FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nego Veseli je koliko sam skontao igrao lijevog centralnog veznog jučer?
Pokusavo igrati je ispravniji pojam

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Zanimljiva ideja u svakom slučaju.
Daj romb da ne čitam više o krilima. Nego ovaj Salko je već mjesec na probi, ima li kakvog hajra od njega?
Daj romb da ne čitam više o krilima. Nego ovaj Salko je već mjesec na probi, ima li kakvog hajra od njega?
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Subasa igra bas školski. Sako nastavi momak, jos jace i jos bolje.
Lendric odlican, nema sta.
Sijamija takodjer.
Lendric odlican, nema sta.
Sijamija takodjer.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Novac diktira sve jer kad imas novac mozes izgraditi normalan, funkcionalan, fino poslozen i samoodrziv klub. Samo takav klub moze da napreduje i da se razvija i samo takav klub moze da razmislja o grupnim fazama. Ovo sad mastanje o nekom iskoraku, nekoj grupnoj fazi je cista utopija.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 14:47@Brko kako novac diktira sve?
Vidiš da ne diktira. Pošto je vjerovatan nastavak diskusije, da smo imali para doveli bi igrača koji bi pospremio bar pet od ovih u mrežu ali ovo su između ostalih šutali Krpić, Štilić, Meša, Dado, Veseli, Ramović, Zec i ostali. Hoću reći nije to neki "nekvalitet" za naše uslove pa te lova zayebala, niti bi ti "kvalitetniji" koje bi lova dovela garantovali bolji rezultat.
P.S. Što se ispričasmo lijepo kad @Ljože i @Dela ne voze trolu. Milina.![]()
Mi smo imali krila Veselinovic i Ramovic koji su zabili po jedan gol u citavoj sezoni. Nas kljucni problem unazad par sezona su sterilna krila. Krila koja zabijaju 1-2 gola po sezoni. Ne moze se titula osvojiti sa dva igraca koji postizu golove a ostali da budu samo broj na terenu.
Niko ne moze garantovati rezultat ali je logicno da ce se rezultat prije napraviti sa kvalitetom nego sa nekvalitetom. Ne mogu Krcmarevic, Kostic, Odovic itd osvojiti titulu. Isto je i sa igracima koji nemaju kvalitet. Ocekivati od Veselinovica da ce proigrati i zabiti 10 golova u sezoni a u citavoj svojoj karijeri je zabio skoro 20 je debilizam na kvadrat. Da bi se doveo kvalitet potreban je novac.
Ako ne dovedemo minimalno 1 kvalitetno krilo koje zna postizati golove i 1 kvalitetnog i sigurnog golmana to bi znacilo da cemo se opet kockati i ove sezone..
Dzaba sva prica kad mi nemamo sposobnih ljudi. Nismo imali niti cemo imati uskoro. Investitora nema jer niko ciste pameti nece ulagati pare u nas nogomet. Nema para jer nema navijaca, za tv prava dobijamo 60k godisnje. Nemamo generalnog sponzora godinama, a necemo imati ni ove sezone. Ljudi iz uprave ne znaju uplatnicu ispuniti, a htjeli su dovoditi igrace. Imamo poslovne prostore na stadionu koji zjape prazni. Imamo potencijal koji ne znamo iskoristiti i imamo sposoban strucni stab i to je to.
I manite se prica pitari imaju ovog, Borac onog, Zrinjski ovog, Tuzla ima Azmira. Zajebi. Sto mi nemamo nikog? Sto smo nesposobni. Ne kazem da se ne ide u nekom dobrom pravcu, ne znam, ali je cinjenica da smo odavno u krcu i bicemo vjerovatno jos par godina. Sistem i bice dobro za 10 godina
I manite se prica pitari imaju ovog, Borac onog, Zrinjski ovog, Tuzla ima Azmira. Zajebi. Sto mi nemamo nikog? Sto smo nesposobni. Ne kazem da se ne ide u nekom dobrom pravcu, ne znam, ali je cinjenica da smo odavno u krcu i bicemo vjerovatno jos par godina. Sistem i bice dobro za 10 godina
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ma daj mrki ba. Jedne finansira hdz, druge snsd. 2 miliona je borac dobio od pocetka pandemije, sta je s tobom covjece. Pitaj igrace zrinjskog kako poglavar uplati na racun. Nemoj zezati covjece.
Zadnja izmjena: kerimatomic1921, dana/u 23 jul 2020, 15:36, ukupno mijenjano 2 puta.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Poena je djaba ti novac ako ga neko ne zna trositi.
Iskustvo nas je tome naucilo.
Neko ce sa 3 puta manjim novcem napraviti funkcionalniju ekipu.
Iskustvo nas je tome naucilo.
Neko ce sa 3 puta manjim novcem napraviti funkcionalniju ekipu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
@Mrki je u pravu kod nekih stvari ali neke previše pojednostavljuje i generalizuje. Ne možeš sve u isti koš. I dalje, mi smo kao klub dosta 'komplikovaniji' da se tako izrazim od recimo Citya, pa da dođe neki baja sa koferom šuški i pita se za sve. Ukratko.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Dobro ali bitno je da su u klubu počeli razmišljati u pravcu promjene modela poslovanja, vjerujem da će se nešto uraditi na tom planu kad tad.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Ma covjek je u pravu. Ništa bez biznis plana ali sveobuhvatnog ali ne mahalske ekonomije. Za istok je posebno u pravu, barem je to ono što vidiš svojim očima. Napravljen što od raje, što na kraju od saveza i kluba a donosi jednu veliku nulu, a klupsko u gruntu, nije tamo neke "Violine". Ma užas!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Na ovu temu bi se moglo napisati svašta, kao i na to gdje smo kiksali i kako, ali je trenutno nebitno. Ispravnije, neće ništa dobro donijeti niti promijeniti.
Idemo dalje, ko može neka pomogne, ko ne može respekt, svi smo mi jedna raja. Ko neće i ko odmaže, nek' se qurca napusi, možemo i bez njega.
Naprijed Željo ljubavi moja!

Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Definitivno, Hajduk potrosi desetine miliona eura na sezonu pa zavrsi 5. ,problem je sto mi na balkanu inace cekamo nekog mesiju koji ce doc i prosut kesicu instant uspjeha i onda cemo bit najbolji u galaksiji.
Hajduk je sinonim za balkansku glupost. Mjenjaju uprave na mjesečnoj bazi, trenere takodjer. Imaju nekakvu udrugu Naš Hajduk gdje Torcida donosi odluke o klubu, a ne UO i NO. I tjeraju svakog ko nije njima po mjeri i pravi dalmatinac. Fizički napadaju svoje igrace na ulici i pišu prijeteće poruke na kućama igrača.I zato neće ni narednih 15 godina biti prvaci.
Kad smo kod Hajduka procitajte na kakve sitnice su obratili paznju ovi iz Macrona za novi dres
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
SustinaMrkiMedo je napisao/la: ↑23 jul 2020, 15:27Dzaba sva prica kad mi nemamo sposobnih ljudi. Nismo imali niti cemo imati uskoro. Investitora nema jer niko ciste pameti nece ulagati pare u nas nogomet. Nema para jer nema navijaca, za tv prava dobijamo 60k godisnje. Nemamo generalnog sponzora godinama, a necemo imati ni ove sezone. Ljudi iz uprave ne znaju uplatnicu ispuniti, a htjeli su dovoditi igrace. Imamo poslovne prostore na stadionu koji zjape prazni. Imamo potencijal koji ne znamo iskoristiti i imamo sposoban strucni stab i to je to.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Opet @Dela trola. @Irfo reaguj, banuj @Ljožeta. 
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Pa hoće li ti dersovi
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Pa da ,najlakse opruziti dvije moralne velicine ,Ljozeta i Delinja.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!