Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Svlacionice i izlaz na Maksimiru su na jugu. To se pravilo ocito ne primjenjuje.
Nope, nije istinaAnelZ je napisao/la: ↑18 jul 2020, 16:52Svlacionice i tunel za izlazak na teren moze samo privremeno da se nalazi na juznoj tribini. Prema kriterijama za klasifikaciju stadiona UEFA izlaz iz tunela mora da bude sa glavne tribine i sto blize centralnoj liniji. Svlacionice bi i mogle ostati na juznoj tribini (iako nikada nisam cuo za takav prijedlog) ali bi morali napraviti koridor od svlacionica do tunela na zapadu.
stadion u bernu,

stadion u bazelu,

Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
Ma šta će biti istina, lupa na sve strane.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Raj, onako kako zamišljam pravi fudbalski stadion
Don't believe the hype.
Onda mi se nesto pomutilo, sada ne znam jesam li to procitao u proslom izdanju kriterija ili sam se nekim drugim odredbama pomijesao
sada pise ovo:
"11.03 Stadiums must guarantee direct, private and secure access for both teams and the
referees from their dressing rooms to the playing area."

"11.03 Stadiums must guarantee direct, private and secure access for both teams and the
referees from their dressing rooms to the playing area."
Mozda je to odredba za finale LP/EL ili za stadione na EP i SP. Tu uvijek bude nekih dodatnih pikanterija. I ja sam prilicno siguran da sam negdje naletio na to, al nisam nikad obracao paznju.
Kad je bilo finale 2016 u bazelu, ulaz je bio kao na svakoj drugoj utakmici. Al haj nese, da je nama stadion kako treba. Pa neka ulaze kako god.
Crveno-Crna i Blaugrana!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Brate mili koliko se gradi ova tribina u Vrapcicima...
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Koliko ce biti ovih stubova na tribini? Mogli su kako svako metar staviti
- svrakino1921
- Kontakt:
Gdje si ti kraljuVucevich je napisao/la: ↑21 jul 2020, 19:04Gradi li se ovo?
https://sportsport.ba/fudbal/ilijas-dob ... ima/299745
![]()
Dobro zdravo
Biće samo stubovi na tribini, neće nikako mjesta biti, neće se ništa vidjeti i gradiće se još godinu dana.
Ne gradi. Izmijenili su projekt, a betonski radovi su bili gotovi jos prije pola godine, ima slika na fb stranici NK Ilijasa. Da li su u ovih pola godine pokrili, postavili stolice, uredili, nisam nigdje naletio.Vucevich je napisao/la: ↑21 jul 2020, 19:04Gradi li se ovo?
https://sportsport.ba/fudbal/ilijas-dob ... ima/299745
https://sportsport.ba/assets/pictures/c ... vafaza.jpg
U konacnici treba izgledati ovako:

02.02.2020.

Aha, hvala. Zašto su odustali od prvobitnog projekta? Pretpostavljam zbog nedostatka novca ali za 5 miliona KM jedna takva tribina i nije toliko.Signore je napisao/la: ↑22 jul 2020, 00:02Ne gradi. Izmijenili su projekt, a betonski radovi su bili gotovi jos prije pola godine, ima slika na fb stranici NK Ilijasa. Da li su u ovih pola godine pokrili, postavili stolice, uredili, nisam nigdje naletio.
U konacnici treba izgledati ovako:
https://i.postimg.cc/3xsDZ8cz/12914-cli ... 610681.jpg
Ovako je eto samo još jedna ultrajeftina tribina, AliExpress verzija rendera.
Ovako kad gledas jeste, ali ima dosta radova dok se doslo na ovaj nivo, sa strane bi trebalo uslikati i sa ledja jer ima dosta pod zemljom i iza betona.Dal ce Corona usporiti ili zaustaviti ovo sve, vjerovatno hoce, steta.
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Nije bas da ce to biti samo tribina. Kao sto kolega kaze, ima iza tribine jos toga za vidjeti. Meni se osobno vise svidja ovaj projekt nego taj prvi sakati.

raspisan je tender za II fazu izgradnje
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
@igrajlopte 🐦
- svrakino1921
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.