Koe reko, i to trebas mijenjathordasDoboj je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:22Ja imam i osjecaj kad i ako dobijemo Koševo da nećemo moći napraviti od njega neki stadion koji je baš top. Morao bi srušiti sve tribine i sve nanovo ih napraviti sa onim većim nagibom i da se približe travnjaku, to bi brutalno koštalo jer na kraju bi zadržao samo travnjak.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- feniksptica
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- hordasDoboj
- Kontakt:
i to sto kazes, ali je opet minorno za razliku od ovog što bi morao sa tribinama radit.feniksptica je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:23Koe reko, i to trebas mijenjathordasDoboj je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:22Ja imam i osjecaj kad i ako dobijemo Koševo da nećemo moći napraviti od njega neki stadion koji je baš top. Morao bi srušiti sve tribine i sve nanovo ih napraviti sa onim većim nagibom i da se približe travnjaku, to bi brutalno koštalo jer na kraju bi zadržao samo travnjak.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Dolazi li Hadžić 90 %?
- hordasDoboj
- Kontakt:
I za to je rješenje udruženje premijerligaša, napravit pritisak na politiku da se taj zakon što prije donese.Pantelija je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:20
Kako ces ti se takmiciti sa madjarskom gdje je porez 30%. Ako oni daju igracu 10 000 to je s porezom 13.
Ti ako ponudis identicnu platu to jr 17 000... Ako ponudis vecu ode na 20 000....jel fakat mislis da je to normalno i logicno? U svim zemljama zakon o sportu stizi ugovore fudbalera i drugacije se oporezuje. Samo kod nas je to najvecih u evropi 71%. Strasno!
Beciraj trazi npr 300 000 eura tebe on izadje milion maraka... Zato sto moraa da das drzavi pare kojoj se za tebe ne hebe ni 5% i koja nece da usvoji zakon o sportu niti da smanji i olaksa ti porez. Pa dobijes situaciju da 5. Klub u ligi placa 10x manje poreza od tebe i nikome nista.
I ovo sto imamo je vrhunski naspram toga sta nasa drzava radi od spprta. Unistili su sve a i ovo sto jr dobro gledaju da sjebu. Tjera te sa stadiona na kojem igras 70 godina al ne, kriv je emi i nam jer nece d iskesiraju 5 igraca da bi vi zadovoljili svoj ego nekih iskoraka kuraca palaaca
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Bezobrazni su sa porezima,klubovi jedva da mogu osnovne stvari poplacat unjesto da drzava pogura malo al jok samo deri
-
- Kontakt:
Nisam poredio Dinamo i nas nego samo kontekst kako mi lagano prodamo mlade igrace i za siću. Sto se tice pomoci drzave vjerovatno kazu imaju stranog investitora. Svjestan sam loseg stanja u drzavi, sportu i jako tesko isplivati iz ovog. Samo kazem da ne smijemo jeftino prodavati talente.Pantelija je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:20Najveca bajka u historiji je spominjanje mamica.
Znad li koliki jr budzet imao mamic? Znad li koliko je grad davao dinsmu? Drzava? Znas li koliko firmi je moralo biti sponzor dinamu da bi dobili neke druge poslove. Pricas o klubu koji jr bio drzavni projekat.
Sa tim ginansijama lahko je reci "vracao sam.menagere".
Prvo shvatite da su dinamo, crvena zvezda hajduk i partizan klubovi koje drzava gura. Dalje, ti klubovi su u drzavama koje se itrkako brinu za sport, imaju zakon o sportu i porez im je mnogo manji nego kod nas.
U tim drzavama sportisti se postuju i cijene i guraju makdimalno pa zato svaki malo bolji nas sportista odlazi u hr ili srbiju a mi se kao pitamo zasto.
Iz takvih sredina je sasvim logicno da se igraci bolje prodaju jer pored infrastrukture i svega ostalog, ti igraci su iz zemalja gdje ima bezbroj zlatnih sportista.
Kako ces ti se takmiciti sa madjarskom gdje je porez 30%. Ako oni daju igracu 10 000 to je s porezom 13.
Ti ako ponudis identicnu platu to jr 17 000... Ako ponudis vecu ode na 20 000....jel fakat mislis da je to normalno i logicno? U svim zemljama zakon o sportu stizi ugovore fudbalera i drugacije se oporezuje. Samo kod nas je to najvecih u evropi 71%. Strasno!
Beciraj trazi npr 300 000 eura tebe on izadje milion maraka... Zato sto moraa da das drzavi pare kojoj se za tebe ne hebe ni 5% i koja nece da usvoji zakon o sportu niti da smanji i olaksa ti porez. Pa dobijes situaciju da 5. Klub u ligi placa 10x manje poreza od tebe i nikome nista.
I ovo sto imamo je vrhunski naspram toga sta nasa drzava radi od spprta. Unistili su sve a i ovo sto jr dobro gledaju da sjebu. Tjera te sa stadiona na kojem igras 70 godina al ne, kriv je emi i nam jer nece d iskesiraju 5 igraca da bi vi zadovoljili svoj ego nekih iskoraka kuraca palaaca
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ma ja iskreno nisam očekivao ni ovoliki napredak u našem klubu što se tiče organizacije, pružanja šansi mladima, produžavanje ugovora na 5 godina, zadržavanje ekipe. Neki lete previsoko, pa mi smo krenuli sa napredovanjem kao klub tek poslije Dine i co.
Pa ne mozes ti prodati igraca za 5 miliona ako ti 5 klubova nudi milion. Moze ti jedino otici za 3 godine dzaba.
Dalje, nasi igraci se nisu dokazali da bi mogli reci evo vidis ovaj igra u interu, salzburgu i sl. Nasi igraci odu u kotrjik i zavrse u hajduku koji je nas level.
Nadi igraci se vrscaju iz portugala u mladost i slicno...dakle, nesto ne stima. Nikako.
Imas tu dosta toga, od ugleda repke, mlade repke, slabih mrnadzerskih linija, pa do nekvaliteta.
Dalje, nasi igraci se nisu dokazali da bi mogli reci evo vidis ovaj igra u interu, salzburgu i sl. Nasi igraci odu u kotrjik i zavrse u hajduku koji je nas level.
Nadi igraci se vrscaju iz portugala u mladost i slicno...dakle, nesto ne stima. Nikako.
Imas tu dosta toga, od ugleda repke, mlade repke, slabih mrnadzerskih linija, pa do nekvaliteta.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ko je po vama najveci talenat akademije?
Inace,nadam se da ce Imamovic eksplodirati..momak ima veliki potencijal
Mozda ce me neki proglasiti ludim, ali da me yebes ja bi gurnuo protiv MDK i sl. klubova malog Hodzica u vatru
Mozda ce me neki proglasiti ludim, ali da me yebes ja bi gurnuo protiv MDK i sl. klubova malog Hodzica u vatru
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Slazem se idemo uzlaznim putem. Vise vjere u nase igrace i ne prodavati ih za male pare nakon prve sezone.hordasDoboj je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:36Ma ja iskreno nisam očekivao ni ovoliki napredak u našem klubu što se tiče organizacije, pružanja šansi mladima, produžavanje ugovora na 5 godina, zadržavanje ekipe. Neki lete previsoko, pa mi smo krenuli sa napredovanjem kao klub tek poslije Dine i co.
Rezultat ce doci 100%
Evo recimo da smo zadržali Mujakica, Kapica, Čatkovica, Kadusica, Mihojevica, Duljevica, Sariča sad nebi razmišljali o Hajrovicu, Beciraju i slicnim skupim igracima. A ove sto smo prodali nista specijalno nismo zaradili.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ma ne mozes ni držati igrače neke predugo, primjer je Radovac, Kjosevski kod kona ako ih zadržiš predugo počnu stagnirati. Neki neće da ostanu/produže ugovor, nekim trebaju jače lige da bi se nastavili razvijat. Ti kad prodaš igrača za 300k € imas eto jednom Beqiraju godišnju platu, ali slazem se da nasa sljedeca prodaja mladog igraca ne smije biti <1.5mbordobijeli je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:47Slazem se idemo uzlaznim putem. Vise vjere u nase igrace i ne prodavati ih za male pare nakon prve sezone.hordasDoboj je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:36Ma ja iskreno nisam očekivao ni ovoliki napredak u našem klubu što se tiče organizacije, pružanja šansi mladima, produžavanje ugovora na 5 godina, zadržavanje ekipe. Neki lete previsoko, pa mi smo krenuli sa napredovanjem kao klub tek poslije Dine i co.
Rezultat ce doci 100%
Evo recimo da smo zadržali Mujakica, Kapica, Čatkovica, Kadusica, Mihojevica, Duljevica, Sariča sad nebi razmišljali o Hajrovicu, Beciraju i slicnim skupim igracima. A ove sto smo prodali nista specijalno nismo zaradili.
@GiS nisi lud, i ja bih Dzenita malog protiv Olimpica i takvih ekipa pustio, u sezoni bar da naberu po 300'
Zasto? Ti ko Stanisic jbt, stavi djete od 16 na gol i onda se izivljavaju ekipe pa mu Begic kriv sto nema 10 bodova u 22 kola....GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:45Ko je po vama najveci talenat akademije?
Prerano
Jos dvije sezone u juniorima a ponekad da trenira sa seniorima, neki prijateljske, sasvim normalno ne treba srljat, stepenicu po stepenicu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Kada je u pitanju igrački kadar, još smo u potrazi za golmanom i desnim bekom
Ovo je rekao trener MDK
Ovo bi i potvrdilo insajderske da cemo dati Sabanovica za Fanima..
Ja bi im dao na posudbu Dizdarevica,pomogao bi im pravo, a i njemu ide u korist da se razvije
@Denchi ne mora cijelu tekmu da igra..sto ne nekih 15-20 min..nije nikad tesko ga vratiti u juniore
Ovo je rekao trener MDK
Ovo bi i potvrdilo insajderske da cemo dati Sabanovica za Fanima..
Ja bi im dao na posudbu Dizdarevica,pomogao bi im pravo, a i njemu ide u korist da se razvije
@Denchi ne mora cijelu tekmu da igra..sto ne nekih 15-20 min..nije nikad tesko ga vratiti u juniore
Kovacevic
Oremus Serbecic Mihojevic Pidro
Hadzic Susic
Hajrovic Rahmanovic Suljic
Beciraj
Imal jos sta insajderi,da pojacam jos ovu imaginarnu ekipu
Oremus Serbecic Mihojevic Pidro
Hadzic Susic
Hajrovic Rahmanovic Suljic
Beciraj
Imal jos sta insajderi,da pojacam jos ovu imaginarnu ekipu
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
- hordasDoboj
- Kontakt:
Ma te granice se moraju pomjerati, ali sve je do kvaliteta normalno da nećeš gurati nekog za koga znaš da se neće snaći, i meni Hodzic u onoj prijateljsoj nije uopste izgleda kao dječak od 16 godina.Denchi je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:55Zasto? Ti ko Stanisic jbt, stavi djete od 16 na gol i onda se izivljavaju ekipe pa mu Begic kriv sto nema 10 bodova u 22 kola....GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:45Ko je po vama najveci talenat akademije?
Prerano
Jos dvije sezone u juniorima a ponekad da trenira sa seniorima, neki prijateljske, sasvim normalno ne treba srljat, stepenicu po stepenicu....
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Treba ga probati..neces sigurno propasti ako dobije momak 20 minutahordasDoboj je napisao/la: ↑21 jul 2020, 13:01Ma te granice se moraju pomjerati, ali sve je do kvaliteta normalno da nećeš gurati nekog za koga znaš da se neće snaći, i meni Hodzic u onoj prijateljsoj nije uopste izgleda kao dječak od 16 godina.Denchi je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:55Zasto? Ti ko Stanisic jbt, stavi djete od 16 na gol i onda se izivljavaju ekipe pa mu Begic kriv sto nema 10 bodova u 22 kola....GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 jul 2020, 12:45Ko je po vama najveci talenat akademije?
Prerano
Sad ce njemu 17 godina..pocetkom augusta mu je rodjendan
- AngelDiMaria
- Kontakt:
cuj da smo zadrzali navedene... mujakic otisao za predobru cifru, nakon vise od 1 sezone koliko znam, saric NIJE htio da produzi, duljevic NIJE htio da produzi itd. nije to samo sarajevo da kazu eto imaju investitora ne treba pomagati. to je stanje ne samo u fudbalu, nego u sportu generalno.nemas toplu vodu u svlacionicama pojedinih stadiona, nemas reflektora, igras a oranicama, ljudi krpe jedva da skuckaju klup da lici na nesto, plate na ruke, mimo poreza itd. i dodje ti jos uz do glavni sponzor lige da ti 50 hiljada km. sta ces ti od toga? da mi je vidjeti npr koji to grad snosi troskove organizacije utakmica tj da plati osiguranje itd? ni jedan. nudio se nama skaka da plati ali to je zbog populizma i jer su usrali sa kosevom, tj ljudi iz njegove stranke. pricate price o igracima ko da iste bili ovdje. mi jos uvijek imamo mentalitet uhljebljivanja (jahic i husref glavni najsvjeziji primjer), pogledajte menadzercice oji zastupaju nase igrace. skoro svaki gleda da zaradi na igracu u bio kakvom transferu i to je najveci problem, sto ne gleda na buducnost nego bukvalno da bi se ugradio 1000 km posalej igraca armeniju, azerbejdzan u pm ko zna gjde, tamo bude dvije godine fasuje ili povredu ili stagnira zbog jezickih barijera i sta si dobio? karinu, klub koji ga je stvorio ulozio u razvoj dad bi menadzercic neki to sve usrao. kad svi klubovi budu radili kao sarajevo, da otjeraju mahalu iz kluba imacemo napredak i imaces dobrog igraca da gledas, ovako nista.
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"