AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 22 jul 2020, 00:06

SonVolt je napisao/la:
21 jul 2020, 22:57
Sam Rangnick mi je manje bitian koliko cinjenica da ovi nemaju pojma sta rade. Otjeras Bobana jer Rangnick dolazi, pripremis sve i onda zbog nekoliko pobjeda prekrizis sve planove. To je u poslovanje u rangu Palerma.

Pioli je definicija mediokriteta. Posle uvodnih 10 kola ce ponovo traziti novog trenera. Zasluzuju da se povlace na sredini tabele.
Švabski penzioner svakako nebi preživio prvu sezonu, mediokritet nivoa Piolija, nema poente jednog takvog mijenjati istim. Taj da je virtuoz kao što pojedini misle ovdje, zadržao bi se duže od 18mj. u tri različite BL ekipe, te bi bio aktuelan za Bayerna, Dortmunda...Kad već nemaju mozga da dovedu kvalitetnog trenera, bolje zadržat Piolija pa se možda, uz neku ludu sreću, plasirati u top4, nego zaposlit švabu i opet završiti na 10.mj...

Dobar rezultat večeras, Ibra dva gola, jubilarni 200.nastup Gigioa, čestitke. Nemaju šta tražit protiv Atalante, razmontirali su nas u januaru, a daleko su bolja ekipa od Milana. No, eto jedva uzeše Bolognu, pa me nebi iznenadila tijesna utakmica baš zbog te blamaže u januaru.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jul 2020, 00:08

Ralf mediokritet, šta se sve neće čuti. :tokralju:

Gdje neću biti razočaran kad propustiš dovesti čovjeka kao Ralfa koji bi od temelja promjenio klub i odlučiš dati šansu mediokritetu Pioliju na osnovu nekoliko dobrih rezultata nakon pauze.
Pa frajeru je to modus operandi koji se ponavljao u nekoliko klubova i koji nikad ništa značajno nije napravio kao ni Giampaolo... ove glave ako taj izgura do naredne polusezone, a da ne bude smjenjen.

Sve najgore im želim iduće sezone jer to i zaslužuju nakon ovakvog poteza. Mene loši rezultati ionako ne diraju, ionako čitavu jednu deceniju klub propada, pa može i jedanaestu. Yebe mi se više.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jul 2020, 00:14

ronaldo99 je napisao/la:
21 jul 2020, 23:46
Romagnoli13 je napisao/la:
21 jul 2020, 23:44
Ragnick nije htio da čuje da Pioli ostane trener a on kao SD. Zbog toga ništa od dogovora, tako javljaju svi mediji.

Ovo ce biti golema greška. Svaka čast Pioliju za ovih 15ak utakmica, ali sezona traje 40+ utakmica, dobit ce on otkaz do kraja godine. To su ti Italijani i njihove genijalne odluke te zatucanost.
Ti si rekao da je to zavrsena prica jos u decembru,sad neka druga prica,naucio Ralf i jezik haa :rol:
Čitaj druže. Ragnick ne dolazi jer neće da dijeli funkciju sa Pioliem. I šta tu nije jasno? A Boban je sam to potvrdio da je dogovor postignut.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 22 jul 2020, 00:25

Kakav moronski potez Milanza,nevjera.
Da su oni **** Ralfa naustrb nekog boljeg trenera pa ajd ko ga J**+.
Al Pioli...
Boze sacuvaj.
Zaredo s dobrim rezultatima?
Pa jest zaredo na kraju sezone koja je davno propala,zaredo kad ne postoji vise nikakav pritisak.
Apsolutno je svejedno kako ce zavrsit jer ligu evrope izborio-neizborio nit ce ko pitat sto nisi nit ce ko bit zadovoljan ako izbore.
Trener za osrednji klub kao sto je Fiorentina i to mu je plafon.
Doduse i Milan lagano postaje osrednji klub.
Do polovine iduce sezone ce ga napucat al tad ce vec jos jedna sezona otic niz vodu.

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 22 jul 2020, 00:26

Pioli 👌
slika
Il regno del Diavolo!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jul 2020, 00:50

Čim skontate izjavu velikog Ibre "ko je Ragnick?" biće vam lakše. Taj bi u Milanu crko od pritiska do božića, već je ranije imao zdravstvenih problema. Plakali bi za Piolijem, kao što smo cmizrili za Gattusom kad je GP preuzeo :mrgreen:

Pioli ima impresivan niz, zaslužio je puno više od švabskog penzionera da načme iduću sezonu. Igrači liče na sebe, došli su sebi, te napokon dobili par derbija. Ovo je klub u kojem dosta ne štima, a ako je iko navikao na sistem, da se drži planiranog, to su švabe. U Milanu imaš 8 trenera zadnjih 8 sezona, te 3 vlasnika, gdje se sadašnji proba kutarisat kluba. Švabi nebi ginuo infarkt, evt psihijatrija, gerijatrija...

Ima više slobodnih top20 trenera, bez angažmana, ili uskoro bez istih, greška je zadržat Piolija, a još veća greška dovesti Ragnicka. Ova sezona je davno propala, "lako" je sada igrati kad nema pritiska, a ni publike, isto kao što je i Ralfu bilo bez pritiska u klubovima koji su, uz dužno poštovanje, patuljci za jedan veliki Milan...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 22 jul 2020, 00:54

Glupost, bojim se da su pogriješili.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jul 2020, 01:01

Dotični je izjavio "ko je Rangnick" jer vrlo dobro zna da kod njega ne bi imao mjesta i da se njemu ne bi mogao unositi u facu kad ga izmjeniš. Zna on itekako ko je on, zato je to i izjavio.

Ralf je mogao predstavljati nešto najbolje što se klubu dogodilu u protekloj deceniji, pa i duže. Strašno šta se uradilo, fuj. :puke:

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 jul 2020, 01:09

pioli moze trajati odredjeno vrijeme (kao sto je bio slucaj dok je trenirao lazio), imao je jednu fantasticnu sezonu, napravio je vrhunsku atmosferu i lazio je igrao jako dobar fudbal, no vec sljedeca je bila katastrofalna, a on nije niti pomislio da napusti klub i imao je jako arogantne izjave

prilicno sam siguran da ce se ta prica ponoviti i u milanu, a organizacija kluba je neuporedivo vaznija od jedne il dvije dobre sezone, pa sta i ako dodje ta lp, kad se organizaciono nece nista promijeniti, a to je najveci problem milana

ne kontam, trazili ste igli tarea (on vas je odbio), pa ste trazili ragnicka i sad zbog serije odlicnih rezultata, odbijete covjeka koji vas moze srediti organizaciono...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jul 2020, 01:19

Ne moraš ništa pričati, znam već unaprijed da će tako završiti. Njegova karijeri govori sama za sebe... nisam se prevario sa Giampaolom, a nažalost neću ni sa njim.

Većini je neshvatljivo kakvo sranje se napravilo i to sve radi niza dobrih rezultata, čije okolnosti su specifične jer se igralo bez pritiska i bez publike. Nije da umanjujem ove rezultate jer je Milan jedna od rijetkih ekipa na koju pauza nije loše djelovala, ali je nonsens samo na osnovu ovoga mu produžiti ugovor, prvenstveno jer je prije pauze imao hrpu loših rezultata koji se izgleda olako zaboravljaju. :roll:

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 22 jul 2020, 02:03

Kao prvo ovo je bila solidna pobjeda. Trebala se je dati i treći gol da budu sigurni ali umor dolazi do izražaja. Protiv Atalante nema Romagnolija (vjerovatno i do kraja sezone), Hernandeza i Bennacera kao vjerovatno ni Contija. Bez kapitena i Hernandeza bi se već nekako i moglo ali kad se zna da će igrati Laxalt to je najgore kod ovih izostanaka.

Kao drugo ostanak Piolija najvjerovatnije nije dobra ideja. Sa Ranknickom bi se rezultati njegovog rada trebali čekati ali bi se vjerovatno i dočekali. Pioli ovako neće dosta izdržati, ovakve igre će sigurno prestati ako se tim ne pojača. Sad kad su ovo napravili ona čak i tada smiješna cifra od 75M (ako je bila tačna) neće biti dostatna. Budžet mora ići dosta preko 100M ali sumnjam da će ta prvotna cifra rasti. Ako ništa drugo još će se više i smanjiti.

Kako sam mogao da vidim Pioli je izjavio da je prije 2 dana saznao za produženje ugovora. Uprava je sad to i objavila i odmah od sutra moraju početi sa poslovima dovođenja pojačanja. Ali to moraju biti POJAČANJA a ne samo back-upovi za postojeće igrače. Ako to ne urade opet će biti ista priča kao i do sada i tim neće moći da napreduje.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 jul 2020, 05:25

Rekao sam neki dan da bi mi.sad bilo zao da ista mjenjaju jer je lik napravio neki pomak kako rezultatski tako i u igri,ne znam kad smo mi zadnji put igrali tako da vazda napadamo i da hocemo jos golova dati,a ne da se povucemo nakon gola.

Neka ga zaaluzio je svoju sansu,a u drugu ruku drago mi je i zbog Maldinija

Gledam proslu sezonu smo zavrsili sa 68 bodova uz gol razliku 55-36, sad smo na 59 bodova gol razlika 55-44, znaci ako dobijemo sve tri do kraja imacemo isto bodova kao prosle sezone,stim da cemo dati vise ali smo i primili vise golova.

Evidentno je da je pocetak sezone bio los i da nije bilo ove sad lude serije ruzltata itekako bi to sve mnogo gore i losije izgledalo

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 jul 2020, 06:55

Chinaglia je napisao/la:
22 jul 2020, 01:09
pioli moze trajati odredjeno vrijeme (kao sto je bio slucaj dok je trenirao lazio), imao je jednu fantasticnu sezonu, napravio je vrhunsku atmosferu i lazio je igrao jako dobar fudbal, no vec sljedeca je bila katastrofalna, a on nije niti pomislio da napusti klub i imao je jako arogantne izjave

prilicno sam siguran da ce se ta prica ponoviti i u milanu, a organizacija kluba je neuporedivo vaznija od jedne il dvije dobre sezone, pa sta i ako dodje ta lp, kad se organizaciono nece nista promijeniti, a to je najveci problem milana

ne kontam, trazili ste igli tarea (on vas je odbio), pa ste trazili ragnicka i sad zbog serije odlicnih rezultata, odbijete covjeka koji vas moze srediti organizaciono...
To je poenta, ja sam bio za svabu zbog dugoročnih efekata, postavio bi klub na zdrave noge.
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 jul 2020, 07:30

Mozda je klub i ovako na putu da stane na zdrave noge,ne znam ovako nam je bilo i sa gattusom,nesto je bio napravio pa smo ga smijenili i zajebali se,moguce da bi sad opet tako bilo,nzm treba mu dati sansu,covjek je zasluzio to,kontam sad da ce i Zlatan ostati jos jednu godinu

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 22 jul 2020, 07:56

Kakav kretenski kub. Kakvi genijalni potezi. Razumijem da par pobjeda zamaže oči navijačima ali da ljudi koji su navodno stručni pomisle da je Pioli taj trener kojeg je Milan čekao. Definitivno najgluplji klub posljednjih 10 godina. Bila je mrtva trka sa Arsenalom za tu titulu ali Milan se je pojačao dovođenjem Gazidisa.

Bolje da sam posljednjih 10 godina učio da sviram neki instrument, umjesto što sam gledao utakmice Milana. Ako ništa, makar bih po svadbama uzimao pare.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 jul 2020, 08:00

Šteta za Roma, povreda mišića i završena sezona. Conti još mora na dodatne pretrage ali i on blizu istog ishoda.

Kako se malo osjeti izostanak Samua, Salemakers radi fin posao, kondiciono na visokom nivou, uostalom kao i cijela ekipa.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 22 jul 2020, 08:01

Nisam za ostanak Piolia, ali ako pravimo poređenje sa Gatusom, ekipa ima igru i liči na Milan. Isto tako Rangnick je možda bio zalog za bolju budućnost, ali znajući kakvu vjetrovi pušu iznad San sira i kakve su tu "podzemne vode" mislim da nebi švabo izdržao dugo. Prvo taj Gazidis, ljigavo stvorenje, koji će za radi svojih planova žrtvovati sve drugo. Dalje Italija je to, grle te a ovamo nož u leđa. Šteta propuštene prilike za moguću stabilizaciju kluba, ali ko garantuje.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jul 2020, 09:01

Brzo smo zaboravili sve lose sto je Pioli radio, volio bih da nam se to ne obije o glavu.
Rangnick bi sigurno dovodio talentovane mladice iz ostaloh liga, sto nije garant da ce se snaci ali se imas cemu nadati da bi mogao zaraditi, dok se plasim da Pioli nece forsirati nekakve Veretute, Soriana i ostali italijanski skart.

Ko god dosao imace pune ruke posla, otvara se prostor za transfere, odlaze Bona i Biglia, vrlo vjerovatno i Krunic, Paqueta bi vjerovatno mogao otici kao neki swap deal, jer tesko ga mogu prodati i ne izgubiti pare. To su 4 pozicije u veznom redu.
Razmatrala se prodaja Calabrie, a eto sad povreda Contia ce vherovatno stopirati to.
U odbrani imas Duartea i Musakia, tesko da ih mozes nekome prodati, mada treba razmotriti to pa makar i sa minimalnim gubitkom, okrenuti se dovodjenju kvalitetnom CB i smanjiti primanje golova (uz dobrog desnog beka).
Mi nemamo zamjenu za Rebica (iako Leao moze tu pomoci), na desnom krilu imamo dvojicu skoro pa istih, prosjecmih krila koji su radilice, ali ne toliko opasni po protivnicki gol.
Mj imamo potrosenog Ibru u napadu i indisponiranog, nezainteresovanog Leaoa koji se vuce ko prebijena macka i Boga molis hoce li nekad iskoristiti svoju brzinu i tehniku, sto opet smatram da je do trenera da animira igraca, nadje mu poziciju u timu i uigrava ga za svoj sistem.

Nimalo lagan zadatak ko god nas vodio u narednoj sezoni. Inter i Juve ce nam tesko biti dostizni u narednoj sezoni, Inter vec sad uveliko radi na jacanju tima, Atalanta je zagonetka, hoce li uspjeti zadrzati igrace i trenera jer su sigurno primamljivi konkurenciji, dok Lazio i Roma su tu negdje, uvijek iznenade.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jul 2020, 11:07

Na Atalantu bez pola ekipe. I to bez 3 od 5 najvažnijih igrača. Znači u petak bi opet blamaža mogla biti.

Dalje, Ragnick je klasa ili dvije iznad Piolija u svakom smislu. Ali eto Pioli je uspio napraviti fin niz. Odnosno u zadnjih 17 utakmica samo je Atalanta osvojila više bodova od Milana. Ali i dalje smatram da je to nedovoljno za njegov ostanak. Ali eto, šta je tu je. Nadam se da će ga sad ispoštovati sa 4-5 pojačanja.

Dalje, morate shvatiti da je Atalanta to što jeste zbog trenera i sistema. Jer u cijeloj ekipi imaju 3-4 igrača koji imaju individualni kvalitet. Od toga njih dvojica su vec zagazili u 30e.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jul 2020, 12:11

Theo, Romagnoli, Conti, i vjerovatno Kjaer nece igrati u petak protiv Atalante.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.