FK Mladost DK

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Re: FK Mladost DK

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 08 jul 2020, 20:39

Wolffire je napisao/la:
08 jul 2020, 16:36
FKMLADOSTDK je napisao/la:
08 jul 2020, 11:55
L' Imperator je napisao/la:
08 jul 2020, 05:57

Evo i reporter BHRT-a na kraju videa kaže da će do početka prvenstva biti završen projekat natkrivanja zapadne tribine. "Sredstva za ovu investiciju koja je vrijedna oko 100.000 KM, osigurana su iz tekućeg poslovanja FK Mladost".
cca 70 m' x 18 m = 1.260 m2
100.000 : 1.260 = cca 80,00 KM/m2

Krov tribine bi trebao biti zadovoljavajuči u estetskom/arhitektonskom i konstruktivnom smislu za raspoloživi novac.
U svakom slučaju, bolje je izvršiti manje dužinskog pokrivanja tribine, ali da se krov izvede kvalitetno i estetski prihvatljivo.
Ma kakva estetika krov na Grbavici je koštao preko 800k. Znaci sa ovaj iznos može samo da bude neka teska skalamerija. Bolje da ga nikako ne prave ako ce biti neka nastrsnica kao za kiosk.
Kompletna sredstva za natkrivanje istoka na Grbavici je uplatila UEFA. Njihov istok je barem 30 m duži nego naš zapad, a širi je skoro duplo. Čelična konstrukcija će biti dosta manje zahtjevnija za našu tribinu. Uz to, vjerovatno je kod njih i rasvjeta ispod krova urađena. Osim toga, kada trošiš pare koje uslovno rečeno, nisu tvoje, a imaš obavezu utrošiti ih, onda se plaho i ne gleda na cijene. Ali slažem se, bolje je natkriti dio tribine kako treba, pa nastaviti kada se steknu uslovi, nego pošto poto natkriti kompletnu.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 09 jul 2020, 22:42

slika

Po mom mišljenju, beton grb! (A može čovjek i bolje uraditi)

Kako bi lijepo leg'o na novu opremu. Još kad bi jedna garnitura bila u crnoj boji. :salut: Iz rudarskog ste grada, rudnik vam, praktično, u avliji.

Zna li neko, slučajno, kakva je procedura oko promjene grba?! Možda neko s Olimpikove teme? :mrgreen:
#samoRudar #zauvijek

slogauskoplje
Kontakt:

Post Postao/la slogauskoplje » 12 jul 2020, 13:20

Što Mladost ne plati naknadu Slogi za Dujmovića?
Sloga Uskoplje

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 12 jul 2020, 17:22

slogauskoplje je napisao/la:
12 jul 2020, 13:20
To je pitanje za upravu kluba, ne navijače.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 jul 2020, 11:04

slogauskoplje je napisao/la:
12 jul 2020, 13:20
Zašto Sloga ne traži naplatu ako vec treba dobiti kao što je Rudar (Ka) tražio za Vehaba i dobio.
Kakva su ovo glupa pitanja?! Uletis na forum sa nekim informacijama koje niko živ ne zna. Pitaj Musiju sto ne da pare.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 jul 2020, 14:39

E ako moradnu i za njega platiti, onda stvarno.. :facepalm:

Za Subašića im žao bilo dati 30.000, a eto, izgleda da će platiti i za još jednog "majstora" bez kojeg se nije mogla zamisliti prva postava.

Dijete (Subašić) će ove sezone sigurno imati ozbiljnu minutažu u Želji, a da je u Mladost prešao, već bi se otimali za njega!
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 13 jul 2020, 20:20

13 jul 2020, 14:39
E ako moradnu i za njega platiti, onda stvarno.. :facepalm:

Za Subašića im žao bilo dati 30.000, a eto, izgleda da će platiti i za još jednog "majstora" bez kojeg se nije mogla zamisliti prva postava.

Dijete (Subašić) će ove sezone sigurno imati ozbiljnu minutažu u Želji, a da je u Mladost prešao, već bi se otimali za njega!
Pa očito alfa i omega ima preve ljude oko sebe kad moze uopšte doći do ovakvog snecarija.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 jul 2020, 20:40

Wolffire je napisao/la:
13 jul 2020, 20:20
Pa očito alfa i omega ima preve ljude oko sebe kad moze uopšte doći do ovakvog snecarija.
Sad, evo, imaju priliku par godina dovoditi svu najtalentovaniju djecu u kantonu pa vidjećemo hoće l' znati to iskoristiti.
#samoRudar #zauvijek

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 16 jul 2020, 14:31

Evo i lijepe vijesti od ekipe vezano za koronu.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 jul 2020, 15:15

zakupili objekat na Ponijerima gdje obavljamo nekad i pripreme i gore su svi. Imaju kuhinju, restoran, sprema im se hrana i svi su gore.
Lijepo! :thumbup:
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 18 jul 2020, 13:56

Ne znam kakvi su planovi uprave ali činjenica je da je ova ekipa puna potencijala ali neiskusna i sa ne dokazanim trenerom na ovom nivou.
Treba nam minimlano po jedan kvalitetan igrač na svim linijama.

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 18 jul 2020, 16:38

Wolffire je napisao/la:
18 jul 2020, 13:56
Ne znam kakvi su planovi uprave ali činjenica je da je ova ekipa puna potencijala ali neiskusna i sa ne dokazanim trenerom na ovom nivou.
Treba nam minimlano po jedan kvalitetan igrač na svim linijama.
Tačno. Prinova još uvijek nema, a da li će biti, ko zna, uz to sve je manje vremena za dovođenje kvalitetnih pojačanja. Djeluje mi kao da smo zakovali na svakom planu.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 jul 2020, 19:10

Da li opet Mensur nešto zna što ostali predsjednici klubova ne znaju, vidjećemo!

Ništa, izgleda, od prodaje Fanima, niti se zna gdje se taj čovjek nalazi uopšte, u kakvom je stanju. Ima i u drugim klubovima stranaca pa su na pripremama sa svojim klubovima. Normala.

O infrastrukturi je više suvišno pričati.

5. Juli 2018.

Ja sam razgovarao sa izvođačem radova. Općina će uplatiti sredstva namijenjena Fudbalskom klubu Mladost, naravno uz polaganje računa Općini, općinskom načelniku i vijeću. Evo, danas sam bio s našim projektantom Čelikovićem, koji je imao nekih objektivnih razloga vezanih za virus u računaru pa imamo malih problema sa projektom. Ali, do jeseni, ako Bog da, da sve bude kako treba, mi ćemo imati natkrivenu zapadnu tribinu, riješene neke segmente, riješen Vip.., a što se tiče reflektora, tu imamo neku zatvorenu konstrukciju i to ne možemo realizovati bez lokalne zajednice. Iskreno, tu očekujemo pomoć Tvornice cementa u betonu, ostali privredni subjekti da obezbijede željezo, Općina da obezbijedi stubove, savez nam daje rasvjetu.., vjerujemo da možemo to završiti! I eto, onda, imamo još taj semafor i izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom.

31. Januar 2019.

Govorili su da sam se umorio, da sam odustao, da se povlačim, a mi tek pravimo Mladost. Oni govore, a mi radimo. Ove godine nas očekuju infrastrukturna ulaganja veća nego ikad, ali i borba za najviše domete.

6. Novembar 2019.

Predsjednik našeg kluba Mensur Mušija za klupske medije potvrđuje da se na proljeće izvode radovi na rasvjeti stadiona MGM Farm Arena. Naglašava da se u ovom poduhvatu klub nada pomoći Tvornice cementa i Općine Kakanj.

30. Decembar 2019.

2020. godina za naš klub će biti još jedna historijska godina koju će obilježiti infrastrukturni radovi na našem stadionu MGM Farm Arena. Ove radove na stadionu ranije je najavljivao klupski predsjednik Mensur Mušija, a konačna realizacija planiranih radova započinje sa natkrivanjem tribine "zapad".

Važno je naglasiti da se završetak radova na natkrivanju tribine planira pred prvu domaću utakmicu Mladosti u proljetnom dijelu sezone, kada u oktviru 21. kola BHT Premijer lige naredne godine u goste stiže ekipa NK Široki Brijeg. (29. februar 2020.)

Prvom polovinom naredne godine kreću radovi na izgradnji reflektora, a završetak je planiran na ljeto pred početak nove sezone BHT Premijer lige 2020/2021.

Naredne godine na području Općine Kakanj odigrati će se prva fudbalska utakmica pod reflektorima u noćnom terminu.

12. Juni 2020.

"Zaista sve je poremetila ova nesretna pandemija, tako da se tek sada to treba nastaviti. Ja vjerujem da će Savez prolongirati odluku o reflektorima za narednu godinu jer mi sigurno do početka sezone to nećemo završiti. Ja sam dobio uvjerenja od organa u našem Savezu da nećemo imati problema oko stadiona, te da ćemo moći igrati svoje utakmice. Firma koja je radila krov na stadionu Grbavici, će raditi krov i na našem stadionu, tako da će to biti sigurno gotovo do početka prvenstva", ističe Mušija.

13. Juni 2020.

Stadion Mladosti trenutno ne ispunjava jedan uvjet koji je Nogometni savez BiH postavio pred klubove za narednu sezonu. Riječ je o reflektorima.

“Riješit ćemo pitanje reflektora. Upravo sam razgovarao sa načelnikom o tome, bit će sve u redu. Znam sigurno da ćemo igrati na našem stadionu domaće utakmice i to je zasad najvažnije. Evo, trenutno su također neki radovi u toku, mašine su u punom pogonu, sve će to lijepo izgledati. Međutim, svima mora biti jasno da najveći problem bh. fudbala nisu reflektori, već očajni tereni u nekim premijerligaškim sredinama. Time bi se trebali više pozabaviti”, zaključuje Mensur Mušija.
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 18 jul 2020, 19:58

18 jul 2020, 19:10
Da li opet Mensur nešto zna što ostali predsjednici klubova ne znaju, vidjećemo!

Ništa, izgleda, od prodaje Fanima, niti se zna gdje se taj čovjek nalazi uopšte, u kakvom je stanju. Ima i u drugim klubovima stranaca pa su na pripremama sa svojim klubovima. Normala.

O infrastrukturi je više suvišno pričati.

5. Juli 2018.

Ja sam razgovarao sa izvođačem radova. Općina će uplatiti sredstva namijenjena Fudbalskom klubu Mladost, naravno uz polaganje računa Općini, općinskom načelniku i vijeću. Evo, danas sam bio s našim projektantom Čelikovićem, koji je imao nekih objektivnih razloga vezanih za virus u računaru pa imamo malih problema sa projektom. Ali, do jeseni, ako Bog da, da sve bude kako treba, mi ćemo imati natkrivenu zapadnu tribinu, riješene neke segmente, riješen Vip.., a što se tiče reflektora, tu imamo neku zatvorenu konstrukciju i to ne možemo realizovati bez lokalne zajednice. Iskreno, tu očekujemo pomoć Tvornice cementa u betonu, ostali privredni subjekti da obezbijede željezo, Općina da obezbijedi stubove, savez nam daje rasvjetu.., vjerujemo da možemo to završiti! I eto, onda, imamo još taj semafor i izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom.

31. Januar 2019.

Govorili su da sam se umorio, da sam odustao, da se povlačim, a mi tek pravimo Mladost. Oni govore, a mi radimo. Ove godine nas očekuju infrastrukturna ulaganja veća nego ikad, ali i borba za najviše domete.

6. Novembar 2019.

Predsjednik našeg kluba Mensur Mušija za klupske medije potvrđuje da se na proljeće izvode radovi na rasvjeti stadiona MGM Farm Arena. Naglašava da se u ovom poduhvatu klub nada pomoći Tvornice cementa i Općine Kakanj.

30. Decembar 2019.

2020. godina za naš klub će biti još jedna historijska godina koju će obilježiti infrastrukturni radovi na našem stadionu MGM Farm Arena. Ove radove na stadionu ranije je najavljivao klupski predsjednik Mensur Mušija, a konačna realizacija planiranih radova započinje sa natkrivanjem tribine "zapad".

Važno je naglasiti da se završetak radova na natkrivanju tribine planira pred prvu domaću utakmicu Mladosti u proljetnom dijelu sezone, kada u oktviru 21. kola BHT Premijer lige naredne godine u goste stiže ekipa NK Široki Brijeg. (29. februar 2020.)

Prvom polovinom naredne godine kreću radovi na izgradnji reflektora, a završetak je planiran na ljeto pred početak nove sezone BHT Premijer lige 2020/2021.

Naredne godine na području Općine Kakanj odigrati će se prva fudbalska utakmica pod reflektorima u noćnom terminu.

12. Juni 2020.

"Zaista sve je poremetila ova nesretna pandemija, tako da se tek sada to treba nastaviti. Ja vjerujem da će Savez prolongirati odluku o reflektorima za narednu godinu jer mi sigurno do početka sezone to nećemo završiti. Ja sam dobio uvjerenja od organa u našem Savezu da nećemo imati problema oko stadiona, te da ćemo moći igrati svoje utakmice. Firma koja je radila krov na stadionu Grbavici, će raditi krov i na našem stadionu, tako da će to biti sigurno gotovo do početka prvenstva", ističe Mušija.

13. Juni 2020.

Stadion Mladosti trenutno ne ispunjava jedan uvjet koji je Nogometni savez BiH postavio pred klubove za narednu sezonu. Riječ je o reflektorima.

“Riješit ćemo pitanje reflektora. Upravo sam razgovarao sa načelnikom o tome, bit će sve u redu. Znam sigurno da ćemo igrati na našem stadionu domaće utakmice i to je zasad najvažnije. Evo, trenutno su također neki radovi u toku, mašine su u punom pogonu, sve će to lijepo izgledati. Međutim, svima mora biti jasno da najveći problem bh. fudbala nisu reflektori, već očajni tereni u nekim premijerligaškim sredinama. Time bi se trebali više pozabaviti”, zaključuje Mensur Mušija.
E halal ti cufta za ovo i ja sam bas kontao da povadim sve ove izjave. Jedna te ista prica u krug a niko od novinara ne smije ni da pita za ovo ocito. Sta je problem pitati pricali sto o krovu tada i tada sta koci. Nedostatak novca, papirologija nesto trece...

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 jul 2020, 20:42

Wolffire je napisao/la:
18 jul 2020, 19:58
E halal ti cufta za ovo i ja sam bas kontao da povadim sve ove izjave. Jedna te ista prica u krug a niko od novinara ne smije ni da pita za ovo ocito. Sta je problem pitati pricali sto o krovu tada i tada sta koci. Nedostatak novca, papirologija nesto trece...
Ma vjerovatno još toga ima, ali ovo sam na brzinu našao.

Uspio sam doći i do projekta, neće biti skalamerija, ali neće biti ni ništa posebno. Previše stubova! Tri projekta su, kao, rađena. Prvi, najbolji (kao na Kamberoviću), od njega se odustalo, preskupo. Drugi, skalamerija, sreća i od njega se odustalo. Treći, ovaj, nije loš, ali previše ima stubova.

I da, samo će tridesetak metara dužinski biti pokriveno, a ne cijela tribina.

Kad će početi radovi?! To, očito, ni Mensur Mušija ne zna!
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 18 jul 2020, 21:04

18 jul 2020, 20:42
Wolffire je napisao/la:
18 jul 2020, 19:58
Ma vjerovatno još toga ima, ali ovo sam na brzinu našao.

Uspio sam doći i do projekta, neće biti skalamerija, ali neće biti ni ništa posebno. Previše stubova! Tri projekta su, kao, rađena. Prvi, najbolji (kao na Kamberoviću), od njega se odustalo, preskupo. Drugi, skalamerija, sreća i od njega se odustalo. Treći, ovaj, nije loš, ali previše ima stubova.

I da, samo će tridesetak metara dužinski biti pokriveno, a ne cijela tribina.

Kad će početi radovi?! To, očito, ni Mensur Mušija ne zna!
Ma ja ruglo se pravi. Nisam ni ocekivao da ce biti nesto tupavo.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 jul 2020, 22:14

Kad već neće cijelu natkrivati, bolje onda da se okrenu prvoj opciji koja je najljepša. Kad bi se na onaj način pokrilo i duplo manje već što imaju u planu sa trećom opcijom, bilo bi super, pa kad se bude imalo sredstava, onda nastaviti dalje. Kad se već planira raditi nešto, daj nek bude što je moguće bolje i ljepše.

Sad bi i svi premijerligaši trebali dobiti fine cifre od novog sponzora Premijer lige.
#samoRudar #zauvijek

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 20 jul 2020, 13:54

18 jul 2020, 22:14
Kad već neće cijelu natkrivati, bolje onda da se okrenu prvoj opciji koja je najljepša. Kad bi se na onaj način pokrilo i duplo manje već što imaju u planu sa trećom opcijom, bilo bi super, pa kad se bude imalo sredstava, onda nastaviti dalje. Kad se već planira raditi nešto, daj nek bude što je moguće bolje i ljepše.

Sad bi i svi premijerligaši trebali dobiti fine cifre od novog sponzora Premijer lige.
Poruka uprave ko vas **** samo vi kupujte karte naši VIP gosti će imati krov nad glavom ali mi vas volimo i pozvat ćemo navijače na još neku radnu akciju.
Edit.
Bolje da su ovih 100k uložili da postave nove stolice na preklop. Zapadna tribina ima kapacitet malo iznad 1900 mjesta. Mogli su ugraditi jednobojne crvene prekopne i uzeti nekih 50 tak kvalitetnijih za ložu. Ali bolje neke skalamerije praviti.
Zadnja izmjena: Wolffire, dana/u 20 jul 2020, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 20 jul 2020, 14:05

Postoji dobra sansa za ostanak Fanima kod vas.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 20 jul 2020, 14:09

StrikeWarzone je napisao/la:
20 jul 2020, 14:05
Postoji dobra sansa za ostanak Fanima kod vas.
Mene bi bas obradovao kad bi tako bilo :salut: još jedna sezona da gledam kako lomi kičme u dresu mladosti.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz i 2 gosta.