FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
@brko Sinisa jednom prostom rijecju je solidan. Kad postavis stvari tako da nemas neka prevelika ocekivanja od beka,onda je sasvim dovoljno da bude borben i solidan u oba pravca. Prema nazad je on sasvim korektan. Prema naprijed znao je imati finih partija. Ne mogu se zaista sloziti da je toliko los koliko ga se predstavlja kao takvog. Onda su zaista mnogi od vas zaboravili kakvih smo mi bekova imali sto lijevih sto desnih poslije rata.
Od Husica,Bevaba,Kuduzovica,Mehremica,pa do vrhunca idiotizma na bekovskoj poziciji,Dzekinog havera Amira Spahica,pa dalje od Kurta ,pa bilo ih je jos da ih ne nabrajam. Po mom nekom misljenju tu se moze svrstati i Stanic. Znao je on imati i fenomenalnih utakmica,i poteza i borbenosti,i golova. Pa je time cesto prikrivao svoje nedostatke. Ali ja sam se iskreno osipao na njegovo trcanje,koje je toliko neprirodno sa onim ispruzenim rukama. To je tehnika trcanja gdje imas veliki problem sa tim u igri,ali eto on je taj svoj nedostatak kompenzirao cesto nekim drugim stvarima,mada je bilo svega i svacega.
Uglavnom bilo je tu bekova svakako puno losijih od Sinise.
Od kakvih igraca smo trazili ruke,vala ovaj je pristojan.
Imamo mi puno vaznijih pozicija za pokriti od Sinisine,ali eto...
Nije da bi bilo lose imati boljeg beka,nama su bekovi zadnjih par godina ispod prosjeka. Zadnji dobar je bio Kvesic.Ali opet kazem,nije bas da je tolika drama.
Ako par sezona igras sa Kemom,Bogijem,a ispred imas krila kao sto su Asim i Zaim,vjeruj mi Alaba i Alves bi izgledali ko Amir Spahic.
Od Husica,Bevaba,Kuduzovica,Mehremica,pa do vrhunca idiotizma na bekovskoj poziciji,Dzekinog havera Amira Spahica,pa dalje od Kurta ,pa bilo ih je jos da ih ne nabrajam. Po mom nekom misljenju tu se moze svrstati i Stanic. Znao je on imati i fenomenalnih utakmica,i poteza i borbenosti,i golova. Pa je time cesto prikrivao svoje nedostatke. Ali ja sam se iskreno osipao na njegovo trcanje,koje je toliko neprirodno sa onim ispruzenim rukama. To je tehnika trcanja gdje imas veliki problem sa tim u igri,ali eto on je taj svoj nedostatak kompenzirao cesto nekim drugim stvarima,mada je bilo svega i svacega.
Nije da bi bilo lose imati boljeg beka,nama su bekovi zadnjih par godina ispod prosjeka. Zadnji dobar je bio Kvesic.Ali opet kazem,nije bas da je tolika drama.
Ako par sezona igras sa Kemom,Bogijem,a ispred imas krila kao sto su Asim i Zaim,vjeruj mi Alaba i Alves bi izgledali ko Amir Spahic.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Hahahaha barbare, pa sto nam haspu tako pljucnu. Mozda sam ja mlad, ali on onako finu karijericu napravi.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Po meni dobra formacija, stim da se Sijamija izvlači na stranu, Lendrić unutra, a onda kasnije Lendra se izvlači na stranu, a Sijamija ulazi na špic.. Amar vrti i probava, vjerujem da ni protiv TC neće biti sastav koji će izaći protiv Veleža.
-
- Kontakt:
Pa govorim za igre u Zelji. On je kod nas bio katastrofalan. Vjeruj mi ja ga poslije Zelje nisam vise pratio.Nikad mi nije bilo jasno kako je igrao u Poljskoj godinama.( govorim iz perspektive onoga sto je kod nas uradio) Moguce da je bio tamo dobar. Ali kakve je on kritike i prozivke imao. Izvizdan,skandiranja da odlazi. On je bukvalno sam otisao nakon polusezone. Meni je on najgori bek Zelje poslije rata,na osnovu svega prikazanog u nasem dresu.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 21:59Hahahaha barbare, pa sto nam haspu tako pljucnu. Mozda sam ja mlad, ali on onako finu karijericu napravi.
A Railić?BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 jul 2020, 22:08Pa govorim za igre u Zelji. On je kod nas bio katastrofalan. Vjeruj mi ja ga poslije Zelje nisam vise pratio.Nikad mi nije bilo jasno kako je igrao u Poljskoj godinama.( govorim iz perspektive onoga sto je kod nas uradio) Moguce da je bio tamo dobar. Ali kakve je on kritike i prozivke imao. Izvizdan,skandiranja da odlazi. On je bukvalno sam otisao nakon polusezone. Meni je on najgori bek Zelje poslije rata,na osnovu svega prikazanog u nasem dresu.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 21:59Hahahaha barbare, pa sto nam haspu tako pljucnu. Mozda sam ja mlad, ali on onako finu karijericu napravi.

MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
Mene zanima zbog cega ti smatras da je Sinisa solidan? Sta on to ima od kvaliteta? U Zelji ima 120 utakmica, u koliko je utakmica bio odlican? Uporedi ovu 5-cu gore nabrojanih i Sinisu. Razlika ko nebo i zemlja.BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 jul 2020, 21:52@brko Sinisa jednom prostom rijecju je solidan. Kad postavis stvari tako da nemas neka prevelika ocekivanja od beka,onda je sasvim dovoljno da bude borben i solidan u oba pravca. Prema nazad je on sasvim korektan. Prema naprijed znao je imati finih partija. Ne mogu se zaista sloziti da je toliko los koliko ga se predstavlja kao takvog. Onda su zaista mnogi od vas zaboravili kakvih smo mi bekova imali sto lijevih sto desnih poslije rata.
Prema nazad korektan? Pa nema tog krila u ligi koje nije Sinisu napravilo smijesnim a konstantno se potencira ta "solidna igra u odbrani". Njegovu igru u fazi napada necu ni komentarisati. Vec sam ranije pisao o tome da ako je neko los ne mozemo ga braniti da kazemo da je bilo i gorih. To je potpuno pogresno.
Te koje si nabrojao su svi bili lijevi bekovi. Meni je najgori lijevi bek bio Dzemo Sadikovic. Toliko je on bio spor, ko puz na terenu. Kasnije zabio dvije golcine protiv Travnika..
Sve budale, sve i jedan trener, samo mi na forumu pametni. 
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ta' ce treneri realno, stavljaju ga jer je los po cemu je solidan igra svaku utakmicu kao da je to bitno
Zadnja izmjena: Bezideja, dana/u 23 jul 2020, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Prekrsili su COVID-19 protokol. Savez na aparatima

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Prozivate Kuduza kojeg 70% ovde i ne zna i stavlja u isti koš sa Sinišom koji mora jos 15 godina trenirati da ima šut i tehniku kao Kuduz, i opet neće moći.
Uredu, eto nevalja Siniša, sutra raskid ugovora i šta dalje, omladine nemaš ništa, para za boljeg nemaš i tu je kraj priče.
Prije nego iko išta napiše neka razmisli jedno 2-3 puta, slobodno, ne plaća se. Pa mi smo imali Miru koji je poderao sezonu, rekao uslove za produženje, mi nismo imali i to je to.
Sve dok ne shvatite da ova liga služi za oporavljanje i vraćanje igrača u formu, neće vam biti lahko.
Zrinjski plaća nenormalno igrač, pa opet Bilbija Filipović i Todor odu.
Vi stvarno mislite da će Šehić, Subašić, Ćelo, Hajrić i ostali igrati 5 godina u Želji, prva ponuda koja godi njima i klubu i oni su vani, pa makar i hat trick po utakmici išao.
Zec da je igdje drugo mogao otići da ga neko istrpi ovoliko, otišao bi, Krpić je bio ratnik, ali ne pita se samo igrač, sve njih neko usmjerava i zastupa.
Uredu, eto nevalja Siniša, sutra raskid ugovora i šta dalje, omladine nemaš ništa, para za boljeg nemaš i tu je kraj priče.
Prije nego iko išta napiše neka razmisli jedno 2-3 puta, slobodno, ne plaća se. Pa mi smo imali Miru koji je poderao sezonu, rekao uslove za produženje, mi nismo imali i to je to.
Sve dok ne shvatite da ova liga služi za oporavljanje i vraćanje igrača u formu, neće vam biti lahko.
Zrinjski plaća nenormalno igrač, pa opet Bilbija Filipović i Todor odu.
Vi stvarno mislite da će Šehić, Subašić, Ćelo, Hajrić i ostali igrati 5 godina u Želji, prva ponuda koja godi njima i klubu i oni su vani, pa makar i hat trick po utakmici išao.
Zec da je igdje drugo mogao otići da ga neko istrpi ovoliko, otišao bi, Krpić je bio ratnik, ali ne pita se samo igrač, sve njih neko usmjerava i zastupa.
Bojo prema ** out do kraja polusezone. Kakva steta za momka i njegovu karijeru ako je istina zivota mi. 

- kerimatomic1921
- Kontakt:
Nezahvalno je bilo sta reci, ali vidjelo se da Ikic od prvog dana priprema ide bas na nož. Brz oporavak Bojo, vrati nam se sto prije.
Evo ja sad citam taj clanak i meni ovo vise lici na nagadjanje. Jest Amar rekao da mu lici na tezu povredu, govoreci kao iz iskustva, ali nista se tu ne zna dok se ne odradi magnet.
bio sam na tom treningu bas je glup start bio nikad nebi pomislio da može biti neka povreda ali **** desilo se .Nemoj bratu šta zamjeriti ali neko će pomisliti da je Ikic kriv nigdje vezekerimatomic1921 je napisao/la: ↑23 jul 2020, 23:11Nezahvalno je bilo sta reci, ali vidjelo se da Ikic od prvog dana priprema ide bas na nož. Brz oporavak Bojo, vrati nam se sto prije.
Bit ce valjda ovih dana zvanicno pa cemo vidjeti. Ako je istina prava steta. Ova sezona trebala mu je biti bas kljucna za daljnji razvoj i nastavak karijere izvan granica BiH.
@Kera, ma i da ga je Ikic pokosio ne treba to naglasavati, ne vjerujem ni da je njemu lako pa treba izbjeci spominjanje toga u bilo kojem smislu. Nije namjerno naravno. To je njegov stil igre. On kosi i na terenu i na treningu nema kod njega laganice.
@Kera, ma i da ga je Ikic pokosio ne treba to naglasavati, ne vjerujem ni da je njemu lako pa treba izbjeci spominjanje toga u bilo kojem smislu. Nije namjerno naravno. To je njegov stil igre. On kosi i na terenu i na treningu nema kod njega laganice.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ma nikad u zivotu, te stvari se desavaju. Neopisivo mi je zao. Vrati nam se momcino sto prije.
Amar je magnet to je to
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
- Kontakt:
@brko analizirat Sinisu mozes iz razlicitih aspekata. Ali da ne idemo tako detaljno,ukratko bi bilo da daleko da je dobar,ali isto tako nije toliko los kako ga se predstavlja. Ima svojih i dobrih i losih strana. Imao je on dobrih utakmica.imao je i losih. Nema neki prodor,i centarsut ,ali zna mu se omaci i to,bilo je tu asistencija i prodora,pogotovo one prve sezone.
Ali vise cu se bazirati na ovo poredjenje sa onih 5 .
Najgora stvar je kad nekog dozivljavas dobrim iz nekih manje fudbalskih razloga.
Krenimo od Bukija. Za Bukija smo svi mi nekako sentimentalno vezani. Nase dijete,borbenost,ovo ono.
Buki je imao sve to i respekt za sve. Ali cinjenica je da mu Amar nije promijenio poziciju,nikad on dalje od Zelje ne bi maknuo.
Sad pricamo o njemu kao beku. Znaci dizalica mu je trebala kod centarsuta.Ne znam jel 5 puta uspio podici loptu metar i pol od zemlje. Jednom uspio iz prekida za gol Memica protiv Sarajeva. Prodornost jako upitna. Nazad je bio jako dobar.
Nije ga Amar bezveze prebacuo na zadnjeg veznog.
Hajmo dalje,o Srdjanu sam ti rekao sta mislim. Borebenost, luda glava,ludi potezi,ali sve to je kaskalo zbog tehnike trcanja,koja je sve samo nije fudbalska. Da je to imao,napravio bi on finu karijeru. Ovako je cesto i ispadao zbog toga,i gubio dosta vremena u okretnosti,promijeni pravca...itd
Benjamin Colic lijepo je poceo,igrao u vrijeme najjaceg Zelje od perioda 2001/02 pa naovamo.
Sto je neka olaksavajuca okolnost..
Koliko se sjecam,a dobro se sjecam nije bas na lijep nacin otisao,i dosta je prozivan zbog slabih igara. Po meni nista bolji od Memije nije bio. Nikakva specijalna prodornost. Nazad solidan. Korektan igrac.
Markovic,zanimljiv i fin igrac,on mi je ostao u lijepom sjecanju. Tad smo igrali dobro.
Mulaosmanovic je uglavnom bio rezerva Bukiju,i igrao kad je ovaj u vezi bio.
Bio je spor,u nekom svom svijetu. Isto imao cudna kretanja ,ako je Stanic bio ukocen sa ispravljenim rukama
,ovaj je bio sa savijenim,pa je pri tome volio da pegla loptu,sto je nekad znalo izjebat i nas i protivnike.
A evo sad cu ti reci da je on namjestio a istovremeno i sjebao nase dvije najbolje prilike protiv Newcastla.
Oba puta za Gredica,prvi put je bio gol iz ofsajda,a drugi put Greda puca pored gola.
Cica je namjestio obje prilike,a je zbog viska poteza,i njegovog peglanja lopte,Greda prvi put uletio u ofsajd a drugi put ga je stigao Dabizas i ovaj je morao da zuri sa sutem,je Cica da je odmah dao loptu Gredica ne bi stigao niko,Dabizas i Branble su ispali i ovaj je neometan mogao udje jos par metara. Ovako je i Gredic cekao,ovi se stigli ispraviti,i na kraju ga primorali da puca 3-4 ranije u zadnjem trenutku.
E sad tacno je da su Cicu voljeli treneri bas zbog toga sto je nekad znao izvuci nemoguce.
Svi su oni imali svoje predsnosti i mane,mozda su oni i svi bolji od Sinise,ali opet ti kazem nista specijalno. A uostalom ne bi on igrao kod svih tih trenera u ovih 5 godina da je tako los kako ga predstavljamo.
Ali vise cu se bazirati na ovo poredjenje sa onih 5 .
Najgora stvar je kad nekog dozivljavas dobrim iz nekih manje fudbalskih razloga.
Krenimo od Bukija. Za Bukija smo svi mi nekako sentimentalno vezani. Nase dijete,borbenost,ovo ono.
Buki je imao sve to i respekt za sve. Ali cinjenica je da mu Amar nije promijenio poziciju,nikad on dalje od Zelje ne bi maknuo.
Sad pricamo o njemu kao beku. Znaci dizalica mu je trebala kod centarsuta.Ne znam jel 5 puta uspio podici loptu metar i pol od zemlje. Jednom uspio iz prekida za gol Memica protiv Sarajeva. Prodornost jako upitna. Nazad je bio jako dobar.
Nije ga Amar bezveze prebacuo na zadnjeg veznog.
Hajmo dalje,o Srdjanu sam ti rekao sta mislim. Borebenost, luda glava,ludi potezi,ali sve to je kaskalo zbog tehnike trcanja,koja je sve samo nije fudbalska. Da je to imao,napravio bi on finu karijeru. Ovako je cesto i ispadao zbog toga,i gubio dosta vremena u okretnosti,promijeni pravca...itd
Benjamin Colic lijepo je poceo,igrao u vrijeme najjaceg Zelje od perioda 2001/02 pa naovamo.
Sto je neka olaksavajuca okolnost..
Koliko se sjecam,a dobro se sjecam nije bas na lijep nacin otisao,i dosta je prozivan zbog slabih igara. Po meni nista bolji od Memije nije bio. Nikakva specijalna prodornost. Nazad solidan. Korektan igrac.
Markovic,zanimljiv i fin igrac,on mi je ostao u lijepom sjecanju. Tad smo igrali dobro.
Mulaosmanovic je uglavnom bio rezerva Bukiju,i igrao kad je ovaj u vezi bio.
Bio je spor,u nekom svom svijetu. Isto imao cudna kretanja ,ako je Stanic bio ukocen sa ispravljenim rukama
,ovaj je bio sa savijenim,pa je pri tome volio da pegla loptu,sto je nekad znalo izjebat i nas i protivnike.
A evo sad cu ti reci da je on namjestio a istovremeno i sjebao nase dvije najbolje prilike protiv Newcastla.
Oba puta za Gredica,prvi put je bio gol iz ofsajda,a drugi put Greda puca pored gola.
Cica je namjestio obje prilike,a je zbog viska poteza,i njegovog peglanja lopte,Greda prvi put uletio u ofsajd a drugi put ga je stigao Dabizas i ovaj je morao da zuri sa sutem,je Cica da je odmah dao loptu Gredica ne bi stigao niko,Dabizas i Branble su ispali i ovaj je neometan mogao udje jos par metara. Ovako je i Gredic cekao,ovi se stigli ispraviti,i na kraju ga primorali da puca 3-4 ranije u zadnjem trenutku.
E sad tacno je da su Cicu voljeli treneri bas zbog toga sto je nekad znao izvuci nemoguce.
Svi su oni imali svoje predsnosti i mane,mozda su oni i svi bolji od Sinise,ali opet ti kazem nista specijalno. A uostalom ne bi on igrao kod svih tih trenera u ovih 5 godina da je tako los kako ga predstavljamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.