiče mene je očigledan, moj kontinuitet zabijanja golova je slab, i bilo bi mi drago da zabijem u ovim odlučujućim mečevima, i bar na kratko vratim sebi samopouzdanje.
SportSport.ba novine: U sljedećem kolu igrate protiv Jointa, jedne od najtrofejnijih momčadi lige koja proživljava teške trenutke. Imaju minimalne šanse da ostanu u 1. ligi. Kako vi gledate na tu utakmicu i općenito na taj nekad jak i konkurentan klub?
*p!p!t@*: Da, Joint je jedna od najboljih ekipa koje se takmiče u našoj ligi, međutim taj pad njihove forme je itekako evidentan, i veoma mi je žao što se nalaze u ovakvoj situaciji. A što se utakmice tiče,ja se nadam da mi nećemo podcijeniti protivnika, i da ćemo hladne glave bez problema sebi donijeti titulu.
SportSport.ba novine: Hvala za interview i za kraj - vaša prognoza za finale?
*p!p!t@*: Gongashi - Mislish United 2:0.
SportSport.ba novine: Dali smatrate da je dolazak Mislish Uniteda do finala odraz stvarne kvalitete ili?
samir_tm87: Mislim da jeste, nama je prije svega cilj bio da uđemo u prvu ligu (što je sada malo teže, ali sa dvije pobjede bi imali neke šanse) i da što duže ostanemo u kupu u čemu smo i uspjeli i ja sam zadovoljan ovim uspjehom, jer sam nekoliko odlučujućih tekmi presudio svojim pogotkom, a potruditi ću se da ga zabijem i u finalu i tako "zabiberim" Gongashima.
SportSport.ba novine: Vaš protivnik u finalu je najbolja momčad prve lige, kolike su vam šanse u meču protiv takve momčadi?
samir_tm87: Upoznat sam sa svim njihovim kvalitetama i mislim da imamo dosta šanse. Ja sam prije svega stigao negdje na polovini sezone i negdje oko trećeg kola kupa i brzo sam se dokazao kapitenu svojim golovima. Mislim da smo mi samo igrom slučaja u drugoj ligi i da se nalazimo u prvoj sigurno bi bila to neka druga priča. Ali možete nas u narednim sezonama očekivati i u prvoj ligi, gdje bi se po meni dobro držali jer smo već u kupu uspjeli nadigrati neke dobre ekipe iz prve lige.
SportSport.ba novine: Dali osjećate pritisak i imperativ pobjede jer bi eventualnom pobjedom vaša momčad osvojila prvi trofej?
samir_tm87: Kao što sam rekao u prvom odgovoru, mi smo naš cilj već ispunili, a Bože moj, ako se ukaže prilika za taj trofej mi ćemo je iskoristiti.
SportSport.ba novine: U ligi zauzimate 5. mjesto, kako ocijenjujete dosadašnji dio sezone i vjerujete li u čudo i plasman u 1. ligu?
samir_tm87: U dosadašnjem dijelu sezone nam je sreća više puta okrenula leđa i sa tom činjenicom nismo mogli više. Ja se ipak nadam da ćemo uspjeti pobjediti u naredna dva kola i tako se probiti do te treće pozicije i tako nastupiti u baražu takmičenja.
SportSport.ba novine: Na listi strijelaca dijelite 4. mjesto sa 9 golova iz 16 kola. Dali ste zadovoljni svojim osobnim učinkom ili smatrate da možete bolje?
samir_tm87: Mala ispravka, ja sam odigrao manje od 16 kola. Ne znam sada tačno koliko sam kola odigrao, ali sam došao tek negdje nakon 3-4 odigrana kola. Pa ja iskreno nisam zadovoljan i mislim da mogu zabiti daleko više golova. I naravno uz neke golove suigrača probit se do te treće pozicije.
SportSport.ba novine: U sljedećem kolu vaša ekipa ide u goste kod Guštera. Kakve su vam šanse u toj utakmici? Gušterima "gori pod nogama"?
samir_tm87: S obzirom da u ekipi Guštera igra moj dobar prijatelj, uvjeren sam u našu pobjedu jer poznajem sve njihove kvaliete, a njima još nisu ni svi igrači odigrali, tako da... Očekujem pobjedu uz još koji moj gol.
SportSport.ba novine: Hvala za interview i za kraj - vaša prognoza za finale?
samir_tm87: Finale.. khm.. pobjeda Mislioca na penale.
...što je više lome to je volim jače...