Mislim da je aludirao na onog vjevericu
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Chat
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Istina je samo jedna. HVO je 93 zajedno sa cetnicima napao R BiH, pobio hiljade Bosnjaka, desetine hiljada strpao u logore, palio, rusio silovao zeleci podjeliti R BiH i dio teritorija pripojiti Hrvatskoj.
Armija RBiH kao jedina legalna vojna sila na prostoru R BiH ,nije niti moze biti tkz...
Niti moze biti agresor u vlastitoj zemlji...
Da je bilo pocinjenih zlocina, bilo iz mrznje, osvete jeste, i sve ih treba procesuirat. Medjutim treba se svim sretstvima boriti protiv izjednacavanja zrtve (RBiH i vecinom Bosnjaci)i agresora (ustase, hvo, cetnici)...
Armija RBiH kao jedina legalna vojna sila na prostoru R BiH ,nije niti moze biti tkz...
Niti moze biti agresor u vlastitoj zemlji...
Da je bilo pocinjenih zlocina, bilo iz mrznje, osvete jeste, i sve ih treba procesuirat. Medjutim treba se svim sretstvima boriti protiv izjednacavanja zrtve (RBiH i vecinom Bosnjaci)i agresora (ustase, hvo, cetnici)...
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Program raznolik ko na FTV nedjeljom u 20h zadnjih 10 godina.
"We need to suffer. And we need to fight."
-
Vjeverica777
- Kontakt:
HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
- ArtVandelay
- Kontakt:
Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:06HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
Izjava "ovo nije nas rat" je pogresno i zlonamjerno interpretirana.
Deder u potpunosti citiraj rahmetli gospodina Izetbegovica, jer izjava je izrecena u kontekstu da se Bosnjaci NE TREBAJU ODAZIVATI na pozive za mobilizaciju u jna koja je tada zarila i palila po hrvatskoj.
To nema nikakve veze s ravnom.
Ostale tvoje gluposti nije bitno komentirati. Za to imas forum tzv. herceg-srpske.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
-
Vjeverica777
- Kontakt:
Bosnjaci su se valjda trebali prikljuciti domacim hrvatima da brane svoju zemlju od JNA a ne da se oni priključe JNA. Znas li ti uopce o cemu pricasArtVandelay je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:14Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:06HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
Deder u potpunosti citiraj rahmetli gospodina Izetbegovica, jer izjava je izrecena u kontekstu da se Bosnjaci NE TREBAJU ODAZIVATI na pozive za mobilizaciju u jna koja je tada zarila i palila po hrvatskoj.
Ostale tvoje gluposti nije bitno komentirati. Za to imas forum tzv. herceg-srpske.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
To ti je ista prica ko i cetnici kada pitaju gdje su srbi iz Sarajeva a Karadzic im javno reko da napuste "balijsko "Sarajevo pa ih se 100 000 raselilo po rs.
Tako i hr vecinom su dobrovoljno napustali teritorije koje nisu mogli vojno zadrzati prilikom agresije na R BiH.
U tom istom Varesu hvo je vrsio strasne masakre i zlocine nad Bosnjacima, hr narod se sam povukao iz straha od odmazde. O tome svjedoce i hr vojnici koji su javno pozivali narod na se iseli jer dolazi Armija i ne mogu zadrzati grad. O tome su svjedocili i civili hr koji su svjedocili na sudjenju u Hagu.
Eto dva primjera, a ima ih bezbroj.
Rat u Hr i nije bio nas rat i u tom smislu je Alija pozivao Bosnjake da ne idu ginuti za cetnicki cilj...Poziv da ne ratujemo protiv hrvata, ti isti hrvati nam vrstise agresijom, secesijom, zlocinima i genocidom.
Tako i hr vecinom su dobrovoljno napustali teritorije koje nisu mogli vojno zadrzati prilikom agresije na R BiH.
U tom istom Varesu hvo je vrsio strasne masakre i zlocine nad Bosnjacima, hr narod se sam povukao iz straha od odmazde. O tome svjedoce i hr vojnici koji su javno pozivali narod na se iseli jer dolazi Armija i ne mogu zadrzati grad. O tome su svjedocili i civili hr koji su svjedocili na sudjenju u Hagu.
Rat u Hr i nije bio nas rat i u tom smislu je Alija pozivao Bosnjake da ne idu ginuti za cetnicki cilj...Poziv da ne ratujemo protiv hrvata, ti isti hrvati nam vrstise agresijom, secesijom, zlocinima i genocidom.
-
Vjeverica777
- Kontakt:
Ravno je u BiH koliko ja znam....Sviuodbranu je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:17To ti je ista prica ko i cetnici kada pitaju gdje su srbi iz Sarajeva a Karadzic im javno reko da napuste "balijsko "Sarajevo pa ih se 100 000 raselilo po rs.
- Marsal
- Kontakt:
Dosad najbolja investicija u mom životu je električna četkica za zube. Nakon samo 3 sedmice zubi skoro pa bijeli, a manje perem nego prije kad sam ko manijak ribo a oni žuti pa žuti.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Jesi li prirodno tako retardiran ili se svojski trudis ispasti glup.Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:18Ravno je u BiH koliko ja znam....Sviuodbranu je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:17To ti je ista prica ko i cetnici kada pitaju gdje su srbi iz Sarajeva a Karadzic im javno reko da napuste "balijsko "Sarajevo pa ih se 100 000 raselilo po rs.
Nema se sta sa secesistima raspravljat.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:16Bosnjaci su se valjda trebali prikljuciti domacim hrvatima da brane svoju zemlju od JNA a ne da se oni priključe JNA. Znas li ti uopce o cemu pricasArtVandelay je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:14Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:06HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
I jesu. I u Hrvatskoj (koliko je samo Bosnjaka bilo prvo u ZNG pa onda u HV, od mojih dvojica) i u Bosni (o tome najbolje svjedoce sastavi hvoa u Posavini i u Mostaru, ali i drugdje).
Kao sto znas, kada je rat poceo u Hrvatskoj, Bosna je jos uvijek bila dio Jugoslavije, pa su mnogi Bosnjaci (i Hrvati) u Bosni dobivali pozive za mobilizaciju. Naravno, najveci dio je odbio sto jasno govori o opredijeljenju naseg naroda.
Zadnja izmjena: ArtVandelay, dana/u 23 jul 2020, 19:28, ukupno mijenjano 1 put.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
pogazit k’o staru modu,
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
Pa Bosnjaci su izjavljivali "ovo nije nas rat" kad su ubijani Bosnjaci u Bijeljini i Visegradu. To nije neko iznenađenje ni neka uvreda. Koliko je Bosnjaka recimo branilo Dubrovnik ?Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:06HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Jel ovo i majorizirana strana dobila svog @ortegu 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Niste dugo o ratu, red je da se ponovi gradivo.
-
Vjeverica777
- Kontakt:
Mnogo njih je branilo Dubrovnik,svaka cast na tome kao i sto je mnogo njih primljeno u Hrvatskoj po izbjeglistvu....Kazem treba gledati i dobru i losu stranu,a ne samo jednu. Nije istina da su jedino Bosnjaci zrtve,ginuli se na sve strane isto tako gnjusni zlocini bili na sve 3 strane...VolimTz je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:25Pa Bosnjaci su izjavljivali "ovo nije nas rat" kad su ubijani Bosnjaci u Bijeljini i Visegradu. To nije neko iznenađenje ni neka uvreda. Koliko je Bosnjaka recimo branilo Dubrovnik ?Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:06HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
Imas svjedocenja ljudi kako su sa ulaza u Tz vracani ranjeni pripadnici PL BiH, zbog oznaka. Eto da se ne prosiri rat u Tz. Puno je to sire bilo od Alije, dok jedno selo gori u drugom se mirno zivi. Stanje uma.
Kapetana Hajru su tjerali Bosnjaci iz nekih sela, kada je pokusavao organizovati otpor. Vjerovalo se u bratstvo i jedinstvo.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- BosniaBoston
- Kontakt:
Vrijedi istaci da je 80% zrtava bilo bosnjackog porijekla i da su oko 95% zločina počinili Nebošnjaci. Bijedan pokušaj spina i izjednačavanja, zna se ko je najviše stradao a ko je najviše gnusnih djela radioVjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:30Mnogo njih je branilo Dubrovnik,svaka cast na tome kao i sto je mnogo njih primljeno u Hrvatskoj po izbjeglistvu....Kazem treba gledati i dobru i losu stranu,a ne samo jednu. Nije istina da su jedino Bosnjaci zrtve,ginuli se na sve strane isto tako gnjusni zlocini bili na sve 3 strane...VolimTz je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:25Pa Bosnjaci su izjavljivali "ovo nije nas rat" kad su ubijani Bosnjaci u Bijeljini i Visegradu. To nije neko iznenađenje ni neka uvreda. Koliko je Bosnjaka recimo branilo Dubrovnik ?Vjeverica777 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 19:06HVO je osnovan prvi a Armija nije bila ni u planu ,onda kad je trebalo braniti zemlju Bosnjo je rekao to nije nas rat dakle sve ono cemu pricate danas da smo svi kao jedno Bosanci i Hercegovci palo je u vodu tada. Agresor je napao selo Ravno u Bosni i Hercegovini i Bosnjo je izjavio da to nije njihov rat jer oni su kao muslimani.Kazes ne moze biti agresor u vlastitoj zemlji? A zasto je nisu branili tada? A mogao bih i ja logora brate milion od Jablanice muzeja do Bugojna...I do protjeranih hrvata Bugojna,Kaknja,Konjica,Zenice,Travnika.Varesa..I molio bih samo da vidis popise stanovništva prije rata i 2013 i samo usporedi broj Hrvata u tim gradovima prije rata i 2013,te isto to uradi za opcine Livno,Tg,Stolac,Capljina pa vidi broj bosnjaka i usporedi tko je protjeran a tko je ostao......
#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.