FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Los_Blanos2
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Los_Blanos2 » 08 dec 2010, 00:43

LBJ MVP je napisao/la:Benitez ruši evropske velikane očekujem knjigu sa ovim naslovom
Ali fakat ozbiljno koji je racku Moratiju :roll: kako može rumenka trpit
Što se tiče priprema trener je kriv jer ne zna da pripremi igrače normalno tu su i neke povrede uzrokovane startom,ali u vas su sve zbog nedovoljne pripremljenosti.Ja se ne sjećam kad je Real imao vako malo povreda Kaku ne računam on je od prije jedino ima Higuain :roll:
Dok Inter bukvalno ima bolničko odjeljenje no nije ni to problem gledam nevjerovatnu taktiku velikog stručnjaka :lol: kakvih je on sve nebuloza imao u samo 5,6 mjeseca na klupi Intera :roll:
slika
Mourinho i Rui Faria vec 10tak godina rade skupa, dok asistent Mourinha je Jose Morais radio u Benfici i Interu, sada je u RM 8-) :mrgreen:
Trio u RM 8-)
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 08 dec 2010, 09:31

VELA je napisao/la:Zna on klinac vjerovatno ne zna il nece da zna da je Inter prosle sezone odigrao 10-15 utakmica vise od Reala mozda i vise. Cuj krive pripreme doktor je glup do bola ne zbog cega ga Mourinho jos ima u svom medicinskom timu
ma ja ne zna on koliko je Inter prosle godine igra utakmica... :roll: :lol:

a sto mrzim ljude kada pricaju, a nemaju pojma o tome jbt, nego onako radi reda lupaju samo...

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 08 dec 2010, 10:56

nisam gledao rekmu i iskreno sam ocekivao poraz , taj poraz nista na kraju ne znaci osim sto je pokusao probati neke igrace na nekim pozicijama kako sam procitao ovdje da je radio , medjutim naj vaznija stvar je da nema novih povrijedjenih igraca i da sam siguran da ce INTER osvojiti trofej na svetskom kupu a nastavak LP prvaka je na proljece a pogledajte kroz istoriju da je bilo puno parova koji da su igrali na zimu pobjednik bi bio siguran ali za 2 mjeseca se mnogo toga promjeni tako da svaka ekipa koja je sad u padu forme ili u problemima ce na proljece biti opasna i gladna pobjeda dok neke ekipe koje sad igraju dobro mogu lako uci u krizu , tako da INTER , BAYERN , CHELSEA mogu biti samo bolji i u tom naletu forme i samopouzdanja pobjediti svaki tim
ovo nije nikakav moj stav podrske benitezu , ali isto tako niti ga kritikujem

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 08 dec 2010, 12:35

Rafa je pogubio konce i bolje je i za njega a posebno za Inter da se raziđu.

Utakmicu sam gledao, i jalovijeg Intera ja nisam odavno gledao, čak je i onaj Inter kada su treneri bili Tardelli i Zacheroni igrao bolje.

Nisu samo povrede dovele do ovoga, čovjek ( ne govorim da on nema pojma ) sa ovim Interom ne zna jednostavno kako bi igrao. Santon jednom na lijevom boku, pa na desnom pa malo u sredinu , rotacije igrača i pozicija ( Rafa iz L'poola )učestale.Ne vidim izlaz iz ove situacije sa njim na kormilu.

Moratti je posebna priča, postao je klon Berlusconia.

Ovo se godinama gradilo i palo je nakon samo par mjeseci, volio bih i nadam se da griješim....

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 08 dec 2010, 18:25

Mister No je napisao/la:Rafa je pogubio konce i bolje je i za njega a posebno za Inter da se raziđu.

Utakmicu sam gledao, i jalovijeg Intera ja nisam odavno gledao, čak je i onaj Inter kada su treneri bili Tardelli i Zacheroni igrao bolje.

Nisu samo povrede dovele do ovoga, čovjek ( ne govorim da on nema pojma ) sa ovim Interom ne zna jednostavno kako bi igrao. Santon jednom na lijevom boku, pa na desnom pa malo u sredinu , rotacije igrača i pozicija ( Rafa iz L'poola )učestale.Ne vidim izlaz iz ove situacije sa njim na kormilu.

Moratti je posebna priča, postao je klon Berlusconia.

Ovo se godinama gradilo i palo je nakon samo par mjeseci, volio bih i nadam se da griješim....
slazem se u potpunosti sa tobom :idea: :x
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 dec 2010, 19:27

Citam da je Zenga najveci kandidat da nasledi Beniteza kada ovaj dobije nogu. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 08 dec 2010, 19:59

Devil je napisao/la:Citam da je Zenga najveci kandidat da nasledi Beniteza kada ovaj dobije nogu. :?
Ja čito da je Leonardo :evil: :?
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 09 dec 2010, 10:29

vjerovatno ce biti netko od njih dvojice, uz jos Orialia i Baresia koji ce biti desna, odnosno lijeva ruka koji god da dodje

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 09 dec 2010, 14:55

Nakon Diego Simeone-a, Leonarda i Zenge, u kombinacijama i Capello. Ne znam gdje nađose Diega? Je li koga trenirao on? Leonardo nidje veze... Capella tesko, da ce dobiti mada javnost i navijaci to zele. Licno sam za Zengu, ako su vec nabrojani u kombinaciji..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 dec 2010, 16:46

Pa Simeone je vec dva puta bio sampion Argentine, kao trener...sa Estudiantesom i Riverom...a svega 5-6 godina u trenerskom poslu...izuzetno dobre reference a i kao igrac je ostavio traga u interu... i mislim da bi ga i navijaci rado prihvatili..al neka jos par kola beniteza...kad bude -15 u odnosu na Juve e onda i capella mozete dovest slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 10 dec 2010, 15:26

na danasnji dan prije tacno 89 godina rodjena je legenda nad legendama Peppino Prisco

slika
Najveći san Peppina Prisca bio je navući crno-plavi dres s brojem devet i zabiti hat-trick u derbyju pred 80000 gledatelja. Ipak, za vrijeme života morao se zadovoljiti titulom najstrastvenijeg, najbriljantnijeg i najdugovječnijeg Interiste. Navijač Intera postao je 1929. s nepunih osam godina pa sve do 12. prosinca 2001. kada se ugasio sa 80 godina i dva dana. “Nisam nikada pretpostavljao da ću živjeti toliko dugo, proći od Masseronija, preko Angela Morattija, pa Fraizzolija, Pellegrinija sve do Massima Morattija.” Još od malih nogu Prisco nije propuštao niti jedan trening Intera u Areni, često bježeći iz škole, a poneki je put bio na gostovanjima. Ne zaboravimo da tada nije bilo lako putovati kao danas. Sudjelovao je u Drugom svjetskom ratu kao alpinist, te je 1942. otišao na front u Rusiju, ali nikada nije zaboravljao pitati za rezultate Intera. U ožuku 1943. se vratio Milanu i svom Interu, tj. još koju godinu Ambrosiani. Godinu kasnije diplomirao je na pravnom fakultetu, a već 1946. ulazi u milanski odvjetnički Forum pojstavši jedan od elite milanskih odvjetnika. Tadašnji potpredsjednik Intera Aleardo Pasinetti iznenadio ga je nakon žućne rasprave poslije jedne utakmice pozivom u klub. Tako je Peppino 24. listopada 1950. imenovan glavnim tajnikom Intera s 29 godina. Angelo Moratti 1963. ga je promovirao u potpredsjednika.

Ipak, na stranu njegova službena biografija i povezanost s Interom Peppino je u najljepšem sjećanju ostao običnom puku, jednom prosječnom navijaču sa Curve Nord. Prisco je u svojim javnim istupima bio iznimno ironičan, a izgovorio je najlegendarnije riječi.
One najpoznatije: “Nakon što se rukujem s milanistom trčim oprati ruke, a nakon rukovanja s juventinom prebrojim prste”,
“Najveća radost? Milan u Seriji B. Jednom plaćeno, a jednom gratis”,
“Da je moj sin Luigi navijao za Milan tražio bih analizu krvi”,
“Protivnik sam bilo kakve vrste rasizma, ali svoju kćer nikada ne bih dao milanisti”,
“Gledanje utakmice Milan - Cavese 1:2 u Seriji B 1982. liječi sve bolesti”,
“Što mislim o Interistima koje vode ludi noćni život? Ne bih znao, ne nazivaju me kad izađu vani”,
“Ispričavam se svojim roditeljima, ali između njihovih slika držim Ronaldovu”,
“Milan? Bojim se da će ove godine ostati u Serie A”,
“Čemu se nada u večerašnjem derbiju Juventus - Milan? Nadam se da će oboje izgubiti”,
“Što mislim o utakmici Juventus - Milan? Ne komentiram nižerazredne momčadi”,
“Poraz 0:6 u derbyju? Ne sjećam se. Vi novinari svašta izmišljate.”,
“Naše najveće greške u povijesti? Prodaja Roberta Carlosa i nedovođenje Platinija. Već je bio naš”.
Izrekao je Peppino i jedno proročanstvo… “Sanjam derby koji dobijamo pogotkom rukom” (nije ga doživio, ali dogodio se prošle sezone),
… a oko jednog i pogriješio: “U Ronaldu vidim Meazzu, ali Giuseppe je napravio veliku pogrešku prešavši u Milan. Mislim kako Ronaldo neće biti u stanju napraviti isto. Jedan takav velikan može nositi samo jedan dres: crno-plavi.”
Na kraju, vrijedno velikog odlaska s ovoga svijeta: “Dan prije smrti postat ću navijač Milana, tako će ih kada umrem biti jedan manje”.

Rođen u ovo doba, 10. prosinca 1921., a preminuo u istom razdoblju, 12. prosinca 2001. Samo dva dana prije smrti gostovao je u emisiji Controcampo na Italia 1 branivši žučno, kao i uvijek čast i boje svog i našeg Intera. Službeno je najtrofejniji funkcioner kluba sa osvojenih 2 Lige prvaka, 2 Interkontinentalna Kupa, 3 Kupa UEFA, 8 Scudetta, 2 Kupa Italije i 1 talijanskim Superkupom. Za mnoge govore kako su najveći navijači Intera (Moratti) ili Interisti općenito (Facchetti), ali Peppino se ipak najviše dokazao. Krasan je bio transparent preko cijele Curve Nord kada je Inter 2007. osvojio 15. Scudetto: “Peppino, prvak si Italije” (Peppino, sei campione d’Italia).

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 dec 2010, 16:28

@Huska

Smesan lik kao i mnogi drugi interisti. Doziveo je da ga 15 poslednjih godina zivota, terorise klub koji je kupio jos 1 bivsi interista. A u to vreme je Inter bio takvo groblje igraca, da je to bilo tuzno.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 dec 2010, 17:24

Ovo je ocekivano,momak koji je kako 18-godisnjak igrao odlicno za Inter i debitovao za reprezentaciju Italije sada kod Beniteza ima takav status da ce rumenko prije staviti na poziciju beka nedokazanoga Natalina ili Cordobu koji uopce nije bek :twisted: .
Davide Santon Is Unhappy At Inter
Davide Santon is not enjoying his time with Inter, but neither is he likely to leave the club in January, claims his agent Renzo Contratto.

Santon, 19, was earlier tipped to leave Inter for Genoa as part of a deal for Andrea Ranocchia.

"Obviously the player is unhappy with the situation because he keeps playing in different roles, meaning there is no clarity from the coach," the agent told Calciomercato.it.

"But for the moment there are no deals as Davide wants to remain at Inter even though Rafael Benitez doesn't consider him.

"His desire is to remain at Inter."

Despite the agent's comments, reports in England claim Tottenham could be backing a move for the Italian.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 10 dec 2010, 18:14

MaGiCa je napisao/la:@Huska

Smesan lik kao i mnogi drugi interisti. Doziveo je da ga 15 poslednjih godina zivota, terorise klub koji je kupio jos 1 bivsi interista. A u to vreme je Inter bio takvo groblje igraca, da je to bilo tuzno.
jarane izvini, ali nista ja tebe ne kontam sa ovim napisanim :| ...ajd ako ti nije sta malo jasnije napisi sta, kako i zbog cega :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 10 dec 2010, 18:16

valjda je htio reci da se toliko patio posljednjih 15 godina,gledajuci inter kako bezuspjesno pokusava neki trofej osvojit slika :P :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 dec 2010, 18:51

Huska je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:@Huska

jarane izvini, ali nista ja tebe ne kontam sa ovim napisanim :| ...ajd ako ti nije sta malo jasnije napisi sta, kako i zbog cega :D
Pa od 1986. godine (kada je bivsi interista i premijer Italije - Berlusconi) preuzeo Milan, pa do 2006. samo je jedan klub u gradu Milanu uzimao trofeje. Tako je Peppino preziveo poslednjih 15 godina svog zivota u kosmaru.
Cudi me da nije navedena i ona legendarna njegova recenica: "U Milanu postoje 2 velika tima - Inter i Inter primavera." :D
Jedino ga zeza to sto ni u gradu Inter nije najveci klub, a kamo li nesto vise.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 10 dec 2010, 19:20

ahaaa... :D a dobro normalno da ove njegove izjave samo mi Interisti dozivljavamo, dok su drugima glupe(vjerovatno) i tako to :D

a sto se trofeja tice bilo je njih( ne u nekoj velikoj mjeri), ali stoji i to da je milan u tom preiodu bio dosta uspjesniji klub od nas...jbg takav period bio i sta ces :D

a koliko ti dugo pratis Calcio i Napoli, cuj celavac bio Interista prvi put cujem za to :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 dec 2010, 19:43

Huska je napisao/la:ahaaa... :D a dobro normalno da ove njegove izjave samo mi Interisti dozivljavamo, dok su drugima glupe(vjerovatno) i tako to :D

a sto se trofeja tice bilo je njih( ne u nekoj velikoj mjeri), ali stoji i to da je milan u tom preiodu bio dosta uspjesniji klub od nas...jbg takav period bio i sta ces :D

a koliko ti dugo pratis Calcio i Napoli, cuj celavac bio Interista prvi put cujem za to :D
Napoli pratim od vremena kada smo svi mi ovde ziveli u istoj drzavi, dakle, 21 godinu vec. Finale kupa Uefa 1989. je prva strana utakmica koje se secam (Napoli dobio Stuttgarta), kasnije su pregledi italijanske lige uvece na RTCG i prenosi na 3K RTS ili divljim televizijama postali redovni deo nedeljnog dana. Nedeljom u 3 nema jaceg zeza od Serie A. To je bila prava fudbalska NBA, a ne kao sto neki sad misle za EPL - pola lige se borilo za titulu, a pola za opstanak.

Berlusconijeva majka je radila kao sekretarica kod Angela Morattija, pa je mali Silvio navijao za Inter. Kasnije, kada je postao bogat probao je da ga kupi, ali su ga odbili. Otisao je na susednu adresu i poslao ponudu njima. Ostalo je povijest, historija ili istorija.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 10 dec 2010, 19:51

Peppino je jedan jedini,neponovljivi...najveci Interista svih vremena 8-)

a ovo za Santona je Dylan 100% u pravu,onaj rumeni idiot ga izvoza,cas je na lijevom beku,cas na lijevom krilu,pa na desnom beku,pa na desno krilo...da je Pele ne bi se snaso...

zivim za dan kad ce rumeni idiot bit sutnut...

btw: Dan prije smrti postat ću navijač Milana, tako će ih kada umrem biti jedan manje 8-)
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 11 dec 2010, 11:16

Dylan Dog je napisao/la:Ovo je ocekivano,momak koji je kako 18-godisnjak igrao odlicno za Inter i debitovao za reprezentaciju Italije sada kod Beniteza ima takav status da ce rumenko prije staviti na poziciju beka nedokazanoga Natalina ili Cordobu koji uopce nije bek :twisted: .
Davide Santon Is Unhappy At Inter
Davide Santon is not enjoying his time with Inter, but neither is he likely to leave the club in January, claims his agent Renzo Contratto.

Santon, 19, was earlier tipped to leave Inter for Genoa as part of a deal for Andrea Ranocchia.

"Obviously the player is unhappy with the situation because he keeps playing in different roles, meaning there is no clarity from the coach," the agent told Calciomercato.it.

"But for the moment there are no deals as Davide wants to remain at Inter even though Rafael Benitez doesn't consider him.

"His desire is to remain at Inter."

Despite the agent's comments, reports in England claim Tottenham could be backing a move for the Italian.
igre santona ove sezone su katastrofalne , direktno je kriv za neka vazne golove koje smo dobili recimo kao oba od chieva i ako se njegov odnos prema dresu ne promjeni onda je bolje da ide a mali natallino je svoje vrijeme u igri iskoristio na pravi nacin , tako da nije benitez kriv za njegovo nezadovoljstvo nego on sam , INTER je veci od bilo kakvog santona ili nekog drugog pa da se neko moze onako neodgovorno ponasati i ako nema zelje , koncentracije,
kvalitete onda mu niti jedan trener nece dati sansu , a santon je imao puno sansi i lose je igrao . ne bih volio da napusti klub jer mislim da je u krizi kao uostalom i mnogo drugih ali samo radom i disciplinom moze se vratiti u formu i pomoci i sebi i INTERU

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.